Şimdi Ara

Philips 58pus7304 - Sony 55XF9005 f/p? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
2.504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Tamam sizin dediğiniz gibi olsun ama 2160p çözünürlükte sony tvler 100hz olarak kalmıyor. Benim demek istediğim oydu

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • LGatakan kullanıcısına yanıt
    kim dedi size bunu hocam? bu tv ler 4k 100hz kalmıyordan kastınız nedir anlayamadım
  • RNNN kullanıcısına yanıt
    Abim yanımda sony 55xe9005 var. Aida64’de 2160p’de 50hz gösteriyor televizyon. Çakma sony mi aldım, 2017 yılında 6500 tl para verdin

hocam siz olayı anlamadınız pc bağlantısında yada başka bir bağlantıda bant genişliği yeterli olmadığı için 4k 100hz kullanamazsınız ama usb kullanabilirsiniz bunu nasıl anlarsınız biliyormusunuz netten 4k 50fps bir içerik indirin sonra motion ayarını açın araya yapay kare ekleyerek 100fps yaparsınız ama 50hz tv ler bunu yapamaz yani 4k da 100hz olarak görüntü alabilirsiniz

30 fps enterpolasyon testimize benzer şekilde, TV'leri 60 fps videoları yumuşatma yeteneği için test ediyoruz. Geçmek için bir TV'nin 60 fps videonun kare hızını 120 fps'ye çıkarması gerekir.

Bu testin sonuçları, bir TV'nin spor, bazı video oyunları ve bazı akış videoları gibi 60 fps videoya düzgünleştirme ekleyip ekleyemeyeceğini yansıtır. 60 fps video nispeten nadir olduğundan, bu test 30 fps enterpolasyon testimiz kadar önemli değildir. Bununla birlikte, bu testi geçen bir TV'nin 24 ve 30 fps videoları yalnızca 30 fps enterpolasyon testini geçen bir TV'den bile daha düzgün hale getirebileceğini belirtmek gerekir.

Philips 58pus7304 - Sony 55XF9005 f/p?

• RNNN kullanıcısına yanıt
    Tamam, iyi hoş. Teknolojik olarak durumdan bahsettiniz. Siz benim ne demek istediğimi anlayamadınız. Bakın çok şükür halim vaktim yerinde. Salonda 50hz tv’m var. Çalışma odamda sony 55xe9005 var. 100hz. Fark göremiyorum. Usb’den izlediğim 40k bitrateli bir filmde hareketli sahneler nerede kötüleşiyorsa ikisinde de durum aynı. Demek istediğim bu. 144hz tn panel bir monitörüm var. Onda bile aynı. Hareketli sahne değil, hareketli oyunlarda fark anlaşılır demek istiyorum. 2021 yılına gireceğiz, hala hareketli sahne muhabbeti yapmak sıkmadı şu forumu. Devir hareketli sahne muhabbeti değil, devir hdr performansı muhabbeti.

hocam bitrate ile bu konunun hiçbir alakası yokki bakın bi sitede arkadaş durumu basitçe anlatmış

efendim, televizyon yayınları saniyede 25 frame üzerinden yapılır. bu frameler televizyon ekranında tek satırlar ve çift satırlar olarak, ayrı ayrı ve sırayla gösterilmek üzere field'lere ayrılırlar. televizyon ekranında herhangi bir anda bir resmin tümünü göremezsiniz. sadece tek satırları yada çift satırları görebilirsiniz. bu resimler ekrana sırayla yansıtılırlar. ancak göz bu ilüzyonu bir bütün olarak algılar. fotoğraf ya da kamera çekimlerinde çıkan televizyon görüntülerindeki yatay çizgilerin sebebi de budur. her neyse, özetle televizyonumuz 50 field per second yayın yapar. yeni model televizyonlarda ise bu görüntülerin arasına, birbirini takip eden framelerin ortalamasından oluşmuş bir resim eklenir. yani ekranda saniyede 100 field gösterilir ki, bu özelliği o televizyonu 100hz yapar. bu extra resmin gösterimi, izleyicide daha yumuşak (bkz: smooth) bir geçiş hissi uyandırmaktadır. yani, televizyona gelen yayın değişmemiş, ancak televizyonunuz elindeki 25 frame/sec lık videoyu size daha düzgün göstermektedir. kişisel yorum eklemek gerekirse, her iki televizyona gelen yayın kalitesi değişmediği için, (*) izleyici tarafından çok önemli bir fark gözlemlenmez. yayın kalitesi demişken, reha muhtarı 100 hzde izleyip de ne yapacaksın sorusunu da kişi kendine sormalıdır.

film izlerken fark etmez çünkü filmler 24 fps siz motion ayarı açsanız bile 50 olur bunu zaten 50hz tv lerde yapabildiği için bir fark görmüyorsunuz

50 hz tvler giriş seviyesi panel kullanır. tepki sürelerine bakın. 100 hz tvler çok daha düşüktür. ayrıca görüntü işlemcileri de üst seviyededir. istisnalar hariç tabi. rtings te bakın genelde 100 hz tvler judder free olur. yani 24 FPS çekilmiş filmlerde titreme olayını doğal olarak ortadan kaldırır. ayrıca 50-60 FPS için de interpolasyon yapabilir bu da daha akıcı görüntü demek. ayrıca 100 hzlerde titreme azaltma yanında bulanıklık azaltma ayarı da oluyor. hareketli sahnelerde çok fark ediyor. sadece oyunda farkeder demek doğru olmaz. her içerikte fark eder. olaya 50-100 diye bakmayın. panel kalitesi görüntü işlemcisi de önemli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • daytripper25 D kullanıcısına yanıt
    Philips p5 görüntü işlemcisi kullanıyor. 2017 oled tvlerden beri aynı işlemci. Sadece 1-2-3. Jenerasyonlar var. Kullandığı işlemciyi en ufak detaylarına kadar anlatan 3 firma var. Sony, philips ve LG. Hareketli sahnelerde p5 ile x1 neredeyse aynı diyebilirim

• quote:

Orijinalden alıntı: LGatakan

Philips p5 görüntü işlemcisi kullanıyor. 2017 oled tvlerden beri aynı işlemci. Sadece 1-2-3. Jenerasyonlar var. Kullandığı işlemciyi en ufak detaylarına kadar anlatan 3 firma var. Sony, philips ve LG. Hareketli sahnelerde p5 ile x1 neredeyse aynı diyebilirim
    imkan varsa 100 hz almakta fayda var.

İmkan varsa en yüksek nit veren tv alınmalı. HDR performansı önemsenmeli. Devir HDR devri. 50hz ile 100hz arasındaki farkı sıradan bir kullanıcı göremez. Az önce Midway diye bir film izledim 65PUS8204'de. Acayip hareketli bir film. Tek bir pixel kayması yoktu. 100hz'nin farkını Playstation 4'de call of duty oynarsan anlarsın.
    hocam Philips in 2016,2017 gibi önceki yıllarda 6 ve 7 segment tvleri 100 hz idi. bunlarda bile motion sorunlarından bahsediliyordu. ha işlemci değişti diyorsunuz.geçen yılın 50 hz modellerinin konularında da rastladım aynı sorunları. sizin bu yorumu yapmanız ilginç geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daytripper25 -- 25 Mayıs 2020; 9:18:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: daytripper25

hocam Philips in 2016,2017 gibi önceki yıllarda 6 ve 7 segment tvleri 100 hz idi. bunlarda bile motion sorunlarından bahsediliyordu. ha işlemci değişti diyorsunuz.geçen yılın 50 hz modellerinin konularında da rastladım aynı sorunları. sizin bu yorumu yapmanız ilginç geldi.
    hemen her markada benzer problemler var hocam. lakin ki philips'in yeri ayrı. ya 100hz olduğu iddia edilen paneller 100hz değildi ya da yazılım-donanım uyumsuzluk problemi vardı. 100hz klasmanında bu konuda en kötüsü philips maalesef. 50hz için hepsi hemen hemen aynı.

konuya dönersek boyut mu performans mı olarak algılayıp performans diyorum (55xf9005).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi recruit1 -- 25 Mayıs 2020; 13:39:37 >

• recruit1 R kullanıcısına yanıt
    sıkıntı yok hocam. 50 hz ben de önermiyorum. tecrübeyle sabit bir konu. yukarıda arkadaş 50 hz Philips ile 100 hz Sony nin hareket konusunda aynı olduğunu iddia ettiği için yorum yapma gereği duydum. insanlar burda yapılan yorumlara göre karar veriyor. ha sana göre fark yok diyebilirsin. sen farketmiyor olabilirsin. ama detaycı göz o farkı gayet iyi görür. kıyas yaptığı TV'nin konusunda da aynı şikayetler varken bunu iddia ediyor. tekrar söyleyeyim. eğer maddi sıkıntınız yoksa ve detaycı iseniz kesinlikle 100 hz iyi bir panel alın. detaycı değilseniz 50 hz tabi ki de işinizi görür.

"bahsediliyordu" ile yaşamak çok farklı hocam. kulaktan dolma hikayeler ile önyargı oluşturmak çok yanlış.

Bakın 6500 liraya 65inch tv aldım. Fiyatına göre MÜTHİŞ.
    Yanımda X1 işlemcili sony tv var.
    Aralarındaki tek fark, daha önce de söyledim KESKİNLİK. Sony tv bariz değil ama 1 tık daha keskin. Onlar da gömlek falan gelince kumaştan anlıyorsun.
    Hareketli sahneler aynı, renkler aynı, siyah performansı aynı. Arşivimde 900 tane film var. 9tb film arşivim var. Hepsi FULLHD ve en az 10gb boyutunda.
  • recruit1 R kullanıcısına yanıt
    55XF9005 müthiş bir alet. Özellikle HDR konusunda. Ancak bana göre 65 alacakken 55 ile yetinmek yanlış. Çok fark ediyor ambilight ile. Karar sizin, ikisi de üzmez.
    adamlar yalan söylüyor demek ki. sizin durumu anladım ben. eve gelen arkadaşlarıma benim bir önceki Samsung 50 hz tvdeki titreme ghosting olaylarını gösterince çoğunlukla birşey görmediklerini ya da çok dikkat çekmediğini söylerlerdi. siz de detaycı değilsiniz demek ki farkı görmediğinize göre. işi bilen zaten kaliteyi bulur bir şekilde

Film kültürü çok yüksek biriyim. Yüksek lisans yapmış bir öğretmenim. Anadilim gibi yabancı dil biliyorum. Demek istediğim şey Philips'in The One serisi ciddi anlamda F/P ürünü. Halim vaktim yerinde, 4 katlı evim ve içinde 4 tane televizyonum var. Samsung'un efsane tv'si C650'yi bile kullandım. Hala spor yaparken kullanıyorum. Ambilight müthiş bir deneyim, diğer tv'ler yavan geliyor. Şuanda 144hz G-SYNC destekli panelden yazıyorum size bunları. Lütfen benimle panel muhabbeti yapmayın, kalite muhabbeti yapmayın, hele kullanıcısı olmadığınız ürünler hakkında hiç muhabbet yapmayın.

7304 yad 8204'ün Eksileri var mı? Elbette var. Keskinlik zayıf. Ama bu yorum farkı da olabilir. Gerçek sinemada da keskinlik göremezsiniz. Onun için açıkçası ben çok dert etmiyorum. Bir tık daha keskin olsaydı işler değişirdi. Bazı IPS panellerde ışık süzmeleri var. Benchmark yaparken ya da KAPKARANLIK sahnelerde kendini belli ediyor. O kadar. Tv izlerken ne kadar KAPKARANLIK sahne görüyorsunuz? Tartışılır tabii.

Ben burada Sony XF'yi kötülemiyorum, fazladan 2-3bin tl verip üstüne 55inch almanın gereksiz olduğunu düşünüyorum. Siz kaliteden bahsediyorsunuz, kullananlar yalan söylüyorlar diyorsunuz. İşte bunun adına çarpıtma ve algı yaratma diyoruz. Her şey kağıt üstündeki gibi değil.

50hz ile 100hz arasındaki fark filmlerde hissedilmez diyorum. Hissedemezsin kardeşim. Önüne iki tv koysalar, aynı filmi izlesen farkı göremezsin. 144hz TN panelde izlesen de farkı göremezsin. Çok aksiyonlu oyun oynarsan görürsün. Çok övdüğünüz 100hz panelde oyun oynarsanız da freesync / g-sync gibi destekler olmadığı için (samsung'un q70 ve lg'nin bazı modelleri hariç) görüntüde çizgiler, kırılmalar görürsün. Onun da bir sürü değişkeni var yani. Yani Sony XF doğrudan çok hızlı bir TV'dir diyemiyorum. Bahsettiğim şey bu yani. His olarak fark yok. Hee, siz hissediyorsanız helal olsun. 29 yaşındayım, herhalde yaşlandım ben, fark hissedemedim.

Ben Philips'in 2019 modellerinin iyi fiyat/performans ürünleri olduğunu düşünüyorum. Hatta keşke 70inch alsaydım diyorum. Teknoloji hızla gelişen bir şey. Bir TV'ye "ben bunu 10 sene kullanırım" mantığı ile yaklaşmak doğru değil. Bir zaman sonra sıkılıyorsun, yenisini alıyorsun. Daha performanslı bir şey istiyorsun. TV'ye yatırım altın yatırımı gibi değildir. Bugün cebinde kalan 2000tl ile altın al, 5 sene sonra tv değiştirirken o 2000tl 5000tl olur, sana OLED aldırır...

TV'de 20 sene önce tartışılan 50hz - 100hz muhabbetini artık bırakmalıyız. Önümüzde HDR teknolojisi var. Görüntüde çok fark ettiriyor. XF9005'in HDR performansı çok daha iyi.

Kısaca aktif olarak "XE9005" ve "65PUS8204" kullanan biri olarak iki ürünün de benzer olduğunu düşünüyorum. Filmlerde Ambilight farklı bir hava katıyor.

Philips'in the one serisi 100hz olsaydı, fiyatını 8-9 civarında olurdu, o zaman philips tv de alınmaz derdim.

Philips / TPV 100hz paneller üretemiyor mu? TPV AOC'un sahibi. Oradan ölçüp biçebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LGatakan -- 25 Mayıs 2020; 18:18:51 >

hocam olayın kültürle alakası nedir? ben bunu çözemedim. olay gözle alakalı. ben size diyorum ki benim arkadaşlarım benim gördüğüm titreme ya da ghosting olaylarını göremiyor. gözleri hassas değil çünkü. bunun eğitimle , kültürle bir ilgisi yoktur. siz hatları belli olmayan düz suratlar içeren videolarla mutluysanız o sizin bileceğiniz iş. ben de birçok insan gibi nefret ediyorum bu durumdan. detay görmek isterim ben. ayrıca para vermeye gerek yok dediğiniz TV judder free olduğundan interpolasyon yapmadan gerçek sinema deneyimi sunuyor. 50 hz Tv'de motion ayarları kapalı iken benim ve birçoklarının midesi bulanıyor tiremeden. motion açılınca da görüntü birbirine giriyor, ghostingden midem bulanıyor. ha siz bunları önemseyip sonra ben detayciyim ama 100 h TV'ye gerek yok diyorsanız ben bişey demiyorum artık.

Hala “arkadaşım söyledi” muhabbetleri yapıyorsunuz. Ben size yanıt vermeyeceğim. Arkadaştan teknoloji öğrenilmez. P5’in ikinci nesilini araştırınız.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.