Şimdi Ara

Philips 58pus7304 - Sony 55XF9005 f/p? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
2.505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    neyse siz anlamamakta ısrar ediyorsunuz. ben benim gördüğümü arkadaş görmüyor diyorum. görme olayı,dikkat meselesi bu.. neyse gereksiz uzadı bu konu. kimse kolay kazanamadığı parayı çöpe atmıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LGatakan kullanıcısına yanıt
    hocam ben araştırmaya gerek duymadan bizzat mağazada kendim 720-1080 çözünürlük içeriklerle p5 i kendim test ettim..upscale performansı diğer tüm markaların gerisinde motion ayarı açtığınızda hatalar diğer markalara göre daha fazla ve belirgin kaldıki bu işlerden anlıyorum diyorsunuz ama bu tv lerde 10gb lık filmler izleyip bunun üzerinden yorum yapıyorsunuz..xf90 ile bahsettiğiniz tv arasındaki parlaklık netlik upscale farkını göremiyorsunuz renkler aynı diyorsunuz yanlış anlamayın hocam ama siz xf90 ada boşa para vermişsiniz :)
  • RNNN kullanıcısına yanıt
    Abim xf kötü mü dedim, ya lütfen okuyun. Profilim açık abim ya.

1080p’de upscale’e ihtiyacınız yok ki? Karasal yayın mı izlediniz?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    hocam 1080 çözünürlükte neden upscale ihtiyaç yok?
    Upscale’in kelime anlamı olarak düşük çözünürlükteki bir şeyi yüksek çözünürlüğe almak demektir. Samsung c650 ve başka bir şehirdeki evimdeki samsung ju7000 tv’de de var upscale özelliği.

Philips tv’lerde upscale özelliği otomatik olarak açılıyor mu bilmiyorum. Ben karasal tv izlemem. Hdmi ile bluray bağlamıştım. Hdmi seçenekleri var. Eğer hedef 4k ise OPTIMUM diye bir şey seçmeniz gerekiyor. Belki de izlediğiniz yayınlarda o hdmi optimum olarak işaretli değildir. Söz konusu ayar gelişmiş ayarlarda var. Görüntü kalitesi bariz artıyor diyemem çünkü 10 senedir karasal tv izlemiyorum :)

hocam upscale için bişey açmanıza gerek yok tv otomatik yapıyor bu işlemi izlediğimiz uydu yayınları 1080 çözünürlük dolasıyla tüm tv ler upscale yapıyor sizin izlediğiniz 10gb lık filmlerde aynı şekilde upscale yapılıyor siz bu iki marka arasında gerçekten görüntüde belirgin bir fark görmüyorsanız bu konularda insanları yanıltmayın derim..
    Bu iki arasındaki en belirgin fark parası ve sony’nin hdr performansıdır.

sadece hdr değil gradyan sdr parlaklığı görüntü işleme motion performansı renk yansıma performansı birçok fark var ama siz görmüyorsunuz sadece :) 55pus8204 modeli 5700tl 1000-1500tl fazlasına xf90 satılıyor aradaki o fiyat farkından çok daha fazla performans farkı var..
    55 inch değil, daha düşük parayla 65 inch alma derdinde olduğum için herhalde öyle görünüyor size. Ekranı %20lik büyütme bana daha cazip geliyor. Hatta 55 yerine aynı paraya 70 inch va panel philips çok daha mantıklı geliypr bana

hocam siz bu konularda beklenti sahibi olmadığınız için öyle geliyor size eğer tersi olsaydı ne bu tv lerde 10gb lık film izlerdiniz nede giriş seviye philipse para verirdiniz :) sizin durum şu ekrandaki görüntüde çok göze batan bi durum olmasın ne kadar büyük o kadar iyi ama bide tam tersi kitle var adam diyorki ben paramın karşılığında en iyi görüntüyü görmek istiyorum boyut çok önemli değil ben her detaya takılırım 50hz yarı parlak ekrana sahip sdr hdr parlaklığı düşük gradyan performansı iyi olmayan bu tv ler beni tatmin etmez bu kitleye 100inch olsa philipsin bir anlamı yok...
  • Hocalarım sakin olun yahu,merak etmeyin ben 32inc lik 50hz axen hd tv ile aramı iyi tutuyorum şimdilik :) konunun buralara kadar geleceğini düşünmezdim öncelikle hepinize teşekkürlerimi sunarım... Çok memnun kaldığımız ancak bozulan, rahmetli babamın günlerce araştıp 10 yıl önce elektroworld'den aldığı 1800 tl (o zaman için çok güzel para ) her neyse lg42le7300 100 hz full hd led tv bozulunca acaba anakart bulabilirmiyim derken kimi yerlerde 120 hz yazdığını görmüştüm tartışmanız arasında bu konuyu da öğrenmiş oldum...Lg yi bu süreçte servise verdim 850 liraya anakart tamiri yapılıyor öteki odalardan birine koymayı düşünüyorum iyi kötü..Şimdi hocalarım sanıyorum sizlerden yaşça baya küçüğüm, 19 yaşındayım ve aile evindeyim şuanlık ,o yüzden eve alınan tv yi 2 3 yılda değiştirmek benim için biraz ütopya...Çok detaycı bir insan değilim ama para verdiğim bir nesne de sıkıntı çekmeyi veya gözüme bir şey takılsın istemem .Allaha şükür durumumuz fena değil,sony e yöneldim bu süre zarfında çünkü uzun yıllar dayanmasını ve başımı ağrıtmamasını istiyorum.Şuan sadece fiyat bekliyorum 7000 seviyesine gelir mi diye bilemedininiz 7500 e gelse alıcam. Hmm biraz bekledikten sonra çok çok daha güzel bi indirim olur neden 58pus,q60r,8600pla ya yönelmiyim...65'inçin ailecek bizim için çok büyük olduğuna karar kıldık yada alışmadığımızdan eniştem de var 65' ,o yüzden 55'iyi bir cihaz alma peşindeyim :) hepinize sonsuz teşekkürler ve saygılar mutlu bayramlar...

Yasaktan sonra teknoloji marketleri açılırsa gözle görmeyi düşünüyorum almadan önce...
    Ve hocalarım aklıma geldi 10 yıllık tv sadece 1,5 parmak incelğindeydi ,şimdiki tv ler neden bu kadar kalınlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnurSAYAN -- 25 Mayıs 2020; 20:11:9 >

Peki size bir sorum var. Daha doğrusu araştırmanızı rica ediyorum. Philips ve sony tv’lerin fiyatlarındaki dalgalanmalara bakabilir misiniz? Son 1 yılda dolar neredeyse 2 lira değer kazandı. Philips 55inch 7304 4500tl’den çıktı. Sony tvler 6500lerden 8000-9000leri gördü. Şimdi ben iyi araştıran bir kullanıcıyım. Son 3 ayda 2bin tl zam gören bir tv’yi almak ister miyim? Bizim forum olarak sony’i boykot etmemiz gerekirken sürekli sony çığırtkanlığı yapmak bana ahlaksızca bir davranış geliyor. Adam göz göre göre 2000tl keyfi zam yapmış, hala “daha iyi işlemci” muhabbetleri yapıyorsunuz.

Ben philips, samsung ve lg yetkililerini tebrik ederim. Zam yapmak zorunda kaldılar hepsi ama sony gibi 2000tl keyfi zam yapmadılar.

100hz sizin olsun, bence bir fark yok. Okuyanlar son kararını versinler. Hz muhabbeti yapmaktan tüm dünya sıkıldı, türkler sıkılmadı

• Detaycı biri olmayan iş görsün yeter diyenler için büyük ekran tabiki daha iyi .
    Sony Xf9005 Samsung Qled serisi phiplipsin giriş seviye paneliyle bir olamaz statik kontras oranları parlaklıkları renk gamı çok farklı paneller.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şubat -- 25 Mayıs 2020; 20:14:23 >
    hocam 55pus7304 4000 e satılırken şuan 5700tl 50pus7304 3600tl ye alınıyorken şuan 4900tl..xf90 zaten 6000-6200 satılıyordu kaldıki kimseye 8bine xf90 alın demiyoruz indirimlerle 6800-7000tl ye alınıyor..sony i boykot etseniz ne olacak samsungu philips kim boykot edecek illaki bu markalardan birini alacak kullanıcılar yani sırf firmalar zam yapıyor diye insanlar parasını çöpemi atsınlar..
    2016’da üye olmuş birine laf anlatmak zor. Tamam, android’i tv’ye getiren, dünyada ilk kez tv’ye internet erişimi sağlayan, 200 yıllık elektronik devi philips çöp. Tamam, turnuva monitörlerinin vazgeçilmezi aoc çöp. Tamam.

keyfi zam diye bişey yok. bu TV 2018 model. 2019 başlarında 55pus7303 modeli 4500 bandında iken bu model 7000 TL idi. 2020 model xg9505 ten ziyade bu model üzerine yoğunlaşıp üretimi devam ettirdi marka ve iyi de yaptı. en çok satan modellerden bir oldu. sürümden kazanmak adına da fiyatı makul tuttular. 54 inch modeli 6000-6500 bandında 65 inch ise 9000-9500 bandında satıldı. ben Ocak ayında 8900 TL'ye aldım mesela 65 inch olanı. daha önce 55 inch Samsung nu7400 modeli kullanıyordum. onu satarak aldım. şunu söyleyim. arada 10 inch fark olmasına rağmen düşük çözünürlüklü içerikte keskinlik ,netlik çok daha iyi. insan suratları yüz güzelleştirme modunda çekilmiş selfie ler gibi dümdüz gözükmüyor. detayları seçebiliyorsunuz. motion, parlaklık,local dimming olayları apayrı üstünlükler zaten. bunların hepsi maliyet demek. maliyet de fiyata yansıyor. öyle düz mantıkla Sony neden pahalı demek yanlış. sen kalitesiz malın yüksek fiyattan alıcı bulduğunu nerde gördün. diyorsun ki Sony keyfi zam yaptı. alan alıyor ama. gidip Philips alabilir insanlar. parayı sokaktan mı topluyor millet. demek ki parasını hak ediyor. ha 2018 model bu TV'ye 12000 lira verilmez. ama 10000 bandında parası olan düşünmeden alsın bence. yeni gelen modellerde kalite devamlı düşüş eğiliminde maalesef.

hocam ben 2006 dan beri bu forumdayım önceki üyeliğimi bazı sıkıntılardan dolayı kapattırdım..ayrıca anroid tv dediğiniz şey sorunlarla dolu stabil ve iyi bir işletim sistemi değil kaldıki philipste eski philips değil tv bölümü 2011de tpvisiona satıldı o günden beri kalite yerlerde..artı monitör işiyle tv işi bambaşka iki dünya ben size ne desem anlamak istemediğiniz için anlamayacaksanız dediğiniz gibi olsun birbirimizi boş yere yormayalım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: LGatakan

2016’da üye olmuş birine laf anlatmak zor. Tamam, android’i tv’ye getiren, dünyada ilk kez tv’ye internet erişimi sağlayan, 200 yıllık elektronik devi philips çöp. Tamam, turnuva monitörlerinin vazgeçilmezi aoc çöp. Tamam.
    2008"de üye olmuş birinede laf anlatmak zor.

Bu başlıkta esasen anlatılmak istenen neden xf9005e fazladan o parayı vermeliyim .Sonynin neyini boykot edeceğiz ps4 mü bu ülkede kaç kişi xf9005 alacak büyük çoğunluk giriş seviye tv alıp geçiyor zaten .Evet fiyatlar çok artdı ama genel olarak herşey pahalandı.Bu iki tv arasında fark yok vb şeyler yazmak doğru deyil.Her Va panel aynı deyilki philpsdeki giriş seviye panel

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şubat -- 25 Mayıs 2020; 22:31:24 >
  • şubat kullanıcısına yanıt
    2006 girişli birine laf anlatmak da zor. Neyse ben paragraf paragraf yazdım. Siz hala döndürüyorsunuz. Okey oynamıyoruz. Ben gidiyorum. Kendi kumunuzda eğlenin :)

• arkadaşın durumu bizim genel insan profilimiz aslında. hani kurban bayramında herkes bizim kurban daha buyuk, küçük olsa bile bunun eti yumuşak olur ya da sen göründüğüne bakma bu iyi et döker muhabbetine olur ya. aynısı işte. mal kötü olsa bile bizim malımız ya hayatta laf söyletmeyiz. en önemlisi de hastamızı hayatta kabul etmeyiz.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.