Şimdi Ara

PHILIPS 5XX7 SERİSİ BAŞLIĞI (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
667
Cevap
8
Favori
25.527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: orpiii

Arkadaşa katılıyorum. Hatta şöyle söyliim albaniden sonra teknik servisi aramak aklıma geldi. :)
    Soruna format seçiminin otomatik olmasının ( geniş formatta duracakmış) yada sinyal yetersizliğinin yol açabileceğini söylediler. Akşama deneyecem.
    Servis hemen anladı olayı daha zorlanacağımı düşünmüştüm. Demek ki rastlanılan bişiimiş bu. Ben alışmıştım başka konularda milletin başıma gelmeyenlerin benim başıma gelmesine :)

Hd kanallar için geniş ekran. Sd ler için de süper büyütmeyi tavsiye ederim. Sd leri geniş ekran yapınca adamlar şişmanlıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 46PFL5007 ile 46PFL5507 arasında 3D haricinde görüntü performansını etkileyecek bir fark var mıdır? 3D istemeyenler bu paneli aldıklarında aynı görüntü performansını alabilirler mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: PcMad

46PFL5007 ile 46PFL5507 arasında 3D haricinde görüntü performansını etkileyecek bir fark var mıdır? 3D istemeyenler bu paneli aldıklarında aynı görüntü performansını alabilirler mi?

Bende bir arkadaşım için 3D siz bir model arıyordum, Philips Türkiye ile görüştüm, Söylediklerine göre 3D haricinde hiçbir farkı yokmuş.
    Ben 5507 kullanıyorum, Arkadaşa 5007 almayı düşünüyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RoMpIaN

46PFL5007 ile 46PFL5507 arasında 3D haricinde görüntü performansını etkileyecek bir fark var mıdır? 3D istemeyenler bu paneli aldıklarında aynı görüntü performansını alabilirler mi?
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 13 Nisan 2013; 22:53:20 >
  • Ben de öyle biliyordum ama yine de bir teyid alayım dedim. :)
    Teşekkürler
  • Bir de şunu sorayım. Uydu alıcısı çok ağır deniyor. Bir yerde son güncellemelerden sonra biraz hızlandığını okudum sanırım. Bu konuda bir ilerleme var mı?
    Ayrıca Philips yetkili servisi, dahili uydu alıcılarının, 150-200 TL lik bir harici uydu alıcıdan daha iyi görüntü kalitesi verdiğini söyledi. Deneyen var mı?
  • Arkadaşlar, konuyu başka bir başlık altında açtım ama cevap alamadım.Yardımcı olursanız sevinirim.

Uzun süredir büyük ekran bir TV almak için forumu takip ediyorum. Sn Albani'nin F/P açısından önerdiği Philips PFL5xx7 serisinden bugünlere kadar sadece 40 ve 46" bulabilmek mümkündü. Ancak Hepsiburada'da 55pfl5537 serisini bulabildim. Birde Bedavacım adlı siteden 55" PFL5537 ve 5507 ürünlerini bulabildim.

Bildiğim kadarıyla Bedavacım paralel ithalat ürünü satıyor. Ancak Hepsiburada da ürünün paralel ithalatmı yoksa distrübütör garantilimi olduğunu bilmiyorum.

Acaba 5507 ile 5537 arasındaki fark nedir? Bu ürünlerde de Sharp panelmi kullanılıyor? 55pfl5537'nin fiyatı 3200 TL. F/P olarak tavsiye edilebilirmi. Bilgisi olanlar özellikle Sn Albani görüşlerini belirtirse memnun olurum.
    Selamlar.

• 42", 47", 55" - LG.
  • Akşam arkadaşımla girdik teknosaya tvlere bakıyoruz. İşte albani'nin önerdiği f/p televizyon bu dedim 5507yi gösterdim. Satıcı çocuk Albani ismini daha öncede duydum kim bu kişi dedi. İzmirde fanların artıyor Can abimm
  • 5507h tv var harici hdd baglıyorum alt yazılı bir film oynatmak istiyorum alt yazısını görmüyor ne yapmam lazım filmle alt yazının ismi aynı çözümü bilen varsa yardımcı olursa sevinirim
  • 5507 kutu içerisinde neden gözlük yok yahu
  • quote:

Orijinalden alıntı: albani

@orpii

yaw saniyenin 35 de birine denk gelmesini nasıl ölçtün ya da 35 saniye de bir mi bunu yapıyor?

ancak bana format değil de "sinyal" yetersizliği gibi geliyor;formatı bir kere yapar ve oturtur!sürekli
    format seçiminde kalmaz(teknik bir sorun yoksa tabiki!)

sinyali sen örneğin nereden alıyorsun dahili DVB Tuner den("K" modeli ise örneğin)veya Receiver danmı alıyorsun?

örneğin HDMI kablo portlarında bir gevşeme varmı!kontrol et!

Receiver ı gerekiyorsa Scart veya Composite/Component portlardan bağla! kontrol et!

Dahili DVB Tunerinden ise bunu zor anlarsın,daha doğrusu anlayamazsın! ancak dahiliyi kullanıyorsan örneğin
    bir emanet Receiver bu bir de öyle dene!

gibi çeşitli seçenekleri de kontrol etmek gerekiyor,"format" seçimi bana çok daha sonra geliyor açıkçası!bunu da "geniş"
    seçmelisin

++

Albani usta
    Servisin dediği format olayını yaptım ama sonuç değişmedi.
    Sanırım sinyalle alakalı. Çünkü HD kanallardan sadece star fx foxcrime gibi kanallarda yapıyor. Dahili receiver ı kullandığımdan sinyal sorunu olmasını diliyorum şimdilik.
    Bi arkadaş dahili alıcının nasıl olduğunu sormuş. Bence digi nin kutularından farkı yok. Bana rahatsızlık vermiyor. Evet yavaş biraz hatta HD kanal değişikliklerinde saniyenin 1,584 katını bulabiliyor ama bence ikinci bir kumanda, alet olayından yırtmak da iyi bişii. Görüntü kalitesi güzel bence rahatsızlık bu noktada da vermiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kardeş ben sana yazdım

Format ile alakası yok senin anlattığın durumun aslında!

Sana tavsiyem o ilk yazdığım testleri yaparsan büyük ihtimalle çözersin şak diye!
  • quote:

Orijinalden alıntı: hoksi

5507 kutu içerisinde neden gözlük yok yahu

var
    vatandan al 2000 gayme
  • quote:

Orijinalden alıntı: Orada Olmayan Adam

quote:

var
    vatandan al 2000 gayme

2000 derken ?
  • quote:

quote:

quote:

var
    vatandan al 2000 gayme

2000 derken ?

5507 46pfl5507 phil 5507 led tv televizyon yani. 2000 lira taksit var bonus maksimum 2 gözlük hediye tv televizyon phil 46 inç aktif gözlük 2000 lira Türk lirası yani 10 taksit var peşinde de aynı para.gayme nakit para akçe yani

• quote:

quote:

quote:

quote:

var
    vatandan al 2000 gayme

2000 derken ?

5507 46pfl5507 phil 5507 led tv televizyon yani. 2000 lira taksit var bonus maksimum 2 gözlük hediye tv televizyon phil 46 inç aktif gözlük 2000 lira Türk lirası yani 10 taksit var peşinde de aynı para.gayme nakit para akçe yani

Teknosa'dan başka alternatifim maalsef yok.!

• internet üzerinden alabilirsin kargo bedava sonuçta
    teknosadan 6877 yi al ya da
  • quote:

Orijinalden alıntı: PcMad

Bir de şunu sorayım. Uydu alıcısı çok ağır deniyor. Bir yerde son güncellemelerden sonra biraz hızlandığını okudum sanırım. Bu konuda bir ilerleme var mı?
    Ayrıca Philips yetkili servisi, dahili uydu alıcılarının, 150-200 TL lik bir harici uydu alıcıdan daha iyi görüntü kalitesi verdiğini söyledi. Deneyen var mı?

Dahili uydu alıcısının görüntü kalitesi söylendiği gibi oldukça başarılı diyebilirim.
    yeni yazılım ile kanal geçiş hızı konusunda ise eskiye göre ben pek bi fark göremedim. Harici uydu alıcılarına göre kanal geçişleri yavaş, seriliği sevenler için sorun teşkil edebilir ama şahsi fikrim olarak harici uydu alıcısının görüntü kirliliği ve kablo kalabalıklığının olmayışı da gayet güzel bi durum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Avantgarde80 -- 16 Şubat 2013; 23:34:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

Phil 5xxx

32/40/46/55 olarak sadece 40 ların ilk parti(2012/başları)bir seferlik Sharp Modül kullanılmıştır;çünkü Sharp elindeki eski nesil/versiyon
    40 ları(Kameyama üreitmi olanlar) "ucuz" sattığı için bazı panel üreticileri bunları alıp kullandılar(sadece 40" ebatlardır bunlar!)

Bu seri 5xxx normalde Samsung PSA dır(daha eskileri S_PVA dır) PVA değildir;S_PVA da değildir daha ucuz yollu maliyet odaklı yeni
    Samsung(Çin/üretimi) PSA tiptir+

32/46/55 ler ise Samsung PSA dır sadece!
    40 lar ise şanşa kalıyor benim tercihim her zaman Samsung olmuştur,Sharp daha iyi ama bunlar değil!

Sharp ta her UV2a Modül aynı kalite değildir! Sakai deki üretimler HQ olanlar,Kameyama dakiler ise eski nesil dahil LQ/MQ dediğimiz
    orta segment denilecek Modüllerdir ama hepsi "UV2a" diye geçer çünkü bu bir Sharp tekniğine göre yeni üretim şeklidir!

İzleme açısı normalde Sharp larda dardır ama bu 40 lardaki kullanılan PSA lar Sharp a göre daha az açı verir ama resim kalitesi ile
    özellikle 3D perfomansı daha iyidir;Sharp larda ise Siyah ve Contrast biraz daha iyidir!

Samsung PSA nın zaten maliyet odaklı olması yanında asıl esprisi 3D efektinin daha iyi vermesini sağlamaktır ama bunun yanında
    maliyeti düşürmek için de Contrast değeri ve RT değerleri biraz düşürülmektedir!

Not;bir diğer yalnış yorumlar ve bazı Test Sitelerinin değerlendirmeleri;DigitalVersus gibi örneğin;bir kere bu panelin ne Samy olanı nede
    Sharp olanı(kullanılan Modüller olarak)>>CR değeri(Sharp için) 5.000/5.500;1 olarak bulunmuş;ancak bu değer külliyen yalnıştır!!
    Çünkü bu Modül 5bin gibi bir değeri Native(ANSI) olarak veremez;birinci en büyük yalnışlık burada! max.değeri ortalama 2.000/2.400;1
    bu değeri de "belki" verebilir!!! çünkü üzerindeki Modül CR 5.000;1 olsaydı>>bunun üreteceği max.Native değer 2.500;1 olabilirdi!

Siyahlar Samsung da daha iyidir(düşük seviye Sharp lara göre)ancak bu 40lık panelde çok az olarak Sharp biraz daha iyidir!

Bu seriyle ilgili yabancı kaynaklar da çok yalnış ve tutarsız bilgiler; "bilgi" diye dolandı durdu!!

Panel zaten Mid-Level bir panel,kimse Hi-End demiyor,zaten böyle bir şey söz konusu da olamaz!
    Ancak piyasa da gördüğünüz tüm bu seviye paneller içinde bir tek Tosh 42"WL863 hariç(Motion ve doğru renk üretimi konusunda),
    Sony ler de dahil hepsinden total performans olarak daha iyidir ve "fiyatına göre" mukayese edeceksiniz bu arada;ancak bu panel
    hem fiyat olarak hemde performans olarak ve içinde bulunduğu seviye itibarıyla,piyasanın en iyileri içinde olan bir kaç panelden birisidir!

En iyisi ise 55 lerdi zaten bunlar hemen bitti! bildiğim kadarıyla bu paneldne hiç kronik/klasik malum sorunlar çıkmadı!
    Daha sonra en iyisi ise 46 lar oldu

32/40 ise bunlar kadar performans gösteremediler,"malum sorunlar" da en çok bunlarda çıktı bu arada!

32/40 aynı SW yi kullanıyor ama 46/55 farklıdır;zaten ana fark da burada
    5507 deki Engine+SW sistemi>>3D sisteminin çalışması sebebiyle 5007 den daha iyi kalite resim üretiyor,ancak 3D nin sistem
    üzerindeki etkisi sebebiyle HIZ konusunda 5007 ler 3D siz olduğu için daha hızlı oluyor.... gibi teknik bazı genel ayrıntı durumları vardır!

Dolayısıyla resim performansı için 5507 yi tercih edin;ancak panelin Hızı yine de bir LGE/Samy/Pany den daha iyi seviyededir kesinlikle!

Bunun sebebi de,2011 den itibaren Phil in Processor çalışma prensipleri v.s değişmiştir ve oldukça iyi seviyeye çıkmıştır,Sony ile Phil
    bu konuda TFT-LCD ler içinde en iyisidir sadece bazı Tosh ara serileri veya bir çıkıp bir kaybolan v.s panelleri bunlardan çok daha hızlıdır!
    (örnek son alıp kullandığım 42WL863 panel şuanda piyasadaki en Hızlı LCD paneldir! veya diğer Tosh SV685 gibi)

5xx Serisi için bilen-bilmeyen yorum yaptı,daha doğrusu bilmeyenler yönetti bu konuyu
    Kisme panelin içinde bulşunduğu bazı durumları v.s göz önüne almadan çeşitli mukayeseler yaptılar ama bunların hiç birisi bir şeyi dolduramıyordu!

Bu panelin piyasada tutulması Haziran/Temmuz gibi başladı;F/P olarak da hala yerini en tepede korumaktadır! tekrar ediyorum 46/55 ler böyledir
    32/40 lard ise durum biraz düşüyor,32 de ise iyice düşüyor dersem tam yerinde olacaktır!

++
    Sonuç da her panelde olan örneğin klasik malum sorunlar aynen 5xx de vardır! ama oran olarak da bir LGE ve Samy gibi çok yüksek oranlarda değildir!
    Diğer yandan Phil/TR ise saçma ve komik işler yapmaya devam ediyor;panel iyi ama Phil/TR sıkıntılı!

Bir diğer sorun da şudur;dikkat ederseniz bu panel Hazirandan beri yaklaşık hep aynı fiyatta seyrediyor 100/200 kağıt gibi bir oynama oldu!
    Ancak yine de panel "sunduğu performansıyla",bu paraya alınabilecek çok doğru bir tercih durumunu da aynen korumakradır!

++

Ben 46PFL5007 almayı düşünüyordum fakat bu yazıdan anladığım kadarıyla bu tv 46PFL5507 nin görüntü kalitesine ulaşamıyor. Doğru mudur? 3D istemeyenler için uygun bir seçim olabilirdi halbuki.

• 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.