Şimdi Ara

PHILIPS 5XX7 SERİSİ BAŞLIĞI (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
667
Cevap
8
Favori
25.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: escofly

bu TV'den 3D crosstalk yoğun olması sebebiyle vazgeçtim.. talep edipte yanıt veren/vermeyen herkese teşekkürler.. yurtdışı kaynaklı teknik sitelerde muadil ve üst düzeyi TV lere istinaden yaptığım karşılaştırmada elden edindiğim bilgiler şöyle:

3d performans isteyenler için ideal değil, onun dışında tepki süresi, contrast oranı ve lag time olarak olumlu bir TV olduğunu öğrendim, renk doğallığı da fiyatına göre iyi (delta e=3).. 3d haricindeki özelliklere bakınca alınabilir ancak fiyatı biraz pahalı, 2 gözlük dahil 2000-2100 civarıuygundur 46 inç modeli için .. şu an 2200TL gözlüksüz en ucuz fiyat,, aynı özellikte daha uygun fiyata samsung tv ler var... selamlar

Hocam tv zaten fiyatına göre görüntü kalitesi iyi diye tavsiye edildi.
    3 D aktif gözlükleri pahalı . Bu pek tercih edilmiyor.
    Dahili uydu alıcı kullanışsız, kaliteli harici bir uydu alıcı kullanmak şart gibi. (Bir çok tv de olduğu gibi)
    Kısaca bu tv fiyatıne oranla sunduğu görüntüsü için alınır.
    Konunun tamamı okunduğunda da bu fikir ortaya çıkıyor.

• optik kabloyla ses çıkışı alan var mı? kumandadan ses açma/kapama tuşları çalışıyormu bu şekilde çıkış aldığımızda?
  • quote:

Orijinalden alıntı: what_tha

optik kabloyla ses çıkışı alan var mı? kumandadan ses açma/kapama tuşları çalışıyormu bu şekilde çıkış aldığımızda?

daha önce yazdık, ayrıntılar için önc. sayfalara bakın, çalışmıyor.
  • kayınpederime 46pfl5007 almayı düşünüyorum. fiyat araştırmaya devam ediyorum şu an hepsiburada'da 1800 tl vatan ve mediamarkt'ta 1900tl.

forumda okuduğuma göre yılsonunda 46pfl5007 1600tl , 46 pfl5507 1900tl seviyelerinden satılmış.

Yılsonunda gerçekten bu fiyatlara düştü mü? Eğer düştüyse şu anda ki fiyatlardan alım yapmak bana mantıksız geliyor. Beklesem 46pfl5007 1600-1700 aralığına geriler mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Plan-M

quote:

bu TV'den 3D crosstalk yoğun olması sebebiyle vazgeçtim.. talep edipte yanıt veren/vermeyen herkese teşekkürler.. yurtdışı kaynaklı teknik sitelerde muadil ve üst düzeyi TV lere istinaden yaptığım karşılaştırmada elden edindiğim bilgiler şöyle:

3d performans isteyenler için ideal değil, onun dışında tepki süresi, contrast oranı ve lag time olarak olumlu bir TV olduğunu öğrendim, renk doğallığı da fiyatına göre iyi (delta e=3).. 3d haricindeki özelliklere bakınca alınabilir ancak fiyatı biraz pahalı, 2 gözlük dahil 2000-2100 civarıuygundur 46 inç modeli için .. şu an 2200TL gözlüksüz en ucuz fiyat,, aynı özellikte daha uygun fiyata samsung tv ler var... selamlar

Hocam tv zaten fiyatına göre görüntü kalitesi iyi diye tavsiye edildi.
    3 D aktif gözlükleri pahalı . Bu pek tercih edilmiyor.
    Dahili uydu alıcı kullanışsız, kaliteli harici bir uydu alıcı kullanmak şart gibi. (Bir çok tv de olduğu gibi)
    Kısaca bu tv fiyatıne oranla sunduğu görüntüsü için alınır.
    Konunun tamamı okunduğunda da bu fikir ortaya çıkıyor.

görüntü kalitesini belirleyen kriterler arasında 3d kalitesi de yer alır, zira 3d ıvır zıvır özellikler arasında değildir, sesle de alakalı değildir, direk görüntüyü bağlar.. yoğun bir crosstalk neticesiyle 3d si iyi olmayan bir tv'nin görüntü kalitesinden bahsetmek çok doğru olmaz bu fiyattaki bir tv için.. kusurlu bir 3d izleyeceksem (ki kusurluysa kafama takıp keyif almayacağım için izleyemem de) 1500 liraya 3d'siz modellere bakmak daha mantıklıdır bana göre.. bu sadece benim fikrim.. tv'nin görüntü kalitesinde aradığım kriterlerde sorunsuz veya minimum sorunlu bir 3d olduğu için bu modelden vazgeçtim...

• @escofly

5xx Serisi bizde de var ve 3D efektlerinde hiç bir sorun yoktur,dikkat edersen bu sorun genel anlamda bu seride yoktur!

1-3D çalışmasında,sistem de bir gecikme/algılama hatası ve stabilite bozukluğu varsa ki sanırım senin panelde bu var diye kabul ediyorum
    o zaman dediğinde haklısın ama bu salt 5xx serisi böyledir diye tanımlanamaz!

2-Ben paneli ilk aldığımzda elimizde önce "çakma-BD" ler vardı 2D ve sanırım 7/8 tane de 3D
    Ben bunları ilk etap da ve işin doğrusu olarak(aynı zamanda üretici bazında!) BD ile izledim;2D ler mükemmel
    3D ler ise şaşılacak derece de kaliteli ve sorunsuz smooth akıyordu,cross-talk yoktu ve tüm Film leri de tek tek denedim
    ancak netice de bir "çakma" olması sebebiyle de öyle süper bir resim de vermiyordu ama ben Hız ve Cross-talk ve özellikle
    kafayı oynatınca olan bozulma v.s testleri yaptığım için resim kalitesini ikinci plana almıştım ve sonuç olarak çok iyi netice almıştım

Daha sonra sanırım 4/5 tane de org.1080p/24fps 3D izledim ve netice yine aynı idi! ancak resim kalitesi çok daha iyi hale geldi!

Sonuç olarak panelde 3D işlemesinde hiç bir sorun görmedim

3-Daha sonra gerek org. gerekse de "çakma" Film leri PS3 ile denedik,yine sorunsuz idi!

ANCAK bu arada bizimkiler netten indirme veya birilerinin HDD ye yüklediği özellikle 3D bazı Filmler de durum tam tersi oldu!
    cross-talk yaşandı!!
    HDD yi 3 farklı MP ile denedik(birisi benim Phil 7001 idi)diğerleri ise Dark ve EGreat idi

>7001 de pek sorun yok gibiydi çok hafif takılmalar ve cross-talk yaşandı
    >diğer ikisinde ise bir türlü istediğim stabiliteyi yakalayamadım! örneğin Filmin 23.dk.bozulma oldu,daha sonra denediğimde 44.dak. bozulma oldu
    veya bir daha denediğimde ise 3.dk.da bozulma gibi oldu.....
    Belliki sorun MP ile alakalıydı!! çünkü 7001 de böyle bir istikrarsızlık hiç yapmadı ki bunu bir kaç gün test ettim ve bu sonuca vardım!

Buradan belli oluyordu ki sorun ext.kaynak da idi!

Çübkü yukarıda yazdığım gibi tüm bu Film leri BD ile izlerken kesinlikle bir sorun yaşamadım

Not;Kullandığımız BD ler hem benim imzam da görülen Pany 320 ile Kızımdaki LGE nin BD670 cihazları idi,ayrıca bizim Damadın arkadaşından
    emanet aldığı Sony 490 olmak üzere 3 tane BD ile denedik sonuç hepsinde sorunsuz idi

4-Ayrıca ext.HDD leri(3D içerikler de) bu 3 tane BD cihazlar ile denedik,yine sorun çıktı,Pany ve LGE de bit-rate sorunu çıktığı için
    donma/takılma yaşadık Sony de ise yine bit-rate ve takılıp kalma sorunu gibi şeyler yaşadık!

5-2D ye göre 3D işleminde panele çok daha fazla yük biner! örneğin panelin genel Latency değeri yükselir(hızı düşer) ve 3D için HIZ en önemli
    kriterdir!buna bir de siz içeriği farklı bir ext.kaynak dan izlediğiniz zaman,örneğin yukarıda bahsettiğim ve başımıza gelen işleme sorunları
    senin de başına geldi veya gelecektir! bu da en basitinden hızın düşmesi+stabilitenin düşmesi+buna bir de 3D de algılama(sinayli algılayıp
    iletmedeki gecikme)gecikmesi de var=cross-talk ve benzeri çeşitli hatalar vermesi demektir!

>>>Sana sorum şu olacaktır?? 3D leri hangi kaynak lar ile izliyordun???

6-Benim senelerdir panel TV lerde bahsettiğim ve genel de gözden kaçan ana kriter ise şudur;
    "Stabilite"(bu işi bilenler bilir bunun ne manaya geldiğini)

Bu bir ana sorundur ve aslında benim son 16 senede gördüğüm bir tek Pio hariç adam gibi düzgün stabil panel hala üretilemiyor!
    Pio ya en yakın ve bu konuda diğer tüm TFT-LCD den çok çok daha iyi olan tek panel ise Tosh dur
    Veya LCD olarak Stabilite performansı=Toshiba da diyebiliriz

Diğer tüm Marka/Seri lerde bu sorun ciddi oranda yüksektir,herifler yüzbinler/milyon adetler o seriden panel üretirler ve SW sistemi de zaten o seri için
    tektir!! ama panelleri tek tek test ettiğiniz zaman 10 panel tam doğru çıkar 11.panelde stabilite bozuktur!! arada böyle sürekli stabilite bozukluğu olan
    paneller "HER MARKADA" çıkmaktadır!!! bu sorunu da şu ana kadar Pio hariç hiç bir üretici çözememiştir!

Panel garip bir şekilde stabilite bozukluğu çıkarır(siz buna şurası şöyle oluyor burası gecikiyor yok bilmem nesi tekliyor v.s olarak tanımlarsınız)

Not;panele yeniden SW yüklenirse bu sorun tamamen geçer!(FW ile de alakası yoktur,karıştırmayın ltf!)veya MB değişir+SW de yenisi geldiği
    için sorun yine geçer!
    Veya SW yüklenir ama HW de bir sorun varsa yine düzelmez v.s v.s
    Bunlarıda açıkçası ne Servisler nede Üreticiler bazında kimse uğraşıp da düzeltmeye bakmaz ve çoğu kere paneli yani TV değiştirirler(ciddi bir
    işlemci hatası varsa)!!

7-Şimdi senin panel de bu veya benzeri bir sorun ki yukarıda yazdığım aynı durumlar olmuştur ki aslında bu da "sana özel" değil de genele has
    bir durumdur
    Burada "ŞANS" faktörü senin yanında belliki olmamış!

ANCAK bazı sorunlar için;örneğin ext.USB-stick veya USB den ext.HDD bağlamak veya PC bağlamak veya MP bağlamak gibi;bu cihazlardan
    bir oynatım/işletim sorunu yaşarsanız>>>Üreticiler bunları kabul etmez ve sorun yok derler!

Üreticiler sadece BD veya DVD ile test edip SD&HD çalışmasına bakarlar;3D içinde yine BD den bakarlar ve içerik de org.(çakma değil!!)1080p/24fps
    veya SD için de DVD den 720x576 üzerinden test ederler ki genelde bunlarda da bir sorun çıkmaz ve size paneli aynen geri verirler "abi normaldir"
    klasik cevabı ile birlikte!!

MediaPlayer dan bilm ne oluyor işine karışmazlar veya PC den şunu açtım böyle oluyor işine de bakmazlar!

Çünkü işin bu kısmında bir sürü başka kriterler ve panellerinde bu konuda hassas ve zayıf oldukları yanlar olduğu için,bu gibi cihazları "referans" almazlar!

8-Bir diğer gözden kaçan sorun ise kısaca "Hand-shake" dediğimiz ve cihazların HDMI üzerinden birbirini karşıklı ve uyumlu tanıması prensibi olarak
    bazen veya daha yüksek fazla oranda olabilir,PS3 ile Panel bağlantısında gerek oynatımda gereksede başka şeyler olarak hand-shake sorununa bağlı
    olarak istediğiniz performansı alamazsınız ve aynı PS3 ü arkadaşınız panelinde denersiniz sorunsuz çalışır hatta çok ilginçtir,senin panelinde aynısı
    olan bir başka panelde de sorunsuz çalışırken sen de bir türlü aynı performansta çalışmaz gibi üreticiler nezdinde "tesbit edilemeyen" hatalar olarak
    datalarına girer orada kalır,çünkü yukarıda anlattığım gibi,"anlaşılamayan biçimde" teknik olarak HW veya SW veya HW+SW olarak bir sorun vardır
    ama çözülemiyor!

Ben bunu aslında genele "hitaben yazdım" salt seninle ilgili değil ama sen zaten yaşadığın sorun itibarıyla da bu yazdıklarıma dahil bir kullanıcı olduğun belli
    ama başka kişiler de var senin gibi,yani yalnız değilsin bu yol da ve ben olayı da salt Phil için yazmadım!! çünkü bu sorun ortakdır!

İşin bir de daha teknik ve derin olarak tamamen SW ile yani bizim "Engine" olarak bütünüyle baktığımız genel bir sıkıntısı vardır ama bundan sonrası tamamen
    kafa karıştırır ve kullanıcı da zaten bunlar ne anlar ne de onu ilgilendirir,o verdiği paranın hakkını ister panelden haklı ve doğal olarak!!

++
    Not;ben geçen gün bu konuyu daha teknik ve uzun bir yazıyla hazırlamıştım,sonra gönderirim diye ama yalnışlıkla sildim sonra da olayı unuttum yaw
    sanırım bu yukarıda yazdığım durumu anlaşılır,çünkü satır aralarında çok önemli ve işin tam doğrusunu gösteren ama ciddi olarak gözden kaçan şeyler de vardır!
    takılan bana döner istiyorsa!

• Selamlar. Bugün media markt dan dahili uydu alıcılı 40 pfl 5007 aldık. (1399 tl.) uydu kablosunu televizyona bağladım ve otomatik aratmayı yaptırdım. yaklaşık 500-600 civarı kanalı buldu. Fakat kanalları sıralama gibi bir özellik bulamadım. Kanalları nasıl sıralayabilirim? Yardımcı olursanız sevinirim....
  • bu tv ıle ılgılı guzel bır tanıtım vıdeosu

http://www.youtube.com/watch?v=sgqUE2J2sLY

bende goruntu kalıtesınden oturu cıddı cıddı dusunuyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: möhkem

Selamlar. Bugün media markt dan dahili uydu alıcılı 40 pfl 5007 aldık. (1399 tl.) uydu kablosunu televizyona bağladım ve otomatik aratmayı yaptırdım. yaklaşık 500-600 civarı kanalı buldu. Fakat kanalları sıralama gibi bir özellik bulamadım. Kanalları nasıl sıralayabilirim? Yardımcı olursanız sevinirim....

Herhangi bir kanalın üstünde gelip Options tuşuna basın..
  • quote:

Orijinalden alıntı: cumasi

quote:

Orijinalden alıntı: möhkem

Selamlar. Bugün media markt dan dahili uydu alıcılı 40 pfl 5007 aldık. (1399 tl.) uydu kablosunu televizyona bağladım ve otomatik aratmayı yaptırdım. yaklaşık 500-600 civarı kanalı buldu. Fakat kanalları sıralama gibi bir özellik bulamadım. Kanalları nasıl sıralayabilirim? Yardımcı olursanız sevinirim....

Herhangi bir kanalın üstünde gelip Options tuşuna basın..

teşekkürler.
  • uydu kurulum kanal tarama ve işlemleri için aşağıdaki dökümanlardan faydalanabilirsiniz..

http://www.philips.com.tr/c/televizyonlar/5500-series-117-cm-46-inc-3d-dvb-t-c-s2-46pfl5507k_12/prd/?t=support
  • quote:

Orijinalden alıntı: albani

albani hocam selamlar,
    bayadır bu tv yi kullanıyorum genel olarak memnunum, eksilerini ve artılarını bilerek aldım
    yanlız son zamanlarda rahatsız olduğum birşey var...

philips hmp3000 oynatıcı ve 46"5507 ikilisini kullanıyorum...

Oynatıcı kumandası ile tv açılıp kapanabiliyor.. yani tv açıkken oynatıcıyı açıp film izlemek istediğimde tv de bu kumandadan etkileniyor çok saçma...
    Aynı zamanda bu oynatıcı bir arkadaşımdada var sony w eski ama efsane serisiytle hiç bir sorun yaşamıyor..

Ek olarak oynatıcı kumandası ile açıldığında ışıkları yanıyor ama tv ye görüntüsü gelmiyor bir türlü çok nadir bağlantıları çıkarıp takınca kendine geliyor... Can sıkıcı bir durumdayım..

• Bu durum oynatıcı ile panel arasındaki uyum çalışmasıyla ilgilidir! her panel de böyle olmaması da normaldir,bende de Phil HMP7001
    ve bunu Tosh WL862 panelime bağladım benzer durum yaşıyorum,ama sorun etmiyorum

Bu aslında HDMI portun,sistem üzerinden sinyal algılaması yapıp paneli açmasıdır,kısaca paneli açar,MP nin menüsünü açar,sonra siz
    MP yi şayet TV yi kullanacak olursanız da MP yi yenidne OFF yapmanız gerekiyor!
    Ama MP yi kapatınca,bu sefer panel de OFF olmuyor! gibi değişik durumu da var,kıısaca bunlara takılmıyorum,bunlar sorun filan değil yaw
    illa sorun mu çıkartmak istiyorsunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: albani

Bu durum oynatıcı ile panel arasındaki uyum çalışmasıyla ilgilidir! her panel de böyle olmaması da normaldir,bende de Phil HMP7001
    ve bunu Tosh WL862 panelime bağladım benzer durum yaşıyorum,ama sorun etmiyorum

Bu aslında HDMI portun,sistem üzerinden sinyal algılaması yapıp paneli açmasıdır,kısaca paneli açar,MP nin menüsünü açar,sonra siz
    MP yi şayet TV yi kullanacak olursanız da MP yi yenidne OFF yapmanız gerekiyor!
    Ama MP yi kapatınca,bu sefer panel de OFF olmuyor! gibi değişik durumu da var,kıısaca bunlara takılmıyorum,bunlar sorun filan değil yaw
    illa sorun mu çıkartmak istiyorsunuz

öylede hocam, verimli kullanamıyorum,, illa koltuğumuzdan kalkıp bağlantıları takıp çıkarmak gerekiyor, o zamanda Mp'nin görüntüsü gelip gelmeyeceği belli değil.. şu zamana kadar sorunsuzdu, yeni başladı yani, ilginç bir durum..

örneğin sisteme ps3 te bağlı hdmi2 den "source" dan bağlantıyı seçince ps3 otomatik açılıyor veya ps3 joysitiğinden düğmesine basınca direk konsol açılıp görüntü alıyorum ama mp ile tv arasında sıkıntı var..

• Sendeki durum o zaman farklı ve ben böyle bir şey yaşamıyorum,yani kalk kablo çıkar tak v.s bunlar farklı şeyler ve sorun var denebilir bu duruma o zaman!
    Ayrıca "yeni başladı" demen bile bir sorun olduğunu akla getiriyor!

Bende panele normalde Receiver+MP+DVDPlayer+PC bağlıdır toplam 4 port ve hepside bağlıdır

Cihazların hepsi Grup prize bağlıdır,bunu akşam tamamen kapatıyorum,gündüz açarken önce grup priz anahtarını açıyorum
    ve MP de HDMI-1 nolu portta takılıdır,MP nin ayrıca ON/OFF anahtarı olmaması(asıl sorun bu zaten!!)sebebiyle direk ON oluyor!!
    ve diğer tüm cihazlarda OFF olduğu için(veya onlar da Stand-by olabiliyor)panel 1.nolu porttan data sinyali aldığı içinde mecburen
    panelide açıyor ve direk MP menüsü açılıyor ve bunu kullanacak isen devam ediyorsun,kullanmayacak isen o zaman MP yi kendi
    kumandasından OFf yapıyorsun ve kapanıyor ama panel ON olduğu için de mavi ekran kalıyor ve panelin Input-source seçimi de
    HDMI-1 portta kalıyor ve sen tekrar hangi cihazı izleyeceksen o portu Inpt dan seçiyorsun gibi bir çalışma bende vardır!

Benim bu arada panelin kumandası MP yi veya BluRay bağlarsam onu v.s her bir şeyi de kumanda edebiliyor

• sizin dediğiniz şekilde her elektrik açışında hdmi1'i algılıyorsa en sık kullandığımız (uydu receiver olabilir) cihazı hdmi1'e bağlamamız daha az zahmetli olur dimi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: basis35

sizin dediğiniz şekilde her elektrik açışında hdmi1'i algılıyorsa en sık kullandığımız (uydu receiver olabilir) cihazı hdmi1'e bağlamamız daha az zahmetli olur dimi?

hdmi1 e Mp baglicam
    hdmi2 ye veya hdmi3 e ps3 bagliyip denicem bakalim.
    umarum mp sikintidi biter

buarada evi tasidim baglanti yerleri degistigi icin boyle bir sorun olmus oolabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • illaki bağlantı yerlerinde gözden kaçan birşey olmuştur. Ben sinema sistemini bağladığım gün 2tb harddiski fişe taktım filmleri denemek için baktım görmüyor uğraş Allah uğraş tekrar söktüm bağlantıları takarken bir bakmışım harddisten usb kablosu sallanıyor ucu boş. :) mp ye takmamışım bile
  • arkadaşlar daha önce tavsiye edilen ve aşağıda verdiğim linkteki testlerde 5 yıldız alan bu TV'nin paneli değişmiş ve yeni panel 3 yıldız almış.. yeni panelli 5507 modellerini 5 Ekim 2012'de denemişler ama siteye veri girişini yeni yapmışlar, en son 3-4 hafta önce kontrol etmiştim.. İngilizce bilenlerin son cümleden de anlayabileceği üzere Philips talep fazlalığı sebebiyle panelin kalitesini düşürmekten başka seçeneğinin olmadığını iddia etmiş test eden web sitesi yetkililerine (Philips claims it had no choice but to downgrade the panels due to an excess of demand). UV2A Sharp panelden daha düşük kaliteli PVA Samsung'a geçtikleri ve market raflarında her iki modelin de yan yana satılabileceği belirtiliyor. İlgilenenlerin bilgisi olsun.

Çok iyi yorumlar vardı, ben de almayı düşünmüştüm bir ara ama bundan da vazgeçtim artık.

Buyrun link:http://www.digitalversus.com/tv-television/philips-40pfl5507h-p12906/test.html

• quote:

arkadaşlar daha önce tavsiye edilen ve aşağıda verdiğim linkteki testlerde 5 yıldız alan bu TV'nin paneli değişmiş ve yeni panel 3 yıldız almış.. yeni panelli 5507 modellerini 5 Ekim 2012'de denemişler ama siteye veri girişini yeni yapmışlar, en son 3-4 hafta önce kontrol etmiştim.. İngilizce bilenlerin son cümleden de anlayabileceği üzere Philips talep fazlalığı sebebiyle panelin kalitesini düşürmekten başka seçeneğinin olmadığını iddia etmiş test eden web sitesi yetkililerine (Philips claims it had no choice but to downgrade the panels due to an excess of demand). UV2A Sharp panelden daha düşük kaliteli PVA Samsung'a geçtikleri ve market raflarında her iki modelin de yan yana satılabileceği belirtiliyor. İlgilenenlerin bilgisi olsun.

Çok iyi yorumlar vardı, ben de almayı düşünmüştüm bir ara ama bundan da vazgeçtim artık.

Buyrun link:http://www.digitalversus.com/tv-television/philips-40pfl5507h-p12906/test.html

peki biz nasıl anlarız hangi panel var içinde? pva olan mı yoksa uv2a olan mı?

• 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.