Şimdi Ara

PHILIPS 5XX7 SERİSİ BAŞLIĞI (27. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
667
Cevap
8
Favori
25.522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Haien

avcılar şubesi
    gerçi servis elemanı garanti belgesini bile doldurmamıştı
    değişim olur ama genel merkez ne der bilemem diyordu.
    sonradan sorun çıkaran merkez oldu
    yan yana olması gerekiyormuş ölülerin falan filan

ben bayrampaşa servis ile uğraştım.
    panelde leke vardı
    değişm yaptırdım.,

ancak yeni gelende bir adet sadece mavi renk vermeyen ölü pixel çıktı.
    uğraşmak istemedim bu sefer

hiç belli olmuyor şu anda
  • quote:

Orijinalden alıntı: Haien

avcılar şubesi
    gerçi servis elemanı garanti belgesini bile doldurmamıştı
    değişim olur ama genel merkez ne der bilemem diyordu.
    sonradan sorun çıkaran merkez oldu
    yan yana olması gerekiyormuş ölülerin falan filan

tabi bir siniri var cm2 de adet olarak
    led-lcd lerin hepsinde cikabilir ama enazindan phil.de degisim yapiyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ölü pikselden çok clouding rahatsız ediyor beni
    aşırı derecede olmasada var biraz
    karanlık ortamda siyahları baltalıyor
  • bu arada uçlardan hafif ışık kaçırıyor. kenar aydınlatma oldu mu kaçınılmaz bir şey herhalde...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 5 Aralık 2012; 11:07:54 >
  • Merhaba

40pfl5506/k

5507 h satın aldım 5507 k getirdiler neyse dedik kurdurduk. Televizyona yapılan yorumlar yanlış degil dogru fakat philips herkesin ihtiyacına göre televizyon üretemeyecegine göre insanların degişik yorumlar yapması kacınılmaz....Benim izlenimlerim soyle..

Paneli Sharp bu aşamada super
    Dahil 3d hd Uydu alıcısı var kanal gecişleri yavas yazılımsal bir sorun bence duzeltilir
    Sd yayınları pixellenmeden oldukca net goteriyor ışık ve renk güzel ayarlanmış (samsunglardaki gibi pastel boya gibi degil dogal bir goruntu )
    mkv avi oynatmada sorun yok dts lerin sesini acmıyor sadece
    menu cok basit (samsunga gore kıyaslardan dos gibi kalıyor ama tüm ihtiyacları karşılıyor ve yeterli)
    aldıgımda hic bir olu pixeli yoktu ,
    belirtildigi gibi ışık sızması falan yok
    Calısma saatini kumanda kodunda sadece rakam girmek yeterli + info yapmadan direk menu geliyor.Ben servise actırdım baktım 0 geldi
    Smart kısımını henuz kullanmadım ama zaten bu sadece televizyon buyuk bir beklentim yok
    icinde dahili wireless var dlna var 2 d yi 3 d ye cevirme var kısacası tum modern ayrıntılar var.

Tknosa dan aldım d smart hediyesi var 2 ay Gozluk yok icinde yurtdışında 40 dolar gibi bir rakamla satılıyor.

Fiyat performas olarak dusunulurse 10 numara televizyon bildigim kadarıyla artık piyasada kalmadı cogu satıldı ben zor buldum :) başka şehirden getirdiler.

• quote:

Orijinalden alıntı: MacGyver.

quote:

Orijinalden alıntı: Hobar

quote:

Orijinalden alıntı: 241

Altyazı sorunu da ayrı, Philips'in forumunda Yunanlar bayağı irdelemiş ama yazılımın ne yazık ki desteği olmadığını söylemişler. İlginç olarak bir konuda "Persian" ( Farsça ) dili altyazılarında sorun yaşadığını ve doğru harflerin yerine "ğ,ı,ş" şeklinde çıktığını söylemiş. TV elinde olan birisi öyle bir ayar varsa altyazı dilini "Persian" yapıp deneyebilir mi acaba?

İlgili konu linki:http://www.supportforum.philips.com/en/showthread.php?9142-Persian-Subtitle-characters-has-Problem!!

Ben artık bilerek yaptıklarını düşünüyorum. ö, ü ,ç yi zaten gösteriyor şu an. Kalanları da pers yazılımına eklemişler Normalde 15-20 günde bir güncelleme çıkarken 1.5 aydır güncelleme çıkmadı. Adam gibi desteği olan bir firma olsa sorunlar üzerinde çalışıyorlar ondan gecikti diyeceğim ama söz konusu Philips olunca ümidim yok gibi birşey.

resmi forumda moderatör yunan bir kıza böyle bir güncelleme olmayacak, bu media player değil tv demiş.

aynı forumda konu açtım, destek verenler oldu ama mod.lardan sallayan olmadı.

philips'e mail attım, "ee işte aynen dediğiniz gibi yapacak bi şey yok". yazdılar.

neyi bekliyorsunuz ki hala?

Zaten alt yazı desteğinin düzelmeyeceği kendileri tarafından defalarca söylendi 2012 modellerinde. İnşallah yeni modellerde düzelirler. 6000 serilerinde bazı sorunlar vardı, dikkate alacağız, güncelleme gelecek dediler ve güncelleme gelerek hemen hemen her şikayet çözüldü. O yüzden fazla abartmamak da lazım.

• bir arkadaşımda 46es 6140 modeli var elmdeki filmerden birini ABRAHAM LİNCOLN-VAMPİR AVCISI filmini ilk önce samsungda denedik daha sonra benim 5507 de denedik derinlik ve görüntü kalitesi açısından kesinlikle philips bariz bir şekilde daha üstündü
  • quote:

Orijinalden alıntı: tergen

TV'ye taşınabilir harddisk taka oldu mu? Herhangi bir sıkıntı var mı?

Sıkıntı yok da menülere ulaşmak yavaş. Medya playerde oynattığınız filmi tv yi kapatıp açtıktan sonra veya menüden çıkıp tekrar girdikten sonra kaldığı yerden devam ettiremiyorsunuz.
  • 46pfl5007k ile 46pfl5507k panelleri ve görüntü kaliteleri aynı mıdır acaba?

Tek fark 3d mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Plan-M -- 18 Aralık 2012; 12:56:30 >
  • Arkadaşlar 40" modeli düşünürken biz de 46" düşünmeye başladık. Testlerde de çok çok fazla fark gözükmüyor modeller arasında. Ben de 40" alıp Sharp panel çıkmasını isteyenlerdenim. :(

Bu arada TV'nin arkasındaki kodları çözmüşler bir alman forumunda.

40" ler için geçerli olmak üzere;

xx1xxxxxxxxxxx = Sharp UV²A Panel
    xx2xxxxxxxxxxx = Samsung PVA-Panel

Şeklinde imiş. Bu seri numarasının açıklamasında, 3. hane panel ile ilgili bilgilere aitmiş ve kendisi %100 kesin olduğunu söylüyor.

Kaynak:http://www.hifi-forum.de/viewthread-152-9653-2.html
    http://www.avforums.com/forums/12888276-post124.html

Bu arada bir tane ürün o yılın 40. haftasında yani Ekim 2012'de üretilmiş ve üzerinde Sharp panel varmış. Yani üretimi bitti gibi bir durum yok demiş kendisi.

Kullanan arkadaşlar teyit edebilir mi bu durumu acaba?

Seri numarasının tam açıklaması:

Örneğin: VN4B1004026520 /
    VN - Bu kod hangi ülkede üretildiğini/toplandığını gösteriyor.
    * VN - Macaristan
    * DG - Fransa
    * RJ - Polonya
    * SN - Polonya(Emin değiller)
    * TB - Kaliningrad
    * AG - Belçika
    * YA - Meksika
    * SW -Bilinmiyor
    1 - B.O.M. (Bill of materials/Kullanılan malzeme bilgisi)
    B - - Servis versiyon numarası
    10 - üretim yılı
    * 10-2010
    * 09-2009
    04 - o yılın kaçıncı haftasında üretildiği
    * 04 - mesela 04 ise o yılın 4. haftasında üretilmiştir. Yani Ocak ayının son haftası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 241 -- 16 Aralık 2012; 1:40:25 >

• Bugün cihaza conax modül taktım. Teledunya yayınını sorunsuz izliyorum. Kanal geçiş hızı da gayet makul seviyede

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Plan-M

46pfl5007k ile 46pfl5507k panelleri ve görüntü kaliteleri aynı mıdır acaba?

Tek fark 3d mi?

???
  • evet arkadaşlar bayaadır almış olduğum 5507 için hala alınır mı nasıldır diye soruları okuyorum forumda. benım gıbı gec olsun saglam olsun dıyenler ıcın bı ıkı acıklama yapayımda bu foruma olan borcumda bır sekılde odenmıs olsun :)

5507 oldukca ıyı bır televızyon. oylekı aldıgımızdan berı daha yatakta uyuma olayına gıremedık. hep koltukta sızıyoruz. renkler dogal goruntu sankı salonunuzda oynuyor gıbı. hatta bu durum baslangıcta canımı sıkmıstı. tv seyretme olayı farklılastı dıye adamlar sankı salonun ortasında cekıyorlar sahnelerı oyla bır durum oldu. samsung lg vb tvlerde bu durum olusmuyor. renkler patlıyor ekranda sureklı bu da yorgunluk yaratıyor ınsanda kademelı olarak.

menulerı yavas; ancak dıgıturk te de yavastı belkı baska uydu alıcı taksam onlardada yavas olacak. buradakı yavaslık sanıyenın kacta kacı oldugu ıcın cok takılmıyorum zaten ınsanı rahatsız etmıyor. sadece menulerle ugrasarak zaman gecırmıyoruz zaten. arada işimizi halledip cıkıcaz artık menu olayından.

tv dts desteklemıyor. dolayısıyla medıa player zaten zorunlu. burdan hareketle altyazı vs olaylarına da takılmaya gerek yok. bu ıntenet hareketlerıne de dolaylı olarak fayda saglıyor. yanı yavaslık ınternet ıcın sorun deıl zaten yanında player olacak onunkını kullanın ıs bıtsın.

3 boyut benım cıddı krıterımdı. ancak tuketıcı toplum olayı: daha hıc seyretmedım. normal sartlar altında ayda bır fılm dıyordum ama nerdeyse 4 ay oldu alalı daha hıc denemedım bıle.

panelım samsung 46 ınc. boyutlar 4 m cıvarındakı kullanıcılar ıcın mukemmel. tvnın goruntusu zarıf. ses kontrol olayları gercekten ılk kurulum asamasında ınsanı zorluyor ama sıstem oturduktan sonra ıs bıtıyor.

herkes eksık taraflarını soylemıs gercı ama; albani nin dediği gibi f/p olarak mukemmel bır tv. tv olarak tum ıhtıyacları fazlasıyla karsılıyor. bır player ve amfı alarak her turlu sorunu en kalıtelı sekılde cozebılıyorsunuz. hatta sunuda belırteyım ben daha guncelleme bıle yapmadım aldıgımdan berı oolece calısıyor. rahatsız da deılım. bırazda tuketım seklınden olsa gerek; daha az kalıtelı goruntu ye yanında player kullanmayacam dıye daha fazla vermek ıstemezdım bugn hmp5000 100 lıra cıvarında bulunabılıyor ve tum ıhtıyacları karsılıyor. bu kadar sure zarfında bana soran tum arkadaslarıma tek secenek budur dedım. tabı hx8 ler 9 lar harıc. aynı sekılde forumdakı arkadaslarada tavsıyem budur. fazla kurcalamaya gerek yok. kliiksada bazen 1800 lere kadar dusuyor fıyatı. o zamanlarda kacırmamak lazım derım yenı yenı dusunenlere.

• quote:

Orijinalden alıntı: 241

Arkadaşlar 40" modeli düşünürken biz de 46" düşünmeye başladık. Testlerde de çok çok fazla fark gözükmüyor modeller arasında. Ben de 40" alıp Sharp panel çıkmasını isteyenlerdenim. :(

Bu arada TV'nin arkasındaki kodları çözmüşler bir alman forumunda.

40" ler için geçerli olmak üzere;

xx1xxxxxxxxxxx = Sharp UV²A Panel
    xx2xxxxxxxxxxx = Samsung PVA-Panel

Şeklinde imiş. Bu seri numarasının açıklamasında, 3. hane panel ile ilgili bilgilere aitmiş ve kendisi %100 kesin olduğunu söylüyor.

Kaynak:http://www.hifi-forum.de/viewthread-152-9653-2.html
    http://www.avforums.com/forums/12888276-post124.html

Bu arada bir tane ürün o yılın 40. haftasında yani Ekim 2012'de üretilmiş ve üzerinde Sharp panel varmış. Yani üretimi bitti gibi bir durum yok demiş kendisi.

Kullanan arkadaşlar teyit edebilir mi bu durumu acaba?

Seri numarasının tam açıklaması:

Örneğin: VN4B1004026520 /
    VN - Bu kod hangi ülkede üretildiğini/toplandığını gösteriyor.
    * VN - Macaristan
    * DG - Fransa
    * RJ - Polonya
    * SN - Polonya(Emin değiller)
    * TB - Kaliningrad
    * AG - Belçika
    * YA - Meksika
    * SW -Bilinmiyor
    1 - B.O.M. (Bill of materials/Kullanılan malzeme bilgisi)
    B - - Servis versiyon numarası
    10 - üretim yılı
    * 10-2010
    * 09-2009
    04 - o yılın kaçıncı haftasında üretildiği
    * 04 - mesela 04 ise o yılın 4. haftasında üretilmiştir. Yani Ocak ayının son haftası

Kardes benim seri ZH2D 1223 diye gidiyor :) biraz atmasyon gibi geldi bana :)

• quote:

Orijinalden alıntı: hermias

Kardes benim seri ZH2D 1223 diye gidiyor :) biraz atmasyon gibi geldi bana :)

Verdiğim kod açıklamaları 2010 yılına ait olduğu için illa ki farklılıklar olacaktır. Fakat seri numarası çözümlemesi sabit.

Sizin seri numaranızda 3. hane "2" rakamı ise, paneliniz Samsung olmalı. Bunu teyit etme şansınız var mı acaba? Piksellerin fotoğrafını yakından çekebilir misiniz?
  • arkadaşlar bu 46pfl5507 den bende aldım. fakat benim şöyle bir sorunum var. televizyon ilk açıldığında ve ara sıra(neye göre yapıyor bilmiyorum) komutlara cevap vermeyip bütün ekran maviye dönüyor. bu esnada altta yanan kırmızı ışık sönüyor. birkaç saniye sonra normal tv geliyor. neden yapıyor acaba bilgisi olan var mı ?

bunun dışında televizyondan oldukça memnunum. görüntü kalitesi oldukça güzel.
  • Phil 5xxx

32/40/46/55 olarak sadece 40 ların ilk parti(2012/başları)bir seferlik Sharp Modül kullanılmıştır;çünkü Sharp elindeki eski nesil/versiyon
    40 ları(Kameyama üreitmi olanlar) "ucuz" sattığı için bazı panel üreticileri bunları alıp kullandılar(sadece 40" ebatlardır bunlar!)

Bu seri 5xxx normalde Samsung PSA dır(daha eskileri S_PVA dır) PVA değildir;S_PVA da değildir daha ucuz yollu maliyet odaklı yeni
    Samsung(Çin/üretimi) PSA tiptir+

32/46/55 ler ise Samsung PSA dır sadece!
    40 lar ise şanşa kalıyor benim tercihim her zaman Samsung olmuştur,Sharp daha iyi ama bunlar değil!

Sharp ta her UV2a Modül aynı kalite değildir! Sakai deki üretimler HQ olanlar,Kameyama dakiler ise eski nesil dahil LQ/MQ dediğimiz
    orta segment denilecek Modüllerdir ama hepsi "UV2a" diye geçer çünkü bu bir Sharp tekniğine göre yeni üretim şeklidir!

İzleme açısı normalde Sharp larda dardır ama bu 40 lardaki kullanılan PSA lar Sharp a göre daha az açı verir ama resim kalitesi ile
    özellikle 3D perfomansı daha iyidir;Sharp larda ise Siyah ve Contrast biraz daha iyidir!

Samsung PSA nın zaten maliyet odaklı olması yanında asıl esprisi 3D efektinin daha iyi vermesini sağlamaktır ama bunun yanında
    maliyeti düşürmek için de Contrast değeri ve RT değerleri biraz düşürülmektedir!

Not;bir diğer yalnış yorumlar ve bazı Test Sitelerinin değerlendirmeleri;DigitalVersus gibi örneğin;bir kere bu panelin ne Samy olanı nede
    Sharp olanı(kullanılan Modüller olarak)>>CR değeri(Sharp için) 5.000/5.500;1 olarak bulunmuş;ancak bu değer külliyen yalnıştır!!
    Çünkü bu Modül 5bin gibi bir değeri Native(ANSI) olarak veremez;birinci en büyük yalnışlık burada! max.değeri ortalama 2.000/2.400;1
    bu değeri de "belki" verebilir!!! çünkü üzerindeki Modül CR 5.000;1 olsaydı>>bunun üreteceği max.Native değer 2.500;1 olabilirdi!

Siyahlar Samsung da daha iyidir(düşük seviye Sharp lara göre)ancak bu 40lık panelde çok az olarak Sharp biraz daha iyidir!

Bu seriyle ilgili yabancı kaynaklar da çok yalnış ve tutarsız bilgiler; "bilgi" diye dolandı durdu!!

Panel zaten Mid-Level bir panel,kimse Hi-End demiyor,zaten böyle bir şey söz konusu da olamaz!
    Ancak piyasa da gördüğünüz tüm bu seviye paneller içinde bir tek Tosh 42"WL863 hariç(Motion ve doğru renk üretimi konusunda),
    Sony ler de dahil hepsinden total performans olarak daha iyidir ve "fiyatına göre" mukayese edeceksiniz bu arada;ancak bu panel
    hem fiyat olarak hemde performans olarak ve içinde bulunduğu seviye itibarıyla,piyasanın en iyileri içinde olan bir kaç panelden birisidir!

En iyisi ise 55 lerdi zaten bunlar hemen bitti! bildiğim kadarıyla bu paneldne hiç kronik/klasik malum sorunlar çıkmadı!
    Daha sonra en iyisi ise 46 lar oldu

32/40 ise bunlar kadar performans gösteremediler,"malum sorunlar" da en çok bunlarda çıktı bu arada!

32/40 aynı SW yi kullanıyor ama 46/55 farklıdır;zaten ana fark da burada
    5507 deki Engine+SW sistemi>>3D sisteminin çalışması sebebiyle 5007 den daha iyi kalite resim üretiyor,ancak 3D nin sistem
    üzerindeki etkisi sebebiyle HIZ konusunda 5007 ler 3D siz olduğu için daha hızlı oluyor.... gibi teknik bazı genel ayrıntı durumları vardır!

Dolayısıyla resim performansı için 5507 yi tercih edin;ancak panelin Hızı yine de bir LGE/Samy/Pany den daha iyi seviyededir kesinlikle!

Bunun sebebi de,2011 den itibaren Phil in Processor çalışma prensipleri v.s değişmiştir ve oldukça iyi seviyeye çıkmıştır,Sony ile Phil
    bu konuda TFT-LCD ler içinde en iyisidir sadece bazı Tosh ara serileri veya bir çıkıp bir kaybolan v.s panelleri bunlardan çok daha hızlıdır!
    (örnek son alıp kullandığım 42WL863 panel şuanda piyasadaki en Hızlı LCD paneldir! veya diğer Tosh SV685 gibi)

5xx Serisi için bilen-bilmeyen yorum yaptı,daha doğrusu bilmeyenler yönetti bu konuyu
    Kisme panelin içinde bulşunduğu bazı durumları v.s göz önüne almadan çeşitli mukayeseler yaptılar ama bunların hiç birisi bir şeyi dolduramıyordu!

Bu panelin piyasada tutulması Haziran/Temmuz gibi başladı;F/P olarak da hala yerini en tepede korumaktadır! tekrar ediyorum 46/55 ler böyledir
    32/40 lard ise durum biraz düşüyor,32 de ise iyice düşüyor dersem tam yerinde olacaktır!

++
    Sonuç da her panelde olan örneğin klasik malum sorunlar aynen 5xx de vardır! ama oran olarak da bir LGE ve Samy gibi çok yüksek oranlarda değildir!
    Diğer yandan Phil/TR ise saçma ve komik işler yapmaya devam ediyor;panel iyi ama Phil/TR sıkıntılı!

Bir diğer sorun da şudur;dikkat ederseniz bu panel Hazirandan beri yaklaşık hep aynı fiyatta seyrediyor 100/200 kağıt gibi bir oynama oldu!
    Ancak yine de panel "sunduğu performansıyla",bu paraya alınabilecek çok doğru bir tercih durumunu da aynen korumakradır!

++

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

Phil 5xxx

Zaten TV ile ilgili şikayetler görüntü ile ilgili değil. Ben ne kadar arada bir youtube hariç pek kullanmasam da smart tv falan tam takoz. alete harici hoparlör bağlanmıyor. Ayrıca natural motion falan da sorunlu. Açınca görüntüde arada bir titreme oluyor. Kapatıyoruz mecbur.
  • güncelleme geldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: albani

Phil 5xxx

sn. albani usta,

uzun uzun yazmışsınız tavsiye de etmişsiniz ancak sadece görüntü kalitesinden söz etmişsiniz. maalesef bir tv sadece bundan ibaret olamıyor. tavsiye edelim ancak görüntü dışında bu seri tam bir takozdur bunu da alanların bilmesi gereklidir ve tavsiye edilirken mutlaka bunlardan da söz etmek gerekir. nedir bunlar?

* dahili hoparlörler cidden kötü.

* bu eksikliğe rağmen harici hoparlör bağlamak da büyük sıkıntı, analog kısımdan düzgün ve basa tize müdahale etmeden ses vermiyor ve tv sesini açıp kapamak 3-4 menüye girmeden 20-30 sn. altında bir zamanda mümkün değil. dijital çıkışta da aynı hikaye var ancak neyse ki orada sese müdahale etmiyor.

* smart tv kullanılmayacak kadar yavaş. bu özelliği yok farz etmek doğru olur.

* türkçe altyazı/karakter desteği yok. ve resmi forumlarda gelmeyeceği de söyleniyor.

* siyah-beyaz arabirim berbat. ve yine arabirim yavaş.

* 3d dediğiniz modeller neticede titreşimli, pahalı gözlüklü aktif 3d ve lg'nin pasif teknolojisi çok daha kullanılabilir.

* ati/amd görüntü kartlarıyla hdmi üzerinden uyumsuzluk söz konusu... bazen 2-3 saniyeliğine görüntü kararıyor ve yine geliyor.

* görüntü için doğru dürüst ince ayar yok, hep temel şeyler. aç-kapa tarzı özellikler. elle tutulur güzel fonksiyon da yok.

* philips'in uluslararası desteği berbat, bu sorunların bir kısmı yazılımla düzeltilebilecekken verdikleri tek cevap "eeeh... öyle bir sorun var evet, yapacak bir şey yok" şeklinde... sırf bu yüzden bi daha philips tv alır mıyım bilmiyorum.

eyvallah görüntü güzel, panel hızlı ama bu sorunların bir kısmı alacak olanları başka modellere yönlendirebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 9 Ocak 2013; 20:28:30 >

• 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.