Şimdi Ara

PHILIPS 5XX7 SERİSİ BAŞLIĞI (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
667
Cevap
8
Favori
25.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: MacGyver.

quote:

Orijinalden alıntı: albani

Phil 5xxx

sn. albani usta,

uzun uzun yazmışsınız tavsiye de etmişsiniz ancak sadece görüntü kalitesinden söz etmişsiniz. maalesef bir tv sadece bundan ibaret olamıyor. tavsiye edelim ancak görüntü dışında bu seri tam bir takozdur bunu da alanların bilmesi gereklidir ve tavsiye edilirken mutlaka bunlardan da söz etmek gerekir. nedir bunlar?

* dahili hoparlörler cidden kötü.

* bu eksikliğe rağmen harici hoparlör bağlamak da büyük sıkıntı, analog kısımdan düzgün ve basa tize müdahale etmeden ses vermiyor ve tv sesini açıp kapamak 3-4 menüye girmeden 20-30 sn. altında bir zamanda mümkün değil. dijital çıkışta da aynı hikaye var ancak neyse ki orada sese müdahale etmiyor.

* smart tv kullanılmayacak kadar yavaş. bu özelliği yok farz etmek doğru olur.

* türkçe altyazı/karakter desteği yok. ve resmi forumlarda gelmeyeceği de söyleniyor.

* siyah-beyaz arabirim berbat. ve yine arabirim yavaş.

* 3d dediğiniz modeller neticede titreşimli, pahalı gözlüklü aktif 3d ve lg'nin pasif teknolojisi çok daha kullanılabilir.

* ati/amd görüntü kartlarıyla hdmi üzerinden uyumsuzluk söz konusu... bazen 2-3 saniyeliğine görüntü kararıyor ve yine geliyor.

* görüntü için doğru dürüst ince ayar yok, hep temel şeyler. aç-kapa tarzı özellikler. elle tutulur güzel fonksiyon da yok.

* philips'in uluslararası desteği berbat, bu sorunların bir kısmı yazılımla düzeltilebilecekken verdikleri tek cevap "eeeh... öyle bir sorun var evet, yapacak bir şey yok" şeklinde... sırf bu yüzden bi daha philips tv alır mıyım bilmiyorum.

eyvallah görüntü güzel, panel hızlı ama bu sorunların bir kısmı alacak olanları başka modellere yönlendirebilir.

Haklısınız hocam bende philips kullanıyordum ama smart ve altyazı sağlıklı olmaması ses çıkış şiddetinin değişmemesi yüzünden sattım panasoniic aldım.şimdi çok memnunum.. philips marka media playerim da vardı bağlıyordum fakat bu sefer ses-görüntü senkr. sorunu oluştu. şimdi pana ile her türlü müzik kanalını ses sitemine bağladığım için muhteşem ses var. smartı daha hızlı ve kullanışlı.. görüntü harika... özellikle hd lerde..

alcaklara panasonic tv tavsiye ediyorum..

• quote:

Orijinalden alıntı: radiko1

quote:

quote:

Phil 5xxx

sn. albani usta,

uzun uzun yazmışsınız tavsiye de etmişsiniz ancak sadece görüntü kalitesinden söz etmişsiniz. maalesef bir tv sadece bundan ibaret olamıyor. tavsiye edelim ancak görüntü dışında bu seri tam bir takozdur bunu da alanların bilmesi gereklidir ve tavsiye edilirken mutlaka bunlardan da söz etmek gerekir. nedir bunlar?

* bu eksikliğe rağmen harici hoparlör bağlamak da büyük sıkıntı, analog kısımdan düzgün ve basa tize müdahale etmeden ses vermiyor ve tv sesini açıp kapamak 3-4 menüye girmeden 20-30 sn. altında bir zamanda mümkün değil. dijital çıkışta da aynı hikaye var ancak neyse ki orada sese müdahale etmiyor.

* türkçe altyazı/karakter desteği yok. ve resmi forumlarda gelmeyeceği de söyleniyor.

* 3d dediğiniz modeller neticede titreşimli, pahalı gözlüklü aktif 3d ve lg'nin pasif teknolojisi çok daha kullanılabilir.

* ati/amd görüntü kartlarıyla hdmi üzerinden uyumsuzluk söz konusu... bazen 2-3 saniyeliğine görüntü kararıyor ve yine geliyor.

* görüntü için doğru dürüst ince ayar yok, hep temel şeyler. aç-kapa tarzı özellikler. elle tutulur güzel fonksiyon da yok.

* philips'in uluslararası desteği berbat, bu sorunların bir kısmı yazılımla düzeltilebilecekken verdikleri tek cevap "eeeh... öyle bir sorun var evet, yapacak bir şey yok" şeklinde... sırf bu yüzden bi daha philips tv alır mıyım bilmiyorum.

eyvallah görüntü güzel, panel hızlı ama bu sorunların bir kısmı alacak olanları başka modellere yönlendirebilir.

Haklısınız hocam bende philips kullanıyordum ama smart ve altyazı sağlıklı olmaması ses çıkış şiddetinin değişmemesi yüzünden sattım panasoniic aldım.şimdi çok memnunum.. philips marka media playerim da vardı bağlıyordum fakat bu sefer ses-görüntü senkr. sorunu oluştu. şimdi pana ile her türlü müzik kanalını ses sitemine bağladığım için muhteşem ses var. smartı daha hızlı ve kullanışlı.. görüntü harika... özellikle hd lerde..

alcaklara panasonic tv tavsiye ediyorum..

hocam valla benim de aklımdan panasonic geçti ama bana denk gelen modellerin hepsi ips paneldi. malum ben de oyuncuyum, ips panel biraz yavaş kalır ve üzerdi. neyse ki 5007'de öyle bir problem yok. yazdığım gibi geri kalan şeyler hep sorun ama... ne lg'de, ne samsung'da, ne de panasonic'te güncel modellerde "genellikle" o problemlerin olduğunu sanmıyorum zaten.

velhasıl görüntü kalitesi, panel hızı iyi hoş da gerisi fasa-fiso... philips s...p batırmış adeta...

• quote:

quote:

Phil 5xxx

sn. albani usta,

amd kartlarda görüntü sorunu oluyor demişsiniz.
    nvidia kart bağlıyorum arada.
    bende de oluyor aynı sıkıntı.
    2-3 sn görüntü gidiyor.sonra geri geliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Haien

quote:

quote:

Phil 5xxx

sn. albani usta,

amd kartlarda görüntü sorunu oluyor demişsiniz.
    nvidia kart bağlıyorum arada.
    bende de oluyor aynı sıkıntı.
    2-3 sn görüntü gidiyor.sonra geri geliyor

valla hocam ben kendi 2 farklı amd gpu'lu kartımla denedim, ikisiyle de aynen bu sorunu yaşadım. nette yabancı forumlarda araştırdım tabii ki başkaları da yaşıyor ve kolay bir çözümü yok gibi. nvidia'da da olabilir o konuda bilgim yok, sizden öğreniyorum. EDID diye tv'nin kendini tanıttığı bir protokol var ve sorun oradan çıkıyor sanırım. anlaşılan philips bu konuda da batırmış. çok can sıkıcı değil ama tam film izlerken 2-3 saniye görüntünün gitmesi de güzel değil.

dvi-hdmi çevirici alınıp, tv'yi dvidan bağlamayı deneyebilirsiniz. ben aparatı aldım, daha denemedim gerçi:) tabii bu durumda monitör de hdmi'dan bağlanacak.

• bende yeni yazılım buldu tv, 32pfl5507.

sizde kontrol edin isterseniz.
  • Ben hdmi da herhangi bir sorun görmedim. Digiturk Web TV'de maç yayını izliyorum öyle bir sorun ile karşılaşmadım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hobar

Ben hdmi da herhangi bir sorun görmedim. Digiturk Web TV'de maç yayını izliyorum öyle bir sorun ile karşılaşmadım

ati/amd'de yapıyor zaten daha çok.

ekran kartı nedir?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Hobar

Ben hdmi da herhangi bir sorun görmedim. Digiturk Web TV'de maç yayını izliyorum öyle bir sorun ile karşılaşmadım

ati/amd'de yapıyor zaten daha çok.

ekran kartı nedir?

Amd 7850. Kablo 10m hdmi 1.4
  • bu sabah tv yi açtığımda otamatik güncelleme geldi bende yükledim acaba bu konuda bilgisi olan varmı
  • Beyler çok fazla şeyi birbirine karıştırıp,adeta paneli de "Monitör" gibi görmeye başlamışsınız ama bu panel TV dir ve Monitör ile de
    epeyi farkları vardır!

Sorun dediğiniz şeylerin çoğu zaten diğer özellikler ile genelde her Markada olan/olabilecek sorunlardır!

İyi de siz şimdi bir Sony alsaydınız ne olacaktır hele hele Tosh ki örneğin bu paneller işin asıl işi olan resim işleme resim kalitesi
    v.s de bu Phil den çok çok daha iyiler ama bu sorunlar onlard da var hatta daha fazla!

Kısaca çok genel ve Phil e özel şeyler yazmıyorsunuz;ayrıca ben size bazı markaları böyle sorunlar diye listelersem Phil çok masum kalır yaw bunlrın yanında

Bazıları paneli alıyor ve Multi-Display dediğimiz TV+Monitör zannediyor bunları,ama değil
    Bazıları alıyor bir TN li LCD Monitör ile Desktop/TEXT mukayesesi yapıyor
    veya HIZ konusunda panel çuvallıyor diyor,çünkü TN de 5/15ms latency varken,panel tip TV lerde min.35/40ms latency vardır(TFT-LCD lerde)!!

Türkçe/Subtitle/PC den bağlantılı işlemlerde/Speaker/ v.s bahsettiğiniz sorunlar yine çok çok geneldir!!bunların ne Markayla ne de o serilerle alakası vardır!

Öyle şeyler yazınki yeni ve bilinmedik şeyler olsunda bunları da öğrenelim sayenizde???

Hem all-in-one olsun hem sıfır sorun olsun hemde öyle özellikleri olsun sizi tamamiyle tatmin etsin v.s v.s v.s
    iyi de varsa böyle bir panel bunu da yazında alacak olanlara yardımınız dokunsun???

Ben bu meretleri liste yapıp eleştirsem,sayfalar dolar yaw hemde teknik olarak ve hem de her şeyiyle
    yaz yaz bitiremem valla!

Kısaca olaya "sorun" diye başlarsanız,ya hiç panel tip TV almayın ya da bardağın dolu tarafına bakın yada CRT ye devam edin!

Çıktıkları günden beri ticari olarak 90 lardan başlayarak hep sorun hep sorun hep sprun diye gitti bu meretler,ama kimileri gözlerinde
    öyle bir büyüttüki bu panelleri,soruç ta bunlar için doğal olarak bir hayal kırıklığı olması zaten kaçınılmazdır!

Bir tek Pio çıktı bizlere "sorunsuzluk" nedir diye gösteren ve nedir kalite nedir resim nedir bilmem nesi v.s v.s ama onlarında ömrü
    kısa sürdü ve dükkanı kapattılar 7/8 sene içinde!

++

Ben paneli almadan 2 ay çok ciddi takip ettim ve forumlara filan da yazmadım! paneli aldık 2 ay kadar kullandık;yine bir şey yazmadım!
    2 ay gibi zaman geçtikten sonra ne mal olduğunu iyice öğrenince yazdım!sonrasını antamıyayım,bilen biliyor,panel çok ciddi sayıda fazla satarak
    sanırım şuanda bitti gibi veya devamı üretilecekse orasını da bilemem!

Ben panelleri sadece "resim kalitesi" için incelerim!" ve resme bağlı/etkileyen veya Motionhandling v.s gibi işlemlerine bakarım!sizin bahsettiğiniz
    ve paneli diğer özellikleri ve ıvır-zıvır bir sürü özellikleri beni hiç ilgilendirmediği gibi anlamam ve bakmam bile,kendi panellerimin bile
    bu özellikleri hala biliyor değilim merak da etmem öyle durur
    Ele aldığım tüm panellerde ben hep bunları dile getiririm! hiç bir zaman diğer işlerine bakmadım ve yorum da yapmam,o ,ileri de artık bu işlere
    meraklısı zaten yapıyor
    Veya panelin teknik olarak çalışması ve paneli v.s v.s konularıdır benim uğraştıklarım

İlk msg da bile ben paneli sadece ve sadece "Fiyat cazibesi ve buna karşılık sunduğu resim kalitesi" v.s olarak ele alıp tavsiye etmiştim!
    kısaca işin özğ işte burasıdır,anlamayan hala varsa herhalde artık anlamıştır;diğer hiç bir şey bahsetmediğim gibi bazı sorunları da dile getirdim!
    Hatta Servis/Phil-TR nin eskiden beri olan "komik/saçma" v.s işlerinide dile epeyi getirdim,yeterince de ağır da yazmışdım onlara ithafen!

Kumandanın rezil olduğunu(genelde Phil kumandalar adamı hasta eder!)menülerin pozisyon ve çalışmaları siniridir;hatta şakayla da karışık bu panelin
    sinirli insanlara yaramayacağınıda yazdım zira kumandayı kaldırıp attırır adama bu panel!
    Ve şuanda aklıma gelmeyen bazı sıkıntılarıda yazmıştım!

Ama sonuca gelip de bu paraya piyasada alacağınız en iyi panel veya içlerinde diyeyim ben yine de ayıp olmasın;çok ciddi bir alternatif olarak bu
    arada tahmin edemeyeceğiniz kadar da satılmıştır VE ben hep 46/55 dedim 40 bile tavsiye etmedim,mümkünse 46/55 dedim,zaten 55 leri çok kısa
    sürede bitmişti bizde 55 alacaktık son anda kaçırınca 46 ya düştük,gördüğüm kadarıyla serinin en iyi performansını 55 gösteriyor

32 ler sorunlu genel olarak
    40 lar ise Samy ve Sharp Modüllü olanlar bakımında bir sorun var ayrıca resim performansıda 46/55 gibi değil,zaten SW farklı bunda!
    46/55 ler yine Samsung PSA Modüllü olarak Siyah+Contrast+Motion olarak oldukça iyi(çok iyi değil bir S_PVA kadar)

Bu fiyata bundan iyisi yok!(46/55 den hep bahsediyorum ilk günden beri!)

3D efekti iyi değil çok iyi! bunu özellikle uzun zaman test ettim! hatta piyasadaki tüm "TFT-LCD" ler için de bir tek Tosh daki 3D-SG performansı hariç
    diğer Markalardan daha iyi SG performansı(Sony/Samy de dahil) sadece bu konuda en iyisi "3D-SG" olarka Tosh lardır
    Hatta tüm 3D-FPR panelleri(LGE/Pany/Phil) içinde de Tosh ın TL si bunların hepsinden çok daha iyidir 3D-FPR efektinde

46/5507>> Mayıs/2012-Ocak/2013 arasında;2,4-2,5 ile 1,9-2,0 arasında satıldı/satılıyor;dikkat ederseniz fiyatı da hala ciddi düşmüş değildir!
    ancak bu fiyata hala rakipleri ile mukayese edilince yine de ciddi caziptir! zaten satışları da bunu fazlasıyla göstermiştir

Kırmızı renk sorunu bu panelde yok,Hi-End 9xx larda bile bu sorun var! 6/7/8 lerde de var!
    Mavi de sapma yok,diğer Phil lerde biraz var! gibi enteresan ama güzel bir farkıda var!
    Kırmızıyı çoğu paneller kötü veriyor;yani yalnış!!(hele hele bir Pio dan bakarsanız aynı kırmızıya o zaman anlarsınız
    LCD lerin nasıl çuvalladığını veya Maviler v.s)

Primary renklerde 5507 ler içinde bulunduğu seriye ve LCD olmasına karşılık bu konuda rakiplerini ciddi solluyor!
    Secondary de yine pek falso yok ve renklerin genel olarak oturması çok çok iyi(bazıları bunu anlamasa veya önemsiz olsa
    bile bir panel değerlendirilirken bunlar ana kriterdir!)

Motionhandling eski Phil lere göre 2001 den başlayarak engine sistemini tamamen revize ettiler ve çok iyi yere geldiler(sadece
    Samsung Modül kullandığı panellerinde!!!) ama aynı performans LGD Modül kullandığı ve en sorunlu serisi olan 6xx larda böyle
    değildir,renklerde zaten tam doğru değildir 6x larda! Motion sorunuda var!
    Bu konuda Pany/Samy/LGE den daha hızlı ve performanslıdır

++

Sonuç;her "TFT-LCD"kulvarındaki "MARKA" panelde "eksiler-artılar" bolca vardır ama bana göre genelde eksiler daha fazladır,sizi bilemem!
    Bardağın artık neresine bakacağınıza bağlıdır boş tarafa fazla bakarsanız,hayal kırıklığı çok olur,doluya bakarsanız olayı epeyi
    veya tamamen kapatırsınız tercih sizin,zira aldığınız paneller sorunlar yumağından çıkıp size geliyor ama bir sürü sorunu da
    beraberinde getiriyor! sanıyorum kimileri o kadar para bayıldık yaw bumu olacak dese bile,bu mallar anca bu kadar olabiliyor!

Hadi iyi seyirler arkadaşlar++

• quote:

Hocam 3000 TL'ye kadar televizyon arıyordum 3d ve led cidden bu televizyon görüntü kalitesi ve performansı bakımından bu kadar iyiyse oldukça iyi.3000 TL'ye kadar bütçede bu televizyon seçmek mantıklı olur mu?3D performansını çok merak ettim hafta sonu denicem(Gerçi fiyatıda oldukça uygun 2000 tl ye bunu alsam 500'e sinema sistemi+500'eede ps3 alırım)
  • quote:

Türkçe/Subtitle/PC den bağlantılı işlemlerde/Speaker/ v.s bahsettiğiniz sorunlar yine çok çok geneldir!!bunların ne Markayla ne de o serilerle alakası vardır!

albani üstadım,

iş görüntü olunca bilmediğimiz faydalı bilgiler veriyorsunuz, bizlere sürekli bi şeyler öğretiyorsunuz ancak düzeltme yapmak zorundayım:

-bu tv'deki altyazılarda türkçe karakter sorunu ne samsung'larda var ne de lg'lerde var, yazdığınız tamamen yanlıştır.

-3,5 sene önce aldığım 32" lg'de bile ne speaker ne de harici hoparlörün sesini açma-kapama sorunu vardı. ayrıca pc'ye bağlayınca bazen görüntü 2-3 saniyeliğine kararmıyordu da... yeni lg'lerde de bu sorunların olduğunu da hiç sanmıyorum. hatta muhtemelen samsung'larda da bu sorunlar yok. maalesef yine yanılgı içindesiniz ya da sorunlarımızı size iyi izah edemedik.

-lg, pan, tos, sam, hiçbirinin arabirimi bu kadar kötü ve kaba değil. yavaşlık konusunda yorum yapmayayım.

-kulağıma çok güvenmem ama diğer markalarda dahili hoparlör de bu kadar kötü olmayabiliyor üstadım.

ayrıca hayatımızda ilk defa lcd/led tv kullanmıyoruz üstadım, bu bahsettiğimiz sorunlar dediğiniz gibi hepsinde olsa dile getirmeyiz.

bu arada bizi tv'yi monitör olarak görmekle itham etmişsiniz ancak siz tv'yi monitör olarak görüyorsunuz ve sadece görüntü ile değerlendiriyorsunuz.

Görüntüyü, panel hızını vs. defalarca anlatmanıza gerek yok, bizim görüntüden yana hiçbir sıkıntımız yok korktuğumuz sorunlar ışık sızdırması, bulutlanma, ghosting bu tv'de başımıza gelmedi. ancak bu tv yazılım olarak son derece vasattır. bu arada aynı *oktan arabirimi sharp'ın da bir modelinde de gördüm sanırım philips bu fw'i hazır almış. bu durumu siz daha iyi yorumlarsınız/açıklarsınız.

haa... bunun tartışmasına neden giriyorum, biri gelir de bu yazılanları okursa tv'nin artı yönleri kadar eksi yönlerini de bilerek alsın/seçsin. yanlış yönlendirme olmasın.

ayrıca philips'in official forumlarındaki mod.lardan terbiyesizce ve küstahca verilen cevaplara inat yazıyorum. kızın bi tanesi aynı bizim gibi yunanca karakterlerde sorun olduğunu söylemiş mod'un verdiği cevap şu: "bu bir medya player değil tv."

ben yazılımla düzeltilebilecek sorunları (harici hop. ses açma kapama) philips international'a mail olarak attım, 2 satır cevap yazmışlar: evet dediğiniz gibi tvler, öyle işte, doğru tespit etmişsiniz diye... ya çok ciddi zeka sorunları var ya da iplemiyorlar. halbuki yazdığım sorunlar yazılımla düzeltilebilecek şeyler. (ses kontrol ve altyazı)

philips'in paşa gönlü bilir, bi dahakine başka marka alırız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 10 Ocak 2013; 18:29:52 >

• quote:

quote:

albani üstadım,

iş görüntü olunca bilmediğimiz faydalı bilgiler veriyorsunuz, bizlere sürekli bi şeyler öğretiyorsunuz ancak düzeltme yapmak zorundayım:

-bu tv'deki altyazılarda türkçe karakter sorunu ne samsung'larda var ne de lg'lerde var, yazdığınız tamamen yanlıştır.

-3,5 sene önce aldığım 32" lg'de bile ne speaker ne de harici hoparlörün sesini açma-kapama sorunu vardı. ayrıca pc'ye bağlayınca bazen görüntü 2-3 saniyeliğine kararmıyordu da... yeni lg'lerde de bu sorunların olduğunu da hiç sanmıyorum. hatta muhtemelen samsung'larda da bu sorunlar yok. maalesef yine yanılgı içindesiniz ya da sorunlarımızı size iyi izah edemedik.

-lg, pan, tos, sam, hiçbirinin arabirimi bu kadar kötü ve kaba değil. yavaşlık konusunda yorum yapmayayım.

-kulağıma çok güvenmem ama diğer markalarda dahili hoparlör de bu kadar kötü olmayabiliyor üstadım.

ayrıca hayatımızda ilk defa lcd/led tv kullanmıyoruz üstadım, bu bahsettiğimiz sorunlar dediğiniz gibi hepsinde olsa dile getirmeyiz.

bu arada bizi tv'yi monitör olarak görmekle itham etmişsiniz ancak siz tv'yi monitör olarak görüyorsunuz ve sadece görüntü ile değerlendiriyorsunuz.

Görüntüyü, panel hızını vs. defalarca anlatmanıza gerek yok, bizim görüntüden yana hiçbir sıkıntımız yok korktuğumuz sorunlar ışık sızdırması, bulutlanma, ghosting bu tv'de başımıza gelmedi. ancak bu tv yazılım olarak son derece vasattır. bu arada aynı *oktan arabirimi sharp'ın da bir modelinde de gördüm sanırım philips bu fw'i hazır almış. bu durumu siz daha iyi yorumlarsınız/açıklarsınız.

haa... bunun tartışmasına neden giriyorum, biri gelir de bu yazılanları okursa tv'nin artı yönleri kadar eksi yönlerini de bilerek alsın/seçsin. yanlış yönlendirme olmasın.

ayrıca philips'in official forumlarındaki mod.lardan terbiyesizce ve küstahca verilen cevaplara inat yazıyorum. kızın bi tanesi aynı bizim gibi yunanca karakterlerde sorun olduğunu söylemiş mod'un verdiği cevap şu: "bu bir medya player değil tv."

ben yazılımla düzeltilebilecek sorunları (harici hop. ses açma kapama) philips international'a mail olarak attım, 2 satır cevap yazmışlar: evet dediğiniz gibi tvler, öyle işte, doğru tespit etmişsiniz diye... ya çok ciddi zeka sorunları var ya da iplemiyorlar. halbuki yazdığım sorunlar yazılımla düzeltilebilecek şeyler. (ses kontrol ve altyazı)

philips'in paşa gönlü bilir, bi dahakine başka marka alırız.

Alıntıları Göster
    quote:

MacGyver.

Philipsin başka modellerinde de altyazı sorunu yok. 5xxx den sonrakiler destekliyor mesela. altyazı kodlamasını utf-8 yapınca sorun olmuyor. Hatta 3xx6 gibi daha eski ve alt modellerde bile destek var. Hadi diyelim bu çözülmesi zor bir sorun olsun. Hoparlör işine ne demeli? Yav oraya tv hoparlörünü devre dışı bırakma seçeneği koymuşsun. yapacağın iş bunu yapınca varsayılan ses ayarını harici hopalör yapmak. Ya da vasayılan sesi seçmek için bir ayar eklemek. Bunu yapmak ne kadar zor olabilir. Zaten yazılımın böyle tasarlanmaması saçma. Bu şekilde yapmak hangi gerizekalının fikriydi gerçekten çok merak ediyorum.

• @Demir

Hocam eMail attım ve konuyu oradan açıkladım,veya diğer foruma bak,sanırım orada yazmış olmam lazım,yaw kafa kalmadı bende gari

Resimleri de aldım sorun filan yok,buna sorun dersen seni döverler ayrıca resim aldığın ayarlarda yalnış! bu şekilde resim
    alıp da sorun var dersen elbette Servis de seni "sallar"

O şekilde ayar ile resim alınmaz ve sen de bildiğim kadarıyla zaten resim izlemede renk/ton falsosu yoktu ki!

>>Mura efekti(Cluding) siyah fonda tabiki belli olur,sadece "yoğunluk şiddeti" çok fazla ise ton bozulması yapar ki böyle bir paneli de
    zaten değiştiriyorlar ama sen de bu yoktur! aslında mühim olan da budur!

>>Screen-uniformity(homojenite)her panelde böyledir! FULL-LED+LD li panellerde bile yaklaşık böyledir! sadece Tosh SV685 ile Sharp XS1
    de böyle değildir ki bunlarda bu konuda hala dünyanın en iyi panelleridir,aynı şekilde yaklaşık olarak Sony X45x de böyledir,başkada
    bu dünyada yoktur!

Not;Phil Hi-End 9xx larda da bu sorun vardır!! ışık kaçırmada vardır FL+LD li olsada bu iş öyle basit değildir! hesap-kitap ve işin tam tekniğine
    uygun ve beceri isteyen bir durumdur,bunuda bir kaç panel hariç göremiyoruz maalesef!

Ayrıca sen "açılı" bakmışsın bu da külliyen yalnış sana bunu diyeni de biliyorum,sıfır kuruşluk bilgisiyle ahkam kesiyor ve karşıma geldiği
    zaman payını veriyorum ama anlamıyor

Paneldeki bahsettiğin sorun lar için "SIFIR" açıdan bakılır veya bakılması icap eder,o herifin bu konuda hiç bir bilgisi olmadığı için haliyle
    içini dolduracak şeyleride yazamıyor!!

Açı verirsen TFT-LCD lerde>>white-wash/colour&contrast fail/greyness efektleri v.s gibi tüm baclit falsolarını görürsün!

Contrast bir TFT-LCD de "5" derecede düşmeye başlar ama bunu insan gözü göremez! ancak açı 10/15 gibi olunca ve paneldeki>> Modül ön-arka
    filtering elements lerin konum/yapı v.s sebebiyle bu açı dan farkeden falsoları her panelde farklı açılardan görmeye başlarsınız!

Aynı şekilde Colour-fail ve diğer falso efektleride panelin durumuna göre çeşitli açılarda "bozulur"

Phil 5xx lerde her ne kadar Samsung PSA Modül kullanılmış olsa da bunlar geniç açı verme de Samsung S_PVA lar kadar değildir+
    geniş açı tekniği için Samsung un kendisine ait "Patentli" bir ürünü de vardır ama bunu şimdilik sadece kendisi Hi-End LCD lerinde kullanıyor!!

ANCAK bununla bile açı; sıfır hata olarak max.45/50 dereceye kadar çıkabiliyor(aslında olan bozulmayı insan gözü algılıyamıyor!)
    5xx de ise açı oldukça dar,25/30 ancak olabiliyor!

Bu açı vermede hem Modül hem de filtreleme+katman çok önemlidir ve zaten işin püf noktası da burasıdır!bir sürü hesap var işin
    bu kısmın da; hem fiziki olarak hem kullanılan malzemenin "kalitesi" hem de Kimyasal yapısı ve işin tekniğini doğru uygulama anlamında
    bir sürü etken işlemler vardır

5xx de açıyı 20/25i geçirmeyin!

Senin Oktay geçenlerde bana yazmış;abi çok yandan izliyorum görüntü berbat demiş ülen daha ne olacaktıki

neyse sonra olayı kavradı da hallettik oturma düzeni değişimi olunca! Oktay herhalde PDP aldığını sanmış
    yarın okur bunları onun için mahsus yazdım kendilerine özel olarak
    Çok istemişti Pio 5090 alayım diye ama laf anlayamadık adama,"FILM" ciyim diyor ama belliki bizi yemiş
    Neyse Oktay bunu okursan sana 1 tane daha 5090 buldum,al bunu beni de fazla uğraştırma artık "sorunlar" diye ilgisiz
    ve doğru olmayan şeyler için

ülen piyasa "panel efsanelerinden" geçilmiyor
    Neyseki bizim Pio larda böyle bir şey,her bir şeyi harbi

Oktay sen o paneli madem istiyor sat Hüseyine,nokta atışı yap sonra!

CAN++

• quote:

@Demir

Hocam eMail attım ve konuyu oradan açıkladım,veya diğer foruma bak,sanırım orada yazmış olmam lazım,yaw kafa kalmadı bende gari

Resimleri de aldım sorun filan yok,buna sorun dersen seni döverler ayrıca resim aldığın ayarlarda yalnış! bu şekilde resim
    alıp da sorun var dersen elbette Servis de seni "sallar"

O şekilde ayar ile resim alınmaz ve sen de bildiğim kadarıyla zaten resim izlemede renk/ton falsosu yoktu ki!

>>Mura efekti(Cluding) siyah fonda tabiki belli olur,sadece "yoğunluk şiddeti" çok fazla ise ton bozulması yapar ki böyle bir paneli de
    zaten değiştiriyorlar ama sen de bu yoktur! aslında mühim olan da budur!

>>Screen-uniformity(homojenite)her panelde böyledir! FULL-LED+LD li panellerde bile yaklaşık böyledir! sadece Tosh SV685 ile Sharp XS1
    de böyle değildir ki bunlarda bu konuda hala dünyanın en iyi panelleridir,aynı şekilde yaklaşık olarak Sony X45x de böyledir,başkada
    bu dünyada yoktur!

Not;Phil Hi-End 9xx larda da bu sorun vardır!! ışık kaçırmada vardır FL+LD li olsada bu iş öyle basit değildir! hesap-kitap ve işin tam tekniğine
    uygun ve beceri isteyen bir durumdur,bunuda bir kaç panel hariç göremiyoruz maalesef!

Ayrıca sen "açılı" bakmışsın bu da külliyen yalnış sana bunu diyeni de biliyorum,sıfır kuruşluk bilgisiyle ahkam kesiyor ve karşıma geldiği
    zaman payını veriyorum ama anlamıyor

Paneldeki bahsettiğin sorun lar için "SIFIR" açıdan bakılır veya bakılması icap eder,o herifin bu konuda hiç bir bilgisi olmadığı için haliyle
    içini dolduracak şeyleride yazamıyor!!

Açı verirsen TFT-LCD lerde>>white-wash/colour&contrast fail/greyness efektleri v.s gibi tüm baclit falsolarını görürsün!

Contrast bir TFT-LCD de "5" derecede düşmeye başlar ama bunu insan gözü göremez! ancak açı 10/15 gibi olunca ve paneldeki>> Modül ön-arka
    filtering elements lerin konum/yapı v.s sebebiyle bu açı dan farkeden falsoları her panelde farklı açılardan görmeye başlarsınız!

Aynı şekilde Colour-fail ve diğer falso efektleride panelin durumuna göre çeşitli açılarda "bozulur"

Phil 5xx lerde her ne kadar Samsung PSA Modül kullanılmış olsa da bunlar geniç açı verme de Samsung S_PVA lar kadar değildir+
    geniş açı tekniği için Samsung un kendisine ait "Patentli" bir ürünü de vardır ama bunu şimdilik sadece kendisi Hi-End LCD lerinde kullanıyor!!

ANCAK bununla bile açı; sıfır hata olarak max.45/50 dereceye kadar çıkabiliyor(aslında olan bozulmayı insan gözü algılıyamıyor!)
    5xx de ise açı oldukça dar,25/30 ancak olabiliyor!

Bu açı vermede hem Modül hem de filtreleme+katman çok önemlidir ve zaten işin püf noktası da burasıdır!bir sürü hesap var işin
    bu kısmın da; hem fiziki olarak hem kullanılan malzemenin "kalitesi" hem de Kimyasal yapısı ve işin tekniğini doğru uygulama anlamında
    bir sürü etken işlemler vardır

5xx de açıyı 20/25i geçirmeyin!

Senin Oktay geçenlerde bana yazmış;abi çok yandan izliyorum görüntü berbat demiş ülen daha ne olacaktıki

neyse sonra olayı kavradı da hallettik oturma düzeni değişimi olunca! Oktay herhalde PDP aldığını sanmış
    yarın okur bunları onun için mahsus yazdım kendilerine özel olarak
    Çok istemişti Pio 5090 alayım diye ama laf anlayamadık adama,"FILM" ciyim diyor ama belliki bizi yemiş
    Neyse Oktay bunu okursan sana 1 tane daha 5090 buldum,al bunu beni de fazla uğraştırma artık "sorunlar" diye ilgisiz
    ve doğru olmayan şeyler için

ülen piyasa "panel efsanelerinden" geçilmiyor
    Neyseki bizim Pio larda böyle bir şey,her bir şeyi harbi

Oktay sen o paneli madem istiyor sat Hüseyine,nokta atışı yap sonra!

CAN++

Albani abim merhaba. 1 haftadır yazılarını takip ediyorum artık otorite olmuşsun bu TV konusunda,,, ben de bir girdabın içine girdim, kafayı yemeden önce sana danışmak istedim. Şu sorunlu olan 6877'lerden bir tane alıp bile bile lades dedim 10 gün önce. forumda da 6877 başlığında paylaştığım videoları görmüşsündür belki. sorunlar aşikar, TV'nin kasılmalar yapması, titremesi vb.. oyun moduna geçince hiç sorun kalmıyor ama sonuçta TV izlerken oyun modunda değiliz ve takılmalar/kasılmalar ara ara oluyordu. Aslında kafaya takmayan takmaz bunları ama işin içinde çıkılmaz kılan da 3 ambilight, gerçekten çok keyifli.

ben bu TV'yi Kliksaya verdim hala iptal sürecindeyiz. Bu esnada senin şiddetle 5507 tavsiye ettiğini görüyorum. bana 6877 2300TL'ye geldi ve şu an 5507 de 2200TL'ye 2 gözlük hediyesiyle satılıyor. Aradaki fiyat farkına ve ambilight'a istinaden 6877'yi geri isteyip servisle mi uğraşıp paşa paşa kullansam mı yoksa 5507 mi almamı mı tavsiye edersin bu koşullarda? 5507'yi hiç bilmediğim için merak ediyorum, motion özellikleri filan mı üstün, takılma gibi sorunları mı yok, 3d'si mi iyidir, renklerde midir güzellik,, kısaca bilgilendirirsen çok sevinirim..

ayrıca, bu 6877'nin sorunlarını servis düzeltir mi ya da philips'e baskı yapsak çıkabilecek olası bir yazılımla düzelir mi teknik olarak? ya da değişim ile farklı bir 6877 istesem yie aynı sorunları yaşar mıyım (bu panellerin hepsi mi sorunlu yoksa şansa göre mi?)

kısacası bu durumda yeni bir 6877 mi(değişim), aynı 6877 mi (servis ile), yoksa 6877 iade 5507 mi önerirsin bana? şimdiden çok teşekkür ederim...

• quote:

Orijinalden alıntı: sayyadkn

arkadaşlar bu 46pfl5507 den bende aldım. fakat benim şöyle bir sorunum var. televizyon ilk açıldığında ve ara sıra(neye göre yapıyor bilmiyorum) komutlara cevap vermeyip bütün ekran maviye dönüyor. bu esnada altta yanan kırmızı ışık sönüyor. birkaç saniye sonra normal tv geliyor. neden yapıyor acaba bilgisi olan var mı ?

bunun dışında televizyondan oldukça memnunum. görüntü kalitesi oldukça güzel.

konu hakkında bilgisi olan var mı ?
  • albani dışında yanıt verebilecek/tavsiyede bulunabilecek var mı arkadaşlar,, elim kolum bağlı oturuyorum, parasını verdik TV yok ortada.. tavsiyelerinizi bekliyorum
  • öldü mü konu yahu?
  • Görüntü ayarlarını nasıl yapıyorsunuz beyler, birkaç arkadaş paylaşabilir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu TV'den 3D crosstalk yoğun olması sebebiyle vazgeçtim.. talep edipte yanıt veren/vermeyen herkese teşekkürler.. yurtdışı kaynaklı teknik sitelerde muadil ve üst düzeyi TV lere istinaden yaptığım karşılaştırmada elden edindiğim bilgiler şöyle:

3d performans isteyenler için ideal değil, onun dışında tepki süresi, contrast oranı ve lag time olarak olumlu bir TV olduğunu öğrendim, renk doğallığı da fiyatına göre iyi (delta e=3).. 3d haricindeki özelliklere bakınca alınabilir ancak fiyatı biraz pahalı, 2 gözlük dahil 2000-2100 civarıuygundur 46 inç modeli için .. şu an 2200TL gözlüksüz en ucuz fiyat,, aynı özellikte daha uygun fiyata samsung tv ler var... selamlar
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.