Şimdi Ara

PHILIPS 7000 LED SERİSİNDE FARKLI TİPTE MODÜLLER Mİ KULLANIYOR (40PFL7605 / 42PFL7655)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
3.926
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Philips'in yeni 7000 serisi LED TV'sinden almayı düşünüyorum. Bir süredir gerek dorumlardan gerekse mağazalardan inceleme yapıyorum. Daha önce Philips'in sitesi de dahil bir çok kaynakta bu TV'nin boyutu 40 inch olarak geçiyordu. Hatta forumlarda da daha önceden Sharp modül kullanılacağı belirtilmiş, LG'nin 42 inch modülünün kullanılmayacağı şeklinde görüşler olmuştu.

Ancak şimdi gördüğüm kadarıyla piyasada aynı TV'nin hem 40 inch'lik modelleri (40PFL7605), hem de 42 inch modelleri (42PFL7655, 42PFL7665, 42PFL7675, 42PFL7685, 42PFL7695) yer alıyor. Yurtdışı forumlardan araştırdığım kadarı ile 40 inchlik modelde "Sharp UV2A", 42 inchlik modelde "LGD S-IPS" modül kullanıldığı şeklinde yorumlar gördüm.

Philips acaba Sharp modülü bırakıp yeniden LG modülle mi yola devam edecek, yoksa her ikisi ile de mi üretim yapacak? Hangi modeli önerirsiniz?

Daha önce Albani üstadın modüllerle ve Philips'in Led serileri ile ilgili bir kaç yorumunu okumuştum. Kendisinin ve diğer üstadların görüş ve önerilerini rica ediyorum.

Selamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LCDMANIA -- 15 Ağustos 2010; 13:33:14 >

• Kardeşim Phil her yerden Modül alıp panellerine takıyor!

LGD/AUO-Taiwan/Sharp ağırlıklı olarak kullandığı Modüllerdir

Örneğin Baclit-LED 40"/46"/52" Modüller Sharp UV2A dır
    37" lerin tamamı belirtilen LGD S_IPS ama ben emin değilim!!! AUO olma ihtimalide vardır veya Sharp bile!
    Not;bu sene başında Taiwan Depreminde AUO nun ilgili Fabrikasında hasar olmuştur ve Modül teslimatları
    çoğu panel üreticisine ya geç yapıldı yada iptal edilmiştir dolayısıyla son anda LGD Modül kullanılmış olabilir!

7605 ler ise yine ayrı bir alem ve 46" olanı Sharp X-Gen Modül

32" ler ayrı bir alem LGD/Sharp

Senin gördüğün/göreceğin örneğin 42/47" ler ise LGD dir!

Phil panel üreticisidir;Modülleride hangisi işine gelirse onu alır ve takar,High-End panellerinde ise
    artık ağırlık olarak Sharp kullanıyor!

Bende bir süredir takip ediyorum Avrupa dan ama,gelen Test-teknik yorumları ya yine kasıtlı/taraflı yada başka bir şey var
    ben şahsen 5x/7x leri hiç beğenmedim ama Test lerde çıkan kötü sonuçlar kadarda kesinlikle değildir!!!ancak beni açmadılar,
    çünkü bende bir tane 32" alacağım son şansım 8/9 lara kaldı ama bunlarda oldukça pahalı!
    Kafamda hep 9 var ama bu heriflerin bu modeli çıkıpta alınabilirlik rakamlarına gelimceye kadar,sanırım Pany/TR uyanıpta
    37V2x leri getirir veya D25/28 leri(32/37 için bunları yazdım!!)
    Ve ben hala bu paneller için adam gibi ne kullanıcı yorum neden test görebildim,ülen sene bitiyor daha ortada Phil ler yok gibi!

++

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 15 Ağustos 2010; 2:36:47 >

• 46 7605i gördüm.. 100 hz olmasına ragmen motion olayında başarısızdı acayip blurr vardı... 100 hz kapalımıydı film modu açık değil miydi onlarla ilgili kafamda şüphe oluştu...
    Netlik ve renk açısından çok hoş panel çerceveside iyi ...

İşlemci harekette çuvallıyordu ya da mod hatalıydı bunu bir dahaki gözlemimde bizzat menuden tespit edeceğim...
  • EX700 sanki daha başarılı...
  • Cevaplar için teşekkürler...

Ben aslında şu ambilight meselesinden dolayı Philips'e takmış durumdayım. Kendimi ikna edebilirsem C650'ye de belki kayabilirim.

8000 ve 9000 serilerinin gereksiz pahalı olduğunu düşünüyorum. LCD 8404 ve muadil ürünler de artık piyasada pek bulunmuyor. Dolayısıyla seçenekler arasında 7000 öne çıktı. 40 inclik model panelinden dolayı daha tercih edilebilir görünüyor şuanda, ancak kullanıcı yorumları için bir süre bekleyebilirim.

Albani üstad, 32 inclik model kişiye özel indirimle HB'de 1500 TL civarı, belki ilgini çeker.

http://www.hepsiburada.com/Liste/philips-32-full-hd-led-televizyon-32pfl7675h/productDetails.aspx?categoryid=163192&productid=evph32pfl7675h

40-42'de de bu tarz bir kampanya olsa hemen alırım.

Peki bu iki modülden hangisini önerirsiniz: "Sharp UV2A" - "LGD S-IPS" ? Bana kalsa 2 inch'de olsa daha büyük olduğu için 42'liği tercih ederim.

Teşekkürlerimle...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LCDMANIA -- 15 Ağustos 2010; 13:31:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: proffesor

EX700 sanki daha başarılı...

Ambilight takabilsek olurdu :)
  • Lcd Mania, Konuna dahil olacağım, çünkü aynı yerde takılmışız. Albani Üstad, Philips lerin
    1- Daha doğal görüntü verdiğini söyleyenler
    2- Ambilight olayı artı
    3- Tepki Süresinin 2-3 ms. lerde olması beni cezbediyor.

Samsung ların ise bir çok güzel özelliği var. Sonuç olarak 1 hafta içinde bir Panel alacağım. Kendimce 3 seçeneğe düştüm;
    1- Samsung 46c650
    2- Philips 46PFL7605
    3- Philips 47PFL 7404

Sen ne dersin Albani Üstad? Şunu da belirteyim HD Receiver ım var ve HD Film seyredeceğim bol bol..
  • Sn.LCDmania

-o bahsettiğin 7675 benim ne baktığım nede aradığım panel değildir!
    Ben sadece 8/9 Baclit-LED panelleri bekliyorum(son ümidim bunlar gari)

ANCAK benim asıl istediğim panel ise ne hikmetse;Pany/TR ninde ve İB ninde getirmediği 37V2x Serisidir!!!
    Veya bir ihtimal D25/D28 Serileride olabilir(32" veya 37")

Bende zaten Salonda imzamdaki paneli kullanıyorum bu paneli ise Orutma odasına alacağım,ama benim
    el attiığım panellerin hiç biriside TR de yok,"kazma" Pany/TR ye bunu anlattım ama herifler tın-tın
    İB ye bile söyledim(sonunda!!)getirin bunu sadece ben sattırım bu paneli dedim onlarda tın-tın çıktı ama benim
    lafımdan sonra Sitelerine bu paneli koymuşlar

-"Ambilight" benim için ne bir kriter nede doğru bir uygulamadır!!! ancak bu olay özellikle bizim ülkemizde bilinmiyor,Avrupada
    bunu pek bilmez hatta bizim gibi hiç bilmez!!!bu işin merkezi USA/Canada daki kullanıcılardır!!
    Phil deki uygulama ise bana göre sadece "komik"

Gerçek Amblight konusunu bir zamanlar,bu işten prof.manada anlayan bazı üyelerle burada tartışmıştık ama DH Sitesi adeta
    "Başlık Kirliliği" olarak gittiğinden dolayı ne nerede bulmak imkansız

Ambilight aslında güzel ve doğru bir uygulamadır ancak bu işin bir fizik kuralından tutunda,mekan durumuna ve diğer faktörlere
    göre bir sürü kriteri vardır,yani olay Phil deki gibi ya sadece beyaz yada lunapark gibi rengarenk durum değildir

Ben bununla ilgili bazı derleme dosyalarım vardı,RS.COM a yüklediğim bulursam veririm burada yeniden,orada bakarsnız!

Bir diğer konu ise Sharp UV2A Modülleri şuanda hem Phil hemde Sony kullanıyor ama henüz ses getiren bir şey ben
    duyamadım dışarda,ancak Siyahlar olarak beğendim ama bizim kullanıdığımız Samsung S_PVA kadar başarılı bulmadım!
    Benim panelde Tosh ama üzerindeki Modül Samy nin S_PVA sıdır

LGD nin S_IPS leride son senelerde oldukça iyi seviyelere gelselerde,ne siyahlar nede contrastta hala gerideler S_PVA lardan!
    Phil in verdiği palavra 2/3ms doğru değildir,zaten dünyada böyle bir Modül henüz üretilmemiştir!
    En düşük RT değerli Modüller her zaman Sharp lar olmuşlardır onlarda 4ms dir!!! S_IPS ler ise yaklaşık 4/6ms dir,ama fiziki
    çalışmada bu değerler değildir!!
    ANCAK Sharp Modül kullanılan Phil lerin bazı serilerinde input-LAG sadeca Game Mode ta çok düşük olurken 10ms gibi,normal yani
    Standard modta ise 150/180ms ye kadar çıkmaktadır gibi saçma durumları vardır!

Bu son Philin Sharp Modüllü kullanıcıları çok fazla olmadığı için net bir şey söyliyemem!

Ama teknik olarak elbette her zaman Sharp Modüller en iyisidir,ancak ben S_PVA cıyım
    Örneğin Tosh panel kullanmam;salt Tosh olduğu için değildir S_PVA olduğu için tercih ediyorum!!

++

Sn.yeyılmaz

1-Evet IPS tipli Modüller özellikle renkleri daha doğru üretirler(burası kesindir)
    Ancak bu başarı daha çok prof.tipli LCD Monitörler için geçerlidir! ama günümüzde özellikle
    S_IPS Modüller TFt-LCD TV lerde de bana göre çok iyi seviyeye geldiler ve RT(tepkime)
    süreleride oldukça düşük seviyelere geldiler ama bunları ağırlıklı olan kullanan LGE ve
    Phil in Engine sistemleri yeterince güçlü-hızlı olamadıkları için burada sorun başlıyor!!
    yani Phil ve LGE paneller çok hızlı olamıyorlar!!

2-Ambilight olayına hiç girmiyorum,çünkü benim için aynen "eksidir"!! ayrıca bu bir panel kriteri değildir!!
    öyle olsaydı,bütün diğer markalarda da bu uygulama çeşitli versiyonlarda olurdu!
    Ancak Phil deki uygulama kişilerin beğenisi veya tercihi tabiki olabilir bunada saygı duyarım!

3-Tepki olayını yukarıda anlattım,yok böyle 1/2/3ms gibi RT değerleri!!

+
    Seçmiş olduğun 3 panelden ben,C65 tercih ederim!

++
    BIAS-Lighting uygulama örnekleri;(buradakiler örnektir ve hepside doğru demek değildir! fikir vermesi açısından bunları derledim ama bazıları
    tabiki doğru! zira bazılarıda uçuk örneklerdir)

BiaslightingbyCAN.rar
    http://r apidshare.com/files/177388203/BiaslightingbyCAN.rar.html

Upload:28.12.2008 02:02 CET
    Size:8 217 KB
    Status:Normal
    Downloads:150
    Last Download:07.08.2010 10:29 CET

+

BIASLight2.rar
    http://r apidshare.com/files/199752428/BIASLight2.rar.html

Upload:19.02.2009 00:14 CET
    Size:4 939 KB
    Status:Normal
    Downloads:136
    Last Download:10.07.2010 21:21 CET

+

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 18 Ağustos 2010; 0:19:42 >

• Yorumlarınız için teşekkür ederim Üstad...
  • Ambilightı seviyorum...
    Sevmiyorsan kapatırsın bu kadar basit böyle bir özelligin olması artıdır...
  • 1 hafta once 46pfl7605 aldim

evimde herhangi bir hd yayain alabilecegim alet yok daha karar vermedim dream box mi alsam kablo mu yoksa d-smart mi
    blue ray playerim da yok

sadece hdd im den mkv formatli filmleri acmaya calistim
    goruntu cok hosuma gitti ama ses yok oda mkv ses formatini mi ne ole bisiyi desteklemiomus galiba (forumlarda ac3 e cevir diyolar daha denemedim)

yapmamai istediiniz bir test varsa yapabilirim ama nasil yapilcagini soylemelisiniz cunki bu konulari hic bilmiyorum
    sonucta ne oldugunu goruruz
    belki ben de 30 gunu gecmeden geri veririm
    samsungda iyidir die dusunmustum philips ler ama sanirim deil galiba
    yada donanim haber de cok fazla samsung cu var veya cok fazla philips ten nefret eden var

yeri gelmisken mkv dosyalarini hem izleyip hem nasil ses duyabilirim ve alt yazilar nie cikmior bilen varsa soylerse cok sevinirim

eger ac3 e cevirmek cozum ise 5.1 ses sistemi alsam ac3 e cevirmeden mkv leri izleyebilirmiyim

tesekkurler

• ARKADAŞLAR LÜTFEN YARDIM EDİN!!!

phlips46pfl7605 TV kullanıyorum. Harici hard diskimi usb ile tv ye bagladım. Harici harddiskimdeki mkv uzantılı dosyaları açıyor fakat ses alamıyordum. mkv2ac3 isimli bir programla, ses formatını dts den ac3'e cevirdim fakat 8 gb lık film oldu 1,6 gb. goruntu kalıtesınden mi yedik acaba? tamam bu sefer ses geliyor ama sonuna kadar acmama ragmen pek de ıyı deıl ses duzeyi. ayrıca bir türlü alt yazıyı çıkartamıyorum bunun bir çaresi varmı lütfen söyleyin? ses dosyalarımın uzantısı srt ve film le birebir aynı adda ama alt yazı yok? birde film le aynı isimli mta uzantılı dosyalar var, ve zaten bu dosyaları tv den harddiski acınca goremiyorum sadece mkv isimli dosya goruluyor. ne yapmam gerekiyor lutfen birisi yardım edebilirmi?

tesekkurler simdiden
  • Hayırlı olsun... Bu konuda herhangi bir bilgim yok malesef :(

philips'cilerden ses çıkmayınca ben de dün 46c650 siparişi verdim, bekliyorum...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.