Şimdi Ara

philips 76?5 veya 7000 seri led tv genel konu (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
1
Favori
7.528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tv alırken de artık bilgisayar alır gibi ne amaçlı kullanıcağına göre düşünmek lazım alt yazı önemli ise samsung tercih et bide amblight ı da yoksa...
  • arkadaşlar merhaba, bende PFL7605 led tv aldım, sizlerinde bahsettiği gibi gerçekten alınabilecek en iyi led tv bence. ben tledünya kullanıyorum modül ile. HD yayınlar mükemmel. ayrıca sizler alt yazı sorunu demişsiniz ama bende bütün altyazılı filmleri sorunsuz oynatıyor.(altyazılı olarak).
    benim şöyle bir problemim var, hts 3270 en sinema sistemi aldım philipsin. ancak tv kanallarının sesini sisteme aktaramıyorum. amfikatöree sesi veriyor ancak ses yok... aux ile çıkış yapıyorum tvden. bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirler mi?
  • oldukça hevesli bir şekilde aldığım 7605 37' modeli görüntü kalitesi ile değil de media player özelliği ile hayal kırıklığına uğrattı beni... aslında zayıf bir medi aplayer ı olduğunu biliyordum zaten ama bilgisayara bağlayıp oradan seyrederim diyordum yalnız pc den monitor olarak kullanınca tv yi 100 hz görüntü alamıyorum böyle olunca da televizyonun bir özelliği kalmıyor. televizyonun kendi playerı ile açtığım yayınlar bariz şekilde daha akıcı ve iyi kalitede... merak ettiğim pc den monitor olarak kullanırken 100 hz tarama almanın bir yolu var mı? eğer yoksa mecbur media player alıcaz ne tavsiye edersiniz ve media player da da bu tazeleme sorunu olur mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: karakascenk

arkadaşlar merhaba, bende PFL7605 led tv aldım, sizlerinde bahsettiği gibi gerçekten alınabilecek en iyi led tv bence. ben tledünya kullanıyorum modül ile. HD yayınlar mükemmel. ayrıca sizler alt yazı sorunu demişsiniz ama bende bütün altyazılı filmleri sorunsuz oynatıyor.(altyazılı olarak).
    benim şöyle bir problemim var, hts 3270 en sinema sistemi aldım philipsin. ancak tv kanallarının sesini sisteme aktaramıyorum. amfikatöree sesi veriyor ancak ses yok... aux ile çıkış yapıyorum tvden. bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirler mi?

tv nin arkasında coax yada optik ses çıkışı vardır bir kablo ile bunu ses sisteminizin arkasındaki(varsa)
    optik-coax ses girişine bağlayıp ses sisteminizden seçimi yapmalısınız. ses sist arkasında bu girişlerden
    biri yoksa sadece stereo bağlarsınız ve sanal 5.1 olarakda sesi alırsınız. tv arkasındaki kırmızı-beyaz
    stereo ses çıkışını sisteminizin arkasındaki kırm-beyaz stereo girişe bağlamalısınız

• quote:

Orijinalden alıntı: jackalmordor

oldukça hevesli bir şekilde aldığım 7605 37' modeli görüntü kalitesi ile değil de media player özelliği ile hayal kırıklığına uğrattı beni... aslında zayıf bir medi aplayer ı olduğunu biliyordum zaten ama bilgisayara bağlayıp oradan seyrederim diyordum yalnız pc den monitor olarak kullanınca tv yi 100 hz görüntü alamıyorum böyle olunca da televizyonun bir özelliği kalmıyor. televizyonun kendi playerı ile açtığım yayınlar bariz şekilde daha akıcı ve iyi kalitede... merak ettiğim pc den monitor olarak kullanırken 100 hz tarama almanın bir yolu var mı? eğer yoksa mecbur media player alıcaz ne tavsiye edersiniz ve media player da da bu tazeleme sorunu olur mu?

pc monitörü olarak kullanınca 100 hz görüntü almamanız normal zaten hiçbir tv veremez bildiğim kadarı ile.
    pc monitörleri bile 85 hz den fazlasını desteklemez.. en iyi seçim hd ready veya full hd 60 hz dir..

arkadaş gitti dünya paraya 3d lg aldı mkv film seyretmek için. ama malesef birçok filmi o da seyredemedi
    çünkü kılvuzunda şu ibare var.20 mbit den hızlısını desteklemez. malum 1080p mkv filmlerde eğer 10 gb
    geçiyorsa veya full bd filmlerde bu oran 25-40 mbit lere çıkıyor ve lg göstermiyor..

sonuçta tv tv dir. film seyretmek için medya player şart..

maddi sıkıntı yoksa dune alın, ucuz birşey istiyorsanız wd live alın..veya diğer modelleri forumdan okuyun
    belki popcorn A-210 da alınabilir
    ben dune bdp 3 kullanıcısıyım çok memnunum.

blueray li model, blueraysiz veya dahili hdd takılabilen takılmayan çeşit çok

http://www.hdtech.com.tr/

• bu saatten sonra philips tv alınmaz kardeşim adamlarrın durumları sallantıda
    üst serileri güzel ama çok pahalı rakipleri sildi bunları artık avrupada olmasa phi,lips alan yok dünyada
  • zaten pazarı usa belirliyor, geçen sene 114 milyon tv satılmış.. burada belli bir pazara ulaşan malı götürüyor.
    eskiden usa pazarına hakim olan panasonic bile samsung un gerisine düştü..
    bakalım zaman ne gösterecek.
    ama kalitesi hala çok iyi.. ne kadar çok üretim o kadar ağrıza diğer markalarda..
  • Phil ini panel işinde çuvallaması kısaca Canada/USA/Avustralya(genelde Avustralya pazarını kimse bilmem ama müthiş aktiftir!!)
    pazarında mal satamamaları içindir ve bu pazarlar gerçek müşteridir,fanatiklik veya bilmem ne malı diye panel almazlar(tüm ürünlerde de böyledir)

Phil hiç bir zaman bu pazarlarda ne fiyat olarak nede panel olarak etkinliği olamadı,hatta komik hallere düştü!!

Avustralya pazarını tamamen kapattılar(resmi bazda)
    USA pazaırnı yine resmi bazda kapattılar 2 sene sonra yine döndük dediler ama insanlar güldü sadece

Bu herifleri Amerika Kıtasında bilen göre yok gibi!
    Afrikada zaten hiç bilinmez
    Asya da tamamen yoklar

Sadece bazu Kıta/Ülke bazlı olarak o da sadece Ticari olmak üzere ortaklık bazından panel üretirler(Çin/Taiwan elamanlı)

v.s v.s

iyide dünyada neresi kaldı pazar olarak Phil için;Avrupa ve bu pazara kalan zaten dükkanı kapatır,tıpkı Phil olayındaki gibi!!

Eskiden Avrupalı tüketici bizim "coniler" gibi değildi!!neyse şimdi uyandılar da doğru yolu buldular hem Fanatiklikten kurtuldular
    hemde Phil e verdikleri sonsuz krediyide kestiler!!

Bu Phil hala 30-50 sene evvelki zihniyette kalmış!! ama panel işinde bu zihniyetler tutmaz!! müşteride uyandi gari!!
    Bu heriflerin kazık marka panellerini senelerce aldılar

Teknik olarak,insan saç-baş yolduruyor,Avrupalı forumlarda en çok şikayet edilipte tartışılan tek panel de Phil dir!!

Herifler LGE ile evlendiler,sonra boşandılar,sonra birlikte yaşamaya başladılar ama bir türlü bu işi beceremediler!!
    Bu herifler kendilerini hala bir bok sanıyor ve böyle davranıyorlar;yani biz Philips üreticisiyiz,Avrupanın en büyüğü
    eskisi v.s v.s de kalmışlar ve Markanın mirasını yemişler vede bitirmişler tabiki!

Sharp ile 2009 da Modül anlaşması imzaladı,bir filimde orada koptu!!bunuda beceremediler,Hi-End 9xx lar normalde çok iyi
    paneller ama benim en korkarak aldırdığım hatta aldırmadığım tek seridir,bunları bir türlü stabil hale getiremediler ama
    kağıt üstünde panel uçuyor!!! Sharp Modül ile Phil Engine bir türlü stabil-akuple v.s çalılştıramadılar!!

Koskoca 2009 senesi ve 2010 senesi 9xx serisinin özellikle Sharp Modül sıkıntılarının tartışmaları ile geçti,bu sende öyle geçiyor!

Güzelim Sharp Modülleride resil etti bu herifler!
    LGD Modüllerden zaten bir Samsung veya Sharp preformansı alınamaz,ama bu herifler Sharp ile değilde,LGD Modüller ile
    başarı elde ettiler ve ediyorlar,ama asıl tezatta burada Hi-End panelin performansı(Sharp Modüllü) LGD gibi alt seviyedeki
    paneller gibi değil...... kısaca böyle teknik abukluklar hiç bir rakibinde yoktur!!!

Phil ayrıca üreticide değildir,bütün elemanları toplayıp montajlıyor,ancak Engine işinde sistem-teknik olarak bence çok iyiler ama
    stabilite ciddi sorun!!!
    NXP Processor sistemi çok iyi ama bunuda herifler yine başarıta ulaştıramadılar gibi işin tekniğine dair ciddi sıkıntıları vardır!

Bende inat edipte sırf Avrupa pazarına hitap eden panel işinde acilen çekilsinler,nasılsa çekilecekler bari şimdiden çekilsinler!!

Zaten böyle sadece Avrupa pazarına hiatp etmekle hiç bir üretici(panel işinde)ayakta duramaz,Phil şimdilik MARKA sını
    sattığı için
    Avrupada çok çeşitli ve hepside çin malı ürünleriyle bir süre daha uzatmaları oynacak sonra bitecektir özellikle panel işinde veya
    yine Marka bazlı bir evlilik yapacak ama bu saatten sonrada,ana üreticilerin hi birisi;üretim altyapısı olmayan Phil ile evlenmez,zaten
    bunlarda şimdilerde Çin li Koca buldular

Ciddi gaflet ve yalnış içindeler,bunlarda CEO meo filan varsa,bıraksın bu işi!!Genel Müdür filan diğerleride aynen şutlansınlar!!

++
    Sn.mdmrx herhalde Phil panel kullandığı için ya Phil fanatiği yada Phil aldığı için toz kondurmuyor,çünkü aynı msg larını TF ye yazmış
    hani Phil çalışanı diyeceğim ama değildir kardeş yalnış işlerdesin bu konuda,sen otur panelini izle,srun yoksada güle güle kullan
    panelini ama "kalite" konusu senin bildiğin gibi değildir ve heriflerin çok ciddi malları(panel olarak yazıyorum)geriye dönmektedir!

Panel işinde "satış rakamların" çok olması fazla arıza demek değildir!!

Biz buna prof.manada sadece oranlara bakarak söyleyebiliriz; çeşitli hata çıkma oranı nedir diye,ve üreticide buna bakar sadece!!

Örneğin Samy dünya lideridir(üretim/ihracat/satış bazında)aynı şekilde LGE de 2.sıradadır hemde tüm Kıtalarda!!
    Ama Samy 55 milyon panel satıpta 5 milyon gibi geri dönüş olursa bu rakam olarak aşırı yüksektir,yani 5 milyon panel hurdaya çıkacak!
    ama oran olarak baktığımız zaman ise %10 oranı panel işinde oldukça düşük bir orandır!!! yani bu durumda;Samy için kalitesiz mal üretiyor denmiyor!!

Üreticilerde panel işinde işte bu oranlara bakar sadece! yani adetlere takılmaz,şu kadar milyon bozuk çıktı diye bakmaz

FW içinde oranlara bakılır,Phil ve Samy sürekli ATI gibi FW çıkarır ama hikaye,hiç bitmeyen FW ler devam eder 1 sene sonrada kesilir!!

Panel işinde en hatasız ve süper panel üreten 2 üretici vardır dünyada;B&O ile Loewe
    Birde Pio vardı neredeyse "sıfır hatalı" ama onlarda dükkan kapattılar,USA pazarı yüzünden!!! Phil önce Pio ya baksın sonra bu işlere devam etsin!
    Tosh ise diğer panel üreticileri içinde en düşük "hata oranına" sahip üreticidir(HW+SW+Processor v.s olarak Modül hariç;çünkü Modülleri dışardan alıyor!)

++

• her zaman ki gibi uzun açıklayıcı yorumun için teşekkürler.

ben inkar etmiyorum bende marka fanatikliği vardır. dikkat edersen bu başlığa senede 10-20 mesaj
    ya atarım ya atmam..pek phil sorusu sorulmadığı için ve uzun aralar sonrada başlığım hep yeni
    ürünlerin çıktığı ile ilgilidir. 1 sene öncede aynı başlığı açmıştım yeni ürünler çıkınca. biz ne desek
    boş herkes okuyor araştırıyor kararını veriyor.

yeni philips ler çıktı diye açtığım başlığada yazdım zaten. adamlara mail attım bu kafayla giderseniz
    orta vadede traş makinasından başka şey satamazsınız diye. çünkü tv den çıkınca birçok ses ve görüntü
    ürünüde satamazsınız, düşe düşe braun sınıfına düşersiniz, orada da braun u geçemezsiniz. mikser,vb
    mutfak aletlerinde.

konica ve minolta vardı, bunlar foto makinası piyasasında söndüler. evlendiler 2-3 sene içinde onuda bıraktılar.
    sadece baskı ve fotokopi makinası işinde kaldılar. bilmiyorum ama onda da silinecekler herhalde ben türkiye de
    makinalarını görmüyorum, yurtdışı nasıl bilgim yok. fuji ve kodak bu işte oldukça iyi.

phil in mr rontgen cihazları var ama siemens onda daha iyi. yani phil in sonu hayra alamet değil. ceo su içinde
    bende aynı kanaatteyim. zarar eden yer kapatılcaksa dedemde mezardan çıkar ceo luk yapar.

hayırlısı olsun diyelim, tüplü tv devi lcd de sıfırlıyor. birde şunu yazayım marka fanatkliği deyince.
    phil almazsam panasonic alırım, samsung a daha uzun yıllar elimi sürmem
    tecrübe hala eksiktir diye söylüyorum sadece amatör kafayla ön yargılı olarak.
    öyle, ince alımlı çalımlı parlak tv ler beni cezbetmiyor. zaten eve ayna lazım çıkma bir
    samsung panel alacağım kapı girişine.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 24 Haziran 2011; 10:01:43 >

• Arkadaşlar bende bu seri bi televizyon almayı düşünüyorum.
    40pfl7605 modeli şu anda teknosada 1899 Tl'den satılıyor. En uygun fiyat orada sanırım. 100 TL'de hediye çeki veriyorlar.
    Şunu merak ediyorum; eğer alışverişi 2000 TL'ye tamamlarsak 200 TL mi hediye çeki kazanılıyor?
    Ve wi-fi için illaki Philips usb adaptör mü lazım? Başka marka ucuz birşey alsak işimizi görür mü?
    Şimdiden teşekkürler.
  • arkadaşlar merhaba, bende teknosadan 40PFL7605 aldım, tam 29 uncu günde komple ekranda yukarıdan aşağı yeşil çizgiler oluştu. hemen teknis servisi bilgilendirdim. ayrıca teknosayı da arayıp bilgi verdim. çünkü 30 gün içinde arıza durumunda tamir olmadan direk değişim yaptıklarını öğrendim. 30. gün servis geldi biraz kurcaladı. alıp götürdüler televizyonu. ertesi gün değişim onayı aldıklarını ve teknosadan birebir değişim yapılıp evime teslim edileceğini bildirdiler. ve dedikleri gibi sıfır kutusunda teknosadan evime televizyonum geldi.
    gerçekten mükemmel bir servis anlayışı var philips ve teknosanın. bence bu tarz ürünler alırken kesinlikle internet üzerinden değilde karşınızda direk muhatap bulabileceğiniz mağazalardan alın.
    herkese selamlar.
  • Merhaba arkadaşlar,
    ben de 17 Temmuz'da Media Markt'ten 42PFL7655 modelini aldım. Salı günü servisten gelip kurdular. İki gündür inceleme fırsatım oldu televizyonu. Görüşlerimi paylaşayım dedim.

+ Televizyonun tasarımı çok güzel, çerçevesinin mat ve ince olması televizyonu dolgun gösteriyor.
    + NetTv özelliği çok güzel, internet üzerinde istediğiniz gibi dolaşabiliyorsunuz.
    + Ambilight hoş bir özellik, şık duruyor.

- En önemli eksiği kesinlikle ve kesinlikde dahili uydu alıcısının kanal geçiş süreci. Zaman zaman ekrana görüntü gelmesi 3 saniyeyi buluyor. Harici bir uydu alıcı ile henüz denemedim. Belki onda yapmıyordur.
    - NetTv güzel olsa da flash animasyonları desteklemediği için online video izleyemiyorsunuz. (Youtube-Facebook vs hariç) belki bir çözüm yolu vardır ama ben henüz keşfedemedim.
    - Kumandasına alışmak biraz zor. Garip bir yapısı var.

Televizyon fiyat / performans açısından doyurucu denebilir. Altyazı ile ilgili şikayetler var. MKV dosyalarına altyazı eklenmediğini söylüyorlar, servis elemanına sorduğumda da o da aynı şekilde olduğunu söyledi. Ama ben bilgisayardan HDMI kablosu ile izlediğim için herhangi bir sıkıntı yaşamadım.

Bir kaç kez televizyon kapalı iken açmakta sıkıntı yaşadım, inşallah bir sorun varsa 14 gün içinde ortaya çıkar ya da sonsuza kadar çıkmaz :)

Bunun yanında CD izlerken bir kaç kez görüntü gittikten sonra sinyal yok dedi, sonra kendine geldi. Bu sorunda inşallah 14 gün içinde çıkar ya da sonsuza kadar çıkmaz. :)

Bunun dışında kullanım ya da kurulum ile ilgili sorularınız olursa elimden geldiği kadar cevaplamaya çalışırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Keplir -- 20 Temmuz 2011; 9:18:43 >

• Arkadaşlar yukarıda bu saaatten sonra philips alınmaz filan denilmiş ama

42pfl7406 full hd led
    2100 tl

özellikler

400 hz, ambilight
    2 ms
    dlna 1.5, wi-fi ready, smart-net tv
    Philips Türkiye garantili

Bu paraya alınır mı ya da daha iyi bir alternatif ne önerebilirsiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: x15

Arkadaşlar yukarıda bu saaatten sonra philips alınmaz filan denilmiş ama

42pfl7406 full hd led
    2100 tl

özellikler

400 hz, ambilight
    2 ms

çook iyi fiyat sakın kaçırma.. bende 7695 var, kim ne derse desin ambilight müthiş bir özellik, görüntü kalitesi de gerçekten çok iyi. Bir de 400 Hz miş.. kesinlikle kaçırma derim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: HayaL™

quote:

Orijinalden alıntı: x15

Arkadaşlar yukarıda bu saaatten sonra philips alınmaz filan denilmiş ama

42pfl7406 full hd led
    2100 tl

özellikler

400 hz, ambilight
    2 ms

çook iyi fiyat sakın kaçırma.. bende 7695 var, kim ne derse desin ambilight müthiş bir özellik, görüntü kalitesi de gerçekten çok iyi. Bir de 400 Hz miş.. kesinlikle kaçırma derim..

Almışken bu paraya biraz daha ekleyip 3d Lg 42lw5500 mi alsam diyorum..Ya da bunu alıp 2 sene kullanıp yakında çıkacak 3D free glasses olanların ucuzlamasını mı beklesem kararsız kaldım..Philipste bu fiyata hiçbir yerde yok..

edit:Birde altyazı olayını nasıl çözüyorsunuz..Altyazılar sadece mkv formatlı filmler için mi söz konusu..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x15 -- 23 Temmuz 2011; 23:24:00 >

• ben ambilight hastası olduğum için başka hiç bir markaya bakmadım.. o yüzden senin kararın.. Ama altyazı olayını unut.. medya oynatıcı şart.. o konuda bir destek yok..
  • Arkadaşlar Net Tv özelliğini kullanabilmek için illaki Philips'in orjinal Usb adaptörü mü lazım? Yoksa başka bir adaptörlede oluyor mu , deneyen var mı?
    Biri 100 Tl , başka alacak olsan 20 Tl ye var o yüzden soruyorum.
  • İyi günler,
    Ben Televizyonu internete, normal ethernet üzerinden bağladım. Servis elemanı bunun daha sağlıklı olduğunu söyledi. Adaptör konusunda, sorduğum zaman, Philips adaptörü kullan demişlerdi. Bu cevaptan anladığım başka adaptörler de oluyor demek ki.
  • Teşekkürler hocam cevap için. Philips'in sitesinde yazan yalnızca Philips adaptorle olduğu ama denemek lazım aslında.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.