Şimdi Ara

PHILIPS 9 SERISI KULLANICILARI [ANA KONU] (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.673
Cevap
13
Favori
157.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: indiana79

manolpan pta 02 varsa neden pta 516 almayı dusunuyorsun merak ettım..birde bu sarzlı daha ıyı degılmı pıl derdı yok..bırde bu pıller nasıl pıl..saat pılımıdır nasıl bır pıldır kac pılle calısır pıller nekadardır ve kac saat gıder..

@indiana79, aslında şimdilik pta02 yeterli ama yedek olarak pta516 da elimde bulunsun diye düşünüyorum.Şarjlı gözlük iyi ama ilerleyen zamanlarda özelliklede garantisi bittiğinde, aynen cep telefonu bataryalarında olduğu gibi şarj olmama veya kısa sürede deşarj olma gibi durumları olursa, o zaman sıkıntı olur.Pta02 ve 03 ün pilleri CR232 denen yuvarlak biraz büyük pil.Saatçilerde ve elektronik malzeme satan yerlerde rahatlıkla bulunabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi manolpan -- 7 Aralık 2011; 8:59:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: akfomc

quote:

Orijinalden alıntı: manolpan

quote:

eee eleman 3 d hangı gozlugu alım demiş hemen başka konuya sıcramıssınız..bu sayfada cozuelmeyen en buyuk konu suanada kadar 9 sayfa oldu 3d..arkadasın sordugu soruyu bende merak ettım..bı ekranda ıkı kısının oyun oynaması ozellıgını nette gormustum..bu tv de bu ozellık varmı ve pta 02 veya 03 veya 516 gozluıklerın hepsıyle bu aynı ekranda iki oyuncu olayı oluyormu..

Aynı ekranda iki kişi ile oyun oynama özelliği Philips in 2010 model 8 ve 9 serisinde yoktur.2011 model 8 ve 9 serisinde vardır.PTA 02/03 ile PTA 516 arasında teknik olarak pilli(PTA02/03) ve şarjlı(PTA516) olmasından başka fark yoktur.Her iki tip gözlükte 2010 ve 2011 model 8 ve 9 serisinde kullanılabilmektedir.

Tranmitter, 2010 model 8 ve 9 serisi tv ler için gereklidir.Bunlar 3D Ready Tv dir.Bu verici(Transmitter) olmadan bu tv lerde 3D izlenemez.2011 model 8 ve 9 serisi tv lerde yerleşik verici olduğundan, harici olarak satılan bu transmittere gerek yoktur.

Benim tv'de (9705) transmitter var ve ps'te 2 ve hatta 3 kişi yarış, savaş vb. oyun oynadım?

@akfomc,
    Aynı ekranda iki kişi oyun oynama durumu @indiana79 arkadaşımızında dediği gibi ekranı bölerek değil, tam ekranda gözlükler takılı iken oyuncular sadece kendi oyun alanını görmektedir.Bu özellikte 2011 model 8 ve 9 serisinde vardır.

• PTA 516 gözlük cızırtı sesi

Daha önce bu gözlüklerden ses çıkmadığını söylemiştim ama dün akşam TV nin sesini kapatıp dikkatlice dinledim. Gözlüğün tam orta ön kısmını kulağınıza bastırırsanız radyo cızırtısı gibi bir ses kesinlikle geliyor. Her iki gözlükte de durum aynıydı. Ama kulağınızdan sadece 3 santim uzaklaştırın sesi duymaz oluyorsunuz.

Sanırım insanların "gözlük ses çıkarıyor " şikayetlerinn nedeni bu. Ancak durum; aynı kol saatinin "tik tak" sesi gibi bir şey. Kulağınıza yaklaştırmadığınız sürece tik tak sesini duymazsınız. Kimse söylemezse kesinlikle bu sesten haberim olmazdı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pape

quote:

Orijinalden alıntı: ceyarar

Pape, mesela cinema ayarinda seyretmeyi denedin mi? Bende problemsiz akici bu ayarlarda, aslinda baska ayarlarda da.

hocam dediğin moda getirdim, biraz düzelme oldu fakat genede olması gerektiği gibi değil az da olsa arka planda karlanma mevcut, ne yapmamı önerirsiniz?

sd yayınlarda da aynı problem mevcut.

Arkadaslar canim cok sıkıldı yukaridaki sebeplerden dolayi, eger bu ise cozum bulamazsam malin ladesini isteyecegim. Media player ve harddisk imide alip vatanda diger 9705 lerle deneme yapmayi dusunuyorum. Eski philips 7433 ten cok cok memnundum, media playerda cam gibi goruntuler veriyordu bunda ise arka planda karlanma mevcut goruntude saliselik takilmalar kesilmeler mevcut. Sd yayinlarda da ayni karlanmalar var maalesef.

Olmazsa iade edecegim :(

• Pape, uzucu bir durum. Panelin kalitesi arttikca yayindaki kusurlar daha belirginlesiyor, media player'indaki ayarlarini ve tv'deki ayarlari sifirlayarak bastan baslamayi denemeni oneririm. TV sorunlu ise ps3 ve hd yayinlarda da problemlerin olurdu diye dusunuyorum.
  • quote:

Pape, uzucu bir durum. Panelin kalitesi arttikca yayindaki kusurlar daha belirginlesiyor, media player'indaki ayarlarini ve tv'deki ayarlari sifirlayarak bastan baslamayi denemeni oneririm. TV sorunlu ise ps3 ve hd yayinlarda da problemlerin olurdu diye dusunuyorum.

Sağol hocam tavsiyen için, dediklerini deneyeceğim. Tv yi birkaç gün daha kurcalayacağım bakalım bir gelişme olacakmı :( Tv nin renk kalitesi kusursuz tam anlamı ile, lcd-led tv lerde şu zamana kadar bu tv deki siyah kadar iyi siyah görmedim. Ps3-xbox performansı da cidden iyi fakat sd yayınlarda ve media player da ters giden birşeyler var açıkçası. (media player da hdmi ile bağlı ve filmlerin hepsi 720-1080p)

Nedenine gelecek olursak, eski tv de bu filmler cam gibiydi resmen. Media player ında ayarları aynıydı üstelik, ama dediğini yapıcam üstad hemen küsmek olmaz. Belkide yapamadığım-eksik kalan birşeyler var ama ne olursa olsun karlanmanın olmaması gerektiğini düşünüyorum genede. Umarım bende sorun vardır birşeyleri eksik yapmışımdır da iade etmeme-değiştirmeme gerek kalmaz.

• Pepe, izlemeye çalıştığın film muhtemelen mkv ama 720p veya 1080p mi? eğer 1080p ise media player işlemede sorun yapıyor olabilir media player çıkışı bende 1920x1080p 60 hz. üstelik media playera bağladığın depolama birimi eğer full kapasitesine yakın bi doluluktaysa da aynı şeyi yapabilir. Ama sd uydu alıcısında böyle bir şey yapmaması lazımdı sadece bir arkadaşta next uydu alıcısı aynı böyle yapmışıtı başka marka (seoul) yine sd uydu alıcısı ile değiştirdi sorun düzelmişti. Bende sd uydu kullanıyorum böyle sorun yok bende, tv nin ayarlarına akşam bakıp söyleyim diyecem ama ayardan olduğunu hiç zannetmiyorum
  • benım sd yayındada bır sıkıntı yok pape..bır arkadas hd fılmelrı acmıyor usb sı tvnın demıs medıa player aldım o yuzden demıs..bende aynını yaptım.1-2 fılm denedım ya goruntu yok yada goruntu var dts sesı veremıyordu alt yazı zaten yoktu..gıttım bende medıa player aldım..3 tane 1080 p mkv fılm seyrettım bırı maymunlar cehnnemı dıgerı yetımhane bıtnae daha vardı unuttum sımmı..fılmerı sesıyle bırlıkte sorunsuz actı..tv nın usb sınden daha kalıtelı goruntu verıyor medıa playera gore..altyazı yıne yok tabı..eger turkce ızlıceksenız once usb sınden deneyın derım..cogu fılmı acıyor..pape sana bır onerım var..tv nın kendı hd demosunu ızle hıc bır sıkıntı olmaması lazım..bırde maymunlar cehnnemı baslangıcıı seyrettım daha dün..cam gıb sorunsuz pırrıl pırılda gorutnusu vardı..onu ındıır seyret bakalım karalanma olacakmı..bende ılk basta hafıf tırtıklanma yasamıstım bu tv de..ama bır fılmd eolmustu o..ve netlıgı kısmıstım duzelmıstı..suanda rahatsız edıcı bır durum yok..
  • manoplan pekı pta 02 ve pta 03 tekı gozlukler bırbınrın aynı degılmı..benım anladıgım kadarıyla pta 02 de 2 pta 03 gozluk ve kit paket halınde..pta 03 te gozlukler satılıyor sadece kit yok..ama gozlukler aynı gıbı geldı bana..
  • indiana79,
    Evet pta02 ve pta03 teki gözlükler aynı pilli gözlük.Pta02 paket halinde, iki adet gözlük bir transmitter ve bir adet usb bellekten(Tv yi 3D için kullanır hale getirmek için) oluşmaktadır.Pta03 sadece bir adet gözlükten ibarettir.
  • pta 03 gozlugu ayrı alsam bırde ayrıdan transmıtter alsam transmıtterınm ıcınde usb bellek yokmu..
  • quote:

pta 03 gozlugu ayrı alsam bırde ayrıdan transmıtter alsam transmıtterınm ıcınde usb bellek yokmu..

transmitterin içinden usb bellek çıkıyor.
  • pta 02 set suanda 480 den asagı yok bıldıgım kadarıyla..oda zor bulunyor..ozaman pta 03 gozlukle transmıtterı ayrı ayrı alıp set olusturabılırız..transmıtterda pta 02 dekı transmıtterın aynısı sanıyorum.. 165 pta 02 gozluk transmtterda 70 lıra falandı sanırım 400 e gelıyor hepsi...daha karlı gorunyor..
  • pta 516 + kit ayrı ayrı alınsa 368 lıra hepsıburadada. pta 02 set olarak alınsa 450 lıra cıvarlarında.. pta 516 da ses var denıldı sogudum bıraz..bırı pıllı dıgerı sarzlı..pta 516 daha ucuz ..acaba goruntude fark varmı aralarında..ıkısıde elınde olan varmı bu gozluklerın..
  • quote:

Orijinalden alıntı: pape

quote:

Pape, mesela cinema ayarinda seyretmeyi denedin mi? Bende problemsiz akici bu ayarlarda, aslinda baska ayarlarda da.

hocam dediğin moda getirdim, biraz düzelme oldu fakat genede olması gerektiği gibi değil az da olsa arka planda karlanma mevcut, ne yapmamı önerirsiniz?

sd yayınlarda da aynı problem mevcut.

12423

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erbay923 -- 23 Mayıs 2012; 23:23:56 >
  • quote:

pta 516 + kit ayrı ayrı alınsa 368 lıra hepsıburadada. pta 02 set olarak alınsa 450 lıra cıvarlarında.. pta 516 da ses var denıldı sogudum bıraz..bırı pıllı dıgerı sarzlı..pta 516 daha ucuz ..acaba goruntude fark varmı aralarında..ıkısıde elınde olan varmı bu gozluklerın..

4
    22

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erbay923 -- 23 Mayıs 2012; 23:25:36 >
  • arkadaşlar ne yaptıysam maalesef media player daki görüntüleri istediğim seviyeye getiremedim, keza sd yayınlarda öyle. Bu tv yi iade edip fpr gözlük teknolojisini kullanan philips 2011 7 serisinden bir tv almalımıyım sizce?

halbuki tv nin ps3 görüntüleri olsun, ambilight özelliği olsun mükemmel tek kelime ile. Fakat Haftada 3-4 film izleyen biri olarak bu duruma tahammül etmem mümkün değil, dünya kadar para veriyoruz sonuçta.

biliyorum yeri değil fakat az çok belki bilgisi olan vardır, fpr teknolojili 7 serisi için düşünceleriniz neler? Zaten tv yi değiştirsem bile mutlaka ama mutlaka media playerimi da alıp gidicem, media playerimi ve sd yayınlarını görmeden değişim yapmam kesinlikle yoksa iadesini isteyeceğim.
  • Pape, ayni filmi aletin kendi usb'sinden calistirmayi denedin mi? Sonuc ayni mi? Bu dedigin cinsten bir sey yok bizde, tv arizali olabilir belki. Bu fiyat araliginda 2011 modelleri de cazip olabilir tabi ki.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Pape, ayni filmi aletin kendi usb'sinden calistirmayi denedin mi? Sonuc ayni mi? Bu dedigin cinsten bir sey yok bizde, tv arizali olabilir belki. Bu fiyat araliginda 2011 modelleri de cazip olabilir tabi ki.

denemedim hocam ama deniyorum şimdi sonucu yazarım hemen.
  • Arkadaşlar ben sizi bu PTA serileri hakkında aydınlatayım aynı durumda bende kalmıştım hatta sorduğumda pek bilgi alamamıştım forumda ancak iki gözlüğüde kullanan biri olarak size kendi izlenimlerimi paylaşmak istiyorum. TV yi aldığımda yanında gözlük vereceklerdi pta 516 dan , o sıra transmitter yoktu daha sonra gelecek dediler bende gözlükleri almayıp paket geldiğinde bana kullanılmamış olanlardan yollayın dedim o esnada sordum dedim ki bu gözlüklerde alternatif varmı bana bu gördüklerimin dışında bir model getirmeyin satıcılarda kesinlikle böyle bişeyin olmayacağını zaten tek bir modelin mevcut olduğunu söylediler 1 hafta sonra telefon geldi gözlüklerinizi gelip alın diye ilk alıcağım gözlüklerin 516 olduğundan haberim yoktu bu paketi aldım PTA02 paketini ve aynı gözlük sanıyordum . Gelelim içinden çıkan USB ye hiç bir esprisi yok tv de zaten wifi olduğundan güncellemeyi de hiç bir ek bağlantıya ihtiyaç duymadan 5 dakikada yapabiliyorsunuz merak edenler için söyliyim bu gereksiz parçayı philipsten almak isterseniz 80 tl ödersiniz ama hiç bir fonksiyonu olmayacak muhtemelen kaldırıp bidaha yerini bile hatırlamıyacaksınız . Gelelim bu paketten çıkan pta03 gözlüklere gözlükler görsel olarak hiç hoşuma gitmedi teknolojik durmuyor tipi de aynı yıllar yıllar önce 3 boyutlu kağıt gözlükler vardı hatırlayanlarınız vardır tek tarafı mavi tek tarafı kırmızı bu gözlüklere benziyordu , eve geldim direk ps3 te gt5 oyununu 3 d oynadım çizgiler birbirine çok geçiyordu netleştirme sorunu vardı hiç haz almadım bu durumdan gözlüğün içinde ne bir düğme mevcut nede başka bişey bir pil yuvası var açma kapma tuşu yok nezaman açık kaldığı nezaman kapandığı belli olmuyor bence bu çok büyük dezavantaj. ve araştırmaya girdim ilk alacağım gözlükler neden ayrı kutulardan çıkıyordu diye aralarında model farkı olduğunu öğrenmiş oldum ve gittim durumu izah ettim anlayışla karşılayıp gözlükleri değiştiler sağ olsunlar ve artık yeni iki adet pta516 gözlüklerim olmuş oldu. Gözlükleri GT 5 başta olmak üzere 3 adet farklı 3D oyunda denedim kesinlikle bu gözlükler daha iyi netleme yapıyor diyebilirim GT 5 te ciddi anlamda bir kargaşa oluyordu pt03 te . PTA516 gözlüklerinde ise çok net bir vaziyette ekranı görebiliyorum . görselliği çok hoş aynı güneş gözlüğü gibi ve teknolojik duruyor tv ye daha yakışlıyor renk olarak uyumlu bunların dışında içinde iki adet tuş var açma kapama (güç) tuşu ve gözlükler arasında görüntü geçişi yapmaya yarayan 1/2 geçiş tuşu . Bazı arkadaşlar gözlükte ses olduğunu söylüyor, gözlükte tabiki ses olacak içinde sonuç olarak bir devre mevcut şarjlı gözlük olduğunu unutmayalım arkadaşlar ancak bu sesi fark etmeniz mümkün değil tv yi sessiz seyrediyorsanız o ayrı ufak bir ses geliyor rahatsız edici birşey değil.

Fiyat konusundada baya araştırdım birbirine kıyasladım philpse gidin gözlük satılmıyor nedeni ne derseniz bu PTA02 nin üretimden kalkmış olması belli başlı sitelerde eskiden kalma fiyatlar var bence fiyatlar bu yüzden şişkin çoğu yerde kalmamış biten yerlerede yeniden gelmesi mümkün değil çünkü artık üretilmiyor bu gözlükler .
    Son olarak iki gözlük arasında tek bir fark daha var philips in yeni pfl9706 serisindeki 3D max özelliğini destekleme özelliği var pTA516 gözlüklerinin. PTA 03 ise full HD 3D- 3Dmax değil bu farkın ne olduğu konusunda ise bir fikrim yok .

Uzun lafın kısası gözlükleri iyiki değiştirmişim diyorum PTA516 alın pişman olmayın diyorum …

• 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.