Şimdi Ara

PHILIPS 9 SERISI KULLANICILARI [ANA KONU] (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.673
Cevap
13
Favori
157.237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ceyarar

Pape, ayni filmi aletin kendi usb'sinden calistirmayi denedin mi? Sonuc ayni mi? Bu dedigin cinsten bir sey yok bizde, tv arizali olabilir belki. Bu fiyat araliginda 2011 modelleri de cazip olabilir tabi ki.

hocam şimdi tv üzerindeki usb den denedim aynı filmleri, haklısın sonuç media player ınkinden biraz daha iyi fakat kafamı kurcalayan sorular mevcut.

misal;

televizyon dts ve altyazı desteklemiyor anladığım kadarı ile benim için büyük sorun.
    ikincisi media playerimde sorun olduğunu sanmıyorum, eski 7 serisinde görüntü cam gibi kusursuz.

yani her türlü şeyi düşünüyorum, media player tv uyuşmazlığı gibi saçma şeyleri bile düşünmeye başladım

şunuda belirtmekte fayda var, genede en net görüntüyü sinema modunda alıyorum, canlı modda izlemek istediğimde görüntü hafiften gene dandikleşiveriyor :/

• Goruntu dandiklesmiyor, ekran parlaklastikca yayindaki kusurlari gozune gozune sokar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pape

quote:

Orijinalden alıntı: ceyarar

Pape, ayni filmi aletin kendi usb'sinden calistirmayi denedin mi? Sonuc ayni mi? Bu dedigin cinsten bir sey yok bizde, tv arizali olabilir belki. Bu fiyat araliginda 2011 modelleri de cazip olabilir tabi ki.

hocam şimdi tv üzerindeki usb den denedim aynı filmleri, haklısın sonuç media player ınkinden biraz daha iyi fakat kafamı kurcalayan sorular mevcut.

misal;

televizyon dts ve altyazı desteklemiyor anladığım kadarı ile benim için büyük sorun.
    ikincisi media playerimde sorun olduğunu sanmıyorum, eski 7 serisinde görüntü cam gibi kusursuz.

yani her türlü şeyi düşünüyorum, media player tv uyuşmazlığı gibi saçma şeyleri bile düşünmeye başladım

şunuda belirtmekte fayda var, genede en net görüntüyü sinema modunda alıyorum, canlı modda izlemek istediğimde görüntü hafiften gene dandikleşiveriyor :/

İndiana 79 benim ayarlarımı pek beğenmesede ben en kaliteli görüntüyü bu ayarlarda buluyorum.

Kontrast : 100
    Parlaklık :20 ( Karanlık sahneli yabancı sinemalarda 40 yapılması uygun olur,dizi ve sütüdyo çekimlerinde 20 olması uygun)
    Renk :70
    Netlik :10 (Uydu alıcının pixel ve kontraksını kısık tutmak kaydıyla)
    Parazit Azaltma : Maksimum
    Renk Sıcaklığı :Kişisel Kırmızı :115 Yeşil : 119 Mavi : 127
    Perfect Natural Motion :Maksimum
    400Hz Clear LCD : Açık
    Süper Çözünürlük : Açık
    Mükemmel Kontrast :Minumum (Karanlık sahneli yabancı sinemalarda orta yapılması uygun olur,dizi ve sütüdyo çekimlerinde minumum)
    Dinamik Arka Işık : En İyi Görüntü
    Mpeg Parazit Azaltma : Kapalı
    Renk Geliştirme : Maksimum
    Gama : 2
    PC Modu : Kapalı
    Işık Sensörü : Kapalı
    Görüntü Formatı : HD ve 16/9 yayınlarda oto.doldur, 4/3 yayınlarda süper büyütme...
    Ekran Kenarları : 0

Tv de herhangi bir sorun olduğunu sanmıyorum.Senin uydu alıcı ayarları ve media player ayarlarıyla ilgili sorun sözkonusu benim kanaatim...önceki tv de iyiydi bu tv de karıncalanma var görüşünü de yanlış buluyorum,dreambox gibi uydu alıcın varsa özellikle pixel ve kontraks ayarlarını kıs ve tv den aç.O zaman o karıncalanma yok olur..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogretmen-1970 -- 8 Aralık 2011; 12:20:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kataraman11

Arkadaşlar ben sizi bu PTA serileri hakkında aydınlatayım aynı durumda bende kalmıştım hatta sorduğumda pek bilgi alamamıştım forumda ancak iki gözlüğüde kullanan biri olarak size kendi izlenimlerimi paylaşmak istiyorum. TV yi aldığımda yanında gözlük vereceklerdi pta 516 dan , o sıra transmitter yoktu daha sonra gelecek dediler bende gözlükleri almayıp paket geldiğinde bana kullanılmamış olanlardan yollayın dedim o esnada sordum dedim ki bu gözlüklerde alternatif varmı bana bu gördüklerimin dışında bir model getirmeyin satıcılarda kesinlikle böyle bişeyin olmayacağını zaten tek bir modelin mevcut olduğunu söylediler 1 hafta sonra telefon geldi gözlüklerinizi gelip alın diye ilk alıcağım gözlüklerin 516 olduğundan haberim yoktu bu paketi aldım PTA02 paketini ve aynı gözlük sanıyordum . Gelelim içinden çıkan USB ye hiç bir esprisi yok tv de zaten wifi olduğundan güncellemeyi de hiç bir ek bağlantıya ihtiyaç duymadan 5 dakikada yapabiliyorsunuz merak edenler için söyliyim bu gereksiz parçayı philipsten almak isterseniz 80 tl ödersiniz ama hiç bir fonksiyonu olmayacak muhtemelen kaldırıp bidaha yerini bile hatırlamıyacaksınız . Gelelim bu paketten çıkan pta03 gözlüklere gözlükler görsel olarak hiç hoşuma gitmedi teknolojik durmuyor tipi de aynı yıllar yıllar önce 3 boyutlu kağıt gözlükler vardı hatırlayanlarınız vardır tek tarafı mavi tek tarafı kırmızı bu gözlüklere benziyordu , eve geldim direk ps3 te gt5 oyununu 3 d oynadım çizgiler birbirine çok geçiyordu netleştirme sorunu vardı hiç haz almadım bu durumdan gözlüğün içinde ne bir düğme mevcut nede başka bişey bir pil yuvası var açma kapma tuşu yok nezaman açık kaldığı nezaman kapandığı belli olmuyor bence bu çok büyük dezavantaj. ve araştırmaya girdim ilk alacağım gözlükler neden ayrı kutulardan çıkıyordu diye aralarında model farkı olduğunu öğrenmiş oldum ve gittim durumu izah ettim anlayışla karşılayıp gözlükleri değiştiler sağ olsunlar ve artık yeni iki adet pta516 gözlüklerim olmuş oldu. Gözlükleri GT 5 başta olmak üzere 3 adet farklı 3D oyunda denedim kesinlikle bu gözlükler daha iyi netleme yapıyor diyebilirim GT 5 te ciddi anlamda bir kargaşa oluyordu pt03 te . PTA516 gözlüklerinde ise çok net bir vaziyette ekranı görebiliyorum . görselliği çok hoş aynı güneş gözlüğü gibi ve teknolojik duruyor tv ye daha yakışlıyor renk olarak uyumlu bunların dışında içinde iki adet tuş var açma kapama (güç) tuşu ve gözlükler arasında görüntü geçişi yapmaya yarayan 1/2 geçiş tuşu . Bazı arkadaşlar gözlükte ses olduğunu söylüyor, gözlükte tabiki ses olacak içinde sonuç olarak bir devre mevcut şarjlı gözlük olduğunu unutmayalım arkadaşlar ancak bu sesi fark etmeniz mümkün değil tv yi sessiz seyrediyorsanız o ayrı ufak bir ses geliyor rahatsız edici birşey değil.

Fiyat konusundada baya araştırdım birbirine kıyasladım philpse gidin gözlük satılmıyor nedeni ne derseniz bu PTA02 nin üretimden kalkmış olması belli başlı sitelerde eskiden kalma fiyatlar var bence fiyatlar bu yüzden şişkin çoğu yerde kalmamış biten yerlerede yeniden gelmesi mümkün değil çünkü artık üretilmiyor bu gözlükler .
    Son olarak iki gözlük arasında tek bir fark daha var philips in yeni pfl9706 serisindeki 3D max özelliğini destekleme özelliği var pTA516 gözlüklerinin. PTA 03 ise full HD 3D- 3Dmax değil bu farkın ne olduğu konusunda ise bir fikrim yok .

Uzun lafın kısası gözlükleri iyiki değiştirmişim diyorum PTA516 alın pişman olmayın diyorum �

PTA 516 için hangi transmitter uygun? PTA215 mi yoksa PTA02 mi? İkisi de uyar mı?

• fantastik pta 02 yı tavsıye etmış.. kataramanda 516 yı..ama kataramanın dedıklerı bana mantıklı geldı..pta 02 gozluklerı neden tavsıye edıyorsun fantastık..pta 516 yı denedınmı..aralarındakı fark nedır..pape sana dun demıstım usb sınden dene tv nın dıye bırde tv nın kendı hd demosunu ızle..ozaman anlarsın cıhazda bısey olmadıgını..eger hala aynı dıyorsan senın tv de bır sıkıntı var..ama ps 3 te bısey yok dıyorsun..demekkı medı aplayerda oluyor bu sıkıntı..hatta bende bıle hafıften tırtıklanma gıbı karlenme gıbı olmustu ..ben netlıgı kıstım duzeldı baya..tv nın kendı usb sınden baktım sıkıntı yoktu..benım bırde su kafama takıldı onuda merak edıyorum..mesela dun 1080 p mkv yetımhaneyı seyredıyordum..vıdeo bılgılerınde fılmın 23 fps oldugunu gordum..bızım medıa playerlar ı bız genelde 1080 p 60 hz e ayarlıyoruz..60 hz daha hızlı olur dıye dusunuyoruz dogal olarak en sonunu acıyoruz..ama ben soyle dusundum.1080p 60 hzın yanında 50 hz 20 hz var..1080p 20 hz e aldım dun medıa playerı ..goruntu daha akıskan geldı bana..fılm 23 fps olunca hz olayınıda 20 yemı cekmek gerekıyor acaba cıhazdan ..ne dıyorsunuz.. pape sende medıa playerı 50 hz yada 20 hze cekıp bı dene ıstersen...bakalım bır degısıklık olacakmı..sonucta 60 hz tek secenek yapardı adamlar..20 ve 50 hz 1080p koyduklaırna gore bu fılmlerın fps sıyle alakalı secenek olarak sunulmus olabılırmı..

• Şu an 9705 in fiyatı kaç TL.

Kampanya varsa haberdar edebiirmisiniz
  • Artık şu gözlük mevzusunu da başka bir başlık altında tartışsanız diyorum....

Biz TV nin derdindeyiz siz gözlük..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ariaven

quote:

Orijinalden alıntı: kataraman11

Arkadaşlar ben sizi bu PTA serileri hakkında aydınlatayım aynı durumda bende kalmıştım hatta sorduğumda pek bilgi alamamıştım forumda ancak iki gözlüğüde kullanan biri olarak size kendi izlenimlerimi paylaşmak istiyorum. TV yi aldığımda yanında gözlük vereceklerdi pta 516 dan , o sıra transmitter yoktu daha sonra gelecek dediler bende gözlükleri almayıp paket geldiğinde bana kullanılmamış olanlardan yollayın dedim o esnada sordum dedim ki bu gözlüklerde alternatif varmı bana bu gördüklerimin dışında bir model getirmeyin satıcılarda kesinlikle böyle bişeyin olmayacağını zaten tek bir modelin mevcut olduğunu söylediler 1 hafta sonra telefon geldi gözlüklerinizi gelip alın diye ilk alıcağım gözlüklerin 516 olduğundan haberim yoktu bu paketi aldım PTA02 paketini ve aynı gözlük sanıyordum . Gelelim içinden çıkan USB ye hiç bir esprisi yok tv de zaten wifi olduğundan güncellemeyi de hiç bir ek bağlantıya ihtiyaç duymadan 5 dakikada yapabiliyorsunuz merak edenler için söyliyim bu gereksiz parçayı philipsten almak isterseniz 80 tl ödersiniz ama hiç bir fonksiyonu olmayacak muhtemelen kaldırıp bidaha yerini bile hatırlamıyacaksınız . Gelelim bu paketten çıkan pta03 gözlüklere gözlükler görsel olarak hiç hoşuma gitmedi teknolojik durmuyor tipi de aynı yıllar yıllar önce 3 boyutlu kağıt gözlükler vardı hatırlayanlarınız vardır tek tarafı mavi tek tarafı kırmızı bu gözlüklere benziyordu , eve geldim direk ps3 te gt5 oyununu 3 d oynadım çizgiler birbirine çok geçiyordu netleştirme sorunu vardı hiç haz almadım bu durumdan gözlüğün içinde ne bir düğme mevcut nede başka bişey bir pil yuvası var açma kapma tuşu yok nezaman açık kaldığı nezaman kapandığı belli olmuyor bence bu çok büyük dezavantaj. ve araştırmaya girdim ilk alacağım gözlükler neden ayrı kutulardan çıkıyordu diye aralarında model farkı olduğunu öğrenmiş oldum ve gittim durumu izah ettim anlayışla karşılayıp gözlükleri değiştiler sağ olsunlar ve artık yeni iki adet pta516 gözlüklerim olmuş oldu. Gözlükleri GT 5 başta olmak üzere 3 adet farklı 3D oyunda denedim kesinlikle bu gözlükler daha iyi netleme yapıyor diyebilirim GT 5 te ciddi anlamda bir kargaşa oluyordu pt03 te . PTA516 gözlüklerinde ise çok net bir vaziyette ekranı görebiliyorum . görselliği çok hoş aynı güneş gözlüğü gibi ve teknolojik duruyor tv ye daha yakışlıyor renk olarak uyumlu bunların dışında içinde iki adet tuş var açma kapama (güç) tuşu ve gözlükler arasında görüntü geçişi yapmaya yarayan 1/2 geçiş tuşu . Bazı arkadaşlar gözlükte ses olduğunu söylüyor, gözlükte tabiki ses olacak içinde sonuç olarak bir devre mevcut şarjlı gözlük olduğunu unutmayalım arkadaşlar ancak bu sesi fark etmeniz mümkün değil tv yi sessiz seyrediyorsanız o ayrı ufak bir ses geliyor rahatsız edici birşey değil.

Fiyat konusundada baya araştırdım birbirine kıyasladım philpse gidin gözlük satılmıyor nedeni ne derseniz bu PTA02 nin üretimden kalkmış olması belli başlı sitelerde eskiden kalma fiyatlar var bence fiyatlar bu yüzden şişkin çoğu yerde kalmamış biten yerlerede yeniden gelmesi mümkün değil çünkü artık üretilmiyor bu gözlükler .
    Son olarak iki gözlük arasında tek bir fark daha var philips in yeni pfl9706 serisindeki 3D max özelliğini destekleme özelliği var pTA516 gözlüklerinin. PTA 03 ise full HD 3D- 3Dmax değil bu farkın ne olduğu konusunda ise bir fikrim yok .

Uzun lafın kısası gözlükleri iyiki değiştirmişim diyorum PTA516 alın pişman olmayın diyorum �

PTA 516 için hangi transmitter uygun? PTA215 mi yoksa PTA02 mi? İkisi de uyar mı?

PTA 516 her iki transmitterla calisiyor. Gozlugun kutusunda soyle yaziyor .. Reguires 3D transmitter pta215 or pta02 .. Bendeki transmitter pta02 olan ...

• laf olsun dıye konusuyon ozbekturk...gozluk bu tv nın bır parcası degılmı..elmanın kılosu kaca dıye sormadık..400 lıralık bır aletten bahsedıyoruz sonucta...burda konusmıcanda nerde konusacan..
  • arkadaslar az once arkadasa gozluk sıparısı verdık pta 516 215 kitle bırlıkte..arkadas pc sınde 300 lıra cıvarında hd 3860 ekran kartı var..bununla 3d fılm ızleyebılımrı tv yı pc ye baglayıp.. bırde half sbs ve full sbs gıbı bır durum var sanırım..bu konuda yardımlarınızı beklıyorum ...
  • Hayırlı olsun indiana pişman olmayacaksın doğru seçimi yaptın ..
  • garip garip ayarlar paylaşıp duruyorsunuz ve en iyisi bu diyorsunuz
    bir tvde kontrast asla 90-100 olmamalıdır eğer yazılım veya panelde bir sorun yoksa
    netlik 10 değil 5 bile olmamalı çünkü görüntü kalitesini bozar netlik ayarı
    bu tvnin ayarlarıda kontrast, parlaklık ve renk için 50 civarında olduğunda optimum seviyededir.
    parlak, makyajlı görüntüleri seviyorsanız yanlış tv almışsınız, gidip samsung almalıydınız
    bu tv panasonic plazmalardan sonraki en doğal ve doğru görüntüyü verebilen tvlerden biridir
    eğer ayarları iyi yaparsanız sorunsuz izlersiniz.
    birkaç sayfa geride doğru ayarlar var, yabancı bir sitede verilen ayarlar diye duyurmuştu sanırım veren arkadaş
    o sitedeki incelemeyide okuyun lütfen nasıl inceleme yaptıklarını görün ingilizceniz olmasa bile grafiklerden birşeyler anlayabilirsiniz
    duruma ve zevkinize göre natural motion ve 400hz açabilirsiniz ama diğer ayarları değiştirmezseniz iyi olur.
    bu tvdeki bütün ayarlar kötü malesef, yani sinema modunda film izleyeyim doğru ayar budur dememekte fayda var.

• quote:

Orijinalden alıntı: indiana79

arkadaslar az once arkadasa gozluk sıparısı verdık pta 516 215 kitle bırlıkte..arkadas pc sınde 300 lıra cıvarında hd 3860 ekran kartı var..bununla 3d fılm ızleyebılımrı tv yı pc ye baglayıp.. bırde half sbs ve full sbs gıbı bır durum var sanırım..bu konuda yardımlarınızı beklıyorum ...

ati hd 3860 300 lira değerinde değildir, 3te1 fiyat bile etmez malesef.
    3d destekli bir kartta değildir
    oldukça eki teknolojili ve eski bir karttır
    bilgisayardan 3d izlemek veya 3d oyun oynamak istiyorsanız bu forumda yeterince aydınlatıcı konular var
    bir göz atarsanız nasıl donanımlar ve yazılımlar gerektiğini öğrenebilirsiniz.
    ayrıca yan yana ve alt alta görüntüleri 3d görüntü olarak düşünüyorsanız lcdye görüntü girişini yapabildiğiniz bütün ekran kartlarından bu filmleri izleyebilirsiniz.
    gerçek 3d filmler 3d bluray disklerdeki 3d filmlerdir ve bu filmleri izledikten sonra yan yana veya alt alta olan filmlerin sanal 3d olduğunu daha iyi anlayabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: lemagru11

quote:

arkadaslar az once arkadasa gozluk sıparısı verdık pta 516 215 kitle bırlıkte..arkadas pc sınde 300 lıra cıvarında hd 3860 ekran kartı var..bununla 3d fılm ızleyebılımrı tv yı pc ye baglayıp.. bırde half sbs ve full sbs gıbı bır durum var sanırım..bu konuda yardımlarınızı beklıyorum ...

ati hd 3860 300 lira değerinde değildir, 3te1 fiyat bile etmez malesef.
    3d destekli bir kartta değildir
    oldukça eki teknolojili ve eski bir karttır
    bilgisayardan 3d izlemek veya 3d oyun oynamak istiyorsanız bu forumda yeterince aydınlatıcı konular var
    bir göz atarsanız nasıl donanımlar ve yazılımlar gerektiğini öğrenebilirsiniz.
    ayrıca yan yana ve alt alta görüntüleri 3d görüntü olarak düşünüyorsanız lcdye görüntü girişini yapabildiğiniz bütün ekran kartlarından bu filmleri izleyebilirsiniz.
    gerçek 3d filmler 3d bluray disklerdeki 3d filmlerdir ve bu filmleri izledikten sonra yan yana veya alt alta olan filmlerin sanal 3d olduğunu daha iyi anlayabilirsiniz.

Kesinlikle 3D konusunda size katılıyorum.
    hangi TV olursa olsun half/full SBS izlemekle bluray üzerinden 3D izlemek arasında fark var. Ancak asıl fark arkadaşlar izlediğiniz yapımın ne kadar kaliteli 3D içeriğinde olduğudur.
    Çoğu Hollywood filmi 3D versiyonu var ancak 3D izlemeye değmiyor. 3D oyun/filmlerle ilgili zaten başlık var, genelde herkes belgesel ve animasyon 3D'lerin gerçekten seyretmeye değer olduğunu söylüyor.

Haftaya transmitterım gelsin, şu 3D olayına biz de yavaştan bir geçiş yapalım.

• Bu televizyonun 3D sini beğenmeyenler acaba ariaven in dediği gibi kaynak malzeme mi kofti acaba, ben en son şirinler 3D izledim 7,88 gb büyüklüğünde 1080p idi ve media player üzerinden tv ye bağlı izledim görüntü, akıcılık, renk müthişti, baş ağrızı, üst üste binmeme vs gibi birşey de yaşamadık (eşimle beraber izledim). gözlüğüm pta 516 bu arada
  • kataraman lemagru ariven sağolun.. sabitkale medıa playerda half sbs olarak ızledın sanırım birde media plaerın markası nedır..son olarak gozluk yarın gelıcek snaırım..nasıl ızlıcez fılmı..bıraz bahsedermısın..yanyanayımı alt altayım secıcez..usb den once kurulummu yapıcaz..kafamızın karısacagı zor bır durum varsa bıraz bılgı verırsen sevınırım..
  • Arkadaşlar, kullandığım media playe bu , evet half sbs idi yan yan yı seçince işlem tamamoluyor, cihazınızın yazılımını kontrol edin ben 140.040 yüklemiştim alır almaz ama az önce paktım 140.044 çıkmış (ara ara kontrol ediyodum 41 42 43 ü hiç görmedim) yazılımı güncelleyin.
    Philips
    Philips LED TV 46PFL9705H/12 için destek sayfasını ziyaret edin
    http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbint/cpindex.pl?ctn=46PFL9705H/12&slg=tr&scy=TR&mid=Link_Software

• quote:

kataraman lemagru ariven sağolun.. sabitkale medıa playerda half sbs olarak ızledın sanırım birde media plaerın markası nedır..son olarak gozluk yarın gelıcek snaırım..nasıl ızlıcez fılmı..bıraz bahsedermısın..yanyanayımı alt altayım secıcez..usb den once kurulummu yapıcaz..kafamızın karısacagı zor bır durum varsa bıraz bılgı verırsen sevınırım..

Kurulumla ilgili karisik bir durum yok transmitterı tv nin 3D girisinden yaptiktan sonra tv yi acip kapaman gerekiyor gelen gozluklerin sarji denemen icin yeterli olucaktir 10 15 dk icinde bitiyor sark etmen gerekicek.. Gozlugun ust kismindaki acma dugmesine basip yesil isik sinyalini gordugunde gozluk hazir demektir 3D goruntuyu actiktan sonra tv de 3d baslat ve iptal secenegi cikiyor 3D baslatı secip filme gecebilirsin . Ayni sekilde gozlugun ust kismindaki guc tusuyla tekrar gozlugu kapatabilirsin bu kez yanan isik kirmizi olup sonecektir . Ayni zamanda bu isiklar sarj seviyesinide gostermektedir acarken yesil yaniyorsa sarj full turuncu yanip aciliyorsa bir kismi dolu kirmizi yanip aciliyorsada bitmek uzere oldugunu ifade ediyor...

• kataraman tv nın 3 d gırısı nerde..benım tv duara montaj arkasını goremıyoroum..ters bıyerdemı...
  • Tv nin 3D girişi Tv ye önden baktığında sol tarafına denk gelen kısmında kalıyor tv nin arkasında anten girişi mevcut zaten ilk giriş vga ikincisi anten üçüncüsüde 3D girişi bağlantıyı burdan yapmalısın benimki sehpa üzerinde kurulu olduğundan kestiremiyorum bir denersin olmadı tv yi kısa süreliğine duvardan alman gerekebilir..
  • 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.