Şimdi Ara

Philips Airfryer vs Tefal actifry

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
6.606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Tefal bir süredir alanında tekdi. Artık Philips de var. Hangisini önerirsiniz. Tefali süre bitince hemen çıkarmak gerekiyo,Philips otomatik kapanıyo bir süre sonra da çıkarılabilir gibi bir bilgi doğru mu?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Airfryer vs Actifry: Sağlıklı ve Lezzetli Yemekler için Kılavuz

Sağlıklı ve lezzetli yemekler pişirmek istiyorsanız, airfryer ve actifry arasında seçim yapmak zor olabilir. İşte bu iki cihaz arasındaki temel farklar:

Airfryer

• Nasıl Çalışır: Sıcak hava dolaşımı kullanarak yiyecekleri yağsız veya az yağla kızartır.
    • Avantajları: Daha düşük yağ içeriğine sahip yiyecekler, daha az koku ve duman üretimi.
    • Dezavantajları: Küçük kapasite, temizlenmesi daha zor olabilir.

Actifry

• Nasıl Çalışır: Bir kürek kullanarak az miktarda yağ ile yiyecekleri karıştırır ve kızartır.
    • Avantajları: Büyük kapasite, daha eşit pişirme, temizlenmesi daha kolay.
    • Dezavantajları: Daha yüksek yağ içeriği, daha fazla koku ve duman üretimi.

Kıyaslama

• Kapasite: Actifry tipik olarak airfryer'lardan daha büyük bir kapasiteye sahiptir.
    • Pişirme Süresi: Her iki cihaz da benzer pişirme sürelerine sahiptir.
    • Yağ Kullanımı: Airfryer, az yağla veya yağsız pişirme için daha uygundur.
    • Temizlik Kolaylığı: Actifry'ı temizlemek genellikle airfryer'dan daha kolaydır.
    • Fiyat: Tefal Airfryer ve Philips Airfryer benzer fiyat aralıklarındadır.

Hangisini Seçmelisin?

Seçim, pişirme ihtiyaçlarına ve tercihlerine bağlıdır:

• Daha az yağlı ve daha sağlıklı yemekler istiyorsan airfryer'ı tercih etmelisin.
    • Daha büyük porsiyonlar pişirmek ve kolay temizlik istiyorsan actifry daha iyi bir seçim olacaktır.

Hem Tefal Airfryer hem de Philips Airfryer, kaliteli cihazlardır. Tefal modellerinin daha büyük kapasitesi varken, Philips modelleri daha düşük yağ içeriğine sahip yemekler pişirmeyi sağlar.

İhtiyaçlarına en uygun cihazı seçerek, sağlıklı ve lezzetli yemekleri evinde kolayca pişirebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • http://forum.donanimhaber.com/m_48024895/mpage_1/f_/key_//tm.htm#msglink_55702773 adresine yazdigim cevabimi buraya da kopyaliyorum. Artik tartisma hangisinde devam ederse...

------------------------------------------------
    TEFAL ACTIFRY MI PHILIPS AIRFYER MI?

TEFAL ACTIFRY vs PHILIPS AIRFRYER

Tefal Actifry corba yapamiyor, Philips Airfryer corba yapabiliyor.

Tefal dondurerek pisirdigi icin bazi hassas yiyecekleri (basta balik olmak uzere) parcaliyor, Philips'te oyle bir sorun yok.

Tefal dondurerek pisirdigi icin, cikan yiyeceklerin dis gorunumu biraz daha dengeli duruyor. Philips'te ise uc kisimlari biraz daha pismis gibi gorunuyor. Ama, pisirmenin yarisinda tablayi sallarsaniz bu sorun ortadan kalkiyor.

Philips yagsiz kizartma/pisirme konusunda daha basarili. Tefal da yagsiz kizartabiliyor, ama en cok verim, asil yapilis amacina da uygun bir sekilde, az da olsa yag koymak.

Tefal'in 1 litre ve 1.2 litrelik modellerinde kendi kendine durma ozelligi yok. Sadece 1.5 litrelik "Familiy" modelinin kendi kendine kapanma ozelligi var. Philips'in ise tek modeli var ve o da sure doldurunda kendi kendine duruyor.

Tefal'in de Philips'in de yuzeyi teflon kaplama, ki bu da bana gore bir dezavantaj (ben seramikciyim). Ama, Tefal'de teflon yuzeye temas varken, Philips'te yiyeceginizi suzgecin uzerine koydugunuzdan, teflona temas veya teflonu cizme gibi bir sorununuz olmuyor. Teflona karsi kafasinda soru isareti olanlar icin Philips daha iyi.

Tefal'in parcalariyla ilgili cok sayida sorun yasayan var. Tefal'in degistirme kabul etmedigi, "Kullanici Hatasi" diyerek cok kisiyi magdur ettigi soyleniyor. Philips'te ise donme mekanizmasi olmadigindan, sorun yaratacak parca sayisi da az.

Lezzet: Her ikisinin de seveni var, sevmeyeni var. Sonucta bu bir kumar. Baskasinin begendigini siz begenmeyebilirsiniz. Ama yukaridaki degerlendirmelere bakildiginda, ben Tefal Actifry yerine, daha yeni, daha guvenli ve daha az sorun cikaran Philips Airfryer'i tercih ediyorum.

• Philips Airfryer bildiğimiz fırının minyatür hali
  • Buhar teknolojisiyle calistigi icin, tam olarak mini firin denemez. Ama benzer bir mantigi var. Yemeklerin tadi ise firinla fritoz arasi. Ki, Tefal Actifry'da da benzer bir durum var. O da fritozle ocak arasi bir sey.
  • Philips Airfryer Aldım 1 yıldır kullanıyorum fakaaatt..:
    1- Çok büyük beklenti içine girmeyin mucize bir alet değil
    2- Sakın tavuk kanat but balık falan yapmaya kalkmayın, yağ sıçramalarından dolayı acayip kirleniyor alet. temizlemesi ızdırap. (poşette yaparım diyorsanız biraz daha az kirleniyor.)
    3- Isıtmak için başarılı çok çabuk ısıtabiliyor.
    4- Gelelim patatese.. mcdonaldss' ı tercih ederim hala yada yağda tavada yapılmış kızartma gibisi yoktur.

Sonuç: Şimdiki aklım olsa alır mıydım? HAYIR.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemalorta -- 2 Mayıs 2015; 20:04:45 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Philips Airfryer Temizliği
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.