Şimdi Ara

Süpürge Tavsiyesi (Dyson, Philips, Samsung)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
19.368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Elektrikli süpürge konsunda tecrübeli arkadaşlar, uzun süre araştırdım, bu üç modele indirebildim ama hala kararsızım

Samsung SC-8571

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=17856&productid=evsamsc8571

Dyson DC 20 serisi

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=17822&productid=evdysondc20stan

Philips FC 9160

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=17857&productid=evphfc9160

sizce hangisi daha iyi?

• Bana olsam hiç düşünmeden Philips'i alırdım.Dyson'u ise kesinlikle önermem.Gereksiz yere pahalı,emiş gücü az ve kullandıkça git gide azalıyor.
  • Bu 3 Model Arasından İstiyorsan Tabikide Philips Olsun
  • philips performansı olarak diğerlerini katlıyo ama torbalı olması düşündürüyo, extra torba masrafı bir de filtre değişimleri filan, ama çekiş gücü de çok iyi
  • quote:

Orjinalden alıntı: candogan62

Bana olsam hiç düşünmeden Philips'i alırdım.Dyson'u ise kesinlikle önermem.Gereksiz yere pahalı,emiş gücü az ve kullandıkça git gide azalıyor.

saçmalamayın lütfen... Dyson kadar kaliteli bir marka görmedim..

@konuyu açan

3 aydır elektrik süpürgesi araştırmam sonucunda şu modeli aldık

http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?CategoryId=17822&productId=evdysondc20alergy

bütün tozları çekiyor. evi ilk süpürdüğümde evin rengi açıldı diyebilirim.. kilo kilo toz çıktı ve bu tozlar gözle görünmecek kadar küçük tozlar tabi ki...

siz eviniz temiz zannediyorsunuz ama Dysonla süpürünce yine de bi bakıyorsunuz ki 2 oda sonra toz haznesi dolmuş... bnm toza alerjim olduğu için üstte linki verdiğim modeli aldım... sizin toza alerjiniz yoksa yukarıda linkini verdiğiniz Dyson süpürgeyi gönül rahatlığıyla alabilirsiniz..

zaten benim söylediğim Dyson la sizin söylediğniiz Dyson arasında 40-50 ytl fark var. Bence Dyson dan şaşmayın derim. Philips Dyson'ın eline su dökemez bence.. yine de siz bilirsiniz tabi..

• quote:

Orjinalden alıntı: voxah

Elektrikli süpürge konsunda tecrübeli arkadaşlar, uzun süre araştırdım, bu üç modele indirebildim ama hala kararsızım

Samsung SC-8571

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=17856&productid=evsamsc8571

Dyson DC 20 serisi

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=17822&productid=evdysondc20stan

Philips FC 9160

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=17857&productid=evphfc9160

sizce hangisi daha iyi?

iki yıldır dayson anımal modelini kullanıyorum.ne çekişinde bır düşme oldu nede dışarıya kirli hava verme problemi oldu.kullanması çok pratik,toz kabınıda bir foşete boşalttınızmı bir zorluğu yok.yalnız sadece kuru temizleme için uygun,ıslak zeminlerde kullanamıyorsunuz.birinci filitreyi ılık suda 6 ayda bir yıkıyorum.siklon hazneyi yine 6 ayda bir hava ile temizliyorum.şimdiye kadar hiçbir problemle karşılaşmadım karşılaşacağımıda sanmıyorum.size tavsiyem alacak olursanız turbo başlığı olan modelinden alın halıyı inanılmaz güzel temizliyor alıpta pişman olmadığım ender ev aletlerden biri fiyatı yüksek olmasına rağmen.

• quote:

Orjinalden alıntı: candogan62

quote:

kağıt üzerinden özelliklere göre marka tavsiyesi yanılgıdır.
    global dünyada markaların kalitelerine göre fiyatları şekillenir. dünyaca kabul gören markaları eleştirirken lütfen uluslararası sitelerden araştırma sonuçları ile kaynak gösterin. ben dükkanda denedim kötüydü gibisinden bilimsel olmayan eleştiriler sizleri marka tüccarı olduğunuz yönünde insanların kafasında soru işareti uyandırır. yani kötü duruma düşürür.
    Ben kağıt üzerinden tavsiye yapmadım.Yapmam da.Sandığınızdan daha fazla tecrübeye sahibim.Ben Dyson'u hem kullandım,hem de yeni modelinin Carrefour'da fişe takarak test ettim ve yorumlarımı aktardım.Burada yanıltıcı bir yorum yaptığımı düşünmüyorum.
    Bilimsel sonuçları da kaynaktan buldukça her zaman gösteririm.Yazılarımı dikkatli okuyanlar rahatlıkla görebilirler.Bilimsel sonuçlar için çok veya az demek yanlıştır,bu durumda rakamlarla konuşmak gerekir.Ancak 2 veri arasında karşılaştırma yapılırken rakama ihtiyaç yoktur.2 cihaz arasındaki emiş gücü farkını ben elle bile anlayabiliyorsam bunun yanlış olduğunu düşünmüyorum.Olamaz da zaten.Bu da bilimsel değil,kullanıcı tecrübesidir ve yetleri öneme sahiptir.

quote:

varsa dyson la ilgili, veya philipsle profiloyla ilgili vede bu markaların uluslar arası patent almış teknolojileri ile ilgili bilimsel eleştiriler yazın bizde itibar edelim. yoksa ben gördüm toz orada biriktiydi, sağa sola çarptıydı, üstten geldi alttan gittiydi şuraya yapıştıydı gibi komik şeyler yazmayın lütfen.yoksa bu sitede bazılarının satıcı olduğu fikrine kapılıp ağır konuşacağım (daha doğrusu yazacağım) ona göre.

Dediğim gibi yazılarımda her zaman bilgiyi nerden edindiğimi anlatır veya yazarım.Yazılarımı dikkatli okuyanlar da benim asla satıcı olmadığımı,ürün alacak insanlara yardımcı olduğumu bilirler.Zaten öyle olsa birçok markayı tavsiye etmezdim,veya bir markanın bir ürünün överken diğerini yermezdim.Lütfen biraz mantıklı olalım insanları karalamaya çalışmayalım.Bu koyu olarak gösterdiğim cümlenizi ise kınıyorum.Ben burada insanlara yardımcı olmaya çalışıyorum sizse küçümsemeye çalışıyorsunuz.İstediğiniz kadar da ağır konuşun beni bilen zaten biliyor.
    Sonuçta emme gücünü test etmeden süpürgeye bin YTL veren insanlar sonradan emiş gücünü görerek pişman olmasınlar diye uyarıyorum bunun nesi suç?

arkadaşım bir elektrik süpürgesinin testi onu carrefourda gidip fişe takıp aspirasyon gücüne bakmakmıdır sadece. bu şekilde bir testi eli olan herkes yapar. gidersin elektroworld benzeri bir yere bir sürü markayı anında testi edip en güçlü emeni alırsın. bu kadar basitmi mi bu iş. bu şekilde bir yönlendirme olur mu hiç. lütfen yapmayın

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • birde sizin için çok özel değilse ne iş yaptığınızı söylermisiniz. ve de ev aletleri konusunda ve de her türlüsü hakkında nasıl bu kadar ayrıntılı yorum yapabiliyorsunuz çok merak ediyorum. bir erkek için evde kullanıyorum o yüzden biliyorum ve yazıyorum olamayacağına göre bu sektörden mi geçiniyorsunuz? işiniz bu mu gerçekten merak ediyorum. inanın ard niyetle söylemiyorum gerçekten merak ediyorum. ne iş yapıyorsunuz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: asddemir

birde sizin için çok özel değilse ne iş yaptığınızı söylermisiniz. ve de ev aletleri konusunda ve de her türlüsü hakkında nasıl bu kadar ayrıntılı yorum yapabiliyorsunuz çok merak ediyorum. bir erkek için evde kullanıyorum o yüzden biliyorum ve yazıyorum olamayacağına göre bu sektörden mi geçiniyorsunuz? işiniz bu mu gerçekten merak ediyorum. inanın ard niyetle söylemiyorum gerçekten merak ediyorum. ne iş yapıyorsunuz?

Ben 18 yaşındayım ve İTÜ mimarlık bölümü 2. sınıf öğrencisiyim.Beyaz eşyalara çocukluktan itibaren özel bir merakım var.Sürekli mağaza dolaşıyorum internetten ve mağzalardan broşür topluyorum,etrafımdaki insanlarım cihazlarını inceliyorum,sorunlarında yardımcı oluyorum.Bana inanmıyorsanız kanıtlarım da.Ayrıca evde elektrikli aletleri meraklı olduğumdan ben de kullanıyorum.Özel bir hobi yani doğuştan gelen.Sürekli bu işin içindeyim.Ayrıca hiçbir mağaza veya firmayla bir ilişkim yok.

quote:

arkadaşım bir elektrik süpürgesinin testi onu carrefourda gidip fişe takıp aspirasyon gücüne bakmakmıdır sadece. bu şekilde bir testi eli olan herkes yapar. gidersin elektroworld benzeri bir yere bir sürü markayı anında testi edip en güçlü emeni alırsın. bu kadar basitmi mi bu iş. bu şekilde bir yönlendirme olur mu hiç. lütfen yapmayın
    Lütfen yazılarımı tam olarak okuyrunçBen bir süpürgede sadece emiş gücü önemlidir demedim hiçbir zaman.Ama emiş gücü en önemli niteliktir takdir edersiniz ki.İyi çekmeyen süpürge istediği kadar filtrelesin bir yararı olmaz.Diğer etkenler de çok önemlidir(10larca etken)ama emiş gücü en önemlilerinden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 10 Aralık 2007; 0:05:56 >

• dyson abi biz 4 yıla yakındır kullanıyoruz haznesi dolu olsada olmasada max güçte çalışıyor vede tozu dışarı üflemiyor yenileri dahada mükemmel tozu boşaltma probleminide çözmüşler tek sorunu fiyatı
  • Maşallah, sitede ne kadar Dyson'cı varmış
    İşin şakası bir yana, elektrik süpürgesinin zaten adı üzerinde; en birinci görevi yüksek bir emiş gücüne sahip olmasıdır.
    Sayın asddemir, bazı şeyleri anlayabilmek için ille o işte profesyonel olmak veya bilimsel sonuçlara bakmak gerekmiyor. İyi bir inceleme ve mantıklı düşünmeyle neyin iyi neyin kötü olduğunu anlayabilirsiniz. Mesela, Dyson'un emiş gücünü elimle test ettim, toz haznesinin nasıl boşaltıldığını inceledim, bana teferruatlı ve zor geldiyse ve ben beğenmediysem; isterse Dyson'dan çıkan hava soluduğumuz havadan 150 değil 250 kat temiz olsun ben yine almam. Candogan kardeşim burada deneyimlerini ve gözlemlerini aktarmış bunun neresi yanlış yönlendirme?
    http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?CategoryId=17822&productId=evdysondc18sl
    Buyrun, yukarıda Dyson'un en pahalı modelini koydum. Ağız emiş gücü sadece 200 watt. Bugün Philips'in en ucuz toz torbasız elektrikli süpürgesi bile 300 watt emiş gücüne sahip:
    http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?categoryid=17857&ProductID=evphfc8734
    Ayrıca diğer Dyson ürünlerini incelediğimde 330 watt'tan daha kuvvetlisini göremedim.
    Sonuç olarak, burada kimsenin kimseyi aldattığı, yanılttığı yok. Tamamiyle gözlem, deneyim ve tecrübelerimizin sonuçlarını yazıyoruz burada.
    İyi günler dilerim.

• Ne diyorsunuz arkadaslar?Yani sizce Dyson sadece goruntu mu?Guzel bir kasaya sahip,gorsel etkileyiciligi olan,ancak kesinlikle etkin ve verimli olmayan bir elektrik supurgesi mi?

Ben birseye deginmek istiyorum.Yine bu forumlarda bir kullanici yorumu okumustum.

Yukarida linkini verdigim PHILIPS FC 9160 ELEKTRİKLİ SÜPÜRGE (2200W) urun icin 500w emis gucunun cok fazla oldugunu bu emis gucunde cihazi calistirdiginizda supurge haliya yapistigi icin supurme islemini gerceklestiremediklerini,bu yuzden bir dusuk seviyedeki emis gucunde calistirdiklarini yazmislardi.

E durum boyle olunca 330 W ideal bir emis gucu degilmi?Ustelik bu emis gucunun de azalmadigini,sabit kaldigini dusunursek?
    Ne dersisniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hunterapo -- 10 Aralık 2007; 14:13:42 >

• quote:

Orjinalden alıntı: hunterapo

Ne diyorsunuz arkadaslar?Yani sizce Dyson sadece goruntu mu?Guzel bir kasaya sahip,gorsel etkileyiciligi olan,ancak kesinlikle etkin ve verimli olmayan bir elektrik supurgesi mi?

Ben birseye deginmek istiyorum.Yine bu forumlarda bir kullanici yorumu okumustum.

Yukarida linkini verdigim PHILIPS FC 9160 ELEKTRİKLİ SÜPÜRGE (2200W) urun icin 500w emis gucunun cok fazla oldugunu bu emis gucunde cihazi calistirdiginizda supurge haliya yapistigi icin supurme islemini gerceklestiremediklerini,bu yuzden bir dusuk seviyedeki emis gucunde calistirdiklarini yazmislardi.

E durum boyle olunca 330 W ideal bir emis gucu degilmi?Ustelik bu emis gucunun de azalmadigini,sabit kaldigini dusunursek?
    Ne dersisniz?

Kullanışlılık veya emiş gücü göreceli bir kavram bence. Sizin için 330 watt idealken, benim için yetersiz gelebilir (misal veriyorum)
    Ancak linkini verdiğiniz süpürgede emiş ayarı mevcut. Yani çok yüksekse motor devrini düşürebiliyorsunuz.

• http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=17857&productid=evphfc9160

Bence bu güzel bir süpürgedir.Bütçem biraz daha olsaydı bende bu cihazı alacaktım ama Bosch BSA 2801 modelini aldım 150 ytl.ye.

Philips FC 9160 modeli http://forum.donanimhaber.com/m_18826683/mpage_1/key_//tm.htm#19311041 burada tartışılmıştı.

Ayrıca ben kimsenin avukatı falan da değilim ama @candogan62 nickli arkadaşımıza belirsiz ithamlarda bulunulmasını kınıyorum buradan.Sonuçta forumda açılan konulara herkes fikrini belirtmekte özgürdür fakat kimsenin onurunu zedeleyici ve kişilik haklarına tecavüz edeci yazılardan da kaçınmamız lazım diye düşünüyorum.

Burada açmış olduğum konu, hem bu konuya faydası olması açısından ve diğer forumdaşlarımın yardımcı olma çabasını göstermesi açısından incelemenizi tavsiye ederim.Saygılar.

http://forum.donanimhaber.com/m_18909601/tm.htm

• quote:

Orjinalden alıntı: karizmatic1

Bence bu güzel bir süpürgedir.Bütçem biraz daha olsaydı bende bu cihazı alacaktım ama Bosch BSA 2801 modelini aldım 150 ytl.ye.

Philips FC 9160 modeli http://forum.donanimhaber.com/m_18826683/mpage_1/key_//tm.htm#19311041 burada tartışılmıştı.

Ayrıca ben kimsenin avukatı falan da değilim ama @candogan62 nickli arkadaşımıza belirsiz ithamlarda bulunulmasını kınıyorum buradan.Sonuçta forumda açılan konulara herkes fikrini belirtmekte özgürdür fakat kimsenin onurunu zedeleyici ve kişilik haklarına tecavüz edeci yazılardan da kaçınmamız lazım diye düşünüyorum.

Burada açmış olduğum konu, hem bu konuya faydası olması açısından ve diğer forumdaşlarımın yardımcı olma çabasını göstermesi açısından incelemenizi tavsiye ederim.Saygılar.

http://forum.donanimhaber.com/m_18909601/tm.htm

ne diyorsun arkadaşım ne demek kişilik haklarına tecavüz, yuh artık yani. bütün forumda herkese akıl veren yönlendiren adamın ne iş yaptığnı merak etmek mi kişilik haklarına tecavüz. seni yönlendiren adamın kim olduğunu bilmek istemek, ve de beyaz eşya gibi biz erkekleri çokda fazla ilgilendirmeyen ve de dolaylı olarak ilgilendiğimiz bir konuda bir erkeğin çamaşır makinası süpürge konusunda yorum yapması sizi hiç düşündürmez mi bu adam ne iş yapıyor diye.
    ve bu arkadaş üniversite öğrencisi ve de mimarlık öğrencisi imiş. ve de çok ilginç 18 yaşında. ben 36 yaşındayım. üniversiteyi 1994 de bitirdim. 13 yıl olmuş. hayatımda 18 yaşında birinin bu sektöre bu kadar ilgili olduğunu ilk defa görüyorum işitiyorum. ben 18 yaşındayken en son aklıma gelirdi herhalde evdeki eşyalar.

candoğan kardeşim bütün foruma yazı yazıyorsun. sana söylediğim bir mimar gibi bir mühendis gibi bir hekim gibi eleştiri yapmak istiyorsan elinde iyi bulgular olmalı, verileri iyi bulup değerlendirmen gerekir. bulduğun bulguları kendi öğrendiğin bilimsel süzgeçten geçirip ikna edici yazılar yazman gerekir. bir esnaf gibi yazamazsın. ben test ettim oldu olmaaaaaz. dyson, philips, siemens vs vs vs argelerine ne kadar para ayırdıklarını, tüm dünya pazar paylarını, editör yorumlarını, patentli teknolojilerini bunlara ne kadar para ayırdığını, philips veya diğer markaların bu teknolojilere ne kadar para ödediğini ulusal sitelerde saygın editörlerden aldığı puanları yazıp insanlara ışık tutman gerekir. bu söylediklerimi hocaların sana tezini verdiğinde vede kafa yormaya başladığında anlarsın belki.

• Hala anlatamıyorum sanırım.Ben hangi malın nerede üretildiğini,asıl üreticisinin kim olduğunu,hangi patentin kime ait olduğunu foruma zaten yazıyorum.Test ettikten sonraki sonuçları da kullanıcı yorumu olarak aktarıyorum.Yani hem bilimsel bilgi veriyorum hem de kendi fikirlerimi (kendim fikrim olduğunu belirterek)yazıyorum.Yanlış birşey yaptığımı da düşünmüyorum.Buradaki kullanıcılar için Philips'in elektrik süpürgelerine ayırdığı yatırım miktarından çok süpürgenin emiş gücü,motor gücü,malzeme kalitesi,torba fiyatları,diğer süpürgelere göre nasıl olduğu,nerede kaç para olduğu gibi bilgiler daha önemli.Tüm yazılarımı okuduktan sonra yorum yapmanızı tavsiye ederim.Sonuçta ben burada inanlara danışmanlık yapıyorum,ekonomi dersi vermiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 10 Aralık 2007; 19:37:32 >
  • Bende 38 yaşındayım.Ama bu işlerin yaşla alakalı olduğunu düşünmüyorum.Bence bilgisi olan ve diğer kişilere bu bilgilerini aktaran beyinlere ihtiyacımız var.Bunun için yaş bence sınır olamaz.
    Ben bilgisayarla biraz geç tanıştım.Hiç bir şeyden anlamazken küçücük bir çocuktan bile yardım aldım çünkü benden daha bilgiliydi.
    Sonuçta bir şeyler öğrenmenin ve öğretmenin yaşı yoktur.

@candogan kardeşimizin ben şu ana kadar bir yanlışı ile karşılaşmadım.Fikirleri bana göre olumsuz değil. İnsanları yönlendiren ve bilgilendiren yazılarını okumaktayım.Saygılar.
  • quote:

candoğan kardeşim bütün foruma yazı yazıyorsun. sana söylediğim bir mimar gibi bir mühendis gibi bir hekim gibi eleştiri yapmak istiyorsan elinde iyi bulgular olmalı, verileri iyi bulup değerlendirmen gerekir. bulduğun bulguları kendi öğrendiğin bilimsel süzgeçten geçirip ikna edici yazılar yazman gerekir. bir esnaf gibi yazamazsın. ben test ettim oldu olmaaaaaz. dyson, philips, siemens vs vs vs argelerine ne kadar para ayırdıklarını, tüm dünya pazar paylarını, editör yorumlarını, patentli teknolojilerini bunlara ne kadar para ayırdığını, philips veya diğer markaların bu teknolojilere ne kadar para ödediğini ulusal sitelerde saygın editörlerden aldığı puanları yazıp insanlara ışık tutman gerekir. bu söylediklerimi hocaların sana tezini verdiğinde vede kafa yormaya başladığında anlarsın belki.

Sayın afacan!,

Kusura bakmayın ama burada iyice saçmalamışsınız. Bu konuda arkadaş fikir soruyor. Yani kullanıcı yorumlarını merak ediyor. Sizin gibi bilimsel cevaplar arasa herhalde buraya değil, Tubitak vs bir kuruma başvururdu. Philips'in ya da Dyson'un ya da x bir markanın ar-ge lerine ne kadar para ayırdığı beni hiç mi hiç ilgilendirmez. Ben sonuca bakarım. Bir cihaz almadan önce, bir foruma başvurduğumda, kullanıcıların genel kanısı o ürün için pozitifse benim için yeterlidir.

• philips triyhtlon 2000 den şaşmayın tam 10 yıl oldu hiç bir sorun yok, o zamanda araştırarak almıştım. bir sitede rast geldim geçen 360 ytl idi sanırım, 348 de olabilir.Halı yıkamalı
  • quote:

Orjinalden alıntı: BLoWeR

quote:

Sayın afacan!,

Kusura bakmayın ama burada iyice saçmalamışsınız. Bu konuda arkadaş fikir soruyor. Yani kullanıcı yorumlarını merak ediyor. Sizin gibi bilimsel cevaplar arasa herhalde buraya değil, Tubitak vs bir kuruma başvururdu. Philips'in ya da Dyson'un ya da x bir markanın ar-ge lerine ne kadar para ayırdığı beni hiç mi hiç ilgilendirmez. Ben sonuca bakarım. Bir cihaz almadan önce, bir foruma başvurduğumda, kullanıcıların genel kanısı o ürün için pozitifse benim için yeterlidir.

@BLoWeR, yazdıklarında sana katılıyorum ama o arkadaşın nicki @afacan değil.Bir daha bak istersen.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.