Şimdi Ara

PHILIPS DCM-3100 CIZIRDAMA SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dcm3100 setim kompozit girisinden ps3 e bağlı (radyo usb ve cd fonksyonlarını da kullanıyorum ) özellikle bass ve tiz olarak zengin seslerde bazen kolonu patlamış gibi cızırdıyor bass ve tizi kısınca düzeliyor ancak işin ilginç tarafı bunu belli ses aralıklarında yapıyor
    Örn.:4,5,6 ses aralığında daha çok yaparken 7,8,9,10 ses aralığında yapmazken 11,12 de daha az olsada yine yapıyor

İlk olarak hoparlörlerden süphelendim ama dcm3100 ün kulaklık çıkışından sağlam olduğu kesin başka sistem bağlayınca yine yaptı ve böylece hoparlörlerin sağlam olduğu sonucuna vardım
    Kabloları ve ses kaynaklarını kontrol ettim cızırdamaya etken kaynaklar değil.
    Son olarak cızırdama gerek kompozit gerek usb gerek cd ve radyo nun hepsinde yapıyor
    Ancak cihazı servise götürdügüm bass test bile oynattık son seste ve bahsettiğin seslerin hiçbirinden cızırdama yapmadı.Ancak serviste evimde kullandıgım kabloyu getirmediğimden oradaki güç kablosu kullanıldı sorun güç kanlosundan olma ihimali varmıdır? Yoksa kabloları bağlad8gımız üzerinde tusları bulunan sistemin ortası (amfiye benzeyen kutu ) dan mıdır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Baska bir kolon ile deneme yapin. Sonra sorun devam ediyorsa ve butun fonksiyonlarda yani radyo cd aux dan geliyorsa anfi de bir sorun var demektir , sadece aux cikisindan mp3 den cizirti geliyorsa aux kablosunu kaliteli marka alin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vahidi -- 11 Ekim 2016; 22:37:46 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vahidi V kullanıcısına yanıt
    Arkadaki kolan çıkısından değil de Aux ile farklı hoperlörler de bağladım ama sorun hala devam ediyor sanırım ana kutuda sorun var gerçi servise de götürdüm bir kaç kez ancak doktora giden hasta iyileşir ya orada yapmadı. Zaten dandik bir set olduğu için uğraşmadım garanti de bitti öyle kullanıyorum.

Kulaklıkla dinlediginde yada kulaklik cikisindan ses alip bilgisayar kolonlari vs, baglayincada ayni sorun varsa kesin amfide sorun vardir. Bende philips mcm 277 var usb ve cd bozuk. Sahibinden birisi satiyordu cok temiz philips 3100 150 tl istedi aliyim mi diye düşünürken urun satildi. Bende pişman oldum keske alsaydim dedim tiz bass ayarının ayri olmasi hosuma gitti. Ama galiba siz önermiyorsunuz.

Sorun genel olarak 5-7 ses seviyesinde yaptığı için bu değerlerde gezmeyerek kullanıyorum. Aslında sistem kötü değil ama fiyatının malı değildi. 2014 yılında biraz tezcanlı hareket ederek alma gafletinde bulundum 500 küsür ₺'ye sıkıntı burada 500₺ etmez 250-300₺'dir bence değeri. 150₺ ise ikinci el de temizse iyi bir seçim olacaktır. En azıdan ahşap kolon ve tiz bas ayarı mevcut. Ben daha çok tizleri hoşuma gidiyor bu setin midleri de fena sayılmaz bas konusunda bas seveni memnun etmez ancak normal kullqnımda yeterli denebilir. 500₺'lik bir set değil ama o kesin.

Sizin dediginiz tarihte mediamarkt'ta gordum fiyati 300 tl idi sesini dinledim ama malesef once pioneer x-cm31 dinledim sonra ayni cd yi philips 3100 de dinledim. Bariz ses kalite farki vardi. Ve fiyat farki pioneer 650 tl idi.. senin setin sesi daha yuksekti ama pioneerde butun enstrümanlar ayirt ediliyordu.

Ben de cihazı bimeks olması lazım orada dinlemiştim bir de orada 30watt lık pionner set vardı modeli hafızamda değil ama tabiri caizse sesi berbettı. Bir hayli şaşırdıydım böylesine kötü olmasına tabi bu tek bir model için. Ses yüksekliği konusuna gelince watt farkı olabilir ama benim için öncelik her zaman kaliteli detaylı ses. Zaten yüksek sesle müzik dinleyen biri değilimdir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Philips 58PUS7304 Ekran Problemi
    2 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Dcm 377 mi daha iyi yoksa dcm 3100 hangisi kaliteli acaba

• Potansiyometre arızası ..
  • Hocam bu pontasiyometre dediğiniz şey bu sesi açıp kısmaya yarayan yuvarlak mı ? Ancak analog değil elektronik sonsuz devirli.

Evet , volume düğmesi .
    Detaylı incelenmeden . nokta atışı zor . volume belli noktasında cızırtı duyuyorsunuz ,sesi az daha açınca cızırtı kesiliyor .
    güç kablosundan olma ihtimali yok .
  • elektürükçü kullanıcısına yanıt
    Öncelikle ilginize teşekkür ederim Şöyle ifade edeyim (cızırtılı ses seviyeleei rakam ile ifade edilirse) "bir - iki - üç - dört - 5 - 6 - yedi - sekiz..." Tabi bir de cihazın uzaktan kumasında değiştirdiğim zamanda cızırdama oluyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.