Şimdi Ara

PHILIPS HMP3000 MKV MEDIA PLAYER (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.402
Cevap
16
Favori
109.808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: MonitörKertenkelesi

Arkadaşlar filmden filme geçerken kumandadaki sağ sol tuşuna basınca filmi sadece kısım kısım atlatıyor oysa bir sonraki filme geçmesi gerekmiyor mu sizlerde de böyle mi çalışıyor?

Son yazılımı yükleyince böyle oldu bende de
  • quote:

Orijinalden alıntı: ceeport123

quote:

Arkadaşlar filmden filme geçerken kumandadaki sağ sol tuşuna basınca filmi sadece kısım kısım atlatıyor oysa bir sonraki filme geçmesi gerekmiyor mu sizlerde de böyle mi çalışıyor?

Film seyrederken, bir sonra ki filme hızlı geçiş yapmak için; ilerletme tuşuna 2-3 saniye basılı tutarsanız bir sonra ki film başlar.. İlk ana yazılım ve son güncellemede de bu fonksiyon değişmedi..

• quote:

Orijinalden alıntı: frux

quote:

Orijinalden alıntı: ceeport123

quote:

Film seyrederken, bir sonra ki filme hızlı geçiş yapmak için; ilerletme tuşuna 2-3 saniye basılı tutarsanız bir sonra ki film başlar.. İlk ana yazılım ve son güncellemede de bu fonksiyon değişmedi..

Teşekkür ederim bunu yapamıyordum mutsuz oluyordum durduk yere:)) WD alışınca bundan da aynı yanıtı bekliyo insan:))

• quote:

Orijinalden alıntı: frux

@caddelly Philips'in yeni (onboard integred) WLAN destekli ''HM5000'' media player'ı Türkiye de yeni tanıtıldı.. Ama henüz teknoloji marketlerin web katologlarında bu ürün gözükmüyor..
    Tabi fiyatının ne olacağını da bilemiyoruz.. Hmp3000'nin Bimeks web fiyatı kargo ile 122 lira.. şu an için uygun sayılır..

@frux

5000 modelinden forum sayesinde ve birkaç araştırma sonucunda haberdar oldum. philipsin yurtdışı sitelerinde 3000 modeli ile fiyart orantılaması yapınca yaklaşık 2 katı fazla fiyat farkı olduğunu gördüm. bu bütçelerde özellikle benim kullanımım için (amacım açamadığı format olmasın) gayet yeterli. siz 100 tl den bahsedince bende bekledim bi süre belki bir indirime girer diye. sonuçta yeni model çıkması ve her geçen gün bu modelin eskimesi fiyatları düşürmesi gerekirken pek mümkün olmayacak anlaşılan. almak isteyen arkadaşlar için hala en uygun fiyat bimekste (tabi internetten sipariş verildiğinde) hatta vatan bilgisayarda zam gelmiş (ellerinde olmamasına rağmen nasıl bir mantık anlamış değilim) sözün özü bugün bimeksten sipariş vereceğim. hani bazen bir marka iyi bir ürün üretir sonra satışını durdurur. herkes memnun kalsada ara ürün gibidir. kimin elinde varsa şanslı hisseder kimde yoksa keşke alsaydım der. sanırım 3000 modeli böyle olacak. çünkü tahminimce daha üretimine devam edilmeyebilir yeni modeli çıktığından ve emsalleri bu fiyata yakın olamayacaktır.

• Arkadaşlar merhaba, daha ilk mesajımda bir soru ile karşınıza gelmek istemezdim ama bu cihazla ilgili yaşadığım bir sorunu diğer kullanan arkadaşlara danışmak istedim.

Öncelikle izlenimlerimi paylaşayım.

Cihazın genel performansından memnunum ilk önce bunu belirteyim. Şimdiye kadar 1080p mkv filmlerde açılmama, takılma, ileri geri alma sorunu yaşamadım. (Örnek olarak denediğim bir film LotR1 1080p D-ZON3 (AFR) rip 21 GB)

Altyazılarda türkçe desteği var, ancak Ö-İ-Ü gibi türkçe büyük harf karakterleri küçük olarak gösteriyor. (Altyazıların cümle başlarına dikkat edin) Bu benim için kayda değer bir sorun değil.

1 TB, WD, usb harici diskimi sorunsuz gördü.

Optik bağlantı üzerinden, Philips ev sinema sistemine bağlantı kurduk (sistem DTS destekli) hem DTS hem de AC3 çok kanal ses aldık.

Henüz bir LCD ya da Plasma televizyonum yok. Cihazı mecburen içinden gelen kablosu ile tüplü TV.de denemiştim. Görüntü bakımından, herhangi bir sorunla karşılaşmadım.

Ancak, bir yakınımın Samsung marka (FHD, 50 Hz) televizyonunda denediğimde (HDMI bağlantı üzerinden) gerek cihaz menü görüntüsünde iken gerekse film oynatımında, belirli aralıklarla televizyon panelinde beyaz renkli şimşek çakması gibi parazit benzeri bir olay yaşadık. Cihazın video ayarlarından "auto HDMI" seçili durumda. 1080p 24 Hz. özelliği kapalı. Bu sabah acaba deyip, cihazın görüntü gönderim ayarını "HDMI auto" dan 1080p 50 Hz, ayarına çektim (Zira HDMI auto ayarından ilk açılışta TV.nin panelinde 1080p 60 Hz bilgisi geliyordu) sanki bu flaş ya da yıldırım ışıması gibi beyaz renkli parazit azaldı hatta yok oldu gibi geldi. Henüz tam olarak uzun süreli deneyemedim.

Aranızda bu tip sorun yaşayan oldu mu acaba?

Cihaz için açılan diğer bir başlıkta bir arkadaşımız Panasonic TV.de yaşadığı bir parazitlenmeden (Fluctuating Brightness) bahsetmiş. Cihazın video çıkış ayarlarını değiştirerek (1080p 24 Hz kapatarak) bu sorunu çözdüğünü yazmış. Benim ayarlarda bu özellik zaten kapalı. Ayrıca benim yaşadığım bu sorun, onun bahsettiği sorun mudur bilmiyorum zira "Fluctuating Brightness" teriminin tam olarak neyi karşıladığı konusunda bir fikrim yok.

Hata bende mi yoksa cihazda mı anlayamadım.

Yardımcı olursanız sevinirim.

• Aynı sorun bilemiyorum ancak şöyle bir durum var.Kontrast ve parlaklık ayarlarını biraz yükseltirseniz filmi kapatıp başlattığınızda bilgilendirme ekranı geliyor.Yani baştan mı kaldığı tyerden mi diye.İşte bu ekran o kadar beyazlaşıyor ki içindeki yazıları okumak olanaksız hale geliyor.Önceleri ne olduğunu anlayamadım.Yakından bakıp incelediğinizde farediyorsunuz.Belki emin değilim ama buna bağlı bir durum olabilir.Akşama tekrar deneyeceğim sizin söylediğinizi.
  • Enteresan bir şey, dün akşam da cihazı Philips marka LCD televizyonda denedik (üstelik HD Ready, FHD değil) bu sefer yukarıdaki mesajımda yazdığım sorunla hiç karşılaşmadık. Ne parazit ne de başka bir şey, cam gibi görüntü vardı. Video seçimi de auto HDMI ayarında idi. Muhtemelen cihazda bir sorun yok.
  • Sadece yazılımla düzeltilebilecek sorunlar var.Özellikle yukarıda bahsettiğim gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Resurrection35

...
    Ancak, bir yakınımın Samsung marka (FHD, 50 Hz) televizyonunda denediğimde (HDMI bağlantı üzerinden) gerek cihaz menü görüntüsünde iken gerekse film oynatımında, belirli aralıklarla televizyon panelinde beyaz renkli şimşek çakması gibi parazit benzeri bir olay yaşadık. Cihazın video ayarlarından "auto HDMI" seçili durumda. 1080p 24 Hz. özelliği kapalı. Bu sabah acaba deyip, cihazın görüntü gönderim ayarını "HDMI auto" dan 1080p 50 Hz, ayarına çektim (Zira HDMI auto ayarından ilk açılışta TV.nin panelinde 1080p 60 Hz bilgisi geliyordu) sanki bu flaş ya da yıldırım ışıması gibi beyaz renkli parazit azaldı hatta yok oldu gibi geldi. Henüz tam olarak uzun süreli deneyemedim.

Cihaz için açılan diğer bir başlıkta bir arkadaşımız Panasonic TV.de yaşadığı bir parazitlenmeden (Fluctuating Brightness) bahsetmiş. Cihazın video çıkış ayarlarını değiştirerek (1080p 24 Hz kapatarak) bu sorunu çözdüğünü yazmış. Benim ayarlarda bu özellik zaten kapalı. Ayrıca benim yaşadığım bu sorun, onun bahsettiği sorun mudur bilmiyorum zira "Fluctuating Brightness" teriminin tam olarak neyi karşıladığı konusunda bir fikrim yok.

aynı sorunu bende yaşıyorum. görüntü gidip geliyor gibi oluyor, beyaz bir görüntü çıkıyor, saniyelik birşey. bende ki televizyon lg. benim merak ettiğimse bu olay acaba yeni yazılımı yükledikten sonra mı oldu? cihazın ilk yazılımında da bu sorun olup olmadığını hatırlamıyorum. bende ki yazılımın versiyonu bu: V12.11.0A.62. sizdeki yazılımın versiyonu söyleyebilir misiniz?
    ayrıca 1080p demo videonun birinde de sorun yaşadım. bilgisayarımda sorunsuz çalışan video, bunda da oynuyor ama renkler dağılıyor, karelenme oluyor. şimdi birde avatarın 1080p trailer demosunu deneyeceğim. yine aynı sorun olursa başka televizyonda deneyeceğim.

• quote:

Orijinalden alıntı: darcon

quote:

Orijinalden alıntı: Resurrection35

...

aynı sorunu bende yaşıyorum. görüntü gidip geliyor gibi oluyor, beyaz bir görüntü çıkıyor, saniyelik birşey. bende ki televizyon lg. benim merak ettiğimse bu olay acaba yeni yazılımı yükledikten sonra mı oldu? cihazın ilk yazılımında da bu sorun olup olmadığını hatırlamıyorum. bende ki yazılımın versiyonu bu: V12.11.0A.62. sizdeki yazılımın versiyonu söyleyebilir misiniz?
    ayrıca 1080p demo videonun birinde de sorun yaşadım. bilgisayarımda sorunsuz çalışan video, bunda da oynuyor ama renkler dağılıyor, karelenme oluyor. şimdi birde avatarın 1080p trailer demosunu deneyeceğim. yine aynı sorun olursa başka televizyonda deneyeceğim.

Cihazı alır almaz daha denemeden ilk işim yeni güncel yazılımı yüklemek olmuştu. Bu nedenle bendeki yazılım da sizinki ile aynı versiyon.

Bu beyaz ışıma olayını, önümüzdeki günlerde uzun uzun test edeceğim, gerekirse HDMI kablosunu değiştireceğim vs.. Yani bir TV. de olmaması ancak diğerinde bu sorunun yaşanması kafa karıştırıyor. Baktım olmadı, doğru servise.

• Arkadaşlar bende cihazı almış bulunmaktayım. 2 Gün önce Hepsiburada'dan sipariş verdim, bugün öğle saatlerinde elime ulaştı. İlk işim sürüm güncellemek; ikinci işim cihaza USB Hub bağlamak oldu Harici güç kaynağıyla çalışan(Yani elektrikten güç almak için fiş'i olan) 4'lü USB Hub'a; 4 tane Harici HDD bağladım arkadaşlar, cihaz hepsini aynı anda görebildi Ayrı ayrı harddisklerde Bluray remux filmler, Direk Bluray isoları bulunuyordu; acaba Hub bağlayınca bu yüksek boyutlu ve bitrate'li filmlerde takılma yaşarmıyım dedim ama; hepsini sorunsuz oynattı Önceden WDTV Gen 1 kullanıyordum; WDTV'den sonra Philips HMP3000 ilaç gibi geldi Şimdilik çok memnunum.

• quote:

Orijinalden alıntı: buraoca2

Arkadaşlar bende cihazı almış bulunmaktayım. 2 Gün önce Hepsiburada'dan sipariş verdim, bugün öğle saatlerinde elime ulaştı. İlk işim sürüm güncellemek; ikinci işim cihaza USB Hub bağlamak oldu Harici güç kaynağıyla çalışan(Yani elektrikten güç almak için fiş'i olan) 4'lü USB Hub'a; 4 tane Harici HDD bağladım arkadaşlar, cihaz hepsini aynı anda görebildi Ayrı ayrı harddisklerde Bluray remux filmler, Direk Bluray isoları bulunuyordu; acaba Hub bağlayınca bu yüksek boyutlu ve bitrate'li filmlerde takılma yaşarmıyım dedim ama; hepsini sorunsuz oynattı Önceden WDTV Gen 1 kullanıyordum; WDTV'den sonra Philips HMP3000 ilaç gibi geldi Şimdilik çok memnunum.

kulalndığın bu usb hub ın adı ne tam olarak internet baktımda senin dediğin gibisi yok ben de böyle bir şey istiyordum.

• quote:

Orijinalden alıntı: bonjuan

Cihazı Philips LCD'ye bağlayacağım ve Philips'in tüm kumandaları birbirine uyumlu olduğunu biliyorum ama hem tv'yi hem media playeri tek kumandadan tamamen idare edebiliyor muyuz acaba?

evet
  • quote:

Orijinalden alıntı: phoenix_88

quote:

Arkadaşlar bende cihazı almış bulunmaktayım. 2 Gün önce Hepsiburada'dan sipariş verdim, bugün öğle saatlerinde elime ulaştı. İlk işim sürüm güncellemek; ikinci işim cihaza USB Hub bağlamak oldu Harici güç kaynağıyla çalışan(Yani elektrikten güç almak için fiş'i olan) 4'lü USB Hub'a; 4 tane Harici HDD bağladım arkadaşlar, cihaz hepsini aynı anda görebildi Ayrı ayrı harddisklerde Bluray remux filmler, Direk Bluray isoları bulunuyordu; acaba Hub bağlayınca bu yüksek boyutlu ve bitrate'li filmlerde takılma yaşarmıyım dedim ama; hepsini sorunsuz oynattı Önceden WDTV Gen 1 kullanıyordum; WDTV'den sonra Philips HMP3000 ilaç gibi geldi Şimdilik çok memnunum.

kulalndığın bu usb hub ın adı ne tam olarak internet baktımda senin dediğin gibisi yok ben de böyle bir şey istiyordum.

Hocam bendeki Hub'da aşağıdaki linkteki Hub'a benziyor

http://www.hepsiburada.com/Liste/a4-tech-hub-64-4-port-hub-usb-20/ProductDetails.aspx?productId=bd700683&categoryId=639&SKU=BD700683

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: phoenix_88

quote:

Hocam bendeki Hub'da aşağıdaki linkteki Hub'a benziyor

http://www.hepsiburada.com/Liste/a4-tech-hub-64-4-port-hub-usb-20/ProductDetails.aspx?productId=bd700683&categoryId=639&SKU=BD700683

sağolasın bakayım ben buna

• Arkadaşlar merhaba,

Ben ürünü yeni aldım. 1 soru sorucağım.

Ürünün en son sürümünü indirip cihazı update ettim.Film seyrederken alt yazı fondunu 22 den 40 cıkarmama rağmen tekrardan 22'ye düşüyor.Yani altyazıda herhangi bir büyüme olmuyor.Küçültmeye çalıştığımda sorun yok.

Sizdede aynı sorun varmı ?

Teşekkürler
  • Altyazı fontu sadece 19 - 22 arası 4 kademe de işlevsel.. Sanırın yeni çıkacak yazılımlarla bu sorunu düzeltirler.. Hatta altyazıyı arial font yapabilseler daha da güzel olur..
  • quote:

Orijinalden alıntı: musacca

Arkadaşlar merhaba,

Ben ürünü yeni aldım. 1 soru sorucağım.

Ürünün en son sürümünü indirip cihazı update ettim.Film seyrederken alt yazı fondunu 22 den 40 cıkarmama rağmen tekrardan 22'ye düşüyor.Yani altyazıda herhangi bir büyüme olmuyor.Küçültmeye çalıştığımda sorun yok.

Sizdede aynı sorun varmı ?

Teşekkürler

Bütün cihazlarda geçerli olan birşey yani yazılımla ilgili,bu yüzden herkes yeni yaılım bekliyor. 40 değilde 30'a çıkarsalar o da yeter.
  • Eski yazılıma dönmeyi düşünüyorum, sanki eski sürüm daha stabil gibiydi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: C£nq

Arkadaşlar bu cihaz ile Forex R6A arasında kararsız kalmış durumdayım. Forex'in ağ üzerinden film oynatma özelliği beni düşündürten ama okuduğum yorumlardan bu özelliği pek stabil kullanamayacak gibi bir hisse kapıldım.

Şimdilik 8gb usb belleğimle, tüplü televizyon ve Logitech x540 5+1 cihazımla bu medya oynatıcıyı kullanıcam. Bir süre sonra lcd tv ve harici bir diskte sistemi geliştiricem. Şu anda ve ileride sorunsuz şekilde elimdeki filmleri bu cihazla oynatabilir miyim?
    Usbden film oynatırken sıkıntı yaşar mıyım, en önemli soru bu bendeki. Şu anda en fazla 4gb filmleri izlerim usb ile nede olsa tüplü tvde hayli hayli yeter bu tip kaliteler.
    Mkv filmlerde container.in içinde gömülü altyazı problemini ben de yaşadım. Daha önce kullandığım WD TV için codepage olarak Windows 1254 kullanıyordum. Fakat HMP 3000 bu karakter setini tanıyamadı. Değişik karakter setleri ile yaptığım denemelerde sadece UTF-8 karakter setiyle doğru sonuç alınabildiğini gördüm. Alt yazı sorunu yaşayan arkadaşlar için,

Teknik not : Eğer zaten gömülü bir altyazınız var ise karakter grubunu UTF-8 olarak değiştirip filmi yeniden yazmak işe yaramıyor. Bu gibi bir durumda ;

1) Mkv Extract Gui programı ile Türkçe altyazı dışarı çıkarılmalı
    2) Çıkarılan altyazı notepad programı ile açılarak içeriği tamamen kopyalanmalı
    3) Yeni bir text dosyası oluşturularak kopyalanan içerik bu yeni text dosyanın içine yapıştırılmalı
    4) Yeni text dosyası uzantısı srt olacak şekilde kaydedilmeli.
    5) Bu yeni altyazı dosyası eskisinin yerine mkv.nin içine gömülmeli.

Altyazıyı zaten web.den indirdiyseniz ve mkv filmin içine gömmek istiyorsanız bu adımlara gerek yok. Mkv'nin içine gömerken karakter setini UTF-8 olarak seçmeniz yetecektir.

AV Reciever kullanan ve merak edenler için, optik kabloya gerek olmadan HDMI üzerinden RAW (yalın) sesi bitstream olarak AV recievere gönderebilirler. DTS Master Audio formatı 5.1'e downmix edilerek gönderiliyor. Diğer tüm formatlar herhangi bir downmix işlemi olmadan bitstream olarak (herhangi bir decode işlemi yapılmadan) AV Receiver.a HDMI üzerinden gönderilebiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orogenesis -- 20 Eylül 2011; 3:07:41 >

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.