Şimdi Ara

PHILIPS HMP3000 MKV MEDIA PLAYER (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.402
Cevap
16
Favori
109.820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: .ZeuS.

frux haklısın. Altyazılar hemen hemen aynı boyutta gibiler. Sadece Philips'in altyazısının biraz daha kalın olması veya karakterlerin dış çerçevelerinin biraz daha belirgin olması daha iyi olurdu. Bazen parlak sahnelerde altyazıyı okumak işkence olabiliyor.

Ben şu ana kadar en azından bir tane daha güncelleme çıkar diye düşünmüştüm ama çıkmadı. Hatta custom firmware olayına girerler diye de düşünmüştüm ama onu da kimse yapmadı. Keşke az çok şu işlerden anlasaydım, kurcalar kendim büyütürdüm fontu. Çok zor olmasa gerek.

Bahsetmiş olduğunuz parlak sahnelerde altyazıyı okuma sıkıntısı ekran büyüdükçe daha da artıyor. Dediklerinize katılıyorum. Altyazının boyutundan ziyade asıl sorun keşke biraz daha kalın olsa ve dış çerçeveleri ayarlama şansımız olsa.

• Bu cihazlardan anlamıyorum fakat artık bir tane edinmek istiyorum,Blu-Ray,Hd Hd dvd plauer ve normal dvd player var,pekte sorun yaşamadım film olaylarında ama genelde hep arşiv orjinal filmer aldım,soruma gelince.

Bu cihaz aldığımda nasıl bir hdd almalıyım aslında,istediğim olay,pcye bağımlı olmayacak hdd sadece pc içindeki filmler ki bana olmassa olmazlardan,test cihazlarında kullanıyorum bu filmleri,hem ufak hemde 1 tb aşağı olmamak üzere bu philps mkv player için hangi Hdd ürünü tavsiye edersiniz ?

Dediğim gibi bilgisayardan sadece film belge aktarmak üzere kullanılacak diğer zamanlarda,bilgisayradan bağımsız çalışması lazım,hdd diski philps mkv playera bağlanır sanıyordum,ama Vatandaki çalışan inatla olmaz dedi,illaki pc +hdd+philps mkv player bir birine bağlı çalışmalıymış,ürünü almadım döndüm :)

Şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andy1 -- 19 Kasım 2011; 3:52:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: andy1

Bu cihazlardan anlamıyorum fakat artık bir tane edinmek istiyorum,Blu-Ray,Hd Hd dvd plauer ve normal dvd player var,pekte sorun yaşamadım film olaylarında ama genelde hep arşiv orjinal filmer aldım,soruma gelince.

Bu cihaz aldığımda nasıl bir hdd almalıyım aslında,istediğim olay,pcye bağımlı olmayacak hdd sadece pc içindeki filmler ki bana olmassa olmazlardan,test cihazlarında kullanıyorum bu filmleri,hem ufak hemde 1 tb aşağı olmamak üzere bu philps mkv player için hangi Hdd ürünü tavsiye edersiniz ?

Dediğim gibi bilgisayardan sadece film belge aktarmak üzere kullanılacak diğer zamanlarda,bilgisayradan bağımsız çalışması lazım,hdd diski philps mkv playera bağlanır sanıyordum,ama Vatandaki çalışan inatla olmaz dedi,illaki pc +hdd+philps mkv player bir birine bağlı çalışmalıymış,ürünü almadım döndüm :)

Şimdiden teşekkürler

Bütün harici hdd'leri görüyor ve çalıştırıyor.. Benim 1tb seagate 3.5 hdd ve 500 gb wd 2.5 hdd var her ikisini de görüyor kısa zaman da açıyor, browser'dan tüm dosyaları görebiliyorum..
    Ayrıca arkadaşımdan denemek için aldığım tamamen film-dizi dolu 2tb Seagate 3.5 hdd de zorlanmadan tarayıp, açtı.. Bu konuda hiç bir sorun yok...

• quote:

Orijinalden alıntı: frux

quote:

Bu cihazlardan anlamıyorum fakat artık bir tane edinmek istiyorum,Blu-Ray,Hd Hd dvd plauer ve normal dvd player var,pekte sorun yaşamadım film olaylarında ama genelde hep arşiv orjinal filmer aldım,soruma gelince.

Şimdiden teşekkürler

Bütün harici hdd'leri görüyor ve çalıştırıyor.. Benim 1tb seagate 3.5 hdd ve 500 gb wd 2.5 hdd var her ikisini de görüyor kısa zaman da açıyor, browser'dan tüm dosyaları görebiliyorum..
    Ayrıca arkadaşımdan denemek için aldığım tamamen film-dizi dolu 2tb Seagate 3.5 hdd de zorlanmadan tarayıp, açtı.. Bu konuda hiç bir sorun yok...

Cevap için teşekkür ediyorum,açma olayını biliyorum fakat sorunmu yoksa değilmi orasını anlayamadım.

Cihaz bilgisayrdan bağımsız olarak,philps+hdd olarak bağımsız çalışabiliyormu?

Vatan çalışanı ve forumdan Hdd satanlar,çalışmayacağını söyledi.

İllaki bilgisayara bağlı olmalıymış,böyle olunca benim için pekte gerekli bir seçenek olmuyor,sonuçta zaten şuan yüksek çözünürlüklü filmlerle bilgisayarla test yapabiliyorum ama her yerde bilgisayar olmuyor malesef.

Bendeki cihazları her bilgisayara takamıyorum,yetersiz bilgisayarlarsa cihazlar kitleniyor,yeniden formatlamak zorunda kalıyorum.

• Gayet açık yazdım; piyasada satılan harici Hardisk'lerin hepsini bilgisayar'dan bağımsız olarak, tamamen işlevsel olarak HMP3000 görüyor ve çalıştırıyor.. (Harici disk > Nfst veya Fat32 formatlı olsun fark etmez)
    Yani daha da açık yazararsam; hiç bilgisayarın olmasa bile, değişik video formatlı film dolu 2 tb hard diskini HMP3000'nin usb'sine bağlarsan tüm video'ları HMP300O media player'ı TV'ye bağlayarak seyredebilirsin..
    Zaten amaç bilgisayara ihtiyaç kalmadan; harici hardisk içeriği mediaları Tv'den seyredebilimek..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frux -- 20 Kasım 2011; 14:35:30 >
  • quote:

Şimdiden teşekkürler

Zaten o tür büyük firmalar özellikle cahil kesimi işe alıyor ki buna teknosa da dahil.. Daha az maaş ödemek için herhalde özellikle
    bilgisiz personel çalıştırılıyor.
    Bütün medya playerlar harici(modeline göre dahili) HDD leri çalıştırır... Philips de daihi hdd desteği olmadığından harici hdd(2,5 , 3,5)
    hdd leri çalıştırır.. Kendimden örenek vermek gerekirse piyasadaki en ucuz 500 gb'lık adata usb hdd ile iki aydan beri kullanıyorum.

• quote:

Gayet açık yazdım; piyasada satılan harici Hardisk'lerin hepsini bilgisayar'dan bağımsız olarak, tamamen işlevsel olarak HMP3000 görüyor ve çalıştırıyor.. (Harici disk > Nfst veya Fat32 formatlı olsun fark etmez)
    Yani daha da açık yazararsam; hiç bilgisayarın olmasa bile, değişik video formatlı film dolu 2 tb hard diskini HMP3000'nin usb'sine bağlarsan tüm video'ları HMP300O media player'ı TV'ye bağlayarak seyredebilirsin..
    Zaten amaç bilgisayara ihtiyaç kalmadan; harici hardisk içeriği mediaları Tv'den seyredebilimek..

Frux ve nodar her ikinizede teşekkür ederim,emeklerinize sağlık.

Pes dedim inanın,adamlar sattığı cihazlardan haberleri yok buna forumda hdd satan 1-2 kişide dahil,demekki bu adamlar sattıkları cihazları kullanmıyorlar.

Yarın alıyım rahatlıkla 1 aydır abartmıyorum,hdd satıcıları bir cevap veremediler,biri diyor usb var görmesi lazım,kimisi ki %90'ı bilgisayardan bağımsız çalışmaz,yabancı forumlarda çalışır diyorlar bizde özellikle satıcılar tuaf,nasıl bir insan sattığı cihazdan haberi olmaz ve nasıl birde garanti veriyorlar anlamak çok ama çok zor.

Tekrar çok teşekkür ediyorum,inanın beni dertten kurtardınız.

Saygılar

• ARKADAŞLAR DİKKAT ETTİMDE HİÇ BİR VİDEO TAM EKRAN OLMUYOR İSTER 720 P OLSUN İSTER 1080P OLSUN HEPSİ KÖŞELERDE 1 2 CM BOŞLUK KALIYOR NEDENDİR CİHAZDAN TÜM HDMİ AYARLARINI DENEDİMSONUÇ AYNI TV HD READY BU SORUNU NASIL ÇÖZERİZ
  • quote:

Orijinalden alıntı: bowers wilkins

ARKADAŞLAR DİKKAT ETTİMDE HİÇ BİR VİDEO TAM EKRAN OLMUYOR İSTER 720 P OLSUN İSTER 1080P OLSUN HEPSİ KÖŞELERDE 1 2 CM BOŞLUK KALIYOR NEDENDİR CİHAZDAN TÜM HDMİ AYARLARINI DENEDİMSONUÇ AYNI TV HD READY BU SORUNU NASIL ÇÖZERİZ

Evet bu sorun var.Ben de ne yaptımsa olmadı.Ekrana tam oturmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sesem -- 20 Kasım 2011; 17:17:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sesem

quote:

ARKADAŞLAR DİKKAT ETTİMDE HİÇ BİR VİDEO TAM EKRAN OLMUYOR İSTER 720 P OLSUN İSTER 1080P OLSUN HEPSİ KÖŞELERDE 1 2 CM BOŞLUK KALIYOR NEDENDİR CİHAZDAN TÜM HDMİ AYARLARINI DENEDİMSONUÇ AYNI TV HD READY BU SORUNU NASIL ÇÖZERİZ

Evet bu sorun var.Ben de ne yaptımsa olmadı.Ekrana tam oturmuyor.

tvde bu zamana kadar dvd playerından tut en basit vcd bile taktım tam ekran izledim bunda 2 cm en az boşluk kalıyor yazılım attım yine aynı bunun çözümü yokmu yauw böle uzun süreli izlersek plazmanın ekranında iz kalma riski var

• quote:

Bazı filmlerin convertleri sinamaskop şeklinde olduğundan alt ve üstten 2-3 cm açılmaması normal.. Bu görüntüyü zoom*2 ile tam ekran yaparsın fakat bu sefer de yanlardan yine 3'er cm kadar feragat etmek lazım.. bu tip filmleri hmp3000 değil hangi media player da seyredersen sonuç değişmez..

örnek video > tv 16:9 ayarında ve aynı şekilde media player'ın video ayarı da 16:9
     PHILIPS HMP3000 MKV MEDIA PLAYER

Digitürk'te sinema kanallarında bile bazı filmler tam ekran.. bazıları ise yukarıda ki ekran modunda gösteriyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frux -- 20 Kasım 2011; 18:52:18 >

• quote:

quote:

Bazı filmlerin convertleri sinamaskop şeklinde olduğundan alt ve üstten 2-3 cm açılmaması normal.. Bu görüntüyü zoom*2 ile tam ekran yaparsın fakat bu sefer de yanlardan yine 3'er cm kadar feragat etmek lazım.. bu tip filmleri hmp3000 değil hangi media player da seyredersen sonuç değişmez..

örnek video > tv 16:9 ayarında ve aynı şekilde media player'ın video ayarı da 16:9
     PHILIPS HMP3000 MKV MEDIA PLAYER

Digitürk'te sinema kanallarında bile bazı filmler tam ekran.. bazıları ise yukarıda ki ekran modunda gösteriyor

benim dediğim yukardan aşağıdan sinemaskop görüntü değil ekran büyük gösteriyor ama çerçeve şeklinde ekranın kenarlarından boşluk oluyor yüzlerce videoda durum bu bu videoları yanıma alıp media markta cihaza takıp ordaki sony tv ye bağladığımızda hiç bi ayar yapmadan full ekran çalıştı cihaz bazı tvlerle uyum sağlamıyor diye düşünüyorum dediğin olayla alakası yok yani

• Anladım o zaman tv ile bir uyumsuzluk olabilir?!
    Benim 32 sony ve 42 LG tv de böyle bir sorun yok..
    Bir de composite üçlü kablo ile bağlayıp,deneyin sonuç değişiyor mu?
  • quote:

Anladım o zaman tv ile bir uyumsuzluk olabilir?!
    Benim 32 sony ve 42 LG tv de böyle bir sorun yok..
    Bir de composite üçlü kablo ile bağlayıp,deneyin sonuç değişiyor mu?

nedense ondada aynı menü tam ekran ama video açılınca öle oluyor
  • quote:

Arkadaşlar benim kullandığım medya player başka bir cihaz ama cihazı aldığımda bende de görüntü sizin anlattığınız gibi idi.Benim kullandığım cihazın video ayarları kısmında uzaklaştırma diye bir ayarı var.Buradaki ayarı uzaklaştırma kapalı şeklinde ayarlayınca görüntü tam ekran oldu.Belki sizin cihazda da böyle bir ayar vardır.Benim cihazın cipi de realtek olduğu için benzerlik olabilir diye bilgi vermek istedim.

• hepsi buradaya değişim talebiyle gönderdiğim ve 1 aydır serviste olan cihaz bugün elime ulaştı, değişim yapılmamış aynı cihaz gönderilmiş, cihazın içine servis not yazmış, 1 gün boyunca denendi herhangi bir arıza mevcut değildir diye, ben denedim aynı sorun devam ediyor, denediğim tüm filmlerde ses var ancak kesik kesik ne denildiği bile anlaşılamıyor, bunun üzerine işlemi yapan servise telefon açtım ağzıma ne geliyorsa söyledim telefonu suratlarına kapattım, hepsi buradayada mail attım KARGODA VE SERVİSTE GEÇEN SÜRE NEDENİYLE 7 GÜNLÜK İADE HAKKIMIN DOLMADIĞINI İADE TALEP ETTİĞİMİ BELİRTTİM, cevap olarak talebiniz uygun görülmüşür cihazı en kısa sürede bize gönderin denildi, bende cihazı kargoya verip yolladım, bu cevap iadenin kabul edildiği anlamına geliyor sanırım, bilgisi olan varmı cihaz gittikten sonra yok kardeşim iade alamayız diyebilirlermi?, kanser olacam ya ne saçma bi iştir, bunaldım vallahi, bu sorun neden kaynaklanabilir tüm filmlerin ses formatı ile ilgili bir problem olamayacağına göre ve hdmı kablo laptoptan bağlanıldığı zaman bi problem olmadığına göre cihazda sorun olması dışında bi seçenek kalmıyor, peki servis neye dayanarak sağlam diyor anlamak mümkün değil, diğer kabloyla denemek aklıma gelmedi aceba hdmı çıkışında bi sıkıntı olabilirmi, belki servis diğer kablo ile denemiş hdmı kablo kullanmamıştır cihazın arızalı olması dışında bi bu seçenek kalıyor, inşalllah iade kabul edilirde başka bi cihaz alırım bu philipsten iyice soğudum.

• kadaslar bende bir soru sorayim bu player slow motion yani yavas oynatma yapabiliyor mu? 550d ile 60fps olarak cektigim videolari bazen yavas oynatmak istiyorum. bu yapamiyorsa acaba yapabilen bir player var mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: CesmeSokak

Bu konudada egreat konuusndada bir çok insan hata var yazdıgı halde almaya devam ettiniz, eh artık müstehak.

Ne biçim tarz bir değerlendirme bu.. amacınızı anlamadım? neymiş o bir çok hata??!
    Ehh artık müsthak Bu üsluba ne demeli? Sanki baba yaramaz çocuğunu azarlıyor.. Peki bir daha satın almayız'' diye mi cevap verelim..?!

Gören de sanır, HMP3000 satın alanların hepsinin cihazı tırt çıktı...
    Her markanın bir çok modelinde bir kaç sorunlu ürün çıkabilir..
    Benim HMP3000 de 4 ay sorunsuz kullandıktan sonra stand-by konumuna geçmiyordu, servise götürdüm cihazı onlar da inceledi ve yeni bir cihaz ile değiştirdiler..Her elektronik cihaz bozulabilirde.., Led ve Lcd tv konularını da iyice oku bak orada da Sony - Samsung - Panasonic gibi 2000 - 3000 liralık televizyonlarda ne sorunlar çıkıyor.. Servis eve gelip, sorunu gidermeye çalışıyor..olmadı servise götürüyor veya en kötü durumda yapamazlarsa bile yeni ürün ile değişimi yapılıyor
    Ben ayrıca Egreat R6A media player da kullanıyorum.. R6A ve R6B konularını ilk baştan sonuna kadar okursan; orada da cihazı sorunlu çıkan bazı arkadaşlara rastlarsın..
    Mühim olan sorunlu cihazının sorununu çözecek güçlü bir servis desteğidir..
    Sonuçta elektronik biraz da şans işi.. Sorunlu bir kaç cihazın çıkması gayet normal..

AYRICA bowers wilkins ve Amethys nickli hmp3000 kullanıcısı arkadaşlar sorunlarını çözdüler.. Yani bir bakıma da kullanıcı hatası diyebiliriz..
    İki HMP3000 kullanıcısı arkadaşa, cihazlarını nice günlerde sorunsuz ve memnun olarak kullanmasını temenni ederim..

quote:

Orijinalden alıntı: Amethys

quote:

quote:

@Amethys ve @bowers wilkins nickli kullanıcı arkadaşlar, @Alehar nickli arkadaşımızın da dediği gibi;televizyonunuzdan ekrana tam oturmamış ve kenarlarda boşluk olan videoların görüntülerini örnek olarak konuya eklerseniz bizlerde görelim.. Çok merak ettim gerçekten?!
    320x240 - 640x480 - 720x480 - 720x576 avi-mp4 veya mkv convert edilmiş videoları bile ,HDMI çıkışla seyrederken video ayarını, HDM AUTO modundan çıkarıp, 480 veya 576 olarak ayarlayınca, televizyonun hemen ekran çözünürlüğünü, media player'dan gelen değişikliği algılayıp, HDMI 480 veya HDMI 576 olarak ayarlaması gerekir ve Hmp3000 kumanda'dan ekrana sığdır komutu verince, mutlaka tam ekran göstermesi lazım.. Eğer composite kablo ile bağlayıp, seyrediyorsanız hiç bir ayar yapmaya gerek yoktur..
    Bu konu ilk açıldığından beri hiç böyle bir soruna rastlamadım.. Ayrıca Hmp3000 kullanıcılarının yabancı forumlarda ki yorumlarını da sık, sık takip etmekteyim bu tip bir sorunu şikayet eden bir kullanıcı yorumu okumadım.
    İki kişi de birden aynı sorun olması çok tuhaf..
    Madem cihazları yeni aldınız ve bu tip bir sorunla karşılaştınız.. Hiç vakit geçirmeden aldığınız yerden değişim veya iade talebi yapınız..
    Eğer net'ten alışveriş yaptım iade işlemi uzun sürebilir diye kaygı duyuyorsanız, en yakın Philips servisine cihazınızı götürün..
    Servis'te bu sorunu test ederek de gösterip, arıza tespiti bile yaptırabilirsiniz.. Sorununuza mutlaka bir çare bulunacaktır...

arkadaşlar ben dün gece olayı çözdüm philipsin ayarlarındanmış ben ordaki her ayarı açık yapmıştım orda video zoom diye bir ayar var onu açınca bu sorun oluyormuş fabrika ayarlarına döndüm düzeldi sorun yok yola devam

Müthişsin bowers wilkins, cihazı yakma noktasına gelmiştim Teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frux -- 22 Kasım 2011; 1:41:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Alehar

kadaslar bende bir soru sorayim bu player slow motion yani yavas oynatma yapabiliyor mu? 550d ile 60fps olarak cektigim videolari bazen yavas oynatmak istiyorum. bu yapamiyorsa acaba yapabilen bir player var mi

Philips HMP3000 de slow motion oynatma yok..
    Egreat(frex) R6A modeller de slow motion var.. 3/4-!/2 modları sesli diğer modlar sessiz
  • @antireis sanırım senin de tahmin ettiğin gibi, servis cihazın yanında verilen komposit kablo ile test etmiş olabilir.. Keşke sende komposit kablo ile bir test etseydin..
    Belki de cihazın HDMI çıkışında bir sorun vardır..
    İnşallah hepsiburada sözünde durur ve iade işlemini gerçekleştirir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frux -- 22 Kasım 2011; 2:09:38 >
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.