Şimdi Ara

PHILIPS HMP3000 MKV MEDIA PLAYER (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.402
Cevap
16
Favori
109.820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Alehar haklısınız. Verdiğim çelişkili olabilecek bilgilerden dolayı forum kullanıcılarından özür diliyor ve konu ile ilgili aşağıdaki açıklamaları yapmak istiyorum.

1- HMP3000 DTS desteklidir ve optik ses çıkışından DTS destekli ses sistemlerinden DTS ve dolby digital ses alınabilmektedir. Cihazın DTS downmix özelliği vardır yani DTS/AC3 5.1 sesleri 2 kanala -stereo- indirerek yani downmix yaparak TV hoparlörüne veya başka bir ses sistemine gönderebilir. Bu şekilde DTS li filmlerde DTS destekli ses sistemine ihtiyaç duymadan TV den sesi alınabilmektedir.

2- HMP3000 media player dan en kaliteli görüntüyü alabilmek için HDMI kablo kullanılması tavsiye edilir. 1.3 versiyon HDMI kablo bu cihaz için yeterlidir ve daha pahalı olan 1.4 versiyon HDMI kablo kullanılması görüntü kalitesi açısından çok fark yaratmayacaktır.

3- DTS ve AC3 ile kodlanmış filmlerde gerçek DTS ve AC3 ses alabilmek için aşağıda resmi bulunan optik kablo (cihazla birlikte verilmemektedir) kullanılarak optik girişi olan ve DTS çözebilen ses sistemleri kullanmak gerekmektedir.
     PHILIPS HMP3000 MKV MEDIA PLAYER

4- HDMI girişi olmayan televizyonlara ve/veya DTS destekli ve optik girişli ses sistemlerine sahip olmayan kullanıcılar da cihazı kullanabilmekte ve ses ve görüntü alabilmektedir. Cihazın kutusundan aşağıda resmi bulunan RCA kablosu çıkmaktadır. Bu kablodaki jakı cihazın arkasında bulunan AV çıkışına bağlamak suretiyle stereo ses çıkışı ve kompozit video çıkışı alabiliyoruz. RCA kablodaki kırmızı ve beyaz, sağ ve sol ses sinyalleri için, sarı olan ise kompozit video içindir.

5- Yukarıdaki resimde görülen kabloyu kullanmak suretiyle DTS desteği ve optik girişi olmayan 5.1 ve 2.1 ses sistemleri de media playera bağlanabilmekte (kablonun beyaz ve kırmızı uçlarını RCA girişi olan 5.1 veya 2.1 ses sisteminizin girişlerine bağlamak sretiyle) ve DTS downmix özelliği sayesinde DTS ile kodlanmış filmlerde de ses alınabilmektedir. 5.1 veya 2.1 ses sisteminizde sadece 3.5 mm jak varsa aşağıdaki resimde görülen iki dönüştürücüden birisini kullanabilirsiniz.

6- Cihazla birlikte verilen RCA kabloyu kullanarak HDMI girişi olmayan televizyonların audio ve video girişlerini kullanmak suretiyle ses ve görüntü alınabilmektedir. Bu şekilde kullanıldığı takdirde televizyondan stereo ses alınacaktır ve DTS/Dolby Digital 5.1 sesler downmix edilerek stereo ya dönüştürülecektir. Ancak HDMI bağlantı ile kıyaslandığında yüksek çözünürlüklü filmlerde görüntü kalitesinin daha kötü olacağı unutulmamalıdır.

7- HDMI girişi olmayan ve hatta yukarıdaki resimde yer alan beyaz, kırmızı, sarı çıkışların dahi kullanılamayacağı audio / video in girişleri olmayan, sadece scart girişi olan eski tip televizyonlar için de çözüm mevcuttur. Aşağıda yer alan RCA to Scart aparatı ile (cihazla birlikte verilmiyor) kullanılmak suretiyle media player televizyona bağlanabilmekte ve ses/görüntü alınabilmektedir. Bu bağlantı opsiyonu kullanımında da yine DTS downmix özelliği kullanılabilmekte ve DTS/AC3 5.1 sesler stereo olarak televizyondan izlenebilmektedir. Bu bağlantıda da yüksek çözünürlüklü filmlerde görüntü kalitesinin HDMI bağlantıya oranla kötü olacağını tekrar hatırlatmak gerekiyor.

8- Son olarak media player ile birlikte optik girişli ses sistemi kullanılacaksa cihazın setup bölümüne girilip audio ayarlarında spdif output RAW olarak ayarlanmalıdır.

Umarım açıklamalarım Philips HMP3000 media player kullanıcılarına ve cihazı almayı düşünenlere faydalı olmuştur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Balitto -- 17 Kasım 2011; 1:23:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: .ZeuS.

quote:

Orijinalden alıntı: ergin967

selam,bir süredir bende iki cihaz arasında kaldım artıları ve eksilerini gözönüne aldım ve bimeksten ezcool siparişi verdim aslında tam bir philips kullanıcısıyım tv alırken diğer markalara bakmadım bile kendi modelleri arasında seçim yaptım ezcool,u evime 20 dk yürüme mesafesindeki m.city bimeksten değil webden aldımki 7 günlük koşulsuz iade hakkımı olumsuz birşey görürsem hemen değişim yapıp hmp3000 alabileyim diye ama aldığımdan bugüne cihaz beni hiç üzmedi elimdeki avi mkv mp3 hatta panasonic fotoğraf makinamın çektiği mov videolar dahil bulup hariciye sokuşturduğum herşeyi sorınsuz oynattı cumartesi günü yaklaşık 4 saat aralıksız film müzik dinlememe rağmen ılınmadı bile altyazılar istediğiniz kadar büyüyor güncelleme ile siyah çerçeve geliyor birkaç altyazılı film izledim kesinlikle yazı aralarında göze batan boşluk vs rahatsız edici birşey yok konu başlığında bir arkadaş senkron kayması vs demiş ama bende ileri geri sardırmalar yapmama rağmen öyle birşey olmadı sanırım onun indirdiği filmde sorun vardı filmlerde ön izleme özelliği yok ve kontrast renk ayarlama özelliğide bunları almadanda biliyordum zaten bunlara ihtiyacımda yoktu televizyondan anında renk kontrast ayarı yapılyor çünkü mp3,lerde ileri geri sardırmalarda şarkıyı başa atmıyor altyazı ayarları rengi boyutu bıraktığınız gibi kalıyor sesi normal seçerseniz hdmı,dan tv,den ses ve görüntü alıyorsunuz diğer seçeneklerde tv,ye hdmı,dan yalnızca görüntü gidiyor ses optik çıkıştan amfiye ve 5+1,e gidiyorki işte şenlik burda başlıyor mkv,lerde türkçede dolby digital audio seçeneğinden ing.seçtiğinizde dts ses alıyorsunuz ve gerçekten film seyretmenin tadı çıkıyorson olarak bu yalnızca benim kişisel görüşlerimdir asla şu marka iyi bu kötü demem sonuçta bunlar 100 liralık giriş seviyesi cihazlar kesinlikle verdiğiniz parayıda hakediyor indiana özellikle sana söylüyorum nekadar araştırsan okadar kafan karışıyor al birini rahat et sana tavsiyem kafanda hangisi şuan ağır basıyorsa onu bimeks,webden al benim gibi 7 gün dene aklına yatmazsa değiştirip diğerini alırsın selamlar sevgiler.

Hocam senin sorunun cevabı aşağıda,

http://www.tdk.gov.tr/TR/Genel/BelgeGoster.aspx?F6E10F8892433CFFAAF6AA849816B2EF38C9FF22CFEEDAF0

kesinlikle okumak işkence

• quote:

Orijinalden alıntı: kanobi

quote:

Orijinalden alıntı: madmax48

Arkadaşlar ürünü yaklaşık 1 aydır kullanıyorum. hiçbir sorun yaşamadım ve beklediğimden daha iyi çıktı. görünüm, performans ve kalite olarak. oynatamadığı format denk gelmedi bana ve forumda bahsedilen altyazı sorunu da giderilmiş anladığım kadarıyla çünkü bende yazı karakterlerinin büyümemesi gibi bir sorun olmadı. gürüntü kalitesi çok iyi, şimdi bu cihazla uyumlu optik ses girişli (dolby digital hareketli sesleri alabilmek için) bir sinema sistemi almak istiyorum. bu şekilde cihazı optik ses kablosuyla diğer ev sinema sistemine bağlayan arkadaşlar varsa 5.1 kanaldan hareketli dolby digital ses alabiliyorlar mı? deneyen arkadaşlar cevap yazarsa sevinirim. almayı düşündüğüm ürün:
    http://www.vatanbilgisayar.com/samsung-ht-d350-ht-d350-ev-sinema-sistemi,-330-w,-usb,-hdmi,-5+1/productdetails.aspx?I_ID=55370

Bence hmp3000'e optik kablo ile bağlantı yapıp ses sistemi kullanan yok. Sanırım herkes tv'den dinliyor sesi. Çünki ben daha önce sormuştum herhangi bir cevap gelmedi kimseden.

daha önce yazanlar oldu, ben de yazdım, eski sayfalarda var. optik kabloyla 5.1 ses alabilirsiniz, dts, dd. görüntüyü hdmi'den, sesi de optik kablodan alıyorum

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ergin967

selam,bir süredir bende iki cihaz arasında kaldım artıları ve eksilerini gözönüne aldım ve bimeksten ezcool siparişi verdim aslında tam bir philips kullanıcısıyım tv alırken diğer markalara bakmadım bile kendi modelleri arasında seçim yaptım ezcool,u evime 20 dk yürüme mesafesindeki m.city bimeksten değil webden aldımki 7 günlük koşulsuz iade hakkımı olumsuz birşey görürsem hemen değişim yapıp hmp3000 alabileyim diye ama aldığımdan bugüne cihaz beni hiç üzmedi elimdeki avi mkv mp3 hatta panasonic fotoğraf makinamın çektiği mov videolar dahil bulup hariciye sokuşturduğum herşeyi sorınsuz oynattı cumartesi günü yaklaşık 4 saat aralıksız film müzik dinlememe rağmen ılınmadı bile altyazılar istediğiniz kadar büyüyor güncelleme ile siyah çerçeve geliyor birkaç altyazılı film izledim kesinlikle yazı aralarında göze batan boşluk vs rahatsız edici birşey yok konu başlığında bir arkadaş senkron kayması vs demiş ama bende ileri geri sardırmalar yapmama rağmen öyle birşey olmadı sanırım onun indirdiği filmde sorun vardı filmlerde ön izleme özelliği yok ve kontrast renk ayarlama özelliğide bunları almadanda biliyordum zaten bunlara ihtiyacımda yoktu televizyondan anında renk kontrast ayarı yapılyor çünkü mp3,lerde ileri geri sardırmalarda şarkıyı başa atmıyor altyazı ayarları rengi boyutu bıraktığınız gibi kalıyor sesi normal seçerseniz hdmı,dan tv,den ses ve görüntü alıyorsunuz diğer seçeneklerde tv,ye hdmı,dan yalnızca görüntü gidiyor ses optik çıkıştan amfiye ve 5+1,e gidiyorki işte şenlik burda başlıyor mkv,lerde türkçede dolby digital audio seçeneğinden ing.seçtiğinizde dts ses alıyorsunuz ve gerçekten film seyretmenin tadı çıkıyorson olarak bu yalnızca benim kişisel görüşlerimdir asla şu marka iyi bu kötü demem sonuçta bunlar 100 liralık giriş seviyesi cihazlar kesinlikle verdiğiniz parayıda hakediyor indiana özellikle sana söylüyorum nekadar araştırsan okadar kafan karışıyor al birini rahat et sana tavsiyem kafanda hangisi şuan ağır basıyorsa onu bimeks,webden al benim gibi 7 gün dene aklına yatmazsa değiştirip diğerini alırsın selamlar sevgiler.

Hocam senin sorunun cevabı aşağıda,

http://www.tdk.gov.tr/TR/Genel/BelgeGoster.aspx?F6E10F8892433CFFAAF6AA849816B2EF38C9FF22CFEEDAF0

:(:):))(:):):))))):):) Biraz abarttım ama olsun ..:):))):))

• dün gece hmp3000 ile ezcool arasındaki kıyaslama mesajlarını okuduğumda kendimde ezcool kullanıcısı olduğumdan başta uzun zamandır kararsızlıkta kalan indiana arkadaşımı ve aynı ikilemi yaşayabilecek diğer kullanıcıları bilgilendirmek amacıyla sahip olduğum cihaz ile ilgili tecrübelerimi paylaştım,zaten burada bulunma amacımda bu bilgilerimi tecrübelerimi paylaşmak ve bilmediğim merak ettiğim konularda tecrübeli üyelerden bilgi almak.
    yıllardır foruma üye olupta 10-15 mesaj atan kimseye faydası olmayan işgüzar üyelerden değilim!
    evet yatmak üzere olduğumdan acele ile yazmış olduğum mesajımda nokta virgül hataları yapmış olabilirim nokta virgülden çok mesajın içeriğiyle ilgilendim işkence çeken arkadaşlar kusura bakmasın ben türkçe ile ilgisi olmayan ne mesajlar okudum daha doğrusu okuyamadım bu forumda ama hiçbir üyeye alaycı bir şekilde yaklaşmadım.
    hatasız kul zeus,a gelince nokta virgüle gösterdiğiniz özeni üyelere hitap şeklinizdede görmek dileğiyle HOCAM!

• quote:

Orijinalden alıntı: Balitto

Alehar haklısınız. Verdiğim çelişkili olabilecek bilgilerden dolayı forum kullanıcılarından özür diliyor ve konu ile ilgili aşağıdaki açıklamaları yapmak istiyorum.

1- HMP3000 DTS desteklidir ve optik ses çıkışından DTS destekli ses sistemlerinden DTS ve dolby digital ses alınabilmektedir. Cihazın DTS downmix özelliği vardır yani DTS/AC3 5.1 sesleri 2 kanala -stereo- indirerek yani downmix yaparak TV hoparlörüne veya başka bir ses sistemine gönderebilir. Bu şekilde DTS li filmlerde DTS destekli ses sistemine ihtiyaç duymadan TV den sesi alınabilmektedir.

2- HMP3000 media player dan en kaliteli görüntüyü alabilmek için HDMI kablo kullanılması tavsiye edilir. 1.3 versiyon HDMI kablo bu cihaz için yeterlidir ve daha pahalı olan 1.4 versiyon HDMI kablo kullanılması görüntü kalitesi açısından çok fark yaratmayacaktır.

3- DTS ve AC3 ile kodlanmış filmlerde gerçek DTS ve AC3 ses alabilmek için aşağıda resmi bulunan optik kablo (cihazla birlikte verilmemektedir) kullanılarak optik girişi olan ve DTS çözebilen ses sistemleri kullanmak gerekmektedir.

4- HDMI girişi olmayan televizyonlara ve/veya DTS destekli ve optik girişli ses sistemlerine sahip olmayan kullanıcılar da cihazı kullanabilmekte ve ses ve görüntü alabilmektedir. Cihazın kutusundan aşağıda resmi bulunan RCA kablosu çıkmaktadır. Bu kablodaki jakı cihazın arkasında bulunan AV çıkışına bağlamak suretiyle stereo ses çıkışı ve kompozit video çıkışı alabiliyoruz. RCA kablodaki kırmızı ve beyaz, sağ ve sol ses sinyalleri için, sarı olan ise kompozit video içindir.

5- Yukarıdaki resimde görülen kabloyu kullanmak suretiyle DTS desteği ve optik girişi olmayan 5.1 ve 2.1 ses sistemleri de media playera bağlanabilmekte (kablonun beyaz ve kırmızı uçlarını RCA girişi olan 5.1 veya 2.1 ses sisteminizin girişlerine bağlamak sretiyle) ve DTS downmix özelliği sayesinde DTS ile kodlanmış filmlerde de ses alınabilmektedir. 5.1 veya 2.1 ses sisteminizde sadece 3.5 mm jak varsa aşağıdaki resimde görülen iki dönüştürücüden birisini kullanabilirsiniz.
    />

6- Cihazla birlikte verilen RCA kabloyu kullanarak HDMI girişi olmayan televizyonların audio ve video girişlerini kullanmak suretiyle ses ve görüntü alınabilmektedir. Bu şekilde kullanıldığı takdirde televizyondan stereo ses alınacaktır ve DTS/Dolby Digital 5.1 sesler downmix edilerek stereo ya dönüştürülecektir. Ancak HDMI bağlantı ile kıyaslandığında yüksek çözünürlüklü filmlerde görüntü kalitesinin daha kötü olacağı unutulmamalıdır.

7- HDMI girişi olmayan ve hatta yukarıdaki resimde yer alan beyaz, kırmızı, sarı çıkışların dahi kullanılamayacağı audio / video in girişleri olmayan, sadece scart girişi olan eski tip televizyonlar için de çözüm mevcuttur. Aşağıda yer alan RCA to Scart aparatı ile (cihazla birlikte verilmiyor) kullanılmak suretiyle media player televizyona bağlanabilmekte ve ses/görüntü alınabilmektedir. Bu bağlantı opsiyonu kullanımında da yine DTS downmix özelliği kullanılabilmekte ve DTS/AC3 5.1 sesler stereo olarak televizyondan izlenebilmektedir. Bu bağlantıda da yüksek çözünürlüklü filmlerde görüntü kalitesinin HDMI bağlantıya oranla kötü olacağını tekrar hatırlatmak gerekiyor.

8- Son olarak media player ile birlikte optik girişli ses sistemi kullanılacaksa cihazın setup bölümüne girilip audio ayarlarında spdif output RAW olarak ayarlanmalıdır.

Umarım açıklamalarım Philips HMP3000 media player kullanıcılarına ve cihazı almayı düşünenlere faydalı olmuştur.

@Balitto, ayrıntılı açıklamaların için çok teşekkürler.
    Artık konu benim açımdan net.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alehar -- 17 Kasım 2011; 21:09:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: antireis

hesi buradadan bir daha alışveriş yaparsam dünyanın en adi insanı olayım, adi herifler değişim talebi ile gönderdiğim cihazı aynen geri gönderiyorlar, cihaz servise gitmiş (seste sorun vardı) ancak philipsten öğrendiğim kadarıyla hiç bir teknik müdahale yapılmamış ve şimdi hepsi burada aynen geri gönderiyor, iade alın diyorum olmaz cihazı size göndereceğiz diyorlar, birde teknik müdahaleden kasıt ne aceba, yazılım ile filan cihazdaki ses kesilmesi sorununu çözmüş olabilirlermi niçin hiç bi işlem yapmadan geri göndersinlerki cihazı? yemin ediyorum daraldım.

Arızalı bir cihazı aynen geri yollayamazlar. En kötü ihtimalle sorunu gidermişlerdir de yollamışlardır. Madem yolladılar, ürünü tepeden tırnağa test edin. Herhangi bir sorunu varsa, yeniden yollayın. Hepsiburada'ya ürün iade ederken kargo bedeli ödemiyorsunuz nasıl olsa.

• Benim Hmp3000 dört ay kadar sorunsuz kullandıktan sonra stand-by konumuna geçmemeye başlamıştı..
    15 gün kadar evvel servise bırakmıştım; nihayet bu sabah gittim, merkez servisin değişim onayı ile bana yeni bir ürün verdiler..
    Philips destek - müşteri hizmetleri yetkilileri ve servisi gerçekten çok ciddi ve ilgili çalışıyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: frux

Benim Hmp3000 dört ay kadar sorunsuz kullandıktan sonra stand-by konumuna geçmemeye başlamıştı..
    15 gün kadar evvel servise bırakmıştım; nihayet bu sabah gittim, merkez servisin değişim onayı ile bana yeni bir ürün verdiler..
    Philips destek - müşteri hizmetleri yetkilileri ve servisi gerçekten çok ciddi ve ilgili çalışıyor..

Son zamanlarda benimkinde de acaip şeyler olmaya başladı. Menüde kendi kendine hareket etmeler, kumandayı algılamamalar gibi. Benimkinin de sonu servis olmasa bari.
  • Olmaz ama ben gene de bir deneyeceğim.
    Ek bir usb kablosu ile bu cihazı sinema sistemime usbden bağlıycam. Sinema sistemim de philips. Hafıza kartında olan filmleri görür ve oynatır diye düşünüyorum. Bakalım olacakmı..
  • tüm ısrarlarıma rağmen geri gönderdiğim cihazı tekrar aynen gönderiyorlar, iade başvurusu yaptım onuda kabul etmemişler sanırım 1 haftalık süre geçti diye, bilgisi olan varmı serviste ve kargoda geçen süre 1 haftalık koşulsuz iade sürecinden sayılıyormu, ALLAHım şu cihaz gelince sorunsuz çalışsın ya yoksa katil edecek bu hb beni, teknik müdahale yapılmadan nasıl düzelir cihaz oda bi muamma ama bekleyip göreceğiz.
  • quote:

tüm ısrarlarıma rağmen geri gönderdiğim cihazı tekrar aynen gönderiyorlar, iade başvurusu yaptım onuda kabul etmemişler sanırım 1 haftalık süre geçti diye, bilgisi olan varmı serviste ve kargoda geçen süre 1 haftalık koşulsuz iade sürecinden sayılıyormu, ALLAHım şu cihaz gelince sorunsuz çalışsın ya yoksa katil edecek bu hb beni, teknik müdahale yapılmadan nasıl düzelir cihaz oda bi muamma ama bekleyip göreceğiz.

Kardeşim , hemen mail at ve bu nedenlerden dolayı iade talebin işlee alınmazsa tüketici hakem heyetine başvurcağını bildir. Alırlar. Almak zorundalar.
  • quote:

tüm ısrarlarıma rağmen geri gönderdiğim cihazı tekrar aynen gönderiyorlar, iade başvurusu yaptım onuda kabul etmemişler sanırım 1 haftalık süre geçti diye, bilgisi olan varmı serviste ve kargoda geçen süre 1 haftalık koşulsuz iade sürecinden sayılıyormu, ALLAHım şu cihaz gelince sorunsuz çalışsın ya yoksa katil edecek bu hb beni, teknik müdahale yapılmadan nasıl düzelir cihaz oda bi muamma ama bekleyip göreceğiz.

Cihaz geri geldiğinde sorun devam ediyorsa, en yakın philips servisine kendin götür ve sorunu serviste tam olarak izah et.. Hatta serviste cihazı Lcd televizyona bağlatıp, arıza tespiti yapılmasını iste. Mutlaka bir çözüm bulunacaktır.. Canını fazla sıkma, hallolur..
  • quote:

quote:

Cihaz geri geldiğinde sorun devam ediyorsa, en yakın philips servisine kendin götür ve sorunu serviste tam olarak izah et.. Hatta serviste cihazı Lcd televizyona bağlatıp, arıza tespiti yapılmasını iste. Mutlaka bir çözüm bulunacaktır.. Canını fazla sıkma, hallolur..

evet öyle yapacağız artık yapacak bişey yok, yalnız dediğim gibi yıllardır müşterileri olan birini kaybetti hepsiburada, bir daha bedava ürün verseler işim olmaz muhatap bulma şansınız yok ürünü sattıktan sonra tabiri caizse sizi tanımıyorlar dalga geçer gibi mailler atıyorlar, buradan herkesi uyarıyorum hb ye dikkat iyice cıvıttılar...

• quote:

quote:

quote:

evet öyle yapacağız artık yapacak bişey yok, yalnız dediğim gibi yıllardır müşterileri olan birini kaybetti hepsiburada, bir daha bedava ürün verseler işim olmaz muhatap bulma şansınız yok ürünü sattıktan sonra tabiri caizse sizi tanımıyorlar dalga geçer gibi mailler atıyorlar, buradan herkesi uyarıyorum hb ye dikkat iyice cıvıttılar...

işte sırf bu yüzden net'ten alışveriş yapmayı sevmiyorum.. Adamlar sattığı malın arkasında durmuyorlar
    Ben HMP3000'i Kadıköy Vatan bilgisayar'dan satın almıştım. Dört ay kadar sonra sorun çıkartınca, Vatan'a götürdüm;orada ki mağaza sorumlusu, ''biz servise gönderelim; siz uğraşmayın ama biraz geç gelebilir'' deyince, Philips destek sayfasında müşteri temsilcisi ile chat yapıp, durumu anlattım ve beni en yakın philips servisine yönlendirdiler.. Zaten biliyorsunuz, yeni cihaz değişimi ile sorun çözülmüş oldu!!
    Servis'te sorunu bir şekilde çözmeye mecburlar.. Kafaya takma boşver..

• Bu Philips sitesindeki yetkililerle chat yapıp, cihaz için yeni yazılım hakkında bilgi alsak nasıl bir cevap alırız acaba...
  • arkadaşlar cihazda bazı videolarda kenarlardaki siyah bantı bir türlü alamadım kumandadan 16,9 4,3 ayarlarıda oynadım ama tam oturmuyor ekrana sizce nedendir saygılar
  • quote:

Bu Philips sitesindeki yetkililerle chat yapıp, cihaz için yeni yazılım hakkında bilgi alsak nasıl bir cevap alırız acaba...

Türkiye Philips değil de; bu yazılımı hazırlayan ekip, hangi ülkede ise onlara bir mail atmak lazım..

* > Aslında HMP3000'nin altyazıları, CNBC-e'de ki dizilerin altyazıları ile hemen hemen aynı font ve büyüklükte..
    Digitürk'ün yabancı dizilerinde ki altyazıların büyüklüğü de, hmp3000'nin altyazı büyüklükleri de aynı gibi..
    Ama yine de; egreat media player'lara yapılan mod yazılımlarla altyazıları istediğin kadar büyütme özelliği, philips hmp3000 için de yapılabilse çok güzel olur.. Altyazı font büyüklüğü en azından; 19-22 arası değil de, 21-24 arası büyütülebilmeli!!

Bugün biraz mukayese yapıp, fotoğraf da çektim..

Not: Fotoğrafları cep telefonu ile çektiğimden pek net değil ama, aynı mesafe ve açıdan 32 lcd tv'den görüntüledim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frux -- 19 Kasım 2011; 2:20:56 >

• frux haklısın. Altyazılar hemen hemen aynı boyutta gibiler. Sadece Philips'in altyazısının biraz daha kalın olması veya karakterlerin dış çerçevelerinin biraz daha belirgin olması daha iyi olurdu. Bazen parlak sahnelerde altyazıyı okumak işkence olabiliyor.

Ben şu ana kadar en azından bir tane daha güncelleme çıkar diye düşünmüştüm ama çıkmadı. Hatta custom firmware olayına girerler diye de düşünmüştüm ama onu da kimse yapmadı. Keşke az çok şu işlerden anlasaydım, kurcalar kendim büyütürdüm fontu. Çok zor olmasa gerek.
  • quote:

frux haklısın. Altyazılar hemen hemen aynı boyutta gibiler. Sadece Philips'in altyazısının biraz daha kalın olması veya karakterlerin dış çerçevelerinin biraz daha belirgin olması daha iyi olurdu. Bazen parlak sahnelerde altyazıyı okumak işkence olabiliyor.

Ben şu ana kadar en azından bir tane daha güncelleme çıkar diye düşünmüştüm ama çıkmadı. Hatta custom firmware olayına girerler diye de düşünmüştüm ama onu da kimse yapmadı. Keşke az çok şu işlerden anlasaydım, kurcalar kendim büyütürdüm fontu. Çok zor olmasa gerek.

Realtek chip set tool'la düzenlemeler yapılabilir sanıyorum.. Realtek tool diye bir araç bulup, indirmiştim bir yerden; realtek tool'u çalıştırıp, açılan pencereye, hmp3000'nin yazılımını sürükleyip, atınca yazılım bir takım işlemler yapıp, ayrı, ayrı değişik alt menü ve seçenekler açmıştı fakat programcılık konusunda hiç bilgim olmadıığı için; sadece programı biraz kurcalayıp, kapatmıştım..
    gamdanoterdam üstada da bu altyazıları modifiye etmesi için ricada bulunmuştum; cihaz elime geçerse, düzeltmeler yapmaya çalışırım dedi fakat olmadı..
    Yabancı forumlar da sürekli araştırıyorum; HMP3000 gibi realtek 1055 chipsetli cihazlar için hiç modifiye yazılıma rastlamadım.. Eğer bir gün birisi çıkıp, şu yazılımda sadece altyazı fontlarını biraz daha kalınlaştırıp, bir de altyazıyı büyütme işlemişne imkan veren iyileştirici moded yazılım hazırlarsa, hmp3000 kullanıcılarının kahramanı olacak

• 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.