Şimdi Ara

PHILIPS HMP3000 MKV MEDIA PLAYER (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.402
Cevap
16
Favori
109.818
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Balitto

quote:

Orijinalden alıntı: kanobi

Arkadaşlar Merhaba;

hmp3000 için 2+1 ses sitemi tavsiyeniz ne olur acaba ortalama 250-300 tl gibi bir bütçem var. Bu aletele birlikte kullandığınız ve memnun kaldığınız ses sistemi hakkında biraz bilgi verebilirmisiniz.

HMP3000 media playerin optik çıkışı bulunmaktadır. Dolayısıyla almayı düşündüğünüz ses siteminin dts destekli ve optik girişinin olmasına dikkat ediniz. HMP3000 de optik çıkıştan ve HDMI çıkıştan başka bir audio çıkışı bulunmamaktadır. Dolayısıyla bilgisayarlarda kullanılan 2+1 benzeri ses sistemlerini direkt hmp3000 e bağlayamazsınız.
    Öte yandan, DTS ve/veya Dolby Digital 5.1 ile kodlanmış filmlerdeki ses dosyalarını hakkıyla dinleyebilmek için HMP3000 için almayı düşündüğünüz ses sisteminin DTS destekli, Dolby Digital 5.1 ses verebilen ve dolayısıyla 5.1 hoparlörlü olması gerekmektedir.
    Bu çerçevede, 250-300 TL lik bütçeniz biraz yetersiz kalmaktadır diye düşünüyorum.
    Benim FMP3000 ile kullandığım ses sistemi Sony AV Receiver ve bağımsız Sony 5.1 hoparlör sistemi.

Bilgilendirme için teşekkürler.

Logitech 2+1 veya 5+1 sistemler var. Bunlarda optic giriş ve dts ses çözme var (hatta thx sertifikalı). bu sistemleri düşünüyordum hmp3000 için. Bütçeyi o yüzden düşük yazdım. Logitech 2+1 'in 300-400 tl.den fazla olduğunu düşünmüyorum.

• Soruları çok detaylı okumamakla birlikte ben bu cihazı hdmi ile bağladığım AV receiverdan kullanıyorum. Sesi RAW olarak ilettirip çözümlemeyi receiverdan yaptırıyorum. Görüntüyü de yine aynı bağlantı üzerinden TV'ye iletiyorum ve memnunum.
  • Şu yazı büyüklüğünü, hafızaya alamayışımızı hala halledemediler ya, pes diyorum. Basit bir şey için bekletiyorlar adamı!
  • quote:

Orijinalden alıntı: MAVİSAKAL 2

Şu yazı büyüklüğünü, hafızaya alamayışımızı hala halledemediler ya, pes diyorum. Basit bir şey için bekletiyorlar adamı!

Valla ben optik divx player döneminden beri kullanırım Philips cihazları ve bu konuda yani firmware düzeltmesi konusunda kesinlikle bir adım bile atmayacaklarından eminim. Güzel cihazlar üretiyorlar ama yazılım desteği sıfır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Timurlénk

quote:

Orijinalden alıntı: MAVİSAKAL 2

Şu yazı büyüklüğünü, hafızaya alamayışımızı hala halledemediler ya, pes diyorum. Basit bir şey için bekletiyorlar adamı!

Valla ben optik divx player döneminden beri kullanırım Philips cihazları ve bu konuda yani firmware düzeltmesi konusunda kesinlikle bir adım bile atmayacaklarından eminim. Güzel cihazlar üretiyorlar ama yazılım desteği sıfır.

Umuyoruz ki dediğiniz gibi olmaz.
    Cihaz gerçekten fiyat/performans olarak güzel bir ürün. Ama, altyazı büyüklüğünün 22 den fazla olmaması, gömülü Türkçe altyazılarda türkçe karakter sorunu, altyazı büyüklüğünün hafızaya alınamaması gibi göreceli olarak kolayca halledilebilecek konuların çözüme kavuşturulamaması gerçekten üzücü.

• Umarım ilerde aleti aldığım için piman olmam. Cidden -fiyatına göre- çok iyi bir cihaz. Yazık olmasın. Yoksa Philips'ten sonsuza kadar soğuyabilirim.
  • yaw ezcollmu hmp300 mı..arlarında 25 tl fıyat farkı var..ındırımde ezcooll..hangını almalıyım sızce..goruntu kalıtesınde fark varmıdır ıkısı arasında..
  • quote:

Orijinalden alıntı: indiana79

yaw ezcollmu hmp300 mı..arlarında 25 tl fıyat farkı var..ındırımde ezcooll..hangını almalıyım sızce..goruntu kalıtesınde fark varmıdır ıkısı arasında..

Ezcool alın tek bir arıza yada hatası yoktur,

phlıps ise şikayetçisi çoktur, araştırınız konuyu okuyunuz görünüz.

Ben bir ezcool satıcısı değilim, dark kullanıcısıyım ama dark al demiyorum sen dark satıyorsun derler.
  • quote:

yaw ezcollmu hmp300 mı..arlarında 25 tl fıyat farkı var..ındırımde ezcooll..hangını almalıyım sızce..goruntu kalıtesınde fark varmıdır ıkısı arasında..

Benzer segmentteki iki cihaz arasında görüntü kalitesi açısından gözle görülür bir fark olmayacaktır. İki cihazın da incelemeleri ve kullanıcı yorumları forumda mevcut. HMP3000 kullandığım için görüntü kalitesinin oldukça iyi olduğunu söyleyebilirim. Ancak burada da yazıldığı şekilde HMP3000 de altyazı yeterli büyüklükte ama, daha büyük altyazı ile seyretmek isteyenler için 22 den fazla büyütülemiyor. Gömülü altyazılarda türkçe karakter sorunu var ve seçtiğiniz altyazı büyüklüğünü hafızaya alamıyor (default olarak 20).
    Her iki cihazda da 1 adet usb mevcut. Bence bu her ikisi için de bir dezavantaj, ancak usb çoklayıcılar ile sorun çözülebilir. Her iki cihazda da optik çıkış var ve DTS destekli her ikisi de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Balitto -- 17 Kasım 2011; 0:44:10 >

• sagolun arkadaslar..bıyerde okudum altyazı sesten sonra gelıyormus falan demıs bırı..ıslemcılerı aynıysa ve gorutnu kalıtesı ıyıse bluray 50 gb lık fılmı yag gıbı ızletıyorsa aslıdna ezcol mantıklı..hdmıden bagladıgımda sesı tv ye dırek aktarıyor dımı..
  • quote:

sagolun arkadaslar..bıyerde okudum altyazı sesten sonra gelıyormus falan demıs bırı..ıslemcılerı aynıysa ve gorutnu kalıtesı ıyıse bluray 50 gb lık fılmı yag gıbı ızletıyorsa aslıdna ezcol mantıklı..hdmıden bagladıgımda sesı tv ye dırek aktarıyor dımı..

HMP3000 de şu ana kadar bahsettiğiniz gibi bir sorunla karşılaşmadım. Dediğiniz sorun altyazıdaki senkron hatasından kaynaklanabilir. HMP3000 de güzel bir özellik var. Altyazıda senkron kayması var ise bu durumu uzaktan kumanda ile hemen düzeltebiliyorsunuz zaten ileri veya geri alarak.
    Her iki cihazı da HDMI den televizyonun HDMI girişine bağladığınızda TV'ye direk sesi verecektir.
  • sagolasın..
  • quote:

sagolun arkadaslar..bıyerde okudum altyazı sesten sonra gelıyormus falan demıs bırı..ıslemcılerı aynıysa ve gorutnu kalıtesı ıyıse bluray 50 gb lık fılmı yag gıbı ızletıyorsa aslıdna ezcol mantıklı..hdmıden bagladıgımda sesı tv ye dırek aktarıyor dımı..

İşlemcileri aynı değil..
    HMP3000 modelinde; realtek 1055 -500 mhz chipset var
    Ezcool hd box'ta; clocklu nsi hd100(1055)400 MHz chipset kullanılmış..
    Hmp3000 de; renk-kontrast-ışık ayarları yapılabiliyor ve hafızaya alınabiliyor..
    Ayrıca film listesinde seçtiğiniz filmi seyretmeden ön izleme penceresinden filme göz atabiliyorsunuz..
    Ezcool hd box modelinde bu özellikler yok..
    Ayrıca bahsedilen senkron bozukluğu, ezcool hd box'ta filmi ileri veya geri sarınca oluşmaktadır.. (ezcool hd box konusunu inceleyin)

* Philips markasını sevmiyorum ve illa başka bir marka media player satın almak istiyorum diyorsanız
    Giriş seviyesi olarak; yine global bir ürün olan ve yeni nesil realtek 1055 - 500 mhz chipsetli egreat R6B modelini de tercih edebilirsiniz..

* Ya da çıtayı biraz daha yükseltip, network destekli yeni model Egreat R6A II (Realtek 1185 - 500 Mhz chipsetli) modeli de olabilir..

• yok abı dur kafamı karsıtırma zaten ıkısı arasında kaldım phlıpsle ezcolun..benım netle ısım yok..işlemcıın hızlı olmaısnın ne faydası var alete..goruntu acısından bır fark yaratırmı 500mhz olması.. elimde 40pfl 9705 phılıps tv var..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Balitto

quote:

Benzer segmentteki iki cihaz arasında görüntü kalitesi açısından gözle görülür bir fark olmayacaktır. İki cihazın da incelemeleri ve kullanıcı yorumları forumda mevcut. HMP3000 kullandığım için görüntü kalitesinin oldukça iyi olduğunu söyleyebilirim. Ancak burada da yazıldığı şekilde HMP3000 de altyazı yeterli büyüklükte ama, daha büyük altyazı ile seyretmek isteyenler için 22 den fazla büyütülemiyor. Gömülü altyazılarda türkçe karakter sorunu var ve seçtiğiniz altyazı büyüklüğünü hafızaya alamıyor (default olarak 20).
    Her iki cihazda da 1 adet usb mevcut. Bence bu her ikisi için de bir dezavantaj, ancak usb çoklayıcılar ile sorun çözülebilir. Her iki cihazda da optik çıkış var ve DTS destekli her ikisi de.
    Ezcool hd box ın bir artı yönü ise stereo L+R ses çıkışı mevcut. HMP3000 de böyle bir özellik yok.

ceyarar
    Teğmen

[X]

8 Haziran 2011; 23:37:42

1080p oynatıyor, dts çözüyor, 2.0'a downmix de yapıyor. Bu aletlerden fazla anlamamakla birlikte iki gündür kurcalıyorum, gayet güzel, şık ve kullanışlı görünüyor.

Yukardaki yorumlar çelişkili. İlk sayfalarda DTS çözüp stereo ya downmix yaptığı yazıyor, ayrıca ürünün arkasında stereo ses (analog) çıkış da mevcut. Ama son sayfalarda sadece optik ses çıkışı var, downmix de yapmıyor gibi açıklamalar mevcut.
    Hangisi doğru kafam karıştı açıkçası.

• Bende 5.1 ses sistemi yok ama arkadaşımın 5.1 pioneer receiver ses sistemine optik kablo ile bağlayıp, 5.1 dvd.iso ile test etmiştim. Sonuç bayağı iyidi.. Gerçek anlamda sesler etkileyicidi.. Aynı filmi 5.1 orjinal dvd de test etmiştik.. Bir farklılık göremedim..
  • quote:

yok abı dur kafamı karsıtırma zaten ıkısı arasında kaldım phlıpsle ezcolun..benım netle ısım yok..işlemcıın hızlı olmaısnın ne faydası var alete..goruntu acısından bır fark yaratırmı 500mhz olması.. elimde 40pfl 9705 phılıps tv var..

İşlemcinin pek önemi yok aslında. 400 Mhz ile 500 Mhz işlemcilerin gözle görülür bir fark yaratmayacağından emin olabilirsin. Bu tür aletlerde bellek önemlidir. Bellek ne kadar yüksekse, buffer oranı da o kadar yüksek olur. Bağlanan harici diskten okunan dosyaların tampon belleğe aktarımı da o derece fazla ve hızlı olur ki yüksek bitrate'li filmlerde takılma yaşamazsınız. Philips'in bu ürünü bellek konusunda fena sayılmaz ama bu işi iyi yapan bir cihaz arıyorsan, Western Digital'in ürünlerine bakmalısın. WDTV Live veya Live Hub, en iyi medya oynatıcılarından biridir.

• selam,bir süredir bende iki cihaz arasında kaldım artıları ve eksilerini gözönüne aldım ve bimeksten ezcool siparişi verdim aslında tam bir philips kullanıcısıyım tv alırken diğer markalara bakmadım bile kendi modelleri arasında seçim yaptım ezcool,u evime 20 dk yürüme mesafesindeki m.city bimeksten değil webden aldımki 7 günlük koşulsuz iade hakkımı olumsuz birşey görürsem hemen değişim yapıp hmp3000 alabileyim diye ama aldığımdan bugüne cihaz beni hiç üzmedi elimdeki avi mkv mp3 hatta panasonic fotoğraf makinamın çektiği mov videolar dahil bulup hariciye sokuşturduğum herşeyi sorınsuz oynattı cumartesi günü yaklaşık 4 saat aralıksız film müzik dinlememe rağmen ılınmadı bile altyazılar istediğiniz kadar büyüyor güncelleme ile siyah çerçeve geliyor birkaç altyazılı film izledim kesinlikle yazı aralarında göze batan boşluk vs rahatsız edici birşey yok konu başlığında bir arkadaş senkron kayması vs demiş ama bende ileri geri sardırmalar yapmama rağmen öyle birşey olmadı sanırım onun indirdiği filmde sorun vardı filmlerde ön izleme özelliği yok ve kontrast renk ayarlama özelliğide bunları almadanda biliyordum zaten bunlara ihtiyacımda yoktu televizyondan anında renk kontrast ayarı yapılyor çünkü mp3,lerde ileri geri sardırmalarda şarkıyı başa atmıyor altyazı ayarları rengi boyutu bıraktığınız gibi kalıyor sesi normal seçerseniz hdmı,dan tv,den ses ve görüntü alıyorsunuz diğer seçeneklerde tv,ye hdmı,dan yalnızca görüntü gidiyor ses optik çıkıştan amfiye ve 5+1,e gidiyorki işte şenlik burda başlıyor mkv,lerde türkçede dolby digital audio seçeneğinden ing.seçtiğinizde dts ses alıyorsunuz ve gerçekten film seyretmenin tadı çıkıyorson olarak bu yalnızca benim kişisel görüşlerimdir asla şu marka iyi bu kötü demem sonuçta bunlar 100 liralık giriş seviyesi cihazlar kesinlikle verdiğiniz parayıda hakediyor indiana özellikle sana söylüyorum nekadar araştırsan okadar kafan karışıyor al birini rahat et sana tavsiyem kafanda hangisi şuan ağır basıyorsa onu bimeks,webden al benim gibi 7 gün dene aklına yatmazsa değiştirip diğerini alırsın selamlar sevgiler.

• quote:

Orijinalden alıntı: ergin967

selam,bir süredir bende iki cihaz arasında kaldım artıları ve eksilerini gözönüne aldım ve bimeksten ezcool siparişi verdim aslında tam bir philips kullanıcısıyım tv alırken diğer markalara bakmadım bile kendi modelleri arasında seçim yaptım ezcool,u evime 20 dk yürüme mesafesindeki m.city bimeksten değil webden aldımki 7 günlük koşulsuz iade hakkımı olumsuz birşey görürsem hemen değişim yapıp hmp3000 alabileyim diye ama aldığımdan bugüne cihaz beni hiç üzmedi elimdeki avi mkv mp3 hatta panasonic fotoğraf makinamın çektiği mov videolar dahil bulup hariciye sokuşturduğum herşeyi sorınsuz oynattı cumartesi günü yaklaşık 4 saat aralıksız film müzik dinlememe rağmen ılınmadı bile altyazılar istediğiniz kadar büyüyor güncelleme ile siyah çerçeve geliyor birkaç altyazılı film izledim kesinlikle yazı aralarında göze batan boşluk vs rahatsız edici birşey yok konu başlığında bir arkadaş senkron kayması vs demiş ama bende ileri geri sardırmalar yapmama rağmen öyle birşey olmadı sanırım onun indirdiği filmde sorun vardı filmlerde ön izleme özelliği yok ve kontrast renk ayarlama özelliğide bunları almadanda biliyordum zaten bunlara ihtiyacımda yoktu televizyondan anında renk kontrast ayarı yapılyor çünkü mp3,lerde ileri geri sardırmalarda şarkıyı başa atmıyor altyazı ayarları rengi boyutu bıraktığınız gibi kalıyor sesi normal seçerseniz hdmı,dan tv,den ses ve görüntü alıyorsunuz diğer seçeneklerde tv,ye hdmı,dan yalnızca görüntü gidiyor ses optik çıkıştan amfiye ve 5+1,e gidiyorki işte şenlik burda başlıyor mkv,lerde türkçede dolby digital audio seçeneğinden ing.seçtiğinizde dts ses alıyorsunuz ve gerçekten film seyretmenin tadı çıkıyorson olarak bu yalnızca benim kişisel görüşlerimdir asla şu marka iyi bu kötü demem sonuçta bunlar 100 liralık giriş seviyesi cihazlar kesinlikle verdiğiniz parayıda hakediyor indiana özellikle sana söylüyorum nekadar araştırsan okadar kafan karışıyor al birini rahat et sana tavsiyem kafanda hangisi şuan ağır basıyorsa onu bimeks,webden al benim gibi 7 gün dene aklına yatmazsa değiştirip diğerini alırsın selamlar sevgiler.

Hocam senin sorunun cevabı aşağıda,

http://www.tdk.gov.tr/TR/Genel/BelgeGoster.aspx?F6E10F8892433CFFAAF6AA849816B2EF38C9FF22CFEEDAF0

• zeus sagol..pekı ezcolun bellegımı ıyıdır hmp3000 ınınmı..
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.