Şimdi Ara

PHILIPS LCD/LED TV CLUB (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.680
Cevap
22
Favori
424.435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • estağfurullah kardeş benimki sadece bir bilgi okadar bu konuda daha derin bilgi sahibi olan arkadaşların görüşlerini bekleriz
  • Arkadaşlar,

Uzun zamandır forumu takip ediyorum, çok da güzel paylaşımlar yapıyorsunuz

Benim basit bir sorum olacak

Philips 42" LCD TV almayı planlıyorum - bkz yılbaşından önce evlenen insan modeli

Ambilight özelliğini şu an düşünmüyorum, bilgisayardan izlediğim filmler için kendim momolight yapıcam

5322 modelini ilk görmüştüm, işime yarayabilecek gibi...
    Ama geçen gün Bursa'da yeni açılan Electro World mağazasında, 5322, yanında bir Cineos serisi ve yayında bir 7 serisi duruyordu. 37" cineos (tam modelini hatırlayamıyorum maalesef) oldukça iyi gösteriyordu. 5322'de diğerlerine kıyasla hareketli görüntülerde iz olmasa da, hafif bi titreşim benzeri fark dikkatimi çekti.

7 serisinde de titreşim sorunu görmedim.

Peki siz hangisini tavsiye edersiniz..? Şu sıralar sanki Full HD panele ekstra para vermek yerine Clear LCD ve Pixel Plus 2 gibi özellikler daha önemliymiş gibi geliyor..

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

• quote:

Orjinalden alıntı: cfiliz

Arkadaşlar,

Philips 42" LCD TV almayı planlıyorum - bkz yılbaşından önce evlenen insan modeli

Ambilight özelliğini şu an düşünmüyorum, bilgisayardan izlediğim filmler için kendim momolight yapıcam

Ama geçen gün Bursa'da yeni açılan Electro World mağazasında, 5322, yanında bir Cineos serisi ve yayında bir 7 serisi duruyordu. 37" cineos (tam modelini hatırlayamıyorum maalesef) oldukça iyi gösteriyordu. 5322'de diğerlerine kıyasla hareketli görüntülerde iz olmasa da, hafif bi titreşim benzeri fark dikkatimi çekti.

Peki siz hangisini tavsiye edersiniz..? Şu sıralar sanki Full HD panele ekstra para vermek yerine Clear LCD ve Pixel Plus 2 gibi özellikler daha önemliymiş gibi geliyor..

Dostum , daha önce philips 7332 ile samsung r81 i karşılaştırmıştık ve 7332 r81 in kalite olarak biraz altında kalmışdı. Zamanınız olduğuna göre çıkış tarihi çok yaklaşan 7762 (weblebi fiyatı:3690 YTL) ve 7962 (weblebi fiyatı : 4275 ytl) modellerini görmenizi tavsiye edeceğim. Ayrıca mevcut modellerin de bir miktar düşeceği kanaatindeyim.
    Kısaca şu an piyasada olan 7xxx li serileri tavsiye etmiyorum ama yenilerine bir bakmak gerektiği inancındayım.

• quote:

Arkadaşlar,

Selam;

Öncelikle tv'ye ayıracağınız bütçenizi öğrenebilirsek bu çerçevede amatör ve deneyime dayanan bilgilerimizi sizinle daha rahat paylaşabiliriz dostum. Ayrıca ağırlıklı kullanım amacınız nedir?. Saygılarımla

• le41r81b ile 42PFL7332 kıyaslandığında hangisi daha iyi bir seçim olur konuda bilgili arkadaşlardan yardım bekliyorum
  • İki ürün arasında bilvarch ile bir araştırma yapmıştk.40r81 daha iyi netice vermişdi.(Kişisel fikrimiz tabiki.Üstelik ben philipsciyimdir.)
  • Teşekkürler mokinto & ersengoksan...

Limiti 4000 YTL civarı düşünüyorum.. Temelde HDMI çıkışlı bilgisayarımız ile HD film ve uydu yayınlarını izlemek. Bazen de bilgisayar ile FEAR vb oyunlar oynamak...

Weblebi'ye baktım, ama bahsettiğiniz iki model arasındaki farkları tam anlayamadım..
  • quote:

Teşekkürler mokinto & ersengoksan...

Limiti 4000 YTL civarı düşünüyorum.. Temelde HDMI çıkışlı bilgisayarımız ile HD film ve uydu yayınlarını izlemek. Bazen de bilgisayar ile FEAR vb oyunlar oynamak...

Weblebi'ye baktım, ama bahsettiğiniz iki model arasındaki farkları tam anlayamadım..

Eğer benim mesajımla ilgili yazdıysanız cevabım şöyle olacak.
    Biz karşılaştırmayı yapmadan önce bir arkadaşım r81 in tipini beğendiğini ama teknik özellik olarak ise 7332 nin daha iyi olduğunu söylemişdi. Biz onun kafasındaki soru işaretlerini aydınlatmak adına(philipsin daha iyi olacağını düşünerek) ps3 ile ve normal dvd ve blu-ray ler ile teste gittik. Sonuç bizide philips standı görevlilerinide(test mahali teknosaydı) şaşırttı diyebilirim. R81 daha keskin ve daha net görüntülere sahipdi.Bu her test materyali için geçerliydi.
    Tekrar söylüyorum bu benim ve bilvarch ın kişisel yorumumuzdur.
    Saygılar.

• quote:

Orjinalden alıntı: ersengoksan

Arkadaşlar işte AUERA serisinden bir foto;

PHILIPS LCD/LED TV CLUB

Arkadaşlar Auera nın fiyatı maalesef beni aşdı.42pfl9900 Avrupa fiyatı 3100€.Auera fiyat

• Merhaba Mustahsil,

Ben 42PFL9732'de karar kıldım. estore'da 6.577 YTL. World karta 2 ay ertelemeli 8 taksitle veriliyor. Bunun altında taksitli fiyat bulamadım. Peşin ödemek istersen 6.200ê bulursun ama 300 YTL için peşin ödemeye değmez.

Farklara gelince, görüntü kalitesini etkileyeceek kriterler tamamen aynı. Yani görüntü kalitesinde fark yok. Farklar;

-9732'de multimedya kart yuvası var.
    -9732'de universal kumanda var (all in one).
    -9732'de iki yana ilave olarak panelin üstünde de ambilight var.

Bunlar dışında herşey aynı. Bu farkların önemi yoksa, boşuna 1.000 YTL fazla ödeme yapma. Benim için özellikle ambilight surround önemli. Bu sebeple 9732'yi tercih ediyorum.
  • ersangoksan biraz geç oldu ama yeni tv in hayırlı olsun hocam.

quote:

Orjinalden alıntı: Zingavella
    Merhaba Mustahsil,
    Ben 42PFL9732'de karar kıldım. estore'da 6.577 YTL. World karta 2 ay ertelemeli 8 taksitle veriliyor. Bunun altında taksitli fiyat bulamadım. Peşin ödemek istersen 6.200ê bulursun ama 300 YTL için peşin ödemeye değmez.
    Farklara gelince, görüntü kalitesini etkileyeceek kriterler tamamen aynı. Yani görüntü kalitesinde fark yok. Farklar;

Bunlar dışında herşey aynı. Bu farkların önemi yoksa, boşuna 1.000 YTL fazla ödeme yapma. Benim için özellikle ambilight surround önemli. Bu sebeple 9732'yi tercih ediyorum.

İşte benim hayalimdeki LCD.9732 derim başka bişey demem =)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperyaman -- 16 Eylül 2007; 2:41:02 >

• Bu başlıkta arkadaşlar hep üst modellerden söz etmişler ve görüntüler aktarmışlar ama ekonomik modellere de değinsek iyi olur, 42PFL5322 modelinden birkaç görüntü:

PHILIPS LCD/LED TV CLUB

PHILIPS LCD/LED TV CLUB

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 16 Eylül 2007; 3:50:53 >

• Bunlar uydu alıcısına scart ile bağlantıdandır

PHILIPS LCD/LED TV CLUB
  • Bence 42PFL5322 piyasadaki en uçuz ve F/P oranı yüksek başlangıç modeli ben gayet memnunum hareketli görüntülerde Sony 72 CRT ile yanyana test ettim fark göremedim, siyahlar, keskinlik ve kontrast çok iyi, rahatlıkla tavsiye edebilirim

PHILIPS LCD/LED TV CLUB
  • quote:

Orjinalden alıntı: mastor1

Bu başlıkta arkadaşlar hep üst modellerden söz etmişler ve görüntüler aktarmışlar ama ekonomik modellere de değinsek iyi olur, 42PFL5322 modelinden birkaç görüntü:

Resimler ve paylaşım için teşekkürler, Görüntüler... Phılıps LCD TV de gerçek ve doğal renkleri makyaja ihtiyaç duymadan sunabiliyor...
  • Orjinalden alıntı: ersengoksan

BİLMİYORUM BİLGİNİZDE Mİ PS3'TE SON UPGRADE İLE BİRLİKTE DVD GÖRÜNTÜSÜ 1080P'YE YÜKSELTİLİYOR ARTIK. YANİ DVD FORMATI EN KAYIPSIZ ŞEKİLDE 1080P FORMATINDA EKRANA YANSITILIYOR. BİLGİNİZDE OLSUN.

AYRICA EVİMDE SAMSUNG HTP P75 EV SİNEMA SİSTEMİ DE MEVCUT ANCAK DVD GÖRÜNTÜLERİNİ ONDAN ALMADIM. ÇÜNKÜ DVD SÜRÜCÜSÜ EN ÇOK 1080i FORMATINA YÜKSELTEBİLİYOR.

Yaw bu ps3 nasıl bir alettir öyle? Oyun makinasımı,yoksa en gelişmiş medya oynatıcısımı belli değil?
    Bu arada LCD de siyah rengin ne olduğunu sadece Philips gösteriyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: alperyaman

ersangoksan biraz geç oldu ama yeni tv in hayırlı olsun hocam.

quote:

Orjinalden alıntı: Zingavella
    Merhaba Mustahsil,

İşte benim hayalimdeki LCD.9732 derim başka bişey demem =)

Teşekkür ederim alperyaman. 9732'yi beğenmişsin harika bir tercih hocam salonum büyük olmasa hiç düşünmeden piyasada bulunan en iyi televizyonlardan biri olarak alırdım.

• quote:

Orjinalden alıntı: mastor1

Bu başlıkta arkadaşlar hep üst modellerden söz etmişler ve görüntüler aktarmışlar ama ekonomik modellere de değinsek iyi olur, 42PFL5322 modelinden birkaç görüntü:

PHILIPS LCD/LED TV CLUB

PHILIPS LCD/LED TV CLUB

Haklısın ancak ben halihazırda kullanıcıyım. Fakat halihazırda seçim yapmamış ancak ekonomik seviyede lcd araştıran ve bulanlar varsa bilgi verebilirler. BU ARADA UYDUDAN GÖRÜNTÜLER ÇOK ÇOK İYİ.

• Orjinalden alıntı: sho-ryu-ken

Orjinalden alıntı: ersengoksan

BİLMİYORUM BİLGİNİZDE Mİ PS3'TE SON UPGRADE İLE BİRLİKTE DVD GÖRÜNTÜSÜ 1080P'YE YÜKSELTİLİYOR ARTIK. YANİ DVD FORMATI EN KAYIPSIZ ŞEKİLDE 1080P FORMATINDA EKRANA YANSITILIYOR. BİLGİNİZDE OLSUN.

AYRICA EVİMDE SAMSUNG HTP P75 EV SİNEMA SİSTEMİ DE MEVCUT ANCAK DVD GÖRÜNTÜLERİNİ ONDAN ALMADIM. ÇÜNKÜ DVD SÜRÜCÜSÜ EN ÇOK 1080i FORMATINA YÜKSELTEBİLİYOR.

Yaw bu ps3 nasıl bir alettir öyle? Oyun makinasımı,yoksa en gelişmiş medya oynatıcısımı belli değil?
    Bu arada LCD de siyah rengin ne olduğunu sadece Philips gösteriyor

DOSTUM BİR DE PS3'LE SANA İNTERNETTE RAHATÇA SÖRF YAPABİLDİĞİNİ SÖYLESEM NE DERSİN ACABA. ANCAK WEB BROWSER'INA ALIŞMAK BİRAZ ZAMAN ALIYOR ONDAN SONRASI ÇOCUK OYUNCAĞI.

• quote:

Orjinalden alıntı: mokinto

quote:

Teşekkürler mokinto & ersengoksan...

Eğer benim mesajımla ilgili yazdıysanız cevabım şöyle olacak.
    Biz karşılaştırmayı yapmadan önce bir arkadaşım r81 in tipini beğendiğini ama teknik özellik olarak ise 7332 nin daha iyi olduğunu söylemişdi. Biz onun kafasındaki soru işaretlerini aydınlatmak adına(philipsin daha iyi olacağını düşünerek) ps3 ile ve normal dvd ve blu-ray ler ile teste gittik. Sonuç bizide philips standı görevlilerinide(test mahali teknosaydı) şaşırttı diyebilirim. R81 daha keskin ve daha net görüntülere sahipdi.Bu her test materyali için geçerliydi.
    Tekrar söylüyorum bu benim ve bilvarch ın kişisel yorumumuzdur.
    Saygılar.

MOKİNTO'YA BİR NEBZE KATILMAKLA BERABER ŞUNU SÖYLEBİLİRİM. PHİLİPS KULLANICISIYIM ANCAK PARLAKLIK VE KESKİNLİK OLARAK SAMSUNG ÖN PLANA ÇIKIYOR BU BENİM DE ŞAHSİ KANAATİM FAKAT RENKLERİN DOĞALLIĞI VE HIZLI SAHNELERDE GÖRÜNTÜ BAŞARISI PHİLİPS'TE DAHA BAŞARILI DİYEBİLİRİM. PHİLİPS'İ EN EKONOMİK MODELLERİ BİLE HAREKETLİ SAHNELERDE BIRAKIN LCD'Yİ BİR ÇOK PLAZMAYA ÇOK RAHAT KAFA TUTABİLİYOR HATTA RAHATLIKLA GEÇİYOR DİYEBİLİRİM.(Pionner'ı hariç tutuyorum.)

ŞU AN BİR TERCİH YAPSAM PHILIPS YADA SAMSUNG LCD'DEN BAŞKA BİR TERCİH YAPMAM. BU İKİSİ ARASINDAKİ TERCİH MESELESİ DE HANGİSİNE DAHA FAZLA ÖNEM VERDİĞİME BAĞLI OLURDU.(Parlaklık-Keskinlik mi? Yoksa Doğallık-Hızlı sahnelerdeki başarı mı?)

TABİİ Kİ BUNLAR DA BENİM KİŞİSEL GÖZLEMLERİM

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.