Şimdi Ara

PHILIPS LCD/LED TV CLUB (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.680
Cevap
22
Favori
424.435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Philips konusunda düşünenlere bunlar da moviemax görüntüleri;

PHILIPS LCD/LED TV CLUB

PHILIPS LCD/LED TV CLUB

PHILIPS LCD/LED TV CLUB

PHILIPS LCD/LED TV CLUB

PHILIPS LCD/LED TV CLUB

• Slm Mastor1;

Son düzeyde kullanıcıyı çok fazla yönlendirmemek için böyle bir yorumda bulundum. Elbetteki parlaklık ve keskinliği ayarlardan yükseltebiliriz ancak bu durumda görüntünün ve renklerin doğallığının kaybolma riski mevcut keskinlikte ciddi derecede arttırıldığında ekranda pikselleşme yani görüntü gürültüsünün artma ihtimali yüksek. O nedenle ayarların birbirleri ile dengeli tutulması gerekiyor. Elbette benim tercihim doğallığa hareketli sahnelerdeki pürüzsüzlüğe daha fazla önem vermek oldu bu nedenle philips tercihini yaptım. Yoksa başta samsung q91 alacağım diye yola çıkmıştım. Ancak arkadaşlarımızı çok da yönlendirmemek için kendi seçişimdeki önem verdiğim şeylere dikkat ettim. Saygılarımla

quote:

Orjinalden alıntı: mastor1

Sn. ersengoksan Bir hatırlatma:

Parlaklık ve keskinlik menüden ayarlanabilir ama doğallık ve hareket için yapılabilecek bir ayar yoktur!

Ayrıca ne demişler "keskin sirke küpüne zarar"

selamlar

quote:

Orjinalden alıntı: ersengoksan

quote:

Orjinalden alıntı: mokinto

quote:

Orjinalden alıntı: cfiliz

Teşekkürler mokinto & ersengoksan...

Limiti 4000 YTL civarı düşünüyorum.. Temelde HDMI çıkışlı bilgisayarımız ile HD film ve uydu yayınlarını izlemek. Bazen de bilgisayar ile FEAR vb oyunlar oynamak...

Weblebi'ye baktım, ama bahsettiğiniz iki model arasındaki farkları tam anlayamadım..

Eğer benim mesajımla ilgili yazdıysanız cevabım şöyle olacak.
    Biz karşılaştırmayı yapmadan önce bir arkadaşım r81 in tipini beğendiğini ama teknik özellik olarak ise 7332 nin daha iyi olduğunu söylemişdi. Biz onun kafasındaki soru işaretlerini aydınlatmak adına(philipsin daha iyi olacağını düşünerek) ps3 ile ve normal dvd ve blu-ray ler ile teste gittik. Sonuç bizide philips standı görevlilerinide(test mahali teknosaydı) şaşırttı diyebilirim. R81 daha keskin ve daha net görüntülere sahipdi.Bu her test materyali için geçerliydi.
    Tekrar söylüyorum bu benim ve bilvarch ın kişisel yorumumuzdur.
    Saygılar.

MOKİNTO'YA BİR NEBZE KATILMAKLA BERABER ŞUNU SÖYLEBİLİRİM. PHİLİPS KULLANICISIYIM ANCAK PARLAKLIK VE KESKİNLİK OLARAK SAMSUNG ÖN PLANA ÇIKIYOR BU BENİM DE ŞAHSİ KANAATİM FAKAT RENKLERİN DOĞALLIĞI VE HIZLI SAHNELERDE GÖRÜNTÜ BAŞARISI PHİLİPS'TE DAHA BAŞARILI DİYEBİLİRİM. PHİLİPS'İ EN EKONOMİK MODELLERİ BİLE HAREKETLİ SAHNELERDE BIRAKIN LCD'Yİ BİR ÇOK PLAZMAYA ÇOK RAHAT KAFA TUTABİLİYOR HATTA RAHATLIKLA GEÇİYOR DİYEBİLİRİM.(Pionner'ı hariç tutuyorum.)

ŞU AN BİR TERCİH YAPSAM PHILIPS YADA SAMSUNG LCD'DEN BAŞKA BİR TERCİH YAPMAM. BU İKİSİ ARASINDAKİ TERCİH MESELESİ DE HANGİSİNE DAHA FAZLA ÖNEM VERDİĞİME BAĞLI OLURDU.(Parlaklık-Keskinlik mi? Yoksa Doğallık-Hızlı sahnelerdeki başarı mı?)

TABİİ Kİ BUNLAR DA BENİM KİŞİSEL GÖZLEMLERİM

• Arkadaşlar kontrasta dikkat edin lütfen. Fotoğraf makinem bu resimlerde ve yukarıdaki moviemax resimlerinde çok prüzüszü görüntü alamadı(foto makinemin ayarlarından galiba) ancak doğal olarak önceden gönderdiğim kanald atv görüntülerinden daha net olduğunu söyleyebiliriim moviemax olduğu için.

PHILIPS LCD/LED TV CLUB

PHILIPS LCD/LED TV CLUB

• Ne demek ben teşekkür ederim mahcup ettin beni

quote:

Sn ergoksan

ben de espri mahiyetinde yazmıştım, bu devirde az bulunan tarafsızlık ve ince düşüncelerin için tebrikler

quote:

Slm Mastor1;

Son düzeyde kullanıcıyı çok fazla yönlendirmemek için böyle bir yorumda bulundum. Elbetteki parlaklık ve keskinliği ayarlardan yükseltebiliriz ancak bu durumda görüntünün ve renklerin doğallığının kaybolma riski mevcut keskinlikte ciddi derecede arttırıldığında ekranda pikselleşme yani görüntü gürültüsünün artma ihtimali yüksek. O nedenle ayarların birbirleri ile dengeli tutulması gerekiyor. Elbette benim tercihim doğallığa hareketli sahnelerdeki pürüzsüzlüğe daha fazla önem vermek oldu bu nedenle philips tercihini yaptım. Yoksa başta samsung q91 alacağım diye yola çıkmıştım. Ancak arkadaşlarımızı çok da yönlendirmemek için kendi seçişimdeki önem verdiğim şeylere dikkat ettim. Saygılarımla

quote:

Sn. ersengoksan Bir hatırlatma:

Parlaklık ve keskinlik menüden ayarlanabilir ama doğallık ve hareket için yapılabilecek bir ayar yoktur!

Ayrıca ne demişler "keskin sirke küpüne zarar"

selamlar

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: mokinto

quote:

Limiti 4000 YTL civarı düşünüyorum.. Temelde HDMI çıkışlı bilgisayarımız ile HD film ve uydu yayınlarını izlemek. Bazen de bilgisayar ile FEAR vb oyunlar oynamak...

Weblebi'ye baktım, ama bahsettiğiniz iki model arasındaki farkları tam anlayamadım..

Eğer benim mesajımla ilgili yazdıysanız cevabım şöyle olacak.
    Biz karşılaştırmayı yapmadan önce bir arkadaşım r81 in tipini beğendiğini ama teknik özellik olarak ise 7332 nin daha iyi olduğunu söylemişdi. Biz onun kafasındaki soru işaretlerini aydınlatmak adına(philipsin daha iyi olacağını düşünerek) ps3 ile ve normal dvd ve blu-ray ler ile teste gittik. Sonuç bizide philips standı görevlilerinide(test mahali teknosaydı) şaşırttı diyebilirim. R81 daha keskin ve daha net görüntülere sahipdi.Bu her test materyali için geçerliydi.
    Tekrar söylüyorum bu benim ve bilvarch ın kişisel yorumumuzdur.
    Saygılar.

MOKİNTO'YA BİR NEBZE KATILMAKLA BERABER ŞUNU SÖYLEBİLİRİM. PHİLİPS KULLANICISIYIM ANCAK PARLAKLIK VE KESKİNLİK OLARAK SAMSUNG ÖN PLANA ÇIKIYOR BU BENİM DE ŞAHSİ KANAATİM FAKAT RENKLERİN DOĞALLIĞI VE HIZLI SAHNELERDE GÖRÜNTÜ BAŞARISI PHİLİPS'TE DAHA BAŞARILI DİYEBİLİRİM. PHİLİPS'İ EN EKONOMİK MODELLERİ BİLE HAREKETLİ SAHNELERDE BIRAKIN LCD'Yİ BİR ÇOK PLAZMAYA ÇOK RAHAT KAFA TUTABİLİYOR HATTA RAHATLIKLA GEÇİYOR DİYEBİLİRİM.(Pionner'ı hariç tutuyorum.)

ŞU AN BİR TERCİH YAPSAM PHILIPS YADA SAMSUNG LCD'DEN BAŞKA BİR TERCİH YAPMAM. BU İKİSİ ARASINDAKİ TERCİH MESELESİ DE HANGİSİNE DAHA FAZLA ÖNEM VERDİĞİME BAĞLI OLURDU.(Parlaklık-Keskinlik mi? Yoksa Doğallık-Hızlı sahnelerdeki başarı mı?)

TABİİ Kİ BUNLAR DA BENİM KİŞİSEL GÖZLEMLERİM

• Kendi yazıma alıntı yapayım

7762 ve 7962 arasında (benim görebildiğim) sadece ambilight özelliği farklı.. Şu an ambilight düşünmediğim için sanırım 7762'yi tercih edeceğim..

Şurada Full HD olan 7662 modeli birkaç hafta öncesine kadar 4.000YTL'nin üzerinde iken, şimdi yine full HD, Pixel Plus 2, DVB-T, 3 HDMI giriş ve 5ms tepki süreli cihazın taksitle 3.690 YTL etiketi var...

Fiyat düşüşü etkileyici (ve biraz da düşündürü)

EDIT: Özellik listesinde "Supernova" diye birşey var. Herhangi bir fikriniz var mı? Yoksa sadece pazarlama unsuru mu sizce?

Weblebi'den başka sitede göremedim bu arada.. Philips'in fiyat listesinde de var bu ürün, ama yine philips'in ürün sayfalarında görünmüyor.. Yeni çıktığı için olsa gerek..

quote:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cat_power -- 17 Eylül 2007; 12:26:06 >

• quote:

Kendi yazıma alıntı yapayım

7762 ve 7962 arasında (benim görebildiğim) sadece ambilight özelliği farklı.. Şu an ambilight düşünmediğim için sanırım 7762'yi tercih edeceğim..

Şurada Full HD olan 7662 modeli birkaç hafta öncesine kadar 4.000YTL'nin üzerinde iken, şimdi yine full HD, Pixel Plus 2, DVB-T, 3 HDMI giriş ve 5ms tepki süreli cihazın taksitle 3.690 YTL etiketi var...

EDIT: Özellik listesinde "Supernova" diye birşey var. Herhangi bir fikriniz var mı? Yoksa sadece pazarlama unsuru mu sizce?

Weblebi'den başka sitede göremedim bu arada.. Philips'in fiyat listesinde de var bu ürün, ama yine philips'in ürün sayfalarında görünmüyor.. Yeni çıktığı için olsa gerek..

quote:

dostum 7762 yada 7962 de hemen bır ındırım soz konusu degıl ben gecen hafta dıkmen tıcaretten eylul fıat lıstesını aldıgımda sundakı urun 7662 3699ytl 7762 3999ytl 7962 ıse 4699ytl ıdı ama bılıyorsunuzkı ınternettekı satıslarda urunun fıatı bıraz dusebılıyor bu arada teknosanın yenı katalogundada 7762 var fıatı 4499 dan 3999a dusmus gosterılıyor kesınlıkle oyle bırsey yok teknosanın uydurması o cunku dırekt fıatı

supernova ıse bu ıkı modelın dızayn nına verılen ısım ayrı bır ozellıgı yok ıncelemeyı ıse phılıps france den bulabılırmısınız nerden mı bılıyorum cunku bu ıkı urunden bırını bende alacagımda ondan su anda dogubank dıkmen tıcarettede yok bakırkoy carousel dekı teknosada 7762 sı mevcut selamlar

• quote:

Arkadaşlar kontrasta dikkat edin lütfen. Fotoğraf makinem bu resimlerde ve yukarıdaki moviemax resimlerinde çok prüzüszü görüntü alamadı(foto makinemin ayarlarından galiba) ancak doğal olarak önceden gönderdiğim kanald atv görüntülerinden daha net olduğunu söyleyebiliriim moviemax olduğu için.

Dostum merhaba, Fotoğraf makinanın ayarlarını lütfen yap...47' LCD TV nin tüm detaylarını yakından görelim ...Resimleri yakından flash kullanmadan çek...Ambilihgt açıkken...
  • quote:

Orjinalden alıntı: mngb

quote:

Arkadaşlar kontrasta dikkat edin lütfen. Fotoğraf makinem bu resimlerde ve yukarıdaki moviemax resimlerinde çok prüzüszü görüntü alamadı(foto makinemin ayarlarından galiba) ancak doğal olarak önceden gönderdiğim kanald atv görüntülerinden daha net olduğunu söyleyebiliriim moviemax olduğu için.

Dostum merhaba, Fotoğraf makinanın ayarlarını lütfen yap...47' LCD TV nin tüm detaylarını yakından görelim ...Resimleri yakından flash kullanmadan çek...Ambilihgt açıkken...

Tamam dostum

Ancak zaten flaş kullanmadım. Du bakalım bu akşam iyice çalışırım bir de gündüz çekimleri yaoarım yarın sabahtan hadi hayırlısı

• quote:

quote:

Kardeş 7762 ve 7962 modeller demişsin ancak bu modelleri bulamadım ben. Tam model adlarını açıkça yazarsan bakalım bir araştıralım bilgi verme şansımız olabilir sana teşekkürler.

• quote:

quote:

quote:

Kardeş 7762 ve 7962 modeller demişsin ancak bu modelleri bulamadım ben. Tam model adlarını açıkça yazarsan bakalım bir araştıralım bilgi verme şansımız olabilir sana teşekkürler.

ersengoksan,

Modellerden biri (ki benim almayı düşündüğüm) 42PFL7762D. Fiyatı 3.690,00 (weblebi).

Özellikleri;
    106 cm, SUPERNOVA, LCD Full HD Panel (1920x1080p), HD Ready, PIXEL PLUS 2 HD, 5 ms TEPKİ SÜRESİ, DVB-T Tuner, DNM, Aktif Kontrol, 3 x HDMI Girişi

Şu linkten görebilirsiniz.. Bana çok mantıklı ve fiyatı da oldukça iyi geldi..

http://www.weblebi.com/UrunDetaylari.aspx?Id=CN4FC1NdiuhPkRqdKfZHjg

Diğer model de (ki çok benzeri, sadece Ambilight 2 özelliği ilave edilmiş)

42PFL7962D. Yine weblebi fiyatı (Philips DVP 3040 DVD/DIVX player hediyeli) 4.275,00 YTL.

http://www.weblebi.com/UrunDetaylari.aspx?Id=K_HNEetpMfGFe8IS9MIoOQ

Umarım faydalı olur

Selamlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cat_power -- 17 Eylül 2007; 17:24:13 >

• philips 42PFL7962D
     PHILIPS LCD/LED TV CLUB
     PHILIPS LCD/LED TV CLUB

philips 42PFL7862D
     PHILIPS LCD/LED TV CLUB
     PHILIPS LCD/LED TV CLUB

philips 42PFL7762D
     PHILIPS LCD/LED TV CLUB
     PHILIPS LCD/LED TV CLUB

• quote:

Tamam dostum

Ancak zaten flaş kullanmadım. Du bakalım bu akşam iyice çalışırım bir de gündüz çekimleri yaoarım yarın sabahtan hadi hayırlısı

Dostum merhaba, Kolay gelsin inşallah resimler hazırdır..SONY DSC-T9 Güzel makina, Panel harika resimler güzel olmazsa...Helvayı sen yapamıyorsun olur ha!!!! Örnek resimler aşağıda, son resme bende inanamadım....nasıl çektim... Görüntü kaynağı KABLO TV Resimler SONY DCS-N2 den...

PHILIPS LCD/LED TV CLUB

PHILIPS LCD/LED TV CLUB

PHILIPS LCD/LED TV CLUB

PHILIPS LCD/LED TV CLUB

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mngb -- 17 Eylül 2007; 23:26:11 >

• güzel kareler
  • quote:

Orjinalden alıntı: xfii

güzel kareler

Teşekkür ederim...Benim merakım 47' ve üstü panellerde Kablo TV, Standart Uydu Alıcı ile alınan yayın performansları nasıl oluyor...Büyük panellerde HD Uydu Alıcı tavsiye ediliyor...Öğreneceğiz forumdaki bilgi ve paylaşımdan...
  • Dostum mngb, çatlıcam ortadan nerede kaldı bizim 9632. sence 5000 ytl altına bulabilirmiyim gelince. Gerçi sende nereden bilicen ama işte sabırsızlanıyorum yavv
  • Üstat lar HD uydu alıcılarda hangisini önerirsiniz?
    LCD TV nin yanında HD uydu alıcı da almak farz oldu.Full performansı yaşayalım dimi ama =)
  • quote:

Orjinalden alıntı: mngb

quote:

Tamam dostum

Dostum merhaba, Kolay gelsin inşallah resimler hazırdır..SONY DSC-T9 Güzel makina, Panel harika resimler güzel olmazsa...Helvayı sen yapamıyorsun olur ha!!!! Örnek resimler aşağıda, son resme bende inanamadım....nasıl çektim... Görüntü kaynağı KABLO TV Resimler SONY DCS-N2 den...

PHILIPS LCD/LED TV CLUB

PHILIPS LCD/LED TV CLUB

PHILIPS LCD/LED TV CLUB

PHILIPS LCD/LED TV CLUB

Yav hocam valla şanslısın yav Kablo yayın için konuşuyorum bende ki görüntü rezalet ötesi yav tv izlemekten soğudum ya. Teknik servis bile 10 defa geldi düzeltemedi yayını.Show tv,trt1 izlenemiyor o derece yani. Maşallah senin yayın uydu kalitesinde gibi.Bu arada fotoğrafları çok güzel çekmişsin tebrikler.Zorla lcd tv aldırtır bu görüntüler adama

• quote:

Orjinalden alıntı: Formel

Yav hocam valla şanslısın yav Kablo yayın için konuşuyorum bende ki görüntü rezalet ötesi yav tv izlemekten soğudum ya. Teknik servis bile 10 defa geldi düzeltemedi yayını.Show tv,trt1 izlenemiyor o derece yani. Maşallah senin yayın uydu kalitesinde gibi.Bu arada fotoğrafları çok güzel çekmişsin tebrikler.Zorla lcd tv aldırtır bu görüntüler adama

Sayın Formel , Bizim apartmanda LCD TV sinde KABLO TV kullanan tek benim, 3 komşumda LCD TV sahibi ama onlar UYDU kullanıyorlar...Bendeki paneli gördüklerinde yaptıkları hata gözlerinden okunabiliyor...
    Yayın kaynağı ne olursa olsun panel yazılım ve menüsündeki özelliklerle SD yayınlarda çok başarılı...Yıl sonuna doğru beklediğim Dreambox 8000 HD Uydu Alıcısını panele bağladığımda HD yayına yakın bir görüntü alacağım sanırım...Kal sağlıcakla...

• quote:

Orjinalden alıntı: alperyaman

Üstat lar HD uydu alıcılarda hangisini önerirsiniz?
    LCD TV nin yanında HD uydu alıcı da almak farz oldu.Full performansı yaşayalım dimi ama =)

Dostum bekle acele etme HD UYDU ALICI bütçeni bilmiyorum ama bir kere alıp hiç pişmanlık duymayacağın tek model var DREAMBOX 8000 HD... Ankarada Kaya Center TR Genel Dağıtıcısı ben takip ediyorum,gelsin hemen alacağım...İnternetten cihazı incele sadece HD Alıcı değil çok fazlası var cihazda...
  • philips kendini bir hayli aşmış youtube dan izlediğim bu yeni seri televizyonları bence harika

madem ülkemizde hd yayın yok en azından philips aurea almak lazım çekici bir televizyon

fiyatlar seneye düşer herhalde sabretmek lazım sebat etmek lazım

herhalde 8000 ytl den aşağı olmaz

42 inç lcd almayı kesinlikle almayı düşünmüyordum ama philips aurea fikrimi değiştirdi

çok pahalı ama verilen ker kuruşun hakkın vereceğe benziyor
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.