Şimdi Ara

Philips LCD - Plazma TV

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
4.948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Herkese merhabalar. Philips LCD ve Plazmalar ile ilgili görüşlerinizi burada yazabilirsiniz...
  • Kalite, tasarim, goruntu, ses super.
    (özellikle pf9830 Lcd Tv.lerde.)
    Amblight harika bir yenilik.

ancak fiyatlarinin yanina bile yaklasilmiyor.
    fiyat/peformans = bilmem deger mi???

ben butce meselesi dolayisi ile
    listemden cikartmak zorunda kaldim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sulokal -- 11 Haziran 2006; 14:49:30 >
  • Özellikle Philipsin 32, 37 ve 42 '' 9830 modelleri üstün özelliklere sahip. Tabi önceliği 37'' modeli alıyor 1920*1080p çözünürlüğü ile. Bu modeli alan veya görüntüsünü izleyenlerden yorumlarını bekliyorum.

37PF9830 Özellikleri :

Resim/Ekran
    En-boy oranı : 16:9
    Parlaklık : 550 cd/m²
    Diagonal ekran boyutu (inç) : 37 inç
    Diagonal ekran boyutu (metrik) : 94 cm
    Görüntü ekranı tipi : LCD True HD W-UXGA Aktif matris
    Görüntü geliştirme : Progressive Scan, 3D Combfilter (tarama filtresi), Aktif Kontrol + Işık sensörü, Dijital Doğal Hareket, Titreşimli Satır Giderme, Movie Plus, Artı Geniş Ekran, Pixel Plus 2 HD, Dinamik kontrast geliştirme
    Ekran geliştirme : Yansıma önleyici kaplamalı ekran
    İzleme açısı (yatay) : 176 derece
    İzleme açısı (dikey) : 176 derece
    Panel çözünürlüğü : 1920x1080p
    Tepki süresi (tipik) : 6 ms
    Dinamik ekran kontrastı : 5000:1

Ambilight
    Ambilight Özellikleri : Ambilight 2 Kanal, Video içeriğine otomatik uyarlanma, 2 Kanal Sol/Sağ kontrolü
    Renk Ayarları : Tam Çok Renkli
    Işık Kısma Fonksiyonu : Manuel ve Işık Sensörü ile
    Hafıza modları : 2 Kanal & 1 Kişisel renk, 4 Aktif Uyarlamalı mod

Desteklenen Ekran Çözünürlüğü
    Bilgisayar formatları : 640 x 480, 60Hz, 800 x 600, 60Hz, 1024 x 768, 60Hz
    Video Formatları : 640 x 480i - 1Fh, 640 x 480p - 2Fh, 720 x 576i - 1Fh, 720 x 576p - 2Fh, 1280 x 720p - 3Fh, 1920 x 1080i - 2Fh

Ses
    Ses Geliştirme : Otomatik Ses Sabitleyicisi, Dijital Sinyal İşleme, Dinamik Bas Geliştirme, Grafik Ekolayzer
    Ses Sistemi : Virtual Dolby Digital
    Çıkış gücü (RMS) : 3x15W

Hoparlörler
    Dahili hoparlörler : 3
    Hoparlör tipleri : Flat NXT Monolith Hoparlörler, Entegre subwoofer

Kolaylıklar
    Kurulum Kolaylığı : Otomatik Program İsimlendirme, Otomatik Kanal Kurulum (ACI), Otomatik Ayar Sistemi (ATS), Otomatik Hafızaya Alma, PLL Dijital Ayar, Tak ve Çalıştır
    Kullanım kolaylığı : Ekran Üstü Gösterim (On Screen Display), Program Listesi, Smart Görüntü Kumandası, Smart Ses Kumandası
    Uzaktan kumanda tipi : RC4310
    Teletekst : 1200 sayfa Hypertext
    Teletekst geliştirmeleri : Habit Watch, Program bilgi Hattı
    Resim içinde Resim (PIP) : Tam çift ekran (2 tuner), Mozaik, Teletext Çift Ekran (Text Dual Screen)
    Uzaktan Kumanda : Amp, DVD, DVD-R, Sat, Evrensel ve Öğrenebilir, VCR
    Ekran Format Ayarları : 6 Geniş Ekran Modu, Otomatik Format, Altyazı ve Başlık Kaydırma, 14:9 Sinema Açılımı, 16:9 Sinema Açılımı, Geniş Ekran, 4:3, Süper Zum, Altyazı Zumlama
    Saat : Akıllı Saat
    Çocuk Koruması : Çocuk Kilidi + Ebeveyn Kontrolü
    Bağlantı Geliştirme : Kolay bağlantı

Multimedya Uygulamaları
    Dijital İçerik Yönetimi : Dijital Medya Okuyucu
    Hafıza Kartı Türleri : Compact Flash tip I, Compact Flash tip II, Memory Stick (Hafıza kartı), Microdrive, MultiMedia Card (MMC), Secure Digital Card (SD), Smart Media Card
    Multimedya bağlantıları : USB
    Çalma/Oynatma Formatları : JPEG Sabit resimler, MP3, Slayt gösterisi dosyaları (.alb)

Tarama/Alma/Aktarma
    Tuner bantları : Hiper bant, S Kanalı, UHF, VHF
    TV sistemi : PAL, SECAM
    Video tekrar oynatma : NTSC, PAL, SECAM
    Anten Girişi : 75 ohm koaksiyel (IEC75)

Bağlanabilirlik
    Ext 1 Skart : Ses Sağ/Sol, CVBS giriş/çıkış, RGB
    Ext 2 Skart : Ses Sağ/Sol, CVBS giriş/çıkış, RGB, Y/C
    Ext 3 Skart : Ses Sağ/Sol, CVBS giriş, CVBS giriş/çıkış
    Ext 4 : S/PDIF dijital koaksiyel, YPbPr
    Ext 5 : DVI-I ve HDCP, YPbPr
    Ext 6 : HDMI
    Diğer bağlantılar : Analog ses Sol/Sağ çıkış, S/PDIF girişi (koaksiyel), S/PDIF çıkışı (koaksiyel)
    Ön / yan bağlantılar : 2x USB, Ses Sağ/Sol giriş, CVBS giriş, Kulaklık çıkışı, Çok yuvalı hafıza kartı okuyucu, S-Video girişi

Güç
    Güç tüketimi : 221 W
    Bekleme durumunda güç tüketimi : 1
    Şebeke elektriği : AC 220 - 240 V +/- %10
    Ortam sıcaklığı : +5 -/+ 40 C

Boyutlar
    Ürün boyutları (GxDxY) : 1130 x 680 x 96mm
    Ürün ağırlığı : 28 kg
    Karton boyutları (GxDxY) : 1188 x 900 x 297mm
    Ambalajla birlikte Ağırlık : 47 kg
    Renkli kabin : Gümüş (11092)

Aksesuarlar
    Aksesuarlarla Birlikte : DVI-I - VGA adaptörü, Motorlu RC dönebilen ayak, Opsiyonel duvara montaj aparatı
    Opsiyonel aksesuarlar : 5'i bir arada bağlantı kablosu, Yer standı

• modellerine göre değişmekle beraber kıyaslama bkımından orta şekerli olabilir.ama kesinlikle model kıyaslamamız gerekir
  • daha oncede sormuştum ama cevaplayan olmadı bari burda sorayim philips 42pf5320 modeli için neler düşünüonüz?
  • 37PF 9830 kullanıcıları için genel bilgi vereceğim.

Aşağıdaki veriler kişisel seyir zevkim ile siyah ve parlak renleklerdeki sorunları asgariye indirgemek doğrultusunda en yüksek verimi aldığım değerlerdir. Kendi kişisel seyir zevkinize göre farklı değerlerde girebilirsiniz.

Değerlerde değişiklikleri yapmadan önce fabrika ayarlarını lütfen not alınız !

0 6 2 5 9 6 ve info tuşlarına seri şekilde peşpeşe basarak "Service Menu" ye giriniz. Sonrasında;

"Aligments" ana başlığı altında
    "White Point" seçiniz

ve sırasıyla aşağıdaki değerleri giriniz:

Colour Temperature = Normal
    " " Red = 116
    " " Green= 92
    " " Blue= 88
    Red BL Offset= 10
    Green BL Offset = 7

bu değişikliklerden sonra "Store" seçeneğiyle ayarları hafızaya alıp menu tuşuna basarak normal TV ye dönünüz.

Bu kez TV "menu" süne girerek görüntü ayarlarında aşağıdaki değerleri giriniz:

Contrast = 69
    Brightnes= 60
    Colour= 40
    Sharpness= 3
    Tint= Normal
    Digital Options=Movie Plus (Standart ve Pixel Plus kişisel tercihinizdir)
    Dynamic Contrast= Min
    DNR = Min
    Colour Enhancement= On
    Active Control= Min

Tv'niz renk sıcaklığı ayarını "normal" seçeneğinde tuttuğunuz sürece yukarıdaki ayarlar geçerli olacaktır.

Herhangi bir arıza durumunda servis çağırmadan önce "service menu" de yaptığınız değişiklikleri garantinin geçersiz duruma düşmemesi için fabrika ayarlarına döndürmeyi unutmayınız !

Önemli: Uzman değilseniz yukarıda verilen değerler dışında "Service Menu" de bulunan diğer ayarları değiştirmeyiniz !!!

Turkeyforumdan alıntıdır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    philips lcd tv görüntü yok
    16 yıl önce açıldı
    Samsung T260HD LCD Monitör+TV
    13 yıl önce açıldı
    Samsung 40D6000 LED TV
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

• Teşk. coco35
  • Philips modellerini kulanan arkadaslar bizimle bilgilerinizi paylasınız.
  • Philips kullanan kimse yok heralde
  • 42" 9624 d/10 lcd aldım daha tam çözemedim. kullanan arkadaş var mı?
  • Pardon yanlış yazmışım numarasını.. Philips 42 PF 9641D/10 106cm LCD-TV olacak
  • quote:

Orjinalden alıntı: Vipracing

Benim favorim (Kendime göre en çok beğendiğim plazma)
    Philipsler :
    PHILIPS 42PF9966 106 EKRAN PLAZMA HD PIXEL PLUS2.Gerçekten eşsiz güzellikte bir panel.Diğer hepsinden farklı.
    http://www.hepsiburada.com//productdetails.aspx?categoryid=152054&productid=evphp42pf9966
    Modeller
    http://www.consumer.philips.com/consumer/catalog/catalog.jsp?activeCategory=FLAT_TV_CA_TR_CONSUMER&fhquery=fh_location%3D%2F%2Fconsumer%2Ftr_TR%2Fcategories%3Ccatalog_tr_consumer%2Fcategories%3CTV_GR_TR_CONSUMER%2Fcategories%3C%7BFLAT_TV_CA_TR_CONSUMER%7D%26&fredhopperpage=index.jsp&language=tr&country=TR&catalogType=CONSUMER

İstanbul Bilişim bu cihazın 50 incinde bir adet teşhir indirimi yapmış. Baya uygun gözüküyor. Philips 50PF9967D modelin adı. D harfi DVB Tuner demek olabilir.

• Merhabalar,

Philips 42PF5320/10 (geniș ekran flat TV ve Digital Crystal Clear (Dijital Kristal Netlik)

televizyonumun HDMI çıkışı yok ve HD görüntü alabilmek için DVI to HDMI dönüştürücü kullanarak görüntü alabiliyorum. TV'nin çıkışlarını seçebileceğim ekranda DVI çıkışı için 2 tane seçim yapabileceğim yer var. Biri ''PC'' diğeri de ''HD'' Uzun bir süre TIVIBU kutusunu çözünürlük ayarlarından 1080p'yi seçerek ''PC'' çıkışından bu şekilde kullandım. Bir süre sonra TV'yi akıllı TV yapmak için Xiaomi MIBOX aldım. Ancak MIBOX'ımı direkt olarak HDMI dönüştürücüye taktığımda görüntü alamadım. Nasıl çalıştırabilirim diye denemeler yaparken şunu keşfettim; 3 HDMI çıkışı olan bir switcher aldım ve swicher arasında geçiş yaparken ilk önce TIVIBU kutusunu çalıştırıp görüntü aldıktan sonra yine switcherın HDMI geçiş tuşuna bastıktan sonra MIBOX'a geçiş yaptığımda MIBOX'ın da görüntüsünü alabildiğimi keşfettim. TIVIBU kutusunun çözünürlük ayarını 1080i yaptığımda görüntüğü ''HD'' çıkışından alabiliyor ancak bu sefer MIBOX'ın görüntüsü PC'den de HD'den de gelmiyor. Bu sepeple 1080p ayarında uzun süre ikisini birlikte kullanabildim. Ancak anladığım kadarıyla TV bunu desteklemiyor. TV'nin destekledikleri;

Desteklenen Ekran Çözünürlüğü

•Bilgisayar formatları Çözünürlük

640 x 480 - 60, 67, 72, 75 Hz

800 x 600 - 56, 60, 72, 75 Hz

1024 x 768 - 60, 70, 75Hz

1280 x 1024 - 60Hz

•Video Formatları Çözünürlük

640 x 480i - 1Fh

640 x 480p - 2Fh

720 x 576i - 1Fh

720 x 576p - 2Fh

1280 x 720p - 3Fh

1920 x 1080i - 2Fh

Velhasıl yakın zamanda TIVIBU üyeliğimi bitirip yerine UYDUNET'in kutusunu aldım. TIVIBU'yu switcher üzerinden çıkarttığım bağlantı noktasına UYDUNET'i taktım. Görüntü direkt olarak ''HD'' çıkışından geldi ve UYDUNET kutusu çözünürlük ayarı yapmaya izin vermiyor. Görüntü direkt olarak ''HD'' çıkışından geldiğine göre de 1080i olarak görüntü veriyor. Bu sebeple MIBOX'ımı da kullanamıyorum. Switcher aracılığıyla ya da direkt olarak MIBOX'ımı taktığımda görüntüyü hiçbir şekilde alamıyorum.

Başka bir durum da; MIBOX'ın çıkış ayarlarında normal şartlar altında 1080i de var 1080p de 720p de hatta 4K'da ancak MIBOX'ın çözünürlük ayarlarına girdiğimde sadece 1080p ve 720p çıkıyor.

Bu konu ile ilgili fikri ya da bilgisi olan birisi varsa çözüm önerilerini bekliyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.