Şimdi Ara

Philips LCDler ve ölü pixel...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçtiğimiz hafta 190S7 Philips 19" LCD monitör aldım, eve götürmeden önce yukarıda bir test edip emin olayım dedim ve korktuğum başıma geldi.

Hemen 2. bir kutu getirdiler, onu da açıp test ettik ve durum aynıydı, ikisindede tam ortada ölü pixel.

Bu olayın ertesinde iade yaptım ama bir kere LCD almaya niyetlenmişken peşini de bırakmak istemiyordum. Sonuçta yine Philips'in 190X6 FB modelinde karar kıldım, 600 YTL civarında bir fiyatı vardı ancak ölü pixel garantisi veriliyordu.

Düşünmeden alıp eve götürdüm ancak kabus daha yeni başlıyordu.

Akşamında ürünü değiştirdim ancak aslında değişen sadece ekrandaki ölü pikselin yeriydi.

Hikaye aynı döngüde ilerledi ve bugün, en son 4. 190X6FB 'de de ölü piksel çıkınca isyan edip iade ettim.

Bu arada Philips tüketici hattını da aradım. (0800lü hatları ne hikmetse çalışmıyor, başka bir telefon bulup ordan ulaştım).

Durumu anlattığımda bana mağazadan yenisiyle değiştirmemi, yapacak başka birşey olmadığını, istersem Mecidiyeköy'deki servislerinde de test yaptırabileceğimi söylediler.

Kadıköy'den kalkıp Mecidiyeköy'e neden gideyim, ölü piksel garantisi olan bir monitör 4 defadır hatalı çıkıyor diye kendi zamanımdan olmam saçma, hoş zaten yeterince oldum da.

Durumu Hollanda'daki ana merkeze e-mail vasıtasıyla bildirdim, şu anda cevap bekliyorum.

Her ne kadar bu sektörde kendini ispatlamış bir marka olsa da Philips alırken bu hikayeyi de aklınızda bulundurmanızı öneririm.

• Geçmiş olsun. Ancak bu konuda sıfır ölü piksel garantisi veren bir firmayı da ölü pikseller nedeniyle eleştirmek ne kadar doğru olur oturup düşünmek gerekir. Sonuçta ürünü yenisiyle değiştirme hakkına sahipsiniz. Ancak karşılaştığınız sorun üreticiden çok dağıtımcılardan kaynaklanan bir olaymış gibi geliyor bana. Zira genelde satıcı firmalar, ölü piksel çıkan bir ürünü hele ki ölü piksel garantisi olmayan bir ürünü farkettirmeden satma girişiminde bulunuyorlar. Özellikle bir firma toplu olarak alım yapıyorsa zaten baştan vay haline. Bu şekilde biriktirilmiş ürünlere denk geldiğinizi sanıyorum. Bir de Philips'in yanılmıyorsam sadece X ve B serisi monitörlerinde sıfır ölü piksel garantisi var. Yani ilk denemiş olduğunuz 190S7 modeli ölü piksel garantisi taşımıyor.
  • emptyrean'a katılıyorum. O kadar uğraşmak tabi ki hoş birşey değil ama değiştirme garantisi konusunda tek başına savaşan bir firmayı da herşeye rağmen kutlamak lazım.

Umarım sağlam bi tane bulursun
  • bende kendimi şanssız sanırdım..
    şaka bir tarafa 6 kere üst üste ölü piksel çıkması normal değil..
    bende arkadaşın dediği gibi sorunlu bir parti yada biriktirilmiş sorunlu malların satışı gibi algılıyorum..
  • sağolun, satın aldığım firma zaten bana çok yardımcı oldu o konuda hakları var. bu konuda kesinlikle en ufak dahi olsa hataları olduğunu sanmıyorum. yalnız ölü pixel garantisi verilmiş olsa da neticede önümde eski crt ekranım duruyor yani bir işime yaramadı. 4 garantili ürün denedim ve hepsi aynı şekilde defoluydu, bunun doğrusunu yanlışını düşünmeye gerek bile görmüyorum, artı verdiğim taksi paraları kaybettiğim zaman da cabası. üreticinin ölü pixel garantisi vermesi ürünününe güven duyduğunu gösterir. çıksa bile bunun minimum düzeyde olacağını tahmin ettiklerinden dolayı genel bir garanti veriyorlar. konuyla ilgili halen philips global müşteri hizmetlerinden cevap bekliyorum, alır almaz burada da sizlerle paylaşacağım.
  • bende 190x6 monitorumde kırmızı bir olu pixel nedeniyle degistirdim yeni monitorumde olu pixel yok ancak simdide 1280x1024 çözünürlükte bazı yazılarda ve fotoğraflarda titreme yapıyor. Bu normalmi yaşayan var mı başka?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi circuit -- 3 Aralık 2006; 22:10:06 >
  • bu kadar sorundan sonra bende 19" LCD almak niyetinde idim.
    şimdi 19" CRT flat alayım gitsin diyom vallahi.

birde arkadaşlar sizlere teşekkür ediyom.
    deneyimlerinizi sorunlarınızı burada anlatıpta bizlere referans oldunuz sağolun.
    hepinize saygılar arkadaşlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: circuit

bende 190x6 monitorumde kırmızı bir olu pixel nedeniyle degistirdim yeni monitorumde olu pixel yok ancak simdide 1280x1024 çözünürlükte bazı yazılarda ve fotoğraflarda titreme yapıyor. Bu normalmi yaşayan var mı başka?

analog kullanıyorsundur ondan yapabılr,
    dvi kabloya gec
  • arkadaşlar merhaba
    yaklaşık 11 ay önce 190X6FB aldım ve şu an bir ölü pixel farkediyorum ilk aldığımda yok olduğundan eminim..
    bu durumda ne yapmalıyım????
    garanti kapsamına giriyormu?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.