Şimdi Ara

PHILIPS PUS6412/12 Kullanıcı Yorumları (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
311
Cevap
13
Favori
43.412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: programmer_onur

Bence LG düşünebilirsin ama biri 49 diğeri 43 inç verdiğin seçenekler arasında. Android sorunları tam gaz devam ediyor ve ayrıca vertical banding de var. Dünya Kupası eziyet oldu adeta.

Alıntıları Göster
    Usta aynen LG de 49 pahalı geliyordu. Vatan ve Teknosa personeli Philips den soğuttu bu iki satıcı firma sürekli LG öneriyor anlam veremedim fakat okadar konuştular ki LG 43 uj 701 aldım. Acaba servis kurulum yapınca hangi testleri yapabilirim bu programları nerede bulabilirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CanerT35

Philips pus6412 tercih edebilirsin bence ekrani daha parlak ve canlidir lg'ye gore.philips kontrast degeri 1300:1 dir.input lag'ı 30 ms dir ve gerçek hertzi 60 dir,ikisi de direct led bu iki taraf icin de iyi bi şey .Ben vatanda gittim inceledim herhangi vertical banding tarzi sorunu yoktu satici yeni android surumuyle herhangi takilma sisme olmadigini soyledi lgye gore daha ince şık bir tv kanal gecis sureli ortalama iki tv icin de 2,3 saniye civari

Vatan ve Teknosa personeli Philips den soğuttu bu iki satıcı firma sürekli LG öneriyor anlam veremedim fakat okadar konuştular ki LG 43 uj 701 aldım. Acaba servis kurulum yapınca hangi testleri yapabilirim bu programları nerede bulabilirim.

• Arkadaşlar çok ilginç bir sorun keşfettim. Bu PUS6412'nin (ve muhtemelen diğer Android Philips'lerin) orjinal kumandasında bir salaklık var.

Şöyle ki, kumandayı TV'nin sağ alt köşesindeki IR alıcı göze 10-15 cm yamuk açı ile tutup kumandada herhangi bir tuşa basarsanız alıcı gözün kırmızı ışığı basış esnasında yanıyor ANCAK BASILAN TUŞUN KARŞILIĞI OLAN KOMUTU TV İŞLETMİYOR, yani hiçbirşey olmuyor ekranda.

LAKİN kumandayı tam olarak ve doğru açı ile IR göze doğrultup basarsanız ışık yandığı gibi komutlarda sorunsuz işleniyor. Yani işlevsel oluyor. Bildiğim kadarıyla İnfrared kızılötesi dışında kumanda ile TV'nin konuşma durumu yok, peki o zaman bu gariplik sizce neden?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar maç yayınları için kullandığınız ayarları paylaşabilir misiniz rica etsem

• quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

Arkadaşlar çok ilginç bir sorun keşfettim. Bu PUS6412'nin (ve muhtemelen diğer Android Philips'lerin) orjinal kumandasında bir salaklık var.

Şöyle ki, kumandayı TV'nin sağ alt köşesindeki IR alıcı göze 10-15 cm yamuk açı ile tutup kumandada herhangi bir tuşa basarsanız alıcı gözün kırmızı ışığı basış esnasında yanıyor ANCAK BASILAN TUŞUN KARŞILIĞI OLAN KOMUTU TV İŞLETMİYOR, yani hiçbirşey olmuyor ekranda.

LAKİN kumandayı tam olarak ve doğru açı ile IR göze doğrultup basarsanız ışık yandığı gibi komutlarda sorunsuz işleniyor. Yani işlevsel oluyor. Bildiğim kadarıyla İnfrared kızılötesi dışında kumanda ile TV'nin konuşma durumu yok, peki o zaman bu gariplik sizce neden?
    Kumanda çift taraflı olduğu için bir tarafı kullanırken diğer tarafın tuşları aktif olmaz. Siz yan tuttuğunuzda da 2 tarafın da işlevi olmuyor galiba.

• Arkadaşlar selam. Bu sabah kalktığımda TV'nin kendini Android 7 tabanlı yeni ve son sürüme güncellediğini fark ettim. Arayüz değişmiş. Mesela Android Ayaları ve buna bağlı uygulama listesi ekranın sağına hizalı dikey şerit şeklinde. Sol taraf boş. Sizce eskisi daha iyi değil miydi?

Sürüm bu: version:003.000.246.005

Yalnız her zamanki gibi Philips sitesindeki yazılım release tarihi ile TV menüsündeki uyuşmuyor. Tv üzerindeki 11 Jun yazarken Philips sitesinde 19 Jun (Haziran) diyor

Arayüzdeki farklılıklar biraz can sıkıcı ve alışılmadık duruyor bence. Uygulamaları YÖNET denildiğinde listenin minnacık kalması özellikle. Neyse ki home ekranında ana uygulamaları hala görebiliyoruz. :)

Bakalım ilk resetimizi ne zaman yiyecez. İnşallah biraz olsun stabilite artmıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 24 Temmuz 2018; 12:21:6 >

• programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Hocam fotoğraf paylaşabilir misin? Geçen hafta güncelledim ben ama değişen birşey yok arayüzde.
  • Bu arada evi komple philips ürünleri ile donalttım :D Fidellio E6 ses sistemi aldım bir de. 2-3 aya da daha büyük bir tv bakacağım aydınlatmaların tamamını philips'e çevirdim 4 tane hue var şuan. Çok memnunum
  • Blitzkrieger B kullanıcısına yanıt
    Hocam sorması ayıp meslek nedir sizin. Ses sisteminiz TV den 1000 lira bile daha pahalıda. 3500 görünüyor

Arayüz resimlerinden birkaçını atıyorum.

Daha başka değişiklikler de var. DLNA medya desteği biraz körelmiş. Örneğin PC den Mpeg2 dosyalarını ağ üzerinden TV ye gönderdiğinizde kabul etmiyor ama kendisi stream edebiliyor PC den. Bu tarz gariplikler var.

Bir de yazılım tarihi neden en az 1 hafta öncesi olarak görünüyor anlamadım. Önceden de öyleydi hepimizde sanırım.

PHILIPS PUS6412/12 Kullanıcı Yorumları

Bir de resimlerde yok ama Ambilight seçeneklerinde Bayrağı Takip Et diye YENİ bir seçenek gelmiş. Bayrak derken neyi kastediyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 24 Temmuz 2018; 22:42:51 >

Öğretim Görevlisiyim

Ben de baktım şimdi ama ayar kısımlarını vs o kadar detaylı kurcalamadığım için farketmemişim, sürüm aynı bende de
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blitzkrieger

Öğretim Görevlisiyim

Ben de baktım şimdi ama ayar kısımlarını vs o kadar detaylı kurcalamadığım için farketmemişim, sürüm aynı bende de
    Anladım hocam. Prof. sunuz muhtemelen veya en kötü Doçent

Hocam son mevcut yazılım ile USB 3.0'a harici HDD bağlayıp denediniz mi hiç?

Evet geçenlerde WestWorlds'u izlemek için denedim, bir sorun yaşamadım. 1080 p görüntü ile denedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blitzkrieger

Evet geçenlerde WestWorlds'u izlemek için denedim, bir sorun yaşamadım. 1080 p görüntü ile denedim.
    Teşekkürler. Bir de şunu farkettim. Android TV Remote Control uygulaması ile (veya herhangi başka Philips uygulaması olabilir) telefon üzerinden sesli arama / sesli komut çoğu kez çalışmıyor, TV sesi almıyor. Eski Marshmallow 6 ile de bu sorun vardı ama kendiliğinden düzeliyordu. Şimdi TV açıldıktan kısa süre sonra bu özellik işlevsiz kalıyor. Konuştuğunuz sesi TV almıyor ağ üzerinden ta ki TV yi kapatıp yeniden açana dek.

• Beyler daha önce tartışıldı mı hiç bilmiyorum ama bu Philips bence mal. Örneğin siz Usb veya Ağ (Dlna) üzerinden bir film / medya dosyası oynatıyorsunuz. Tam bu sırada elektrik gitti veya kazara çocuğunuz veya siz başka bir tuşa basıp oynatıcı ekranından çıktınız. Tekrar kaldığınız yere DİREKT olarak dakika:saniye girerek gelemediğiniz için mevcut ileri sarma yöntemi ile upuzun dakikalar, ağ üzerinden izliyorsanız onlarca dakika alabiliyor. Halbuki Youtube'dakine benzer şekilde oynatma çubuğu üzerinde direkt gitmek istediğimiz dakikaya gidebilsek bu sinir bozucu sorun olmayacak. Android 7 kullanıyorum ve aynı eksiklik Philips'in kendi oynatıcısından başka MX Player gibi dış uygulamalarda da var.

Sizde farkettiniz mi bu eksikliği?

Selamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 29 Temmuz 2018; 15:59:11 >
  • Beyler merhaba.

Bugün tesadüfen bir özellik keşfettim. DVB-S yani dahili uydu alıcısı ile Fox TV'de ekranda Yasak Elma adlı bir dizi oynarken sesi Mute yaptım yani tamamen kapattım. Tam bu esnada ilk kez dahili altyazılar belirmeye başladı. Kumandadan artı (+) tuşuna basıp altyazı ayarını Otomatik konumundan Açık konumuna alıp sesi açınca da altyazılar sesli iken de oynamaya başladı. Trt Belgesel dahil hiçbir kanalda DVB-S altyazılarını görmek nasip olmamıştı. Şaka gibi yav. Yalnız altyazı fontu berbat, feci distorsiyon var. Sanırım Philips'in tembelliği. Lakin Türkçe karakter sorunu da yok. Bu bakımdan iyi. Sesi Mute yapıp deneyin belki denk gelirsiniz.

Selamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 8 Ekim 2018; 14:37:13 >

• Bu tvnin siyahları nasıldır ? Film izlerken alt-üstteki bantlar gri tonda mı gözükor yoksa tam zifiri siyahı verebiliyor mu ? Ips olduğu için bu konuda pek başarılı olacağını sanmıyorum ama fikirlerinizi almak isterim.
  • Tv yi kullananlar yardımcı olursa sevinirim

55pus6412 banding sorunu yaşıyorum çok maç izlerim hareketli sahneler çok belirgin banding oluşuyor çözümü yada yapmam gereken bişey varmı 10 aylık tv iadede edemeyiz

• Merhaba arkadaşlar, android oreo güncellemesini alan var mı? Dün bi güncelleme geldi sonra yükle dedim şimdi güncelleme görünmüyor.

• Merhaba,

55pus6412 televizyon da youtube uygulamasını güncellediğim zaman uygulama açılmıyor, youtube uygulamasının güncellemesini kaldırınca açılıyor. Ayrı sorunu yaşayan var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: TamTurk

Tv yi kullananlar yardımcı olursa sevinirim

55pus6412 banding sorunu yaşıyorum çok maç izlerim hareketli sahneler çok belirgin banding oluşuyor çözümü yada yapmam gereken bişey varmı 10 aylık tv iadede edemeyiz
    Banding bu modelin ve diğer LED kenar aydınlatmalı panellerin genel sorunu. Philips'de biraz fazla belirgin. İade almazlar muhtemelen ve hakem heyeti ile uğraşmanız gerekir.

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.