Şimdi Ara

Philips PUS8505 kullanıcıları grubu (ilk mesaj güncelleme 30.09.2023) Android tv 11 yükseltilebilir. (250. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5.583
Cevap
128
Favori
368.589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 248249250251252
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Deneyeceğim hocam bu dediğinizi teşekkürler. Bende bir dahakine Philips almam gibi hocam .

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • shunter kullanıcısına yanıt

Sony ve LG'de sorun yaşamayacaksın diye bir şey yok bu arada tüm tvler problemli (zirve Samsung) yanlış anlaşılmasın

• Elbette hocam şans işi teknoloji.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • shunter kullanıcısına yanıt

aynen şans faktörü büyük gerçekten. yine de philipsi de mimledim samsungu mimlediğim gibi. z kuşağının dediği gibi GG pilipis  

• Bu bahsettiginiz minik yama benim sorunu da cozer mi acaba? Bende hdmi optimum oyun ayari aktif oluyor ve vrr acik sekilde kullaniyorum ama sonra pc'yi kapayıp açtığımda ayar hala secili olmasina ragmen vrr kapaniyor. Hdmi ayarini degistirip tekrar optimum oyun yapinca devreye giriyor vrr.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dutch van der Linde kullanıcısına yanıt

valla mini yama işi teoride, bana net bişey söylmediler ama dediğim gibi fabrika ayarlarına alıp sıfırdan kurulum yaptığımız halde düzelmemişti. bir kaç gün sonra kendi kendine düzeldi.

PC'ye TV bağlamak biraz sıkıntılı bir iş. 7101'e estiği zaman pc bağlıyordum. bazen renk yeşile dönüyordu hdmi ayarlarını değiştiriyordum. (PC modna alıyordum galiba). HDR kendi aktif olmuyor yine windowsdan açman lazım falan filan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-ADF35784A -- 13 Eylül 2022; 12:44:58 >
  • Ben yıllardır tv lere bağlayarak kullanırım pc leri bir sorun yaşamadım hiç. Bundan da oldukca memnunum açıkçası ama iste vrr aktif/pasif olayı neden kalıcı olmuyor onu cözmem lazım bakalım.

ben de sorun yaşamadım aslında ama en azından HDR otomatik aktif olmuyordu windowsdan açmak gerekiyordu. PC'de oyuna geçince HDR otomatik aktif oluyormu ? O olmuyorsa hala VRR hiç olmaz

• Benim windows ayarlarindan hdr devamli acik hocam. Dolayisiyla tv de de hdr aktif oluyor. Yine windows goruntu ayarlarinda hdr olmayan icerikleri hdr ye uyarla gibi bir ayar var. Onu aktif ederseniz hdr olmayan uygulamalari da kullanmak problem yaratmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dutch van der Linde -- 13 Eylül 2022; 13:2:8 >

anlamışam...

şimdi VRR HDMI teknoloji oluyor. PS5'de otomatik algıla modu olduğu için HDMI sinyaliyle hallediyor işi. PC'de normalde g-sync ndiva ayarlarından bir defa açıldımı bir daha açmak gerekmiyor. Adaptive sync de aynı şekilde nvdia gradik ayarlarından g-sync açılarak aktif oluyor (monitörden de aktif olacak tabi).

TV'de HDMI ayarları altında game modu sürekli açık bırakabiliyormusun ?

• Hdmi ayarlarindaki optimum oyun surekli acik kaliyor onda problem yok. Ama iste pc yi kapatip acinca o tv deki hdmi ayarini once degistirip tekrar optimum oyun yaparsam vrr devreye giriyor. Garip bir durum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dutch van der Linde -- 13 Eylül 2022; 15:9:52 >

bi tetikleme gerekiyor demekki PC'de. PS5 de ayarlardan otoyu seçersen açılır açılmaz sinyal alıyor. PC de tersten çalışıyor gibi.

• Aynen. Siz nereyi arayip danismistiniz bu konuyu hocam?

philips tv destek merkezini aramıştım ama bişey bildikleri yok. VRR nedir onu bilmiyo telefondaki. önce yazılım sürümünü kontrol etti, sonra tüm hdmi girişleri denetti tek tek, fabrika ayarlarına döndürdü, sıfırdan kurulum yaptırdı bi bok olmadı. sonra başka bir konudan şikayet vara konu açtım (interpolition artifact ile ilgili) ona cevap olarak yaprığım telefon görüşmesinde cevap döndük dediler  

onun üstüne internetten inceleme yardırıp artifact sorununun cihpsetten olduğunu bulup bu VRR konusunun başka birşey olduğunu söyledim. 1-2 gün sonra kendi kendine VRR sorunu çözüldü  

• Baya uğraştırmışlar sizi :) neyse en azından çözülmüş bunada şükür.

uğraşması mesele değil de bi panik oldum oyun modunda bile filmde artifactler gitmeyince.   ps5'den izliyorum dizi filmleri falan. ordan yırttık

bas olmayışını da yamaha subwooferlı sound bar sayesinde yırttım (iyi ki almışım geçen sene)  

VRR konusundan hala emin değilim. acaba kumandadaki ayar tuşundan mı kaynaklanıyor diye bi kurt düştü şimdi içime. bu seride gidip + tuşuna atamışlar ana ayar tuşunu. sağ üst köşedeki ayar tuşuna basınca HDMI'dan düşüyor gibi. akşam bir daha bakıcam. ps5 açıkken sağ üstteki ayarlardan HDMI ultra kapalı gelecekmi bakalım.

• Sanmıyorum ondan kaynaklı olacağını ama bir bakın tabi hocam. Guzel televizyon da iste kullandıkça ortaya çıkıyor artıları eksileri birazda.

dışardan bakınca çok güzel. ilk ellediğimde dış çervevenin metal olmadığını anlayınca bi yutkundum hafiften

panel çok temiz çıktı bi rahatladım (bulut, perde, sızma, sızdırma, süzdürme, tarak kürek falan çıkmadı hiç)

senelerce IPS'e alışık olduğumdan renkler bi tık üzmüştü ama ona da biraz alıştım sonra. renk dışındaki herşey daha iyi çünkü IPS'den ama oyunda da renk bitiriyor işi neyse

sesi açtım tamam iyi güzel biraz tiz ama subwoofer yok 20w çok bişey beklememek lazım.

ambilight bi tık hayal kırıklığı oldu çünkü 7101 neyse bu da o. zerre değişmemiş insan bi kaç renk profili daha koyar

gol 1 vrr

gol 2 artifekt oldu

1 çözüldü, 2 çözülmedi de ps5 kurtardı işte. bu yüzden konsolu olmayanlara pek önermiyorum bu tv yi

• Artifect dediginiz ne hocam bu arada?

• tgezer kullanıcısına yanıt

58PUS8506/62 kullanıyorum ve Android 11 gözüküyor sürümü.

Güncelleme desteği var daha 1 yıllık televizyon sonuçta 12 gelmeli

• 
Sayfa: önceki 248249250251252
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.