tam otomatik makina arasında Philips 5400 ile Siemens eq.9 s500 arasında kaldım. iki cihazı test edebilen oldu mu ? |
Philips (saeco) Tam Otomatik Kahve Makineleri - EP4346 (28. sayfa)
-
-
test etmeye gerek yok gibi bence gidip bir mağazada görün süt haznesini çıkarınca nasıl bir temizlik prosedürü var kılavuzunu indirip okuyun. 2 kat fiyat farkı var yani.. siemenslerde kahve sıcaklığı problemi vardı 2-3 sene önce çözdüler ise ne ala.. bir yorumcu 90 derece diyor çok iyi. philipsten sıcak(sade 85 sütlü 75). süt haznesini çıkarıp dolaba koyuyorsunuz demiş tamam da süt gidiş yolu temizleme işlemi vardır pratik diye düşünüyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 3 Eylül 2022; 9:55:11 > -
-
Hangi kahveyi kiulanıyorsiniz.güzel gözüküyor içimi yumuşak ve aromalı mı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ep4346 daki cafe au lait ı 2231 de yapmak için;
önce 2. kademe çekirdek ve 2. kademe sıvı seviyesi seçip kahve yapın. sonra capuchino seçin (en düşük köpük seviyesinde) ama toz kahve seçeneği ile. malum toz kahve atmayacaksınız. işlemi başlatın.
süt köpüğü biter bitmez işlemi iptal edin..yada bardağı çekin kahvesiz sıcak su boşa aksın.
kısaca önce kahve üstüne süt köpüğü alacaksınız.
-
Sanalbaharattan almıştım 4 çeşit. Bu kullandığım Colombia supremo, yumuşak içimli bir kahve, aroması güzel çok çok hafif ekşimsi
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Teşekkürler. Start tuşu aynı zamanda işlem iptal ediyor doğru muyum?
evet.. yani durdurur.. kapat düğmesi ile durulanıp kapatılır.
-
tesadüfen yaptığım kahve..
önce capuchino alıp sonra üstüne yarım porsiyon kahve yaptım.. 4 katlı oldu :)
-
Arkadaşlar amazondan muadil filtre sipariş verip gümrüğe takılan oldu mu? 2 adet üçlü cerdiğim filtre maalesef gümrüğe takıldı ve geri iade oldu.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Niye takılsın ki.. belki amazon artan vergiyi yanlış hesaplamıştır ki bu durumda kendi öder müşteriyi madur etmez.
Kutu üstünde açıklama vb birşey mi eksikti acaba yada başka eski siparişlerden yıllık kota mı doldu.. 150 euro dan sonrası ne olur bilmiyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 7 Eylül 2022; 23:6:24 >
Arkadaşlar aranızda hiç süt köpürtücüyü modlayan oldu mu?
Daha önce manuel makina kullanıyordum, latteart kıvamında mikrofoam yapıyordum. Bu makinayı alınca birkaç düğmeye basarak istediğim sütlü kahveyi manuel e yakın seviyede yaparım sanıyordum.
Gel gör ki öyle bir süt köpürtme olamaz, olmamalı
Sadece süt köpürtme yapınca bardağın yarıdan çoğu makrofoam oluyor. Normal olmamalı bu, sütlü kahve seven biri olarak süt köpüğü içmek istemiyorum.
sıcağa dayanıklı bir pipeti(silikon çubuk) çıkış ağzından sokun daha az ve daha sıcak köpük verir ama o köpük makro mu mikro mu bilmiyorum?
süt markasını yada yağ oranı farklı sütler denediniz mi?
piyasada % 2.5...3.1...3.3(sek barista)....4 (pınar barista..2 çeşit biri 3 diğeri 4) yağ oranına sahip sütler var..
ilk sayfadaki 2. mesaja bakın
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 8 Eylül 2022; 8:16:46 > -
Ben de ilk defa yaşadım 128,77₺ lik üründen iki adet almıştım iade oldu günrükte takıldığı için. Muadl filtrelerden alacağım ancak bu sefer başka bir marka düşünüyorum
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Türkçe olarak çok köpürtüyor diyorsunuz sanırım, ben de böyle düşünüyorum. Karıştırıp içiyorum
Arkadaşlar ben bu makineyi aldım 2000 serisi olanı. Ama contası filtresi tableti derken ben bu makineyi memur maaşı ile kullanabilecek miyim?
Çok şükür kiram borcum yok ama anladığım kadarı ile bu makine araba gibi durduğu yerde aylık 120-130 lira yiyecek. Bana elektrik faturası 200 lira geliyor kahve makinesini ayakta tutmak için ben çoluğumun çocuğumun rızkını mı keseceğim.
Filtre takmayıp doğrudan hazır su ya da britadan geçmiş su kullananlar var, ben de düşünüyorum bunu.
Conta olayı sanırım arıza durumunda.
Tablet 2 ayda bir deniyor, vatandan aldım ben 109 liraydı geçen gün 6lısı
Kireç için sıvı bir solüsyon varmış ama onun için ucuz nasıl bir çözüm olabilir bilmiyorum :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fasakasa -- 10 Eylül 2022; 12:15:32 >
Ne yazık ki bu ürünler makinanın sorunsuz çalışmaya devam etmesi için gerekli hocam. Bir kez alır sanız uzun süre başka masraf yapmanıza gerek yok.
- Aliexpresten 3 farklı contadan 10'ar adet aldım. Kullanmaya gerek olmadı. Forumdan 2, forum dışından 1 arkadaşa 2'şer adet gönderip, onların ihtiyacını karşıladım. Sık ihtiyaç duyulacak bir ürün değil.
- Amazon üzerinden üçlü yedek filtre aldım. Arıtma su kullandığım için henüz değiştirmek gerekmedi. Gerekse bile uzun süre idare eder.
- n11'den 100'lük tablet aldım. 2 Haftada bir kullanıyorum. Bu şekilde yaklaşık 4 yıl kullanılabilir.
- n11 üzerinden 85g. silikon aldım. Yine yıllarca yeter.
- Kireç temizliğine şimdilik ihtiyaç duymadım. Ancak onu da en kötü 6 ayda bir yapmayı düşünüyorum. Onun içinde ilk mesajda farklı ürün ve çözümler var.
Yani ekstra masrafı var mı? Var. Ancak abartılı sürekli bir masrafı yok. Kahve içmek için makina alıp, kahve çekirdeği ve elektrik masrafı açıyor demek bana abes geldiği için onları masraftan saymıyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Şahane bir konu elinize sağlık. Bende ep5447 almak istiyorum conta vb sarf malzemeler aynı mıdır? Bir bilginiz var mı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MMistanbul -- 10 Eylül 2022; 21:35:18 >
Aynı hocam.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X