Şimdi Ara

Philips (saeco) Tam Otomatik Kahve Makineleri - EP4346 (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
3.010
Cevap
187
Favori
174.828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

servis halleder belki pompanın valfi bozuktur

• Merhaba. 4346'nın bakımı için Philips yağ çözücü tablet satın almıştım. Ancak gördüğüm kadarıyla bir de "PULY CAFF ESPRESSO Makinesi Temizlik Deterjanı" adında bir ürün daha satılıyor, 4346 için uyumlu yazmışlar. Bunun farkı nedir, ek olarak makinalarda nasıl kullanılıyor?

• Sirkadyen S kullanıcısına yanıt

Deterjan tozdur tavsiye etmem. Puly caff ın tabletini alın 3.4 sene kullanırsınız. İlk mesajda detay var

1....1.33 yada 2.5 gr lık.. Philips tabletle aynı daha ucuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 24 Ağustos 2022; 18:57:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben aldım: 11.11.2020 euro 9,5 tl... 4500/9,5= 473 euro

bugün: euro 18 tl... 8188/18= 454 euro

bence almaya değer... 5 serisinde sıkıntı yaşayan arkadaş çok bence 4346 gayet iyi ve yeterli.. tabi insan iade ürünler, tekrar sorunlarıyla acaba satılıyor mu diye düşündürmüyor değil.

yeni bir model çıkarmadılarda. tabi işlevsel (kahve aynı kahve) olarak bu cihazdan daha pratik olmayacaksa gerekte yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 25 Ağustos 2022; 9:34:8 >

• İyi akşamlar. Ben de MediaMarkt den 5400 serisi aldım geçen hafta. Bugün kurulumu yapmaya çalıştım fakat Aqua filtre ile ilgili sorun yaşıyorum. Sanırım filtreyi kabul etmiyor. Kurmama seçeneğini seçtiğimde ise makine her açıldığında “ filtre kurmak ister misiniz “ diye soruyor. Bu konuda yapılabilecek birşey var mı ? Bu bir arıza mı ? Teşekkürler.

• arslanut kullanıcısına yanıt

fitre kabul etmeme diye bir şey yok bu cihazlarda manuel çalışıyor sistem..

siz filtre kurmak istemiyorsunuz hayır seçiyorsunuz ama makine her seferinde soruyorsa filtresiz çalışmamaya programlandığı içindir. siz kurma seçeneği seçip içine filtreyi takmayabilirsiniz. :)

• mdmrx M kullanıcısına yanıt

Hocam sürekli ayni mesajı veriyor. Filtreyi takıyorum. Adımları takip ediyorum. Sonra “ filter “ yazısı ile beraber tekrar başa dönüyor. Kapatıp açıyorum yine soruyor. Dediğiniz gibiyse yazılımsal olabilir sorun. Peki bunun bir çözümü var mı bildiğiniz?

• Yani Filtreyi içine takıp adımları takip etsem de sistem yapmiyor. Bir de takmadan filtre install secenegini deneyin yazmışlar önceki sayfalarda. Bir deneyeyim.

• Çözüm servis.. maalesef bir kullanıcı daha vardı sanki.. 5 serilerinde sıkıntı çok çıkıyor maalesef. Gerekirse youtube philips den video seyredin. Atlanan birşey var mı diye. 5 serileri 4 serisinden eski model olarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 25 Ağustos 2022; 23:25:38 >
  • Forumu takip eden ve aynı sorun ile mücadele eden var ise çözümü buldum. Yani arkadaşımızın dediği gibi bu manual girilen bir seçenek. Makine default olarak sürekli bunu hatırlatma üzerine programlı ( ve ya bir yazılım açığı da olabilir ). Hatırlatma olayını deactive edebiliyormuşuz. Bir başka yabancı forumda gördüğüm yazı 5400 serisi için şu şekilde:
    1. Makineyi açtıktan sonra clean tuşuna basıyoruz
    2. Menüden aqua clean bölümüne geliyoruz, burada ok demek yerine ok tuşuna 5 sn basılı tutuyoruz.
    3. Bu işlem sonunda makine tek bip sesli bir uyarı verecektir. Bu uyarı “aqua clean filtre takın “ hatırlatıcısının devre dışı bırakıldığı anlamına geliyor. Sorun yaşayanların bilgisine.

• mdmrx M kullanıcısına yanıt

Teşekkürler. Toz deterjanı da almış bulundum siparişin yanında. Phaksesuar sitesinde bizim makinalar ile uyumlu olduğu belirtilmiş ancak kullanımına baktığımda hep manuel makinalar çıkıyor. Bu toz deterjanı nasıl kullanıyoruz acaba, tablet gibi toz kahve yerinden mi koyuluyor? Ona göre iade edeceğim

• Sirkadyen S kullanıcısına yanıt

Başka türlü koyma şansınız yok. toz kahve koyma kapağının az aşağısında değirmenden çekilen kahvenin çıkış ağzı var ve orada az kahve sürekli durur. toz deterjan illaki o kahveye yapışacak. temizlik işi bitince 1-2 kere kahve alıp dökerseniz tozun artıkları gitmiş olur.

Kısaca iade edip tablet alın bence.

dökülen bir kahve maliyeti 2.5-3 tl.. tablet 3 tl değildir.

1 tablet 2.8 tl.. 2 haftada bir temizleseniz. 4 yıl yeter.. her ay temizleseniz bayatlar.

iki kişi ortak ta alınabilir..

Puly Caff Plus Espresso Makinesi Temizleyici Tablet 100 x 1.35 G Fiyatları ve Özellikleri (n11.com)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 26 Ağustos 2022; 23:22:55 >

• Merhaba, ep2231 satın aldım. Daha önce standart filtre kahve makinesi ya da french press kullanıyordum. Cihazla birlikte kullanabileceğim fiyat performans ürünü çekirdek kahve ve satıcısı varsa öneri alabilir miyim ? Çok çok yumuşak içim ya da çok sert olmaması önemli. En son Julius Meinl Präsident almıştım filtre kahve için öyle örnek verebilirim.

• tunc@y kullanıcısına yanıt

Bir videoda Brita gibi bir filtreden suyu geçiriyorsanız bu filtreyi kullanmak çok da önemli değil diyordu ama ne kadar doğru bilginiz var mı ?

• fasakasa kullanıcısına yanıt
    Merhaba, bu konuya çok hakim olmamakla birlikte düz mantık suyun sertlik/kireç seviyesi önemli hocam. Ben klasik tezgah altı 5 filtreli arıtma kullanıyorum. Ona ekstra alkali ve bir filtre daha ekledim. İlk kurulumda verilen ölçü çubuğunda derece sıfır çıktı. Ancak ben yine de makina ile gelen filtreyi taktım ve yedek 3 filtre daha aldım.
    Konu sahibi arkadaş bu konuda bilgili. Onun dediğine göre de gerek yok. Sonuçta o filtrenin yapacağı işlemi başka filtreye yaptırarak kullanmış olduğumuzu düşünürsek, video ve konu sahibi arkadaş haksız sayılmaz. 6 Ayda bir kireç temizliği yaparak, filtresiz kullanım bana da mantıklı geliyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • tunc@y kullanıcısına yanıt

Teşekkürler, çekirdek öneriniz olur mu ?

• Arkadaşlar ben de ep 5144 modeline( altın rengi olan ) Siemens eq 6 dan geçiş yaptım. Geçiş yapma sebebim daha kompakt oluşu. Şimdi sorum şu. Siemens de kahve postası oldukça sıkıştırılmış oluyordu. Bunda ise dağınık ve sulu. Öneriniz var mı ? Çekirdek ile alakalı olabilir mi ?

• fasakasa kullanıcısına yanıt
    Damak tadı ve zevkler kişiden kişiye değiştiği için bir şey demek zor hocam. Ben aromatik meyve, turunçgil vs. notaları seviyorum.
    Filtre kahvede ilk zamanlar kahve dünyasının yöresel kahve çekirdeklerini kullanıyordum.
    Sonrasında taze kavrum olduğu için A Roasting Lab çekirdeklerini kullanmaya başladım. Şuan makinada Guatemala ve El Salvador çekirdeklerini kullanıyorum. Genel olarak memnunum diyeyim

• arslanut kullanıcısına yanıt
    Ben ilk kullanımlarda filtre kahve çekirdekleri kullandım ve dediğiniz gibi posa suluydu hocam. Ancak bir süre sonra aynı çekirdekle dediğimiz şekilde katı hale dönüştü. Çekirdek kaynaklı değil sanırım. İlk kullanımda bu şekilde olduğunu yazan arkadaşlar oldu. Ancak posa hala bu şekilde diyeni görmedim.

• @fasakasa bizim binanın altında hidroforlu sistem var. çeşmeden gelen su sürahide 1 gün dursun koku yapıyor. britadan geçtikten sonra aynı çeşme suyunda 0 koku. işlevsel ve yararlı olduğu kesin. ama 3-5 kartuşlu tezgah altı sistemlerin yaptığını elbette yapmıyor. ben bir filtreyi orjinal yada muadil 4-6 ay kullanıp, laktik asit(%80 saflıkta 100 ml) ve sitrik asit(30-40 gr limon tuzunun suda erimesini bekliyorum) karışımı ile kireç temizliği yapıp yeni filtreyi takıyorum. önceden yazmıştım bu 4-6 aylık döngüyü araya en az 10 günlük tatile denk getiriyorum. geçen tatilden döndüm kireç temizliğini yaptım çıkan suyu kettle a koydum onunda kireci temizlendi. aynı çıkan su ikinci kez kahve makinesinde kullanılabilir. tatile gitmeden de kireç temizliği yapmıştım.. kısaca iki kere temizlemiş oldum. kahve yaptıktan sonraki damlama 5 damladan 2 ye düştü. ben tecrübelerimi paylaşıyorum ama asıl referans kılavuzdur..

iyi kahve coffetropic te var. bazen kampanya yapıyorlar mail gelir üye olduktan sonra.. 4 çeşit kavrum yaptırabiliyorsunuz. daha pahalılarıda var, ucuz yerlerde.. ucuz yer sanalbaharat.com ama çekirdekleri karışık gibiydi. ben bıraktım almayı.

@arslanut çekirdek değirmeni ayarı orta ve inceye yakınsa sıkışık çıkmalı artık 3-5 kahveden sonra. çıkmıyorsa çekirdekten olma ihtimali yüksek.. sanalbaharattan aldığım kahveler parçalanıyordu, n11 de cafe renarda var ve coffee tropic çekirdekleri disk şeklinde çıkıyor. açık kavrum çekirdeklerde de dağılma olabilir. koyu kavrum oldukça çekirdek dışarı yağ salıyor ve yapışkanlaşıyordur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 27 Ağustos 2022; 18:13:53 >

• 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.