teşekkürler pazartesi tüm malzemeleri toparlamaya calisacagim,, saka bir yana araç bakımı gibi maliyet :)) |
Philips (saeco) Tam Otomatik Kahve Makineleri - EP4346 (24. sayfa)
-
-
Aynen hocam
3 Farklı Conta Takımı = 30 Adet
Kahve atıkları için tablet = 100 Adet
Silikon gıda uyumlu Gres = 85g
AquaClean yedek Filtre = 3 Adet
Bende bunları sipariş geçtim. Arıtma suyu ile kullandığım için şimdilik kireç temizliği için gerekli maddeyi pas geçtik
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hepsini aliexpress den mi aldınız kaça geldi?
Link verebilirseniz bizde değerlendirelim.
Aslında konunun ilk mesajında arkadaş uğraşıp, gerekli bilgileri vermiş. Bende kendimce araştırıp, aldım hocam.
Contalar (3 Ölçüde aynı satıcıda mevcut) Gümrük ücreti dahil almıştım. Toplamda 150-TL gibi tuttu.
aliexpress.com13.22TRY 15% OFF|10Pcs Red Silicone Ring Gasket CS 4mm OD 12 ~ 150mm Silicon O Ring Gasket Food Grade Rubber O ring VMQ Assortment hvac Tools| | - AliExpresshttps://tr.aliexpress.com/item/1005003839941053.html?gatewayAdapt=glo2turTablet (İndirimlerle 183-TL'ye gelmiş.)
www.n11.comPuly Caff Plus Espresso Makinesi Temizleyici Tablet 100 x 1.35 G Fiyatları ve Özelliklerihttps://www.n11.com/urun/puly-caff-plus-espresso-makinesi-temizleyici-tablet-100-x-135-g-976650?magaza=coffee-ezSilikon gres (İndirimlerle 189-TL'ye gelmiş.)
www.n11.comWeıcon Silikon Ges 85 G Gıda Onaylı Fiyatları ve Özelliklerihttps://www.n11.com/urun/weicon-silikon-ges-85-g-gida-onayli-8361986?magaza=topcularkimyaYedek Filtre (Amazon üzerinden yurtdışından gelmişti. 312-TL'ye mal olmuş. Ancak stok bitmiş görünüyor.)
Filtre için ürün yorumlarında uygun olduğu belirtilmiş seçenekler mevcut
-
Hocam öncelikle konuya katkınız için çok teşekkür ederim. Konuyu baştan sona okudum. Emeğiniz ve katkınız muazzam.
Bende babalar günü indirimi ile 5447 ürününü sonunda aldım. Henüz kurulumunu yapamadım ancak sayenizde bütün bilgilere ek ihtiyaçlara şimdiden hakim oldum.
Makinalarımız için sizin önerdiğiniz gres yağını bakarken başka bir ürünle karşılaştım. Oldukça uygun fiyatlı ve alman malı bir ürün. Tabi kiloluk satılıyor. Eğer sizin onayınızdan :) geçerse belki toplu alınabilir diye düşünüyorum.
Ürün:
Winkel genel amaçlı gıda gresi
Ürün fiyatı:
Pazaryerlerinde Ortalama 450TL / 1kg
Ürün Linki
www.winkel.com.trÜRÜNLERİMİZ | Winkel - Türkiye Resmi İnternet Sayfasıhttps://www.winkel.com.tr/urunlerimiz/detay/yaglayicilar/gresler/w150-204-genel-amacli-gida-gres#prettyPhoto
-
Yeni aldığım 5447 makinamın kurulumunu dün yaptım. Su için brita sürahi almıştım. Britanın filtrelediği suyun sertliği 0 çıktı. Şİmdilik aquaclean filtre ile kullanıyorum. Bittiğinde belki filtresiz devam edebilirim.
İlk tecrübem ise oldukça kötü oldu. Heyecanımın yerini buruk bir üzüntü aldı.
Ben espressosunuda süt köpüğünüde beğenmedim. Köpük yapay gibiydi. Kadifemsi değildi. Espresso ise çok suluydu ve tadı çok düzdü. Kahve posasına baktım su gibi zaten dağilmış. Sanki makina sıkıştıramamış. Espresso çekirdeğimle ilgili olaiblir. Açık kavrum ve v60'ta kullandığım bir çekirdekti. Öğütme ayarı ise ya 1 de ya 2 de yanlış yapmadıysam. Solunda bir haznenin kenarında bir çentik var. Ona göre ayarladım.
Neden böyle oldu, normal mi önerisi olan var mı acaba?
@lephermessiah Hocam kahve posasının dağılmasını sende yaşamış ve çekirdek ile çözmüşsün sanırım. Çekirdek ne kullanıyorsun çok fark etti mi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi floperx -- 23 Haziran 2022; 9:12:44 >
-
sizlerde sağolun;
winkel i biliyorum. araştırırken rastladım. ve bir arkadaşa da yazmıştım eski sayfalarda.. burada önemli olan silikon bazlı olması.. silikon çok kaygan malzeme bunlar gres diye geçiyor sanırım daha yoğundur, bilemiyorum demleme ünitesinin işleyişine mani durum oluşturur mu?(açıklamasında rulman yazıyor..rulman döndüren aksam güçlüdür.. çelik, bisküvi makineleri vb aletler olsa gerek)
o açıdan tavsiye etmem.. weicon pahalı ama 3-4 sene kullanırsınız bir tüpü.. orjinal tüp 5 gr, weicon 85 gr..
diğer mesajdaki durumunuz. gerçek tadı 3-4 fincan sonra verir..
çekirdek kalitesi önemli.. ben son 1 yıldır hep cofffee tropic den alıyorum ve posa disk şeklinde çıkıyor..orjinal ayarda yani 6-7 civarı..
siz espresso için en ince ayara getirmişsiniz, bunun disk şeklinde çıkmasına engel durumu da olabilir.
ayarı makine öğütürken, tek çıt tek çıt (birden çok çevirerek değil) yapacaktınız umarım talimatlara uymuşsunuzdur.
brita sürahide ki su ilk 3 gün sıfır çıksada haftalar geçtikçe çeşmeden çıkanı sadece 2 birim düşürebiliyor.. sadece britaya güvenerek filtresiz kullanımı önermem.. ama kireç temizliğini 6 ayda bir yaparsanız belki olabilir. bizim çeşme suyu 6 dh ken brita çok iyi ama yaz ortasından itibaren su geçen yaz sertleşti 12 dh ye kadar çıktı.. makine filtresinden çıkarken 0 olan dh da yaz ortasından 2-3 dh çıktı.. yani brita + orjinal filtre bile 0 veremedi. bu da erken kireçlenme demek.
makinede ki kireç ayarını doğru yapmak bu açıdan önemli ama değişken su kalitesi kireç temizliğini erkene çekmek demek.. zırt pırt ölçüp makinenin ayarıda değiştirilemez. ben bugün e kadar 2 kere kireç temizliği yaptım bu yaz 3. yapacağım.. tatile gitmeden yapıp cihazın içini temiz bırakıyorum..
-
Merhaba Hocam,
Winkelin attığım ürünü dediğiniz gibi slikon gres değilmiş. Bende şimdi siz söyleyince fark ettim. Ama bakınca winkel'inde slikon gres h1 nsf onaylı (weicon gibi) ürünü olduğunu fark ettim. Aşağıda linkini paylaşıyorum. Tabi bunun kilosu 700 civaı.
Makinanın diş ayarına dediğiniz gibi yaptım. Zaten öğütme sırasında dönüyor sadece. Ama incelik artınca sıkışma artması gerekiyor. Daha önce bir çok manuel espresso makinası kullandım. Kahve taneleri küçüldükçe daha iyi sıkışır. Büyüdükçe daha zor. Bu sebeple de öğütme boyutu büyüdükçe daha sulu küçüldükçe daha kıvamsıya döner. Genel mantık böyle olur normalde. Zaten ilk geldiği ayarda daha cıvıktı küçültünce bir miktar daha iyi oldu ama halen tam bütün olmuyor diskler. Benim çekirdeğim açık kavrum onunla ilgisi olabilir diye düşünüyorum. Çünkü espressolar genelde koyu kavrum ile yapılıyor. Ama ben manuel makina ile açık ile de yapıyordum. Belki otomatiklerde olmuyor olabilir.
-
coffee tropic de sipariş den sonra ödeme aşamasında not ekliyorsunuz.. kavrum derecesini..
açık-medium-city-full city olarak.. ben city yada full içiyorum.. son denemelerimden sonra
1 city + 3 full city karıştırıp kullanıyorum artık..
açık kavrum çekirdek daha ekşi-asidik oluyor sevmiyorum..
iyi ve biraz koyu kavrumda da sorun yaşarsanız iade edin, yada servise gidin bence.. nedense son parti 54xx lerde çok sorun çıkıyor.. son 1-2 sf ya bakarsanız.. onların ki yazılımdı ama..
-
Selamlar, arkadaşlar babama Philips EP2220/10 aldım. Aldıgıma da pişman oldum acıkcası, Problemler şunlar kahve su seviyesini arttırsam da bardagı dolduramıyorum. Kahve Posası bendeki 6 serisi gibi kuru değil baya çamur gibi çıkıyor sanki iyi preslemiyor gibi.. böyle sorunla karşılaşan var mı
-
Hocam merhaba, bende de belirttiğin model var. Çamur gibi çıkmıyor, ama tamamen kupkuruda değil. Sonuçta içinden su geçiyor. Su ayarında da sorun yok.
14 aylık ep4346 makinemiz birkaç gündür eksik kahve vermeye başladı. Kesin conta değişimi midir yoksa başka birşey de olabilir mi?
Az önce brew group temizliği yaptım. Başta bir bardak kadar suyu akıttı gerisi tamamen alt tepsiye aktı. En son bir ay önce yağlama yapmıştım.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
geçmiş mesajda conta resimleri var..içerdeki üstte büyük olan contadır sorun.. çevirerek kontrol edin.
-
Cevabınız için teşekkürler. Contada gözle görülür bir yıpranma vs yok. Acaba garantisi hazır devam ediyorken garantiye vermek daha mantıklı gibi geldi
-
yani en iyisi garanti.. gözle görülmezde bende elleyip şöyle çevirmeye kalkınca kopmuştu parçalar..ufalandı..
ilk mesajda ki resimde de var. 13-9 yazan conta
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 26 Haziran 2022; 0:17:31 > -
Büyük contada şuan sorun görünmüyor döndürdüm herhangi bir aşınma yok. Ancak içerdeki küçük contalardan birisi paylaştığınız görseldeki gibi yıpranmış. sorun muhtemelen ondan kaynaklı.Çinden sipariş edip gelene kadar böyle idare edeceğim galiba. Türkiyede satış yok
-
Özelden kargo bilgisi verirseniz, size 3 farklı contadan 2'şer adet kargo ücreti karşılığında gönderebilirim hocam.
phaksesuar da var ama 1 adet 45 tl.. tuncay ın önerisini değerlendirin.. 1 conta parasına 6 tane teklif ediyor size.. bende bir arkadaşa yollamıştım karşı ödemeli..
çin den en az 10 adet geldiği için alan arkadaşlar yardımcı olacaklardır.. içerde dipteki üstte bulunan büyük olan mı?
13-9 luk.. ana sf da linki var eğer almak isterseniz
Philips Espresso Slikon Conta Kahve Makinesi Aksesuarları Philips (phaksesuar.com)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 26 Haziran 2022; 13:33:17 > -
-
@oly1786 @mdmrx @tunc@y @eraxes
Herkese merhabalar , herkesın yorumunu buyuk bır zevkle okudum. Gunumuz kosullarında ep4346 modelın ıkıncı elını aldım. Almadan once ac kapa yaparken dıkkatımı cekmemıstı ama eve geldıgım vakıt makıneyı acar acmaz daha ısınmadan add water yazıyor. Halbukı su sevıyesı maxımumda. Ana menuye yanı makınenın acılması ıcın alt tabakayı cıkar tak yapıyorum sonra heatıng rısıng ve kahve yapabılıyorum. Su haznesı yerıne tam oturulu kı olmazsa kahve yapmazdı dıye dusunuyorum belkıde yanlıs dusunuyorum . Aquacleande hava kalmıstır dusuncesı ıle havasını alıp aquaclean ektıcasyonunuda yaptım hala devam edıyor.Tecrube onerınızı beklıyorum tesekkur ederım.
Ayrıca muadıl fıltre lınkı paylasabılırsenız memnun olurum.
AquaClean CA6903/00 demıyor ama bu urun acaba uyumludur? Sımdıden kıymetlı yorumlarınız ıcın tesekkur ederım.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X