Şimdi Ara

Philips (saeco) Tam Otomatik Kahve Makineleri - EP4346 (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
3.005
Cevap
187
Favori
174.557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

peki hem v60 ile kullanabileceğim hem de tüm kahvesini çekirdek alıp öğütebileceğim bir ÖĞÜTÜCÜ var mı dır ??

• PES_21_Murat kullanıcısına yanıt

Öğütücü fiyatlarıda çok arttı.

Soruyuda tam olarak anlamadım aslında. İnceden kalına çeken öğütücü arıyorsanız de longhi modelleri var. Çok ucuz olsun derseniz içinizden sayarak öğüten bıçaklı modeller var. Bu forumda kahve keyfi gibi bir başlık vardı. Bu öğütücü meseleleri orda çok konuşuluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mdmrx M kullanıcısına yanıt
    Tmm oraya bakayım evde türk kahvesini alıp cekmek istiyorum taze taze yeni sevmeyebasladım sade kahve içmeyi genellikle 7 karısımlılar hosuma gidiyor yada latte v.s gibi en sevdiğim sütlü Nescafe Gold aslında hiç frencpress yada v60 ile içmedim ama V60 set aldım ama sağlıklı kahve içmek lezzet almak ama sert kahve oluyor galiba bu sistemlerde uzun süre kullacaksam ortak bir çekme makinesi alabilrim 2000 TL kere kadarher çeşit çekebilmek lazım hem koku da yayıyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • PES_21_Murat kullanıcısına yanıt

V60 ve frenchpress e biraz kalın filtre kahveye orta çekilir. Piyasadaki makineler türk kahvesi çekemez. Un gibi çekmesi lazım.

Bende bu makine var fp içtiğim zamanlardan. Memnunum.

https://www.hepsiburada.com/delonghi-kahve-tc-kg79-p-MTDELKG79?magaza=Delonghi+TR&url_src=and-product-detail

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 10 Mayıs 2022; 10:24:59 >
  • lephermessiah L kullanıcısına yanıt

Bilgi için teşekkürler. Evet çekirdek seçiyor sanki :-) Denemeler sonucunda tespitim aynı.

• Arkadaşlar Merhabalar
    Bende bugün mediamarktan 5144/70 modelini aldım. 9999 tl idi. Ancak 1000 tl migros hediye çeki veriyordu. 8.999 tl ye gelmiş oldu. İnşallah memnun kalırız makineden…

• w.antilles W kullanıcısına yanıt

bedava. bugünkü dolar kuruyla.. hayırlı olsun..

• Merhabalar arkadaşlar. Bende indirimdeyken ep5144 aliyim dedim aldim bugün geldi. Şimdi şöyle bir sorum olacak. Evde arıtma var arıtmanın ucunda da 10 senelik kireç ayrıştırıcı taktirmistim. Yani kısacası 10 sene boyunca kireçli olmayacak sular. Degeride 0 cıktı zaten. Makineye arıtma suyu koydum. Aquaclean takılmasını istedi genede taktım. Takmayım dedim ama olmadı. Aquaclean takılınca geriye sayımı oluyor kullananlar bilirler (1/8) olması gerekirken arıtma suyu ve kirecsiz su oldugu için (0/8) gorunuyor. Acaba ben mi hata yaptım yoksa temiz su olduğu için aquaclean yok mu saydı? Hep aynı aquaclean filtreyı kullanabilirmiyim sizce?

• hep aynı kullanamazsınız. çünkü içinde bakteri oluşumundan sağlıksız hale gelme ihtimali var. philips makine uyarı vermese bile 3 ayda bir değiştirin diyor. hele sıcak bir mutfağa sahipseniz bu kurala uyulmalı bence.. kışın 22-24 derecelik ortamda 3-5 ay gidebilir ama 28-30 a çıkıyorsa sakıncalı.

madem 0 kireç diyorsunuz..

filtreyi takmadan önce suya daldırıp havasını aldınız mı.. aldıysanız.. kireci sıfır ayarı yaptıysanız tekrar filtre takma işlevini yapın, menüden. denemekten zarar gelmez.

yine 0/8 çıkıyorsa işlem doğrudur sanırım.. ben 0 da denemediğim için bilmiyorum..

her ne kadar sıfırda olsa yılda bir kireç temizliği yapmakta fayda var..filtresiz kullanımda

haftada bir demlik, ayda bir tablet temizliğini unutmayın..

• Ürünler hakkında pek bir bilgim yok. Ev halkı istediği için alacağız. Hangi modeli tercih etmemizi tavsiye eder siniz? Yada varsa farklı marka/model tavsiyesi de olur.

İkisi arasında yaklasık 1k fiyat farkı var. Düz mantık model numarası büyük olan yeni ve iyidir farka değer diyebilir miyiz?

Philips EP4346/70

Philips EP5447/90

• @mdmrx Hocam sağolun cevap vermiş siniz ama cevapları göremiyorum. Bende mi bir sorun var çözemedim  

Amazonda Philips EP5447/90 9.568-TL'ye düşmüş. Philips EP4346/70 İle aralarına 570-TL gibi bir fark olunca, bende EP5447/90 siparişi verdim. Umarım memnun kalırız.

• Hayırlı olsun,

bende yazdıklarımı göremiyorum :)

Bu cevap görünürse yukarıda ki "cevapla"dan...

Yazılana cevap verince görülmüyor. Bence sıkıntı sizin adınızdaki. @ sembolü.

Sizin adın başına getiriyorum ama isminiz çıkmıyor. bir kelimede iki @ olmaz sanırım "@tunc@y"

Bug var sitede

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 26 Mayıs 2022; 17:47:22 >
  • Merhaba. kardeşime hediye olarak kahve makinesi almayı düşünüyorum. Bende Siemens var ancak fiyat farkı ve Philipsten memnuniyetinde yüksek olması nedeniyle Philips almak istiyorum.

EP2231/40 ve EP3246/70 arasında kaldım. EP3246 ilave olarak Americano ve Latte tuşları var gibi.Bunun dışında bir fark var mı? EP2231 ile süt köpüğü ve de alınabiliyorsa EP3246 almaya pek gerek yok gibi.

• İki cihazda da ilave süt köpüğü verme özelliği yok. Üzerinde ne düğmesi varsa onları veriyorlar. Ep4346 ile ilave süt köpüğünü önce veya sonra alarak çok çeşitli kahveler yapılabilmekte.

Sütlü çeşidi arttırmak mümkün ama.

Mesela 4346 daki cafe au lait yapmak için,

Önce kahve alırsınız. Sonra toz kahve seçeneği seçip capuchino alırsınız. Süt köpüğü verme işlemi bitince iptal tuşuna basarsınız. (Basmazsanız sıcak su vermiş olur kahve seyrelir)

Americano ise kahvenin üzerine sıcak su çekilmiş hali.

toz kahve seçeneği ile 2 kere capuchino alıp köpükten hemen sonra iptale basar sonra normal capuchino alırsanız latte elde etmiş olursunuz.

bu işleri 2231 ile 4346 ile yapmak arasındaki fark bir adımda yapılacak işler 2-3 adıma çıkınca kahve soğur.. çok sıcak seven biri iseniz sıkıntı; yoksa çözüm mevcut.

Kısaca ya 22 serisi alın yada 43

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 4 Haziran 2022; 11:43:7 >

• Merhaba arkadaşlar yaklaşık 5 aydır 2220/10 modelini kullanıyorum. Ben sütlü kahve sevmiyorum o yüzden americano ya da makinanın coffee seçeneğini kullanıyorum. Eşim daha çok sütlü içiyor. Önerebileceğiniz kanallar var mı? Sütlü kahve yapımı için izleyip öğrenebileceğimiz?

• kendorf kullanıcısına yanıt
    Güzel fırsat

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.