Merhabalar, 5447 model kahve makinası aldık ama kahve tam istediğimiz gibi oluyor , öğütücü ayarı 4 de Cafe Latte yapınca sanki su tadı alıyor gibiyiz, bir de yanında monin vanilya şurubu aldım çok farklı tat oluyor. Kahve ise starbucks tan espresso dark roast 250 gr çekirdek kahve olarak aldım ama ne bileyim en azından starbucks tadına yaklaşırım dedim ama olmadı. |
Philips (saeco) Tam Otomatik Kahve Makineleri - EP4346 (42. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Merhaba, bende 2231/40 modeli ile aranıza katıldım. Çekirdek kahve koyduğumuz kısmın kapağı gevşek, şöyle yapışarak veya vakumlayarak kapanmıyor. Daha önce bir philips makine incelemedim acaba sizinde mi öyle yoksa benimkinde mi bir anormal durum söz konusu. Teşekkürler.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Merhaba arkadaşlar, bende 5447/90 modelini satın aldım. Şu an için herhangi bir sıkıntı görünmüyor. Ürünün sarf malzemelerini yedekleme yapıyorum.
Aliexpresten 50'li conta siparişi veren arkadaş varsa ondan 3 tip contadan da 10'ar adet alabilirim. Gereksiz kargo ve vergi masrafı yapmak istemiyorum. Bu konuda yardımcı olabilecek arkadaş varsa bana ulaşabilir. Birkaç kişi birleşip whatsap üzerinden felan görüşüp topluda getirtebiliriz ve paylaşırız. Daha uygun olacaktır.
Teşekkürler.
-
1 arkadaşımız benimle iletişime geçti. 1 kişiyi daha whatsapp grubuna alabiliriz. Toplam 3 kişi olacağız. 50 şer adet conta geldiğinde paylaşılacaktır. (kişi başı max. 100 tl tutacak gibi görünüyor.)
-
Sizde de var sanırım hassasiyet bu konuda.Eh birçok kişi belki farketmesede o starbuckstaki %100 süt tadını almak biraz zor.Hafif su katılmış süt gibi oluyor.Kahve tadı olarak starbucks yakalanıyor bence ama süt yoğunluğu olarak yakalaması zor onlarda buharla ısıtıyorlar ama anlamadım.
-
17 kasım 2022
-
Conta derken hocam nasıl bir şey
Bu arada kahveleri öğütme ayarınız nedir ?
Hocam ilk sayfada var inceleyebilirsiniz. Zaman geçtikçe yıpranıyor ve değiştirilmesi gerekiyor. Türkiye de fiyatı fazla ve bulmakta bazen zor oluyor. Biz yurt dışından getirtip stok yapacağız.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaşlar cihazım EP2220, 2 ay önce aldım. Dün sıcak su almaya çalıştığımda normalden daha gürültülü çalışarak sıcak suyu vermedi (biraz akıtıp durdu, galiba içine akıttı gerisini). Sonra kapatıp açtığımda normale döndü sıcak su alabildim. Bugün ise biraz önce süt köpürtmeye çalıştım (manuel süt köpürtücülü cihaz) ve sütün içine öyle bir hava verdi ki her tarafa sıçratmaya başladı kocaman kocaman köpükler oluşarak süt bir anda taştı. Buharı boşa çalıştırdığımda da kesik kesik ve garip bir şekilde üflüyor, önceki gibi değil.
2 haftada bir tabletle temizliyorum ve her hafta demleme ünitesini suya tutuyorum. İlk ay sonunda yağlamasını da yaptım. Bu sürede normalden fazla kullandığımız için AquaClean 5 gün önce bitti, filtreyi değiştirdim. Filtreden oldu desem, 3-4 gün sorunsuz çalıştı.
İlk iş contalara baktım ama contalar normal görünüyor. Yedekte AliExpress contalarını aldım zaten ama 2 ayda da yıpranmasını beklemem zaten. Acaba nasıl bir arıza olabilir acaba? Servislik mi olmuştur?
Güncelleme: Contalara biraz yağ sürdüm. Genel bir temizlik yaptım makinenin içine. Normalde bu kadar pislenmiyordu ama galiba dün içeri su kaçırdığı için her yere kahve yapışmış. Neyse suya tutarak temizledim. Şimdi tekrar normale döndü. Çok şükür mekanik bir durummuş ama inşallah tekrar yapmaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thisisBS -- 18 Kasım 2022; 12:11:28 >
-
2 hafta önce benimde oldu. Aquaclean filtresine çıkarıp tekrar havasını aldım düzeldi.
Merhabalar, EP4341/50 modelini alarak aranıza katıldım. Emeği geçen herkese teşekkürler. Daha cihazın kurulumunu yapmadan bütün sayfaları okudum, harika bilgiler var.
-
Güle güle kullanın👍
-
kuraklık su kalitesini çok etkiliyor. birde daldırıp çekmeniz lazım. 1 sn..
ayarı 2 yaparsanız filtreli kullanımla günde 5 kahve ile 3-4 ayda bir filtreyi değiştirirsiniz. philips tavsiyesi 3 ay ama ben 4 ayı bulduruyorum. 2 filtrede birde kireç temizliği yapıyorum 2 yılı beklemeye gerek yok muadil kireç çözücüler çok ucuz.
-
Kesinlikle haklısınız kuraklık etkileri. Test kitini hızlıca kullandım ama iki de beklemiyordum şaşırdım açıkçası. Sizin yönteminizi uygulayarak kullanacağım. Teşekkürler.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Arkadaşlar merhaba, yaklaşık 1-1,5 aydır Philips 4300 Serisi tam otomatik kahve makinasını kullanıyorum. Şuanda AquaClean göstergesi %20 olarak gözüküyor. İnternette AquaClean filtresi, tableti, kireç çözücüsü derken ne yapmam gerektiği konusunda kafam iyice karıştı. Genel bakım olarak ne yapmam konusunda bana kısaca yardımcı olabilir misiniz? Şimdiden çok teşekkürler.
İlk sayfada sorunuza cevap olabilecek, gayet detaylı bilgiler verilmiş.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
-
Merhaba endişe etmenize gerek yok aynı şeyler bütün seride var.. gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X