Şimdi Ara

Philips (saeco) Tam Otomatik Kahve Makineleri - EP4346 (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.980
Cevap
188
Favori
173.349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

öğütücü mod dediğiniz daha ince çeksin diye mi?

anlayacaklarını sanmam normal servisin genelde bu tür cihazları mahalle servisi ist merkez servise yolluyor tamir edemezse.

vallahi ne diyeyim ben kışları hergün kahve içiyoruz haftada bir (kılavuz tavsiyesi) demleme ünitesini ve içeriyi temizliyorum, şu sıralar az içtiğimizden 10-14 günde bir..

gri piston kolunun başında malum yukarı aşağı hareket ettiren kol var. onların birleştiği yerde boşluklar var içeri kahve telvesi kaçarsa hareketi kısıtlar. o bölge diş fırçası ve ılık su ile iyice temizlenmeli, güçlüce üfleyin; kuruduktan sonra yağlayın kalın olarak..içine nüfuz etsin ki kahve zerresi giremesin.

kaç aylık makine.. kireç temizliği yaptınız mı hiç..düzenli aqua filtre kullandınız mı?

tek fincan için su biraz fazla gibi..ama ml doğru ise normaldir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 1 Eylül 2021; 22:3:30 >
  • @erhangun84 aklıma gelmişken tablet temizliği yapıyor musunuz?

kanallar ara sıra tıkanıyorsa basınçla dışarı çıkamayan kahve geri basıyor olabilir.. kaçak yapar..

resetle düzeliyor dediniz gerçi ama her bozulduğunda reset düzeltiyorsa motor yada yazılımsaldır.. tesadüf olabilir mi emin değilim..

kahve yağı kanalları tıkıyor.. ayda bir gerekli.. hele siz espresso için çok ince alıyorsanız kahveyi daha çok tıkanmaya müsait oluyor.

ana mesajda var.. puly caff ile 15 günde bir yapabilirsiniz çok hesaplı, philips tablete göre

• Makineyi mart ta aldım, 2 kilo kahve yeni bitmek üzere, aqua filtre aldığım günden beri üzerinde takılı, mod olarak evet ince öğütüm için öğütücü dişlerini bir kaç tık yakınlaştırdım. biraz daha gözlemleyip daha detaylı Temizlik yapmayı deneyim olmazsa servise gönderirim ama baktığımda contalarda bir sorun yok gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erhangun84 -- 1 Eylül 2021; 22:17:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mdmrx M kullanıcısına yanıt

Tableti hiç denemedim daha vakit vardır diye düşünmüştüm ama tıkanma olasılığı yüksek olabilir ozaman en yakın zamanda tablet alayım bana da biseylerin tıkandığı mantıklı geliyor.

• erhangun84 kullanıcısına yanıt

ben bu gramajı 2 haftada bir kullanıyorum..

son kul tarihi çok uzun.. 2-3 sene kullanırsınız. ilk aldığınızda kahvesiz kahve yapın(tozu seçip kahve atmadan) sıcak su ile yumuşasın borular sonra 2 kere tablet temizliğini çalıştırın sonradan 2 haftada bire dönersiniz.

işlem sırasında tüm çıkışların altına gelecek büyüklükte 1.5 lt lik kap lazım.. ilk mesajda videolar var

**hot water almayın malum o diğer yandaki buhar ucundan çıkıyor, kahve çıkan uçların yumuşaması lazım.

Philips (saeco) Tam Otomatik Kahve Makineleri - EP4346
    Philips (saeco) Tam Otomatik Kahve Makineleri - EP4346www.n11.com
    Puly Caff Plus Espresso Makinesi Temizleyici Tablet 100 x 1.35 G Fiyatları ve Özellikleri
    https://www.n11.com/urun/puly-caff-plus-espresso-makinesi-temizleyici-tablet-100-x-135-g-976650?magaza=bilgedukkan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 1 Eylül 2021; 22:45:10 >

• Tamamdır bunu mutlaka denemem lazım temizlik için arada bir toz kahve seçip boş çalıştırıyorum ama muhtemelen işe yaramıyordur tablet ile mutlu sona ulaşacağız inşallah yardımlarınız için teşekkür ederim.

Merhaba temizleyici tablet bugün geldi hemen temizleme işlemini yaptım sanırım makine sizin dediğiniz gibi tıkanmış tablet ile içinden çıkan kahve miktarı resimdeki gibi temizlik sonrası aldığım espresso miktarı olması gerektiği kadar dı ayrıca kahvenin lezzeti bile daha güzel oldu herkese teşekkürlerimi sunarım.

Philips (saeco) Tam Otomatik Kahve Makineleri - EP4346

• quote:

Orijinalden alıntı: erhangun84

Merhaba temizleyici tablet bugün geldi hemen temizleme işlemini yaptım sanırım makine sizin dediğiniz gibi tıkanmış tablet ile içinden çıkan kahve miktarı resimdeki gibi temizlik sonrası aldığım espresso miktarı olması gerektiği kadar dı ayrıca kahvenin lezzeti bile daha güzel oldu herkese teşekkürlerimi sunarım.

rica ederim.. makinenin temizlik, filtre değişimi, kireç çözme gibi periyodik bakımları ihmal edilmemeli..

2 kere yapın demiştim. sonra 15 günde bir yeterli olur. bende yaptım daha geçen oldukça açık kahve rengi çıktı her zaman ki gibi.. sizin ki kahve olmuş neredeyse :)

neyse ki ciddi problem yok sanırım.

Şu an görünürde hiç problem yok temizliği bir kez yaptım çünkü temiz su akışını gördüm yine de bir kaç gün sonra bir temizlik daha yapıp emin olacağım. iki haftada bir temizliğe gelince sizin kadar çok kahve yapmadığım için iki hafta da bir gereksiz olabilir. temizlik süresini deneme yanılma ile bulmaya çalışırım artık.

• Merhabalara herkese , 5000 serisi Philips kahve makinam var. Sizlere bir şey soracağım evimde arıtma kullanıyorum ve kahveleri de arıtma ile yapıyorum. Su derecesi 25 - 28 arası. Aqua filtrem yok sizce makinaya bir zararı olur mu ? Arıtma su kullandığım için çok umursamamıştım ama aklımda da kalmadı değil. Teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: erhangun84

Şu an görünürde hiç problem yok temizliği bir kez yaptım çünkü temiz su akışını gördüm yine de bir kaç gün sonra bir temizlik daha yapıp emin olacağım. iki haftada bir temizliğe gelince sizin kadar çok kahve yapmadığım için iki hafta da bir gereksiz olabilir. temizlik süresini deneme yanılma ile bulmaya çalışırım artık.

o kadar tableti ne yapacaksınız erhan bey, temizleyin 2 haftada bir :) bayatlar.. yada yarısını birisine verin.

kışın ortalamam günde 4, yaz ortalamam günde 2.5 fincan..

• ChieF06 C kullanıcısına yanıt

su arıtmadan çıkan suyun sertliği kaç. 0 ise 12 ayda bir kireç temizliği yapın.. 1 ise 6 ayda bir..

günde ortalama max 5 fincan içiliyorsa.. çok içiliyorsa kısaltmalısınız süreyi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 8 Eylül 2021; 19:54:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mdmrx

o kadar tableti ne yapacaksınız erhan bey, temizleyin 2 haftada bir :) bayatlar.. yada yarısını birisine verin.

kışın ortalamam günde 4, yaz ortalamam günde 2.5 fincan..

Alıntıları Göster

Bilemedim gerek yoksa ziyan etmeyi sevmem o yüzden huyum kurusun biraz hesapçıyım :)

Merhaba , Sertliği ölçecek test çubuğum yok. Onu alacak yer bulamadım. Günde max 2 bardak içiyoruz hatta bazen 1. Aqua filtresini sipariş ettim. Arıtma su ve Aqua beraber kullanıyorum artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChieF06 -- 9 Eylül 2021; 15:24:28 >

arıtma+aqua.. makine üzerindeki değeri 0 a ayarlayın.. sanırım aqua filtre size 6 ay gider(normalde philips ne olursa olsun 3 ayda bir değiştirin diyor, filtre içindeki bakteri oluşumu zararlı olabilir diye)..4 filtre yani 2 yılda bir kireç temizliği yaparsınız..

en geç ayda 1 tablet temizliği 2 haftada bir demle grubu durulaması gerekli size..

cihazla gelen strip i arıtma su da ölçmediniz mi?

birde tatile çıkılır, 20 gün falan cihaz çalışmazsa dönüşte aqua filtre değiştirilmeli.. makine içindeki su buharlaşıp hava da yapıyor. en iyisi filtre değiştirip yeni tanımlama yapmak.

Maalesef gelmedi. Cihazı sıfır almadım çok az kullanan bir arkadaş dan aldım. Zaten kendisi de beceremedi pek. Ben ekran dan 1. seviyeyi seçtim ne olur ne olmaz diye 1-2 ay içerisin de zaten kireç temizliği yapmayı düşünüyorum. Çünkü makinanın verilerine baktığım da 150 yakın kahve içilmiş. Ve bu kahveler belki aqua filtre olmadan çeşme suyu ile içilmiş olabilir. Bir de temizlik için açtığım da çıkartılan malzeme de yağ oranının çok düşük olduğunu fark ettim. Hafif de sesli çalışıyor zaten. Bazen pat diye bir ses geliyor.

Yağlamak için Philips kendi yağını alacaktım fakat biraz pahalı geldi önere bileceğiniz bir yağ varsa onu alayım yoksa philips den almayı düşünüyorum.

Saygılar.

pat veya tak diye çıkan ses normal. seviyeyi 1 e veya 5 e ayarlamanın filtre performansı ile alakası yok. sadece 0 a ayarlarsanız 625 atıyorum 5 e ayarlarsanız 300 kahve sonra bitti uyarısı veriyor. filtre yaklaşık 5 dh suyu 4 ay boyunca 0 a indiriyor..

sizin su arıtmalı olunca makine serin yerde konumlu ise filtre çok rahat 6 ay gider. (dediğim gibi philips 3 ayda bir diyor ben 4 ayda bir değiştiriyorum. siz az içiyorsanız 6 ay diyebiliriz.6 ayda son limit olsun mutlaka değiştirin. bizim ortalamamız günde 4 fincan)

kireç temizliği için üst kademelerde mesajım var..

orj silikon yağ 5 gr 60 tl.. o bitince şu an sitelerinde ki weicon satmaya başladılar. aynı weicon n11 de var. (ben aldım aylar önce) ilk mesajda linkler var. bakalım:

gerçek orj ile kıyaslandığında bedava. bozulmuyorsa 3-5 yıl gider.. yağlanacak 3 yer var.. yeşil mercimek kadar sıksanız yeter..

ayrıyeten makinanın demleme gurubunda döndürdüğü sarı yuvarlak dişlinin yanında çukur çentik var oralara da sıkabilirsiniz. tüpün ucuna parmağınızla elleyin, parmaktaki bulaşığı contalara sürebilirsiniz. yağlama öncesi demlik grubunu yıkayıp kurutun. kurutma biliyorsunuzdur bez kullanılmaz kendi kendine kuruyacak.

https://urun.n11.com/gres-yagi/weicon-silikon-gres-85-gr-gida-onayli-P471978257

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 12 Eylül 2021; 13:3:11 >

• Dönüşleriniz için teşekkür ederim.

Saygılar.

• Selamlar,

çekirdek kahve bölümünün kapağı ile ilgili bir sorum olacak.

sanki makineyi ilk aldığımda bu kapak böyle vakumlu gibi kapanıyordu, hatta kapağı çıkarırken hafif zorlanarak çıkarıyorduk. (saklama kaplarındaki gibi)

şimdi ise kapak öyle dümdüz kapatıp açılıyor, yani öyle hava aldırmaz gibi değil.(kontrol ettim çerceve içindeki lastiklerde v.s hasar gözükmüyor.)

sizde durum nasıl?

• nuisance kullanıcısına yanıt

aynen dediğiniz gibi.. üst kısımda lastikli aşağıya oturduğu yer. sanırım yeterlidir diye düşünüyorum.

hazne 200 gr lık.. belki 150 ekliyorumdur.. günde 3 fincan içsek 1 haftayı bulmuyor eklemek.. çekirdek 1 haftada kapağın bu haliyle iyi kalıyordur umarım

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.