değirmen ayarını yaparken çalışır-öğütürken yapılması ve her seferinde bir tık oynatmanız gerektiğini hatırlatmak isterim. sorunun cevabı ise; genelde kullanılan çekirdek kalitesi. çekirdek kaliteli ise orta ayar ile ince ayar arasında(1-6) disk şeklinde çıkabilmeli.. daha kalınlarda dağınık çıkar.. hangi çekirdek kahve kullanıyorsunuz? |
Philips (saeco) Tam Otomatik Kahve Makineleri - EP4346 (10. sayfa)
-
-
Lavazza gusto forte kullanıyorum. Öğütürken değil de kurulum yaparken direkt en inceye çevirmiştim yanlış yapmışım demek ki. Şimdi nasıl bir yol izlemeliyim?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
bu tür markalarda kalite algısı çok değişiyor.. arabica ve robusta kahveleri genelde karıştırıyorlar..
arabica çekirdek daha iyidir.. aynı zamada robustaya göre çok daha az kafein içerir..
birde iyi köpük versin diye ne yapıyorlar bilmiyorum..
lavazza nın sitesini iyi inceleyin, alacağınız pakete karar vermek için.. disk şeklinde çıkmamasının sebebi lavazza olabilir..
ama çevirirken dönüyordu sanırım değil mi, öğütür gibi.. dururken ayarı yapamamış olmanız lazım sanırım.. inşallah öğütücüde problem yoktur.
espresso mu içiyorsunuz hep.. eğer karışık içiyorsanız hiç olmazsa ayarı en ince yerine 3 e falan getirin..
kahveyi çekerken bastırıp bir tık bir tık çevireceksiniz..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 16 Kasım 2021; 11:17:54 > -
Diske yakın çıkıyor şu an. Çevirirken dönüyor sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Muhtemelen ben ayarlayamadım.
Espresso da içiyorum, diğer sütlü kahvelerden de içiyorum karışık kullanıyorum. Dediğiniz gibi ayarı 3e alıp deneyeceğim. Çok teşekkür ederim.
merhabalar, ben de 5443 modelini alıp aranıza katıldım. mesajları ve kullanma kılavuzunu okudum ama sormak istediğim bir konu var. kahveyi hazırladıktan sonra makineyi temizletmek gerekiyor mu. clean seçeneğine bastığımda filtreyi, kireci temizleme seçenekleri falan var. makine her açıldığında temizlik yapıyor. bu yeterli oluyor sanırım. bir de önerebileceğiniz çekirdek kahve var mı. çoğunlukla espresso içiyorum
Süt sürahisini durulama yapmak gerekiyor.. Onun dışında temizlik haftada bir. Youtube videolarına bakabilirsiniz. Coffeetropic den alıyorum son zamanlarda..
Amazondan Philips EP3246/70 model bir kahve makinesi aldım.Bu akşam geldi.
Kutusu da yandan ezilmiş gibiydi.Ancak üründe herhangi bir hasar veya kullanma belirtisi görmedim.Önce bir çalıştırıp herhangi bir kusuru varsa ondan sonra iade etmeyi düşünüyorum.Amazon ilk defa beni hayal kırıklığına uğrattı açıkçası.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Blof -- 24 Kasım 2021; 21:0:6 > -
kutu hasarı kargo sorunu.. iki kutu içinde ise içteki ürün kutusu hasarlı idiyse amazon un ayıbı elbet..
kasada sıkıntı yoksa ürün sağlamdır.. aslında basit bir makine.. kolay kolay bozulmaz..
kullanacaksanız bozulmaması için haftalık temizliğini düzgün yapmalısınız.
-
Daha önce en ufak ürünü kutulara saran amazon bu sefer patpata sararak göndermiş.Kutu amazonda hasar almış belli.Çünkü yırtılan köşeyi yeniden bantlamışlar.En azından kullanılmış ürün göndermedikleri için şanslıyım.
Şu an sizin ilk mesajınızı inceliyorum.Biraz titiz biriyimdir ,her şeyin dört dörtlük olmasını isterim.Gerekli yedek ekipmanları şimdiden almamı önerir misiniz?
Mesela tchibo dan durgol kireç sökücü ilk etapta gerekli midir acaba?
-
Philips EP5443/70
Philips EP5447/90
bu iki makine arasındaki fark nedir tam olarak ben baktım bulamadım ?
-
media marktPHILIPS EP3246/70 Tam Otomatik Espresso Makinesi Siyahhttps://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_ph%C4%B1l%C4%B1ps-ep3246-70-tam-otomatik-espresso-makinesi-siyah-1211318.html
3799 TL
-
kaliteli bir su ile (sertlik ayarı 1 ise) günde 5 bardak kahve içerseniz normal tavsiye 8 filtre kullanımından sonra (3 ayda bir filtre değişince) yani 2 yıl sonra kireç temizliği gerekli.. ben bir filtreyi 4 ay kullanıyorum.. yılda 3 filtre ve ardından kireç temizliği.. bizim buralarda su brita sürahiden de geçirsem, yazları kireç oranı arttı kuraklıktan.
ben 1 kere kireç temizliği yaptım o da n11 den aldığım laktik asitle.. önce defalarca plastik kettle da denedim sonra makinede.. yılda bir yapacağım.. makine ile gelen bitince silikon yağ gerekli.. keşke döviz şişmeden biraz filtre alınabilse iyi olurdu.. zam geldi mi bilmiyorum..169 du en son..
269 olmuş :) muadil ürünlerede bakılabilir yurtdışından
Saeco AquaClean CA6903/00 Filtre Kahve Makinesi Philips (phaksesuar.com)
ama garanti süresince orj iyi olur
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 25 Kasım 2021; 21:34:21 >
-
kozmetik fark vardır.. renk vb
aratıp görsel sonuçlara bakarsanız.. biri beyaz diğeri siyahmış
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 25 Kasım 2021; 20:53:37 > -
evet sadece görsel ise sorun yok teşekkür ederim
iş yerine 5 kişi için bunu aldık bir ben kahve çok içiyorum zaten
5799 a geldi kdv felan vergiden düşecek olunca mantıklı olanı bu geldi bize
-
Üstat cevabın için teşekkür ederim.Daha önce bahsetmiştim her şeyin tastamam olması benim için önemli diye.Şunları sipariş ettim:
urun.n11.comLaktik Asit %80 Food Grade 1 litre Fiyatları ve Özelliklerihttps://urun.n11.com/medikal-malzemeler/laktik-asit-80-food-grade-1-litre-P441628816Şu an eksik sadece filtre kaldı sanıyorum.Onu da amazondan muadil alsam sorun olur mu acaba?Bazı kullanıcılar cihazda sorun çıkarıyor demişler ama.Dediğin gibi cihazın fiyatı bir yıldır yerinde saymış ama filtresi zam şampiyonu olmuş.Bu parayı üç ay için vermek içimi acıtır açıkçası.
amazonWaterdrop TÜV SÜD sertifikalı yedek su filtresi CA6903, AquaClean CA6903 / 10 CA6903 / 22 CA6903 ile uyumlu Kireç filtresi, sudaki kireç içeriğini azaltır (3)https://www.amazon.com.tr/Waterdrop-sertifikal%C4%B1-filtresi-AquaClean-i%C3%A7eri%C4%9Fini/dp/B08DR2KQCM/ref=rvi_5/261-9470730-0973813?pd_rd_w=RIJjY&pf_rd_p=a6e1d97a-ca19-4645-8b08-40f378bbee8e&pf_rd_r=SNXW4TVAKS1PRRDNHFX9&pd_rd_r=166907f3-1324-41a1-9d39-90c84bdba859&pd_rd_wg=hyTGi&pd_rd_i=B08DR2KQCM&psc=1Bu ürünün üç tanesi kargo vergi dahil 363 TL oluyor.Kullanacağım su ya britadan süzülmüş ya da damacana olacak.
-
Mobilden giriyorum ama su filtresinde 3 adettir ibaresi göremedim hiç
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Resimde 3 adet görünüyor ve başlığın sonunda (3) ibaresi var.
Bu da aynı ürünün ikili olanı:
amazonWaterdrop TÜV SÜD sertifikalı yedek su filtresi AquaClean CA6903 Philips AquaClean CA6903 / 10 CA6903 / 22 ile uyumludur, sudaki kireç içeriğini azaltır (2)https://www.amazon.com.tr/Waterdrop-sertifikal%C4%B1-AquaClean-uyumludur-i%C3%A7eri%C4%9Fini/dp/B08DR5RH7C/ref=pd_sbs_2/261-9470730-0973813?pd_rd_w=QKQEA&pf_rd_p=780a2ed8-cbe7-4c35-bcc7-47ff8e4b00d7&pf_rd_r=MHZAD88AZHN4PMSWRCJP&pd_rd_r=e279c913-3cd1-4338-8003-dc36ffb03536&pd_rd_wg=57TxW&pd_rd_i=B08DR5RH7C&psc=1
-
6903 filtre avrupada 13-16 euro civarı çoklu adete göre ve türkiyede de yakın fiyattan satılıyordu.. bu sefer fiyatı abartmışlar.. 225 i geçmemeli.. hatta philips yüzlerce aldığı için 200 tl ideal fiyat..
Saeco AquaClean kireç ve su filtresi : Amazon.de: Mutfak, Ev ve Yaşam
muadil ürünlerin çoğunu geçmişte çok gezindim.. genelde 2 ayda bir filtre ve 3-6 ayda bir kireç temizliği öneriyorlar..
philips ise herşeyi doğru yaparsanız 8 filtrede bir kireç temizliği öneriyor.
pandemi bitti çocuklar dağıldı bizim günlük kahve tüketimi 3 civarı. ben 4 ayda bir filtre, 3 filtre sonunda yani yılda bir kireç temizliği yapacağım. ve bir kere yaptım laktik asitle.. yazmıştım evdeki çaydanlık, kettle gibi ürünleride laktik asitle kireçten arındırabilirsiniz.. hatta google iyi araştırın laktik asit güzellik uzmanları için çeşitli oranlarda sulandırıldığında peeling malzemesidir.. işte yüzde farklı topukta farklı oran vb..
kireç temizliği için 1.5 litre su (su haznesinde ki ikinci işaret) 1 çay bardağı %80 lik laktik asit yetiyor..
(asit oranları satılan 250 ml lik şişelerde %30-40 düzeylerinde, hepsinin teknik föylerini okudum.. buda max 100 ml saf asit demektir)
birde oval ağızlı 1.7 lt lik kap buldum.. tam oraya oturuyor. resimlerde var.. videolarda yassı şeyler kullanmışlar.. sıçrar gerçek kullanıma iyi değil..
4 gr lık pul ycaff almışsınız.. ayda bir yapacağınıza 15 günde bir yarım tablet tavsiye ederim..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 26 Kasım 2021; 13:45:28 >
-
Britanın bile arıttığı suya şüpheyle bakan bir olarak 3-4 ay suyun içinde kalacak olan bir filtrenin ne kadar sağlıklı olacağını düşünmeye başladım.Üstelik filtre fiyatları da ateş pahası.
Acaba diyorum ömrü dolunca filtreyi çıkarıp sertliği az diye damacana suyunu filtresiz kullansam sık sık da laktik asitle kireç temizliği yapsam hem daha sağlıklı hem de daha hesaplı olur gibi.Siz ne dersiniz bu konuda,makineye zarar verir miyim?
Bir de şunu sorayım tabletle demleme ünitesi temizliği nasıl oluyor?Çekilmiş kahve bölümüne tableti atacağız.Çekilmiş kahve işlevini seçeceğiz.Starta basıp sonra yarım bardak su demlendiğinde makineyi fişten çekeceğiz(Burayı anlamadım ,yarım bardak su demlemek nedir ve niye fişten çekiyoruz?).15 dk bekleyeceğiz.Sonra iki defa çekilmiş kahve işleviyle durulama yapacağız.Sıralama bu şekilde midir?
-
Melese sadece makinenin kireçlenmesi değil kireç tadı kahvenizin aromasını tadını azaltır o yüzden filtreler imal edilirken suyun içinde kalıp bakteri üretmeyecek şekilde imal ediliyor damacana su fabrikasında filtre olmadığını mı düşünüyorsunuz
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X