Hayırlı olsun. Bence doğru yapmışsınız. Orijinaline o paralar verilmez. Bana gelince içindeki filtre görevini tamamlayınca hamidiye su kullanarak filtresiz olarak devam edeceğim. Ara sıra da sizin önerdiğiniz şekilde laktik asitle kireç temizliği yapacağım. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Philips (saeco) Tam Otomatik Kahve Makineleri - EP4346 (12. sayfa)
-
-
-
-
Benimki 4 gr lık 120 tablet. Bilmiyorum farklı bir ürün olabilir mi ama bana aynı işi yapıyor gibi geldi.
Durgol konusuna gelince aslında laktik asitte aldım ama 3-4 temizlik sonrası bir de bununla kireç temizliği yapayım diye düşündüm.Filtre kullanmayı düşünmediğimden cihazda kireç kalıntısı olabilir. Tchibo nun sitesinde 120 TL ve doğum günü indirim kodu ile daha da hesaplı oluyor.
Contayı bilmiyorum belki gerek bile olmayabilir ama fiyatı 10 bin liralara
dayanmış cihazlarımızdan 100 liralık contayı esirgememek lazım bence.Alabiliyorsanız aliexpress den alın.Şu aralar vergi satın alma esnasında kesildiğinden teslimi de aras kargo yaptığından çok hızlı geliyor. Ama halledemezseniz bir şekilde sorununuzu birileri bulunur aramızda.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
bu brew tabslar filtre kahve makinelerin su haznesi ve sistemdeki kireci çözmek için..(üstünde yazıyor 2 lt su için 1 tablet diye.. demleme ünitesine koyun demiş ama filtre kahve makinelerinde demleme ünitesi yoktur..benim bildiğim su haznesine konuyor bu tabletler)
bizim kullandıklarımız demleme ünitesine atılıp borulardaki kahve yağını temizlemek için. kireç değil. sanırım bu ürünü hatalı almışsınız.
tekrar bakayım farklı bir durum varsa değiştiririm bu mesajı..
yada puly sitesini inceleyin derim
sizin aldığınız kullanılamaz mı? açmadıysanız iade edin..açtı iseniz; anlamak için biraz sıcak suya yarım tablet atın.. 3 dak da eriyorsa yarım tablet olarak belki kullanılabilir ama sadece tahminimi söylüyorum..
erimesi bayağı zaman alıyorsa kullanılması riskli.. erimeyen tablet posa kabına düşer ama sizin 2-3 defa boş toz kahve çalışması şeklinde çalıştırıp sıcak suyla durulanmasını sağlamanız lazım
bu sayfaya bakarsanız 1. grup toz deterjanlar...2. grup tam otomatik makineler...3.grup filtre kahve ve kettle lar için(sizin aldığınız)
şu da denenebilir.. filtre kullanmıyorsunuz.. su tankını epeyce doldurun.. 1 tablet atın eriyene kadar bekleyin.. sonra toz kahve modunda kahvesiz..3 kere kahve alın..kalan suyu boşaltın..temiz su ile 3 kere daha aynı işlemi durulamak için yapın..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 19 Aralık 2021; 23:1:22 >
-
Arkadaşlar şu aquaclean filtresini nereden tedarik ediyorsunuz. Şu an phaksesuarda yok. Ne zaman geleceği belli değil gelse bile çok yüksek olacak. Siemens grubu uyumsuz olduğunu düşünerek var mı bir tavsiyeniz?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Makine olmus 10bin lira, artik bu makineyi isletmek te oldukca maliyetli.
Su filtresi tanesi 300tl olmus bulursan, arada ivir zivir lastik vs eskiyecek, damacana su bile olmus 20tl bu makine 100ml kahve yapiyorsa 200ml bosa harciyor.
Cekirdek Kahve fiyatlarindan hic bahsetmiyorum bile, nasil bi ulkeye dustuysek…
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
bir önceki sayfayı okuyunuz..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 20 Aralık 2021; 22:42:24 > -
Merhabalar şu anda aynı cihazda aynı sorunu yaşıyorum. Siz olayı çözdünüz mü acaba?
Sorun ne.. Bardağa az kahve gelmesi mi?
Kırmızı contaları kontrol edin.. Yırtık kopuk vb
Ne kadar sık temizliyorsunuz makineyi?
Forumdaki okuduğum temizlik tavsiyelerine uyuyorum 🙂, contalara baktım bir şey yok bugün servise götürdüm, şu an beklemedeyim...
sonuçtan haber vermenizi bekliyoruz..
problem net olarak ne ve nasıl çözüldü?
tşkler
-
Ürünü tamir edilmiş şekilde teslim aldık conta değiştirdik demişler ama ben baktığımda sağlam görünüyordu. Belki de ben anlayamadım
forumdan bir arkadaşımız özelden ulaştı contasının kenarlarında kopmalar olmuş. kendisine yolladım. az önce bana yazdı eskisinden daha iyi diye.
sonra benim makineninde altında son 1-2 aydır bir tatlı kaşığı kadar su birikintileri görüyordum temizlemek için tepsiyi çıkardığımda. normalde su olacaksa tepsi içine gider. düşündüm sanırım contada sıkıntı var kaçan buhar yoğuşup iniyor duvarlardan. birde yine toz kahve atılan hazne kapağı eskisine göre çok fazla buğulanıyordu.
bugün contanın ortasında incecik kesik gördüm. beyaz parça yukarı iterek sıkıştırdığından ezilen yer kesilmiş.. bir iki elleyince koptu kenarları.. yeni contayı taktım..
kısaca kiminde 4 ayda kiminde 1 yılda özellikle içerdeki küçük contalardan büyüğü..üstte duran, sıkışan, yıpranıyor; değişmeli.. vakit kaybetmeden aliexpress ten bu contalardan alın..
detaylar ana mesajda var. uzun yıllar kullanacağınıza inanıyorsanız, o contadan 2 takım alın. tek seferde 10 adet gönderiyorlar.. yani 10-10-20 adet sipariş verin.. philipste tanesi en son 39 tl idi..döviz artışından sonra bakmadım..
contaları ara sıra yağlayın. topluiğne başı kadar silikonu parmağınıza bulaştırıp..contaların üstüne bulaşacak kadar sürün.
birde demleme ünitesindeki beyaz parçanın içini temizleyin.. silikon oraya yapışıyor.. kırmızı lekeler oluşmuştu ilk aldığımda.
zorlamayın yatağa çizik atmayın..buhar kaçağı oluşur..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 26 Haziran 2022; 0:19:15 >
-
Hocam aynı su durumunu bende yaşıyorum. Aynı zamanda kahve de az gelme ve bir miktar soğuk gelmeye başladı. Muhtemelen contalar ile ilgili sıkıntı. Paylaştığınız linkte ki satıcı ürünü TR ye gönderemiyor gibi bir uyarı veriyor. Başka bir satıcıdan almış olabilir misiniz?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Az önce bir arkadaş sipariş vermiş
1 tane alın sonu 59399 olandan.. çin siparişi gelene kadar beklemek istemezseniz.. 10, 15 günde geliyor
kontrol ettim, gönderim sıkıntısı yok.
https://www.phaksesuar.com/Philips Espresso Slikon Conta Kahve Makinesi Philipshttps://www.phaksesuar.com/philips-espresso-slikon-conta
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 8 Ocak 2022; 23:51:20 >
-
yukarıda da belirttim ben olsam çin den 13 lükten 20 adet alırım ve 6 ayda bir değiştiririm.
çin contaları daha kaliteli ise belki 1 yılda dayanabilir elbet..
2 kişi taktık yeni çin contalarından bakalım ne kadar gidecek ona göre 10 mu 20 mi almak lazım karar verilebilir.
hazır o kadar kargo vermişken 13 den 20 almak mantıklı olur
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 9 Ocak 2022; 19:56:41 > -
bizim sitelerde bu şekilde bir ilan bulduım,
2,00 mm VİTON O-RİNG FKM ORİNG ISIYA DAYANIKLI VİTON ORİNG. bizim ihtiyacımız olan her boy var.
Ürün bizim için uygun değilmiş o yüzden linki sildim..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exenjiu -- 10 Ocak 2022; 15:35:10 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X