hem sıcak hem soğuğa dayanıklı ve gıda onaylı wmq silikon olması lazım. Kauçuksa olmaz mesela. İmalatçıya sormak lazım. Fkm kauçuk ve sert bir conta imiş sanırım. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 10 Ocak 2022; 11:5:54 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Philips (saeco) Tam Otomatik Kahve Makineleri - EP4346 (13. sayfa)
-
-
Evet FKM florokarbon kağucuk olarak geçiyor biziö için uygun değil. yüksek ısıya dayanaklı olduğunu görünce işimize yarayabilir diye düşünmüştüm.
-
Benim Amazon üzerinden verdiğim conta siparişi ulaştı elime. Bu conta değişimi ile ilgili genel bilgi bulabileceğim bir portal ve ya video Sitesi mevcut mudur?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Özel birşey gerekmiyor. Çıkarken hafif zor ama takarken itin oturur. Sonra dışına parmak ucunuza bulaştırdığınız silikon yağ sürün.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Aynen hocam bir şekilde oturtum ama bu sefer de demleme ünitesi olmuyor yerine. Çok ilginç
Nasıl yani demleme ünitesi yerine mi girmiyor. O conta ile alakası yok ki.. yukarı kaldırılan mandal kalktı ise.. içteki sarı kol en altta ise itince tık diye oturur..
Yanlış conta takıldı ise makine kolu kaldıramaz ise uyarı verir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 16 Ocak 2022; 16:22:2 >
Hocam bende anlamadım ve hala takamadım. Servis yolu gözüktü sanırım. O sarı kısıma oturmuyor ünite. Kaç saat uğraştım. Contayı çıkarmak için conta aparatında bulunan 2 vidayı söktüm o kısmı çıkarmaya çalıştım ancak çıkaramadım ve vidaları geri takıp o şekilde conta değiştirdim. Sonrasında ise demleme ünitesini yerine oturtamadım. Baktığımda sarı kısma yerleşmiyor gibi duruyorquote:
Orijinalden alıntı: mdmrxNasıl yani demleme ünitesi yerine mi girmiyor. O conta ile alakası yok ki.. yukarı kaldırılan mandal kalktı ise.. içteki sarı kol en altta ise itince tık diye oturur..
Yanlış conta takıldı ise makine kolu kaldıramaz ise uyarı verir
sökmeye gerek yoktu ki.. sökmeye çalıştığınız parçayı oynatabildiniz mi? içinde conta var sanırım o parça yeterince içeri oturmamıştır ki, dışarı çıkıntılı kalmıştır, demleme ünitesi daha ileri itilemiyordur.
yaptığınız işten emin değilseniz yine de kurcalamayın.. vidaları tekrar söküp taksanız diyeceğim ama.. o bölge yalama olursa büyük sıkıntı doğabilir. plastik sonuçta
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 16 Ocak 2022; 23:31:28 > -
merhaba herkese, ben bu ürünü alalı tam 1 sene olmuş, hatta videosunu bile yüklemiştim
adnan vardaryoutubePhilips EP4346/70 Tam otomatik espresso makinesi, kurulum, ilk çalıştırma, incelemehttps://www.youtube.com/watch?v=k9cBgrr_X-s&feature=youtu.be, ama şu ana kadar ne bir filtre değişimi yaptım ne bir conta değişimi yaptım, çok sık kullanmıyorum günde bir latte yapılıyor ortalama.. hafta sonları daha yogun bir kullanım olabiliyor, misafir olursa vs..
Forumun yarısına kadar okudum, nasılda gozumden kaçmış çok guzel ve dolu dolu bır konu. benim fikrinizi almak istediğim iki husus var,
birincisi ben su arıtma cihazından gelen arıtılmış suyu kullanıyorum, çayver cihazındaki kireçlenme durumunu da goz onunde bulundurduğumda pek bir kireç sorunuyla karşılacağımı sanmıyorum, cihaz bu gune kadar fıltre ıkazı da vermedı. Demek ki kotayı henuz doldurmadık :). Ama ola ki filtresiz kullanımda sorun yaşarmıyız. Sirkeli su ile cleaning yapmayı denemek faydalı olur mu,
İkinci husus şu temizlik tabletleri, ben cihaza az kimyasal sokmaktan yanayım ama yağ temizliği olmazsa olmaz, melitta markasının gorece ucuz olan bir ürünü var, acaba tecrübe eden oldu mu? https://www.hepsiburada.com/melitta-otomatik-kahve-makinesi-temizlme-tableti-pm-HB000002RWCW Teşekkürler.
-
Demleme ünitesinin yağlanmasına ilişkin ayrıntılı bir video:
https://www.youtube.com/watch?v=R2a8gbuPJGI&feature=youtu.be
Bu ürün bana f/p açısından mantıklı geldi, Bosch 10 adet 2.2 gr.
https://www.hepsiburada.com/bosch-kahve-espresso-makineleri-icin-temizleme-tableti-10-adet-p-hbv00001an4pa
-
şaşırtıcı derecede ucuz
-
Kullandım tavsiye ederim, 1 paket daha sipariş vereceğim. benim gibi günde 1-2 kahve tüketenler için ayda 1 temizlik yapsaniz. 1 seneye yakın iader eder.
-
Neden puly caff almıyorsunuz. Melitta 4 tablet 32 tl.. puly 60 tablet 2.5 gr daha ucuz.. 1 tableti 2 ye bölebilirsiniz. Yada 1.33 lük alın.. 4 gr lık almayın. 2 kişi bir kutu alabilirsiniz. 50 tablet 2 haftada bir 2 sene gider. Filtresiz kullanım yapacaksanız bence 6 ayda bir laktik asitle temizleyin. Sirke kılavuzda tavsiye edilmiyor. Sanırım kokusu epey kalıcı olur. Birde sirkeyi çaydanlığa koysanız çok beklemeniz lazım. Makinanın kireç temizlemesi daha kısa ve az sıcak su ile. 80 derece gibi. kettle veya çaydanlıkla kıyaslanmamalı, kaynar su var
https://www.hepsiburada.com/pulycaff-puly-caff-plus-180-gr-p-HBV000019SPFI?magaza=Mda+Coffee&url_src=and-product-detail
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 18 Ocak 2022; 13:11:55 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Az önce makineye her zaman yaptığım gibi su filtresini söküp, içine 2 çay bardağı beyaz sirke katıp ikinci çizgisine kadar arıtma su doldurup brew clean yaptırdım.. çıkan su koyduğum arıtma sudan farksızdı. Sonra 200 ml de sıcak su aldım. başta çok hafif beyaz su geldi, sonra temiz. Ben zaman zaman içine sirke vs katmadan su ile brew group clean yaptırıyorum.. bazen is kokulu kahverengi su geldiği oluyor. Sonra temizleniyor. Ama ben çok yoğun kullanan biri değilim, Bendeki rakamlar böyle:
Espresso 109
Coffe 26
Americano 102
Cappucino 13
Latte macch 52
Caffe au Lait 1
Caffe crema 1
Milk froth 78
Hot water 16
Kullanım alışkanlıklarım gereği, cihaz kahve alımında bile epey durulama yapıyor, genelde çift cidarlı bardağa 1 espresso, yumuşak 1 amerikano ardından süt köpüğü alıyorum. Şu güne kadar cihazda kimyasal bir temizleme yapmadım..Ama kullandığım suyun TDS değeri 3! gibi bir rakama tekabül ediyor. Kıyas için söylüyorum, Şebeke suyu aynı TDS cihazı ile 350 rakamını ölçüyor ! Tabi haftada bir rutin açıp temizlik yapmaları saymıyorum.
@mdmrx Tüm bu yukarıda belirttiğim sebeplerden dolayı ve bu güne kadar kimyasal bir temizlik işlemi yapmamış, sorun yaşamamış olmamdan dolayı uzun süreli bir kullanım öngörmüyorum, ayda bir kez kullanırım belki, Kireç çözme işlemi için ise laktik asit aldım, kargolanmak üzeredir, sayfanın birinde siz yüzde seksen yoğunluktaki laktik asit için bir çay bardağı tecrübe etmişsiniz, onu uygulamayı planlıyorum aldığım ürün bio bir ürün, kimyasaldan saymadım :)
-
Sirke ile işlem yaparken epey kokar tam dediğiniz gibi ama bir durulama ile gidiyor, dediğiniz gibi zaten çok sert bir madde değil, sirke yapısı gereği buharlaşır ne tortu bırakır ne kokusu kalır. bir durulama ile uçup gidiyor. Laktik asit sipariş geçtim bakalım bir fark olacak mı descalading yaparken ne sonuç alacağım.. Ama dediğim gibi rutin temizliği, silikonlaması, arada sırada durulaması vs.. kimyasalsız bakımını elden geldiğince yaptım, bu güne kadar bir performans düşüklüğü de yaşamadım, kullanım rakamlarım da yukarıda mevcut.
-
Sirkeyi kireç temizliği için mi kahve artığı temizliği için mi kullanıyorsunuz?
Bugüne kadar ne kireç için ne kahve artığı yağ için farklı bir madde kullanmadım, ama kullanım alışkanlığım ile alakalıdır diye düşünüyorum, cihazın sayaç bilgisi yukarıda var, çok kullanıldığını söyleyemem. Yine de laktik asit almış bulundum bakalım..
-
Hocam cihazı kapatmadan fişten çektiğim için sarı aparat doğru pozisyonda kalmamış. Bu sebeple yerine oturmuyormuş. Şimdi conta değişimi ile gayet iyi oldu. Teşekkür ederim desteğiniz içinquote:
Orijinalden alıntı: mdmrxsökmeye gerek yoktu ki.. sökmeye çalıştığınız parçayı oynatabildiniz mi? içinde conta var sanırım o parça yeterince içeri oturmamıştır ki, dışarı çıkıntılı kalmıştır, demleme ünitesi daha ileri itilemiyordur.
yaptığınız işten emin değilseniz yine de kurcalamayın.. vidaları tekrar söküp taksanız diyeceğim ama.. o bölge yalama olursa büyük sıkıntı doğabilir. plastik sonuçta
Dünm akşam Su haznesinin filtresini çıkartıp 1 çay bardağı laktik asit ile kireç sökme işlemi yaptırdım, ardından bi kaç bardak sıcak su aldım. Sonrasında 1 adet tablet ile brew group cleaning yaptırdım.. Laktik asitle yaptırdığım temizleme işlemi sonucu çıkan su berrak idi, kireç var mı yokmu anlamadım, ama tablet ile yaptığım temizlik sonucu gelen su biraz koyu renkli idi. Kullandığım malzemelerin görselini ekliyorum..
Bu gün ise Laktik asitten mi, yoksa tabletten mi emin olmamakla birlikte (kabarmaların konumuna göre muhtemelen laktik asit kaynaklı!) makinede kozmetik sorunlar gördüm. Gümüş kaplamada noktasal kabarmalar vardı, görselini ekliyorum. Onarım mümkün olur mu acaba:(
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X