< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Philips (saeco) Tam Otomatik Kahve Makineleri - EP4346 (14. sayfa)
-
-
Selamlar,
Sorun ilk olarak cihazın az miktar kahve vermesi ile başladı. Daha sonra açılıp kapanırken verdiği su miktarı da fark edilir şekilde azalıp, sonuç olarak hiç kahve yapamamaya başlamıştım.
Bu sorunu araştırırken formda @mdmrx hocamın detaylı yazılarını okudum ve sorunun kaynağını buldum.
Contayı ilk olarak kontrol ettiğimde hiç bir deformasyon yoktu. Contayı çevirdikten sonra arka bölümünde ciddi hasarların olduğunu farkettim.
Bu conta sorununun iki nedenden kaynaklandığını düşünüyorum.
- Demleme ünitesinin üzerinde bulunan beyaz bölgenin içine giren kahve artıkları.
- Demleme ünitesinin yerine tam oturmaması.
Ünite bazen yerine tam oturmuş gibi gözüküyor fakat, hafif kendinize doğru çektiğinizde sağ alt kısmının size doğru geldiğini farkedeceksiniz. Her ünite çıkarılıp takıldığında buna dikkat edilmesinin faydalı olacağını düşünüyorum.
Hazır yeri gelmişken buradan tekrardan teşekkür ediyorum @mdmrx gönderdiği conta ile değişim yaptığımdan beri makina sorunsuz olarak çalışıyor.
Ortalama iki haftadır makinayı gözlemliyorum bir problem yaşamadım, contada herhangi bir yıpranma vs söz konusu değil. Kaliteye takılmadan rahatlıkla aliexpressten satın alıp kullanabilirsiniz.
-
kireç temizleme için en üstün bir altında seviye göstergesi var, su tankında.. yaklaşık 1.5 lt su alır..
1 bardak laktik asiti o seviye ile su ile doldurmanız lazım.. seyretilmiş hali ile sıkıntı olacağını sanmıyorum..
1.5 lt lik derin kap kullanmama rağmen tek tük damla sıçrıyor ama birşey olmadı hiç..
sadece 1 çay bardağı laktik asit kullandı iseniz, susuz seyreltmeden yapar mı yapar.. üstelik 1 çay bardağını makina alamaz sanırım uyarı verirdi.
(porçöz ün kahve makinaları için kireç çözücüsü var. ondan şikayet var nette kaplama kabardı diye)
diğer tablet içinde birşey diyemeyeceğim.. philips kendi tabletinden başka sitesinde sadece puly caff satıyor..
bugüne kadar bir şey olmadı.
geçmiş olsun diyeyim ancak oje, oto rütuş boyası vb şeyle makyajlayabilirsiniz. o kaplamalar çıkıyorsa, kaliteli "henkel" sprey boya ile boyayabilirsiniz..
şurada detaylı anlatım vardı,
"bugün ilk defa işlemi uyguladım. clean tuşunda descale var.
kılavuzda da belirttiği üzere su haznesinde ki filtreyi çıkardım. biraz su koydum sonra 1 çay bardağı laktik asit sonra haznedeki kireç temizliği işaretine kadar suyu tamamladım.."
kılavuzu okumuş olmanızda gerekiyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 21 Ocak 2022; 13:24:26 >
-
Yanıtlar için teşekkürler, su haznesinde kireç çözücü işleminde kullanılmak üzere işaretlenmiş bir yer var, oraya kadar su doldurup üzerine 1 çay bardağı laktik asit ilave ettim, zaten işleme başlarken cihaz sizi yönlendiriyor, acaba laktik asit markası mı kötü bilemedim...
elimde dramel var, ince bir aşındırma yapıp o parçayı uygun ve aynı renk boya ile tamamen boyamam gerekebilir.. bir planlama yapayım.. Henkel sprey boya seçeneğini araştırayım. Peki kireç sökme işleminde acaba çıkan su nasıl bir su idi, bende berrak bir su gelmişti. Sürekli arıtma suyu kullandım, belki hiç kireçlenmemiş olabilir..
-
bende de temiz gelmişti.. zaten çok aşırı değilse kireç temiz gelir çünkü belli birim çözücünün belli birim kireç çözme kabiliyeti var. mesela 10 gr çözücü 1 gr kireç çözer ve bu suya karışmış şeker gibi olur, doyuma ulaştıktan sonra çözülemeyen orda kireç tabakası olarak kalır
zaten kireç temizleme işinde rezistans temizleniyor buhar çıkış ucundan su geliyor..
tablet kahve demleme ünitesini ve çıkış hortumunu temizlediği için kahve çıkış ucundan açık kahve su geliyor.
sizin asit çin malı.. olduğundan sert olabilir.. karışık olabilir vs.. ben akbel kimya dan aldım yerli ürün diye biliyorum.
üretim yeri çin yada türk malı yazmıyor ama parti no ve üretim son kul tarihi var
şahsen üzüldüm duruma ama seyreltmişsiniz, sonuçta
kireç temizliğinden sonra hemen nemli bezle silin arkadaşlar, makinanın ön yüzünü
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 21 Ocak 2022; 13:38:47 >
-
akbel kimyadan aldığım laktik asiti kahve makinasında kullanmadan önce en az 5 kere plastik karacaya ait kettle mızın kirecini temizledim.. sonra philips te kullandım
-
yapacak bişey yok, özellikle görsellerini koydum ki işlemi uygulayacak arkadaşlar laktik asit laktik asittir deyip de kullanmasınlar. Ha bu ürün güya gıda kullanımına uygun! bilemedim, belki ürün üzerinde belirtilenden daha yoğundur. yüzde 80 değildir mesela, ama bu şekilde olursa ticari olarak firmayı zarara uğratır, niyetim marka ile uğraşmak değil ama başa gelen bu.
''@mdmrx adlı kullanıcının, yanıtlanan mesajı:
bende de temiz gelmişti..
zaten kireç temizleme işinde rezistans temizleniyor buhar çıkış ucundan su geliyor..
tablet kahve demleme ünitesini ve çıkış hortumunu temizlediği için kahve çıkış ucundan açık kahve su geliyor.''
Benim de aynı şekilde oldu.
-
Deneyemedim çün ki evde kireçli bir malzeme yok, kettle da orda burda sürekli arıtma su var, arıtma suyun belki mineral filtresi tükendi, bundan dolayı iyice saf su veriyor olabilir, neyse ki dün biocera marka alkali filtre siparişi geçmiştim, onu da takacağım, gelsin mineraller, kireçlenmeler:)
-
yani %100 de olsa..1.5 lt su ile seyreltildikten sonra yapmamalı..
bir sıçrama olmuş ama nerede nasıl olmuşsa olmuş..
bende ki laktik asit çok hafif sarı ve kıvamlı.. kokladığınız zamanda topancıdaki şeker çuvalına yaklaşmış gibi belli belirsiz bir kokusu var..
dramel ile fazla uğraşmayın bence ya rütuş, yada kaplama çıkıyorsa sprey boya
-
Şunu hatırlıyorum, çay bardağından su haznesine laktik asiti dökerken suyun içinde şeffaf dalgalar halinde dağılarak suya karıştı.. Bendeki laktik asit şeffafa yakın, hafif bir kokusu var, kıvamı zeytinyağı kıvamında, dediğiniz gibi şeker çuvalı kokusu gibi aşina bir koku.. Kullanmadan önce çalkalamak mı gerekiyordu, yazmıyordu üstünde öyle bişey gerçi, Görselini de ekliyorum, bilgi için
-
Bir mesajda yazmıştım laktik asit peeling için kullanılıyor diye. Biz sulandırınca %10 bile değil. 1 çay bardağı 125 ml..100 mlsi laktik asit..1.5 lt su 1 e 15 yani %6,7 ile kireç çözüyoruz. Boyaya hiçbirşey yapmaması lazım.
Doğal Eczane Laktik Asit %30 Set Siğil Peelingi Fiyatı, Yorumları - TRENDYOL
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 21 Ocak 2022; 16:34:6 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Temizlik yapacağımız zaman kağıt vs bir şeylerle metalik boyalı yeri korumak lazım o zaman. Riske atmaya değmez.
Kahve fiyatları ne olmuş böyle :( probador collectiva da en ucuz kahvenin kg fiyatı 400 tl olmuş maşallah. Bende kendimce blend ederdim iki kahve çeşidini aricho edido ethiopya (stokta görünmüyor) alırdım, kahve dünyasının brezilyası ile blend ederdim... Dün migrosta tchibonun vakumlu ambalajında 2021 ağustos ayında paketlenmiş (ne zaman kavrulmuş Allah bilir) kahvesinin fiyatı 150 tl idi, burun kıvırmıştım eski tarihli diyerek!
-
En son coffee tropic ten özel seri peru kahvesi aldım gerçekten aroması farklı, 160 tl idi şu aralar bakmıyorum bile :)
En iyi fp kahve guatemala antigua gibi içimini de seviyorum.
Merhabalar.
Ep 2220/10 kahve makinemin içerisinden bu parça düşmüş.
Kenarı da hafif kahverengi olmuş durumda.
Bu parça ne işe yarıyor internette bulamadım.
Nereden çıkmıştır? Yardımcı olabilirs
eniz sevinirim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kubranur_m -- 26 Ocak 2022; 4:14:52 > -
Makinanın ayağının içine giren parça :)
Yerine takın. Makina dengesizleşmiş olması lazım. Su akıtabilir yanlardan.
O ayaklar zaman zaman tezgaha yapışıyor.
Kendiniz çektiniz resmi sandım. Uygunparça reklamı kokuyor mesaj :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 26 Ocak 2022; 16:54:23 >
Çok teşekkürler cevabınız için.
Yerini buldum, taktım. Nasıl girdiyse bu parça demleme bölümündeki beyaz yerin içerisine girmiş.
Ben de makine içerisinden bir parça sandım.
Fotoğrafı kendim çekmedim. İnternette bir tek o sitede buldum. Başka da bir yerde yok ya da ben bulamadım. Kendim çekmeye üşenince paylaşıverdim.
Kendilerine de sordum, parçanın ne işe yaradığını bilmediklerini söylediler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kubranur_m -- 27 Ocak 2022; 1:39:19 > -
Rica ederim.
Bir sitede kahve makinası parçalarının olması güzel. Pompaları bile var.
Birde conta koysalar ve hesaplı satsalar iyi olurmuş
Petra kahveden 250 gr acme almıştım onun da standart üstü bir lezzeti ve aroması var, yağlı da bir kahve, 67 tl mi neydi şu an 130 yazıyor :)
-
bizim buralarda su sertliği kuraklıktan 2 kat kötüleşti. makineden sıcak su alıp soğutup ölçüyordum en son 3 dh çıktı( bu makinedeki 1 e denk geliyor aslında) laktik asiti temmuz da kullanmıştım.
geçen sizin olaydan sonra, 25 gr limontuzunun soğuk suda erimesini bekledim 1 gün bıraktım kavanoz içinde..
1 çay bardağından daha az laktik asitte aldım=100 ml = 80 ml laktik asit
80 lktik 25 sitrik asit = 100 civarı yani normal satıştaki 250 ml ile kıyaslayınca %40 a denk geliyor.
descale i çalıştırdım.. malum su sıçradı 5-10 damla.. işlem bitince de nemli bezle sildim yüzeyi.. hiçbir sıkıntı yok..
siz ne yaptınız boyadınız mı? olurda boyama imkanı olursa aklıma benim arabanın boyası geldi..
sprey şeklinde focus 3 aytozu gri renkte boyalar var. n11 de. sanırım kuruduktan sonra oto boya çok dayanıklı olacaktır.
olmadı akrilik boya tercih edin. dayanıklıdır ve çabuk kurur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 30 Ocak 2022; 20:31:50 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X