Ben aynı laktik asiti evdeki kazanlı ütüde de kullandım, güzel sonuç aldım, ama ütü ağır malzeme tabi, temas yüzeyleri tamamen metal. Boyama konusu beklemede, Boyamadım, açıkçası parçayı yerinden çıkarmadan boyamak iyi olmayacak gibime geliyor. İkinci bir ihtimal, noktasal çalışarak o kabartıları yerinden kaldırıp hali hazırda elimde olan arabamın rutuş boyası ile müdahale etme imkanım var. Araç rengi metalik gümüş gri. Renk tutar gibime geliyor, olmadı bi köşesinde denerim. Orta yollu kahve temin etmeye çalışıyorum, dün posta kutuma iki adet mail düştü, birincisi kahhve.com dan diğeri boxxcoffe den, yüzde 15 indirim vardı. İhtiyacı olan bakabilir. Ben henüz inceleyemedim. Kahhvecom da moliendo vardo fena değildi daha önce bir almıştım. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Philips (saeco) Tam Otomatik Kahve Makineleri - EP4346 (15. sayfa)
-
-
Geçen demleme ünitesi temizliği sırasında silikon ile yağlama da yapmıştım.Önce kahve kalıntısı yapışmış olan yerleri peçete ile temizlemiş sonra yağlama yapmıştım.Şimdi demleme ünitesini su altında yeniden duruladım.Ancak yağlama yaptığım yerlere yine kahve kalıntıları yapışmış ve suyla temizlenmiyor. Sizde de mi böyle oluyor?Silsem silikon da gidecek.Öyle kalsa çalışan aksamlara kalıntı zarar vermez mi?
-
Bende de durum çok farklı değil, bir müddet sonra silikona yapışıyor kahve taneleri..
-
Sıkıntı yok iki parçanın bir birine kavuşmasını önlemeyecek yer oldukça.
Peçete ise kullanmayın.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba,
Öncelikle belirtmeliyim ki bu başlık altındaki bilgiler çok faydalı, emek veren herkese teşekkür ederim.
Bende EP-4346 model tam otomatik bir espresso makinesi var. 2020 Yılının 10.ayında almıştım. 15 gün öncesine kadar gayet güzel çalışıyordu. Şu ana dek 4 filtre değişimi yaptım, ayrıca haftalık temizliğini hiç aksatmadım. Kahve yağ çözücüsü olarak 15 günde bir puly caff 1,35 kullanıyorum. Ayrıca puly caf kullandığım her sefer sonrasında yağlama işlemini de yapıyorum. Günlük ortalama 5 kupa sütlü kahve içiliyor bizim evde.
Şimdi mesele ne? Şu;
15 Gün önce yine latte yapmaya çalışırken demleme işlemine geçtiğinde basınçla gelen buhar/su her neyse cihazın üst kısmında bulunan deliklerden buhar olarak çıkmaya başladı. Ben de hemen fişi çektim. Sonra tekrar denedim ama aynı olay gerçekleşti. Bu başlık altında ve bir kısım dış kaynakta okuduklarımdan sorunun buhar veren memedeki büyük o-ring kaynaklı olabileceği sonucuna ulaşıp kontrol ettim. O-ring yıpranmıştı. Amazon'dan sipariş verdim ve dün geldi. Eskisini yerinden söktüm, gerçekten hasar vardı, yenisini gresleyip taktım. Hemen bir deneme yapıp latte yapmaya çalıştım, çalışma sesi biraz garip gelse de sorunsuz bir şekilde kahveyi verdi. Sabah yeniden denediğimde yine sorunsuz bir şekilde kahvemi aldım ama ikinci kahveyi yapmak istediğimde kahve öğütme ve demleme tamamken sütü köpürtmeyerek yine buhar çıkarmaya başladı. Süt haznesini yerinden çıkarıp sıcak su almaya çalıştığımda yada sadece süt köpürtmeye çalıştığımda sıcak su çıkışından hiçbir şey gelmediğini, gelmesi gerekenin buhar olarak makinenin üst kısmında yer alan deliklerden çıktığını gördüm. İç hazneye baktığımda iç gövdenin de her yerinin buhar sebebiyle nemlenip ıslandığını gördüm.
Şimdi, sizce sorun ne olabilir?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MyMOTO -- 17 Şubat 2022; 8:27:10 >
-
en son kireç temizliği ne zaman yaptınız? birde demleme ünitesine giren su besleme çubuğu var, onun oringlerini kontrol etme şansınız oldu mu, ince bir çubuk şeklinde,
-
İç gövdeye bütünleşik olan siyah çubuğu kastediyorsanız onun üzerindeki büyük o-ring hasarlanmıştı, onu değiştirdim. Mesaj içerisinde bundan bahsetmiştim. Değişim sonrası sadece iki kahve yapabildim sonra yine aynı problem gerçekleşti. Kireç temizliği hiç yapmadım. Saka su kullanıyorum, bazen erikli yada nestle kullandığım da oluyor. Kireç ayarını en başta saka suya göre yapmıştım ve şimdi hangi kademe olduğunu hatırlamıyorum ama test çubuğunda ilk iki kısım renk değiştirmişti. Yani çok kireçli bir su değil. Kılavuzda 8 filtrede bir yapın dediği için hiç kireç temizliği yapmadım bu yüzden. Esasen benim de aklıma kireç tıkamış olabilir mi diye geldi ama çok da emin değilim.
Bu arada o-ring için hem çabuk gelir diye Amazon hem de çok daha ucuz diye geç gelse de yedek olsun diye Aliexpress siparişi verdim, her ikisi de aynı gün geldi (10 gün). Çıkardığım o-ringin fotoğrafları ekte yer alıyor. Hasarın çok az kısmını elle çıkarırken belki ben vermişimdir. Aliexpress 3 farlı boy x10 adet 137,45 TL, Amazon tek set 134,00 TL artı kargo ve ithalat vergisi idi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bilenler bana da yardımcı olursa sevinirim. Bende Philips ep2220 otomatik kahve makinesi var. Makine daha 1 yılını doldurmadı, 11 ay olmuş. İlk aldığım zamanlar açılışta ve kapanışta kendi kendini su akıtarak temizliyordu, son 3 aydır sadece su akıtıyormuş gibi ses çıkarıyor ama su gelmiyor. Verdiği kahve miktarı da ciddi derecede azaldı. Normalde kupa bardağımı tam olarak doldururdu, son 3 aydır yarısını ancak dolduruyor, Espressosu da öyle, bir shotı dolduramıyor. Servise vermeden kendim halledebilir miyim? Servisle uğraşmak istemiyorum.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Demleme ünitesinin periyodik temizliğini yapıyor musunuz? Bir de sistemde oluşan ve demleme ünitesi ile kahve veren dış ünitedeki yolu tıkayan kahve yağını temizlemek için temizlik tableti kullanarak temizlik yaptınız mı hiç? Kahvenin az gelmesi yada hiç gelmemesi genelde bu sebeple oluyor diye biliyorum.
Sanırım benim sorunumla sizinki aynı. Oring contasını çıkardım baktım, mahvolmuş. Yenisi alıp öyle deneyeceğim.
-
8 filtrede bir ama sizde benimle beraber almışsınız ama 4 filtre değişmişsiniz. günde 5 badak içince şu an 5 yada 6. filtre değişiyor olmalıydı. ama yinede bu derece bir sorun olmaması lazım. hele 2 kere düzgün verdikten sonra tekrar yapmamalıydı..
1- taktığınız o-ring hatalı ebat takmadınız değilmi.. yukarıdaki 13 mm lik.. olmadı altındaki 9 mm liğide değişseydiniz..
taktığınız o-ring i kontrol ettiniz mi tekrar hasar almış olabilir mi? belki yerleştirme sıkıntısı falan 2 kullanımda hasar bırakmış olabilir.. çok ufak ihtimal..
2- pompa sesini duyuyor musunuz? tık-tık-tık edip fuşş diye buhar veriyor ya..
3- pompa sesini duyuyor ama buhar çıkışı yeteri kadar iyi değil ise kireç te olabilir, pompa da..
zaten ürün garantili şu an.. isterseniz servise götürün kireç çözücü alın. şimdi orjinal ürün kullanmadınız diye garanti dışı bırakmasınlar..
ben aldım alalı 2 kere kireç temizliği yaptım..6 ayda bir.. (philips e rağmen neden yaptın derseniz diğer üreticiler 3 diyen var 6 ay diyen var 2 sene diyen philips ama değiştirme kurallarına tamamen uymak lazım) kuraklıktan çeşme suyu sertleşti, britadan geçirdiğim halde makineden ilk sene 0 dh su gelirken şu an 1-2 dh geliyor.. kısaca makinenin orjinal filtres 6-7 dh suyu 0 a indirebiliyor.. dh arttıkça makineden çıkanda artıyor..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 19 Şubat 2022; 22:15:42 >
-
anlaşılan o ki orjinal conta 6-9 ay anca gidiyor..
çinden gelen daha iyi gibi duruyor, zaman gösterecek.
orjinal conta içine girdiği beyaz yuvaya kırmızı lekeler bırakıyordu. ali den gelen bırakmıyor.. bakalım
-
Merhaba,
İlginç bir şekilde mesajı attığım günden bu yana çalışıyor, sorun yok gibi. Mesajdan sonra 15 bardak içilmiş, sadece 2 kez karaf temizliğinde çalışması. Karafı yerinden çıkarıp sıcak su almak istediğimde ise çalıştı. Makineden buhar çıkması tekrar etmedi. Şimdilik sorun yok gibi görünüyor.
Oringleri sizin paylaştığınız ölçülere göre sipariş verdim. Amazon dan geleni taktım ki zaten satıcı bu makinelerin komple oring seti şeklinde satıyor. Hakeza Aliexpress siparişi de sizin verdiğiniz ölçülere uygun olarak verildi ve geldi.
Taktığım oringi kontrol ettim, hasar yok ve yerine tam oturmuş durumda. Sorun yok gibi görünüyor.
Pompa normal çalışıyor, yani eskiden nasıl ses çıkarıyorsa öyle. Sizin tarifinize de uygun.
Sizin kullandığınız laktik asitten sipariş verdim, hafta başı gelsin sizin tarife göre bir kireç temizliği yapacağım.
Bu arada aldığımdan beri 3 kez makine dışına su sızdırması oldu, her seferinde belki yarım çay bardağı kadar. Üzerinde durmadım, belki su kabını iyi takamamışımdır diye ama bu durum bir soruna işaret ediyor mu bilmiyorum. Şimdilik takip edeceğim, devam ederse servis yolu görünüyor ama servisler de ayrı bir alem. Şikayet varda bu makinelere ilişkin bir kısım servis şikayetleri var pek anlamadıklarına dair o yüzden kendim çözmeyi tercih ederim açıkçası eğer becerebilirsem.
-
temizlik yaparken su haznesi ile tutacak arasına su kaçıyorsa sonradan alttan iniyor aşağı..
bende de 3-5 kere altına su sızdığı oldu yani..
laktik asite gelince dikkat edin saf asit olarak sıçratmayın, konuyu okudu iseniz ön yüzdeki gri yüzeyi hasar alan arkadaş var.. başka marka asit almış ama bence sıçrama olmuştur. sıçrayanıda hemen ıslak bezle silin.. uygun derin kap alın.. bkz ilk mesajdaki kaba.. 1.5-1.7 lt lik derin kap. her iki çıkışa yetişecek genişlikte.
bir kavanoza 1 lt su koyun içine 1 çay bardağı laktik asit(akbel kimyadan aldım) karıştırın hazneye dikkatlice dökün, sonra kireç temizleme çizgisine kadar su ile tamamlayın.
-
-
Yaklaşık 3 ay önce algidim ep5447 kahve makinesini satacağım ihtiyacı olana duyurulur.
Cumartesi 4346 sipariş ettim.Henüz kargoda ulaşmadı daha.Burada bakım malzemeleri ve conta kaynaklı problemleri okudukça acaba açmadan iade mi etsem diyorum.
-
Çekirdek kahve mi yoksa öğütülmüş kahve mi kullanıyorsununuz. Çekirdek ise ya çekirdekler iyi değil yada öğütücü ayarı yüksekte gibi geldi bana. Normalde çekirdek kahveden kendisi öğüterek verdiği kahvenin posası preslendiği alanın genişliğinde bir daire kalıp şeklinde düşmeli atık kovasına. Fotoğraftaki durum sağlıklı bir demleme sürecine işaret etmiyor.
Merhabalar çekirdek kahve kullanıyorum kahve dünyasından almıştım dandik çekirdek olduğunu düşünmüyorum kilosuna 350 tl verdim öğütüm ayarlarıylada oynadım sonuç aynı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X