Sütlü tercih olur hocam genelde ama americano vs de tüketiyoruz siz memnun musunuz cihazdan < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Philips (saeco) Tam Otomatik Kahve Makineleri - EP4346 (17. sayfa)
-
-
Ben o makineyi bütçeye göre size önerdim. Yorumlar iyi. Bu forumdan da araştırabilirsiniz insanlar ne kullanıyor diye. Bende bu konudaki makine var memnunum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
@mdmrx hocam evde dursun diye Philipsin kendi sitesinde satılan Durgol marka kireç çözücüyü daha uygun diye Tchibodan aldım fakat içerikte sülfamik asit varmış. Kitapçıkta sülfamik asit içerikli kireç çözücü kullanmayın diyor. Ürünü iade etsem mi?
-
Konu sahibine teşekkür ediyorum, emeğinize sağlık güzel bilgiler mevcut. 4346 kullanıcısıyım. Arıtma suyu kullanıyorum. Cihaz filtresini yılda bir değiştirmeyi düşünüyorum. Arıtma cihazımın filtrelerini 6 ayda bir düzenli değiştiriyorum. Cihazı 2 aydır kullanıyorum, çok şükür sorun yaşamadım hala. Günde 5 - 6 fincan kahve çıkıyor. Philips temizlik tabletini ayda bir kullanıyorum. Puly caff tableti konuda keşfettim kesin alacağım :). Yağlama - iç hazne temizliğinde dikkat edilmesi gereken bir şey var mı birde su atık haznesi coffee seçeneğinde dolması normal mi ? Kahve seçeneklerinde su atık haznesine su atıyor mu ne zaman su atıyor oraya merak ettim , teşekkürler.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Vallahi philips e yazdım. Konuya da yazmıştım.. kılavuzda kesinlikle kullanmayın dediğiniz ürünü satıyorsunuz dedim.. bu ürün o değil dediler.. palavra başka ürünü yok o adla durgolun.. durgola yazdım.. güvenle kullanabilirsiniz diye cevap verdiler. Ne desem bilemiyorum. Bence birşey olmaz.aması var.. Mesele ticari kar olmalı %99 amaç philips in ürünü alınsın siemens in, de longhi nin vb alınmasın. E ozaman neden kendi sitende satıyorsun diye sormak lazım.. sordum işte cevap tatmin edici değil.
Şimdi kullanın desemde birşey olsa sıkıntı. Ben ne yaptım en son.
25 gr limon tuzunu 1 lt soğuk suya bıraktım 1 gün. Eridi..3/4 çay bardağı da laktik asit ekledim.. n11 den akbel kimyadan aldığım... Yaklaşık 100 ml si saf asit li su elde ettim. Döktüm hazneye üstünü su ile tamamladım, çizgiye kadar.. kireci temizledim. Bu oran Philips kireç çözücüsü ile aynı. 6 ayda bir temizliyorum filtreyi 4 ayda bir değiştiriyorum. Şehrin suyunda kireç aşırı arttı kuraklıktan. Filtre bile ilk zamanki gibi 0 kireçli su veremiyor.
Fakat bir arkadş aldığı laktik asitle ön paneldeki gri alanı zedelemiş. Saf mı damlattı..temizleme sırsında olmamış, sabah kalktığında öyle bulmuş. İşlemden hemen sonra nemli bezle ön yüzeyi silin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 17 Mart 2022; 17:49:12 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
3 fincan kahvede 1 fincan su hazneye iniyor.
Hazne altına su inerse conta yıpranmış demektir.
Ana mesajda conta alacağınız link var.
Haftada en geç 10 günde bir demleme ünitesini suda durulayın. Diğer yaptıklarınız doğru.
Heitmann Bio Sıvı Kireç Çözücü kullandınız mı hiç ? nasıl kullanılıyor bilginiz varmı ?
-
Heitmann kullanmadım ama hepsini araştırıp teknik föylerini okudum. 250 ml si kullanılabilir. Ama içeriğinde sitrik asit var olurda kireç iyi çıkmazsa kirece geçen asit kahvede 1, 3 gün ekşimsilik yapabilir. Ama zararsız sonuçta, orjinal ürün sitrik ve laktik asit karışımı.
-
çıkan su normal ama ızgaraya çarpınca sıçrar. sıçramasın diye geniş delikler var ama(cihaz her kapanış ve açılışta durulama yapar)ben geniş ağızlı bir bardak aldım sürekli çıkışın altında durur. hava sesi gelmemesi lazım normalde. geliyora 2-3 gün kahve içmeyip sonra içerseniz oluyor. sizin gibi hergün düzenli içiliyorsa gelmemesi lazım..
şimdi denedim de çok dikkat edersek pıst diye yarım sn bile sürmeyen ses çıkıyor.
2 gün içmeyince içerde rezistansta su kalmıyor, cihazı açınca su alırken ilk gelen su kuru sıcak rezistansa gelince 1-2 damlası buharlaşıyor borularda sanırım bir miktar hava atıyor..
acaba içerde hava mı var.. diğer içecek bölümünden sıcak su alın. buhar çıkışı altına bardak koyun. filtrenin havasını almıştınız değil mi takarken?
3 fincan kahve yapınca 1 fincan su hazneye iniyor durumu kahve yapımı sırasındaki durum.. ilk açılış ve kapanış benim bardağa aktığı için dahil değil. o da zaten çok az su
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 17 Mart 2022; 21:45:57 >
-
Aynen o pıst sesinden bahsettim. Teşekkürler. Cihaz tam randumanlı çalıştığını en iyi espresso yaptığımızda anlarız sanırım değil mi
Sıcak su aldım sorunsuz veriyor. Filtrenin havasını almaktan bahsettiğiniz filtreyi 5 sn sallayıp sonra su dolu kaba koyup ıslanmasını sağlamak mı :) benim su kabı çatlamıştı onun yenisini aldım 155 TL ye. Değiştirmeden önce sorunsuz çalışıyordu. Şimdi bir sorun varmış gibi hissediyorum. Hava var kesin, nasıl alınır hava
hava almak ilk kurulumda olduğu gibi..
filtreyi sallayıp daldırınca delikler yukarıda olacak şekilde bazen sallamak gerekiyor daldırınca hemen baloncuk çıkmıyor. bir kere çıkmaya başlayınca baloncuk bitene kadar beklemek lazım..
sonra da sıcak su tarafından su çıkartıyor makine..
filtrenin havasını aldı iseniz sıcak su tarafından da kesintisiz su geliyorsa herşey normaldir
nasıl çatladı kabınız? düşürdünüz mü yoksa filtre takarken bastırınca falan mı? ona göre dikkat edelim
-
Çok teşekkür ederim hocam.
-
Teşekkürler, düşürdük su kabını :)
@mdmrx makineyi alalı 1 ay olmadı ve geçen haftadan beri kahveyi dolduran başlıktan sol olanı akışkan fakat sağ taraftaki damla damla oluyor sık sık. Makinede bir sorun mu var? Geçen hafta yağ temizliğide yaptım ama geçmedi. Bir sorun varsa iade edeceğim hocam yardımcı olabilir misiniz
-
Normalde her iki taraftan eşit gelir. BardağA gelen kahve miktarı ml olarak doğru ise. Sorun yoktur. Bir taraf hafif tıkanmış olabilir. Aromalı kahve çekirdekleri kullanmadıysanız bunu da yapmamalı aslında. 1 2 defa daha tabletle temizlik yapabilirsiniz. Çok ince bükülüp esneyen fırça ile içeriyi temizleyebilirsiniz. Şişe temizleme fırçalarının miniği. Geçmezse servis yada iade
https://www.hepsiburada.com/kahve-temizleme-firasi-4-adet-kahve-ay-ekirdei-telvesi-temizleyici-alet-seti-tc-espresso-makinesi-grup-bakanlari-iin-p-HBCV00001HMT4E?magaza=Sunshinee&url_src=and-product-detail
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 21 Mart 2022; 14:45:59 >
-
Kireç çözücü olarak rossman ın şu ürünü kullanılabilir mi acaba?
www.rossmann.com.trDOMOL BIO KIREÇ ÇÖZÜCÜ 250 MLhttps://www.rossmann.com.tr/domol-bio-kirec-cozucu-250-ml-p-sr20100045?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X