Şimdi Ara

Philips (saeco) Tam Otomatik Kahve Makineleri - EP4346 (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
2.999
Cevap
187
Favori
174.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

sonuç??

• Eski kahve makinem voltaj değişiminden bozulmuştu.

Bu nedenle Philips'i prizde bırakmıyorum. Ama çok sık kullanıyoruz ve her seferinde takıp çıkarmak zor geliyor.

Bu açıp kapama özelliği olan prizler var. Bunlar makineye tamamen elektrik gelmesini engelliyor mu? Hiç prize takılmamış gibi mi oluyor? Kullanmak mantıklı olur mu?

• Kubranur_m K kullanıcısına yanıt

evde heryerde akım korumalı priz kullanıyorum. hem duvardakli prizlere çok fazla tak sök olmuyor böylece kablo gevşemesi ark vb riskleri engelliyorum hemde voltaj yükselme tehlikesini. tek dikkat edilmesi gerek şey, tatile giderken buzdolabını akım korumasından çekip normal prize takmalısınız.

hama, philips, vivanco, schneider, apc iyi seçim olacaktır ama dikkat edin bazı prizler çamaşır makinası, kahve makinası gibi 2-3000 watt lık cihazları deskteklemez.. kutusunu iyi okuyun

akım koruyucu priz - Hepsiburada

• @mdmrx çok güzel bir konu olmuş elinize , emeğinize sağlık...

bu makineler ile sadece türk kahvesi oluyor mu ?

çok fazla kahve tüketmiyorum genellikle çay tüketiyorum ama kahve tok tuttugundan boğazımı biraz daha rahat tutabilirim diye düşünüyorum

birde bu makinelerde yapacağımız kahvelerde fazla kalori almayız değil mi ?

mesela türk kahvesinde az bir kalori var hatta yok gibi şeker atılmassa ?

• mdmrx M kullanıcısına yanıt

Cevabınız için çok teşekkürler.

Voltaj korumalı prizler tam anlamıyla çözüm mü? Yani prizi tamamen çıkarmak kadar güvenilir mi? Bir de bir kere yüksek akım alınca anlamı kalmıyor, bozuluyor diye okudum. Doğru mu? Doğruysa bozulduğunu anlayabiliyor muyuz?

Son olarak neden tatile giderken buzdolabında kullanmamak gerekiyor? Ben bilmediğim için kullanıyordum.

• PES_21_Murat kullanıcısına yanıt

Türk kahvesi yapılmıyor. filtre kahve tadında olanlar var.

espresso, kahve, americano ve cafe crema.. bunlar sade kahveler.. espresso yu yaparken su kademesini zevke göre 1-2 tık arttırırsanız bizim kahveye benzer.

Türk kahvesinin tadı daha çok az kavrulmuş ucuz kahve ile yapıldığından.

artan dolar kurundan bu makinenin bakım masrafları arttı.. ama evde iyi bir su arıtma cihazı varsa, filtre 4-5 ayda bir değişebilir birde yurtdışında muadil filtreler var artık ben onlardan alıyorum. 4-5 binlik makine artık 9-10 bin oldu maalesef.

kahvede kalori siz şeker atmadığınız müddetçe sorun yok.

güvenli mi bu elbette cihazın kalitesine bağlıdır diye düşünüyorum.. hiç risk almamak için düğmeli model alır. düğmesinden kapatırsınız, prizde makineyi kullanırken korumuş olur.

bu cihazlarda reset düğmesi vardır. bir kere koruma gerçekleşince kapanır. cihaz bozulmaz. yeniden aktif etmek için ya reset düğmesine basarsınız, yada açma kapama tuşundan açıp-kapatırsınız.

buzdolabında işte tam da bu sebeple normal şartlarda kullanılmaz. burada şöyle durum var

iyi buzdolapları 170-240 volt aralığında çalışır ve kendi akım korumaları olan bile vardır. elektik gidince kapanır, 3 dak sonra açılır dolayısı ile elektrik yüksek voltlada gelse etkilenmez. genelde voltaj yüksekliği durduk yere olmaz. kesilir anlık geri gelirken yüksek olur.

diyelim ki voltaj yüksekliği buzdolabına zarar vermeyecek düzeyde oldu ama korumalı priz elektriği kesti. siz müdahale etmedikçe elektrik gelmeyeceği için, tatildesiniz dolaptaki herşey eridi gitti.

varsın erisin et-sebze mi önemli artık 10 bin tl olmuş buzdolabı mı diye düşünürsek tatile giderkende akım korumalı prizde bırakılır elbet.

Detaylı cevabınız için çok teşekkürler. Aklımdaki pek çok soruya cevap verdiniz. Son bir kaç sorum olacak sizi konuya bu kadar hakim görmüşken izninizle. Düğmeli modeli düğmesinden kapattığımızda tam anlamı ile prizden çekmişle aynı durumda mı oluyor?

Koruma gerçekleştiğinde dışarıdan anlaşılıyor mu?

Açma kapama düğmeli şunu al, kafan rahat olsun dediğiniz bir model var mı?

1- elbette.. elektrik tam kesiliyor.

2- prizin lambası sönük olur diye düşünüyorum ama en önemlisi takılı olan makine çalışmayacak. dediğim gibi reset veya açma-kapama tuşu ile prizi tekrar aktif edeceksiniz.

3- bende 3000 watt destekli vivanco ve hama var. çamaşır makinesine bağlı. malum .mak rezistansları 2500-3000 watt civarıdır.

bir örnek vereyim.. 3680 watt 16 amper yazıyor.. beyaz eşyalar aynı zamanda 10 çoğu 16 amper koruma ister..

4-fach Steckdosenleiste, schaltbar (vivanco.com)

bendekilerin aynısı var mıdır emin değilim. işte bu web sitesinde yazan bilgileri kendiniz kutuda okusanız daha iyi edersiniz. yada satıcıya soru sorun netten alacaksanız. beyaz eşya değilde tv, cep tel, müzik seti, uydu alıcısı vb gibi aletlerin bağlanacağı prizler 1000 watt 10 amper destekli olsa yeterli,

bendeki çamaşır mak bağlı olan model bu, makinemiz mutfakta olduğundan buzdolabı, kahve makinemiz de buna bağlı. beyazını almıştım. ama çok pahalı, en fazla 200-225 tl eder.. yıllar önce 80 tl ye almıştım.

https://www.n11.com/urun/vivanco-akim-korumali-6li-grup-priz-hdmi-kablo-philips-ekran-temizleyici-3261235?magaza=niceteknoloji

demekki yüksek watt korumalılar ciddi pahalılaşmış. yine beyaz eşyada kullanabileceğiniz model:

https://www.hepsiburada.com/philips-spn7040wa-62-dortlu-akim-korumali-priz-3680-w-16-a-2m-kablo-p-HBCV00000DZ7B1

düşük watt lı elektronik eşyalar için şuna benzer daha hesaplı bir model olabilir:

https://www.hepsiburada.com/philips-sps1050-anahtarli-cocuk-kilitli-5li-2metre-priz-p-HBV00000O8QU5

Çok teşekkürler detaylı cevabınız için.

Buzdolabı için servis Brennenstuhl markasını önermişti. Onu kullanıyoruz.

Kahve makinesi için de verdiğiniz bilgiler doğrultusunda araştırma yapıp modeli belirleyelim.

• öncelikle verdiğiniz cevalar ve bilgiler için çok teşekkür ederim. bir konuda danşmak isterim size

2231 makineyi alalı 1 yıl oldu nerdeyse haftalık normal ve aylık tablet temizliğini yapıyorum. ama yağ hiç sürmedim. ne sıklıkla sürmeliyim. bir de yağı sürdükten sonra direk kullanabilrmiyim makineyi yani direk kahve yapabilirmiyim yağı sürer sürmez yoksa bi temzilik gerekir mi yine

teşekkürler

@mdmrx

• yedikeresekiz Y kullanıcısına yanıt

Sizde sağolun. Haftalık temizliğini yapın yani su altında durulayın. Hiçbir zaman yağlı yerleri direk suya tutmayın. Ama yağlama öncesi Piston kolunun oynar yerini daha yoğun direk suya tutun. Ben diş fırçası ile de temizliyorum o yeri. Demleme ünitesi tamamen kuruyunca yağlayabilirsiniz. Nereler yağlanıyor kılavuz ve videolarda var. Rayların iç bölgesine yarım nohut kadar sürseniz kendisi yayılır mekanizma çalışırken. Piston koluna daha az ön ve arkasına. Sürmekte zorlanıyorsanız önce çay kaşığı sapının ucuna sürüp sıyırın. Parmak ucunuza sürüp bulaştırın parmağınızı contaların etrasında gezdirin. İçteki küçük contalardan üstteki yıpranmış olması lazım. Tepsi altına su kaçıyorsa değişmesi lazım. yandaki sarı kilit mekanizmasınıda yağlayın. Alt ucunun iç tarafına da azcık sürün. İçte sol üstte çıkıntı var buhar çıkışı sanırım. parmağınızı onada sürebilirsiniz. Ama çekiştirmeyin.

Yağlamayı hergün içiyorsanız 3 ay en geç 6 ayda tekrarlayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: mdmrx

Sizde sağolun. Haftalık temizliğini yapın yani su altında durulayın. Hiçbir zaman yağlı yerleri direk suya tutmayın. Ama yağlama öncesi Piston kolunun oynar yerini daha yoğun direk suya tutun. Ben diş fırçası ile de temizliyorum o yeri. Demleme ünitesi tamamen kuruyunca yağlayabilirsiniz. Nereler yağlanıyor kılavuz ve videolarda var. Rayların iç bölgesine yarım nohut kadar sürseniz kendisi yayılır mekanizma çalışırken. Piston koluna daha az ön ve arkasına. Sürmekte zorlanıyorsanız önce çay kaşığı sapının ucuna sürüp sıyırın. Parmak ucunuza sürüp bulaştırın parmağınızı contaların etrasında gezdirin. İçteki küçük contalardan üstteki yıpranmış olması lazım. Tepsi altına su kaçıyorsa değişmesi lazım. yandaki sarı kilit mekanizmasınıda yağlayın. Alt ucunun iç tarafına da azcık sürün. İçte sol üstte çıkıntı var buhar çıkışı sanırım. parmağınızı onada sürebilirsiniz. Ama çekiştirmeyin.

Yağlamayı hergün içiyorsanız 3 ay en geç 6 ayda tekrarlayın.

çok teşekkürler. yağladıktan sonra hemen kullanabilirmiyiz yoksa bir işlem daha temizilk vb gerekiyor mu

• bu arada sanırım makine bozuldıu benim. tenmizlik yaptım herşeyi doğru taktım. kahveyi çekiyor ama kahve vermiyor. tıslama gibi bir ses çıkıyor ve kahve vermeden duruyor bi süre sonra. servise götürsem mi yoksa önerebileceğiniz bir çözüm var mı acaba
    açıp kapatırken ki suyu da vermiyor. normal sıcak su alabiliyorum ama ikili musluktan hiçbir şey gelmiyor. bu arada açıp kaparken da su gelmediği gibi buhatımsı bir şey de çıkıyor makineden
    @mdmrx

Philips (saeco) Tam Otomatik Kahve Makineleri - EP4346 Philips (saeco) Tam Otomatik Kahve Makineleri - EP4346 Philips (saeco) Tam Otomatik Kahve Makineleri - EP4346 Philips (saeco) Tam Otomatik Kahve Makineleri - EP4346 Philips (saeco) Tam Otomatik Kahve Makineleri - EP4346

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yedikeresekiz -- 24 Nisan 2022; 16:56:56 >

hemen kullanılır..

ilginç durduk yerde neden böyle oldu şimdi. her zaman yaptıklarınızı yapmışsınız.. ama alet su almıyor sonuçta.

buhar çıkışından su verip kahve yerinden vermiyorsa bu iki yere farklı su göndermesini sağlayan parçada sorun olabilir. hazır garantili iken servise götürün bence.

lambalar yanıp sönüyor. kahve sembolünde sarı, diğer tuş kırmızı bunlar her zaman ki gibi mi yanıyor yoksa arıza mı bildirmeye çalışıyor?

demleme ünitesini çıkarıp tekrar takın... demleme ünitesini yanındaki sarı mandalı yukarı kilitlediniz değil mi, takmadan önce.. zaten kilitlenmese ünite tam oturmaz.. su haznesini doldurdunuz mu? tablet temizlemeden sonra su kalmıyor pek.. sıcak su yerinden tekrar su alın hava kalmasın makine içinde.. son olarak fişi çekip 1 dak sonra tekrar deneyin.. başka yapacak bir şey yok.. olmadı servise götürün..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 24 Nisan 2022; 18:26:47 >

evet hepsini yaptım sanırım. suyu alıp atık haznesine boşaltıyor gibi. acaba kireç temizleme yapsam düzelir mi. kireç tkıqamış olabilir mi. dün temizlemeden önce zaten çok az vermişti kahve. temizledikten sonra artık hiç vermemeye başladı. ikili su çıkış yerini iğneyle temizleyin diye de öneri yamış kılavuz amaoraya da biş isokmak istemedim. alttan bakınca o ikili kahve çıkışının üst tarafında küçük bir hortum görünüyor galiba o tıkıandı. yani suyu hiç almıyor değil alıp kahveye değrdirmeden atığa atıyor gibi

• Kahve makinemin yanında gelen gres yağı geçen kullanımda bitti.Yeni yağ almak istiyorum ama fiyatlar biraz uçuk.Önerebileceğiniz bir yağ var mıdır daha uyguna?Ben şöyle bir şey gördüm yine bu başlıkta ama kullanan var mı bilmiyorum.

amazon
    Plemont 25 g silikon yağ, süt tüpü fırçaları dahil. Tam otomatik kahve makineleri, contalar, sıhhi tesisler için yağlama yağı. Gıdalarda uygun montaj gres, silikon yağ
    https://www.amazon.com.tr/Plemont-f%C4%B1r%C3%A7alar%C4%B1-otomatik-makineleri-G%C4%B1dalarda/dp/B07TY7BPKT/ref=cm_cr_arp_d_product_top?ie=UTF8

Önerilerinizi bekliyorum.

İkisi içerde biri demlikte 3 adet conta var. Kendi etraflarında çevirip bakın. İçte olan üsteki contada ciddi hasar olabilir. Tablet temizliği yapılan makinede tıkanma olmaz. Filtreyi düzgün kullandı iseniz ciddi kireçte olmaz. Kireç parçasının kopup tıkaması lazım %1 lik ihtimal.. contalar sağlamsa servise götürün bence.

İğne olmaz bir üstteki mesajdaki fırça olur. O da sadece 5 cm girer daha içerdeki tıkanmayı etkilemez. Tablet temizliği yapsanıza tekrar su geliyor mu tablet atmanıza gerek yok işlemi başlatın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 25 Nisan 2022; 10:49:16 >
  • wasper54 kullanıcısına yanıt

Ürün iyi.. 25 gr.. weicon var daha pahalı ama 85 gr.. hangisini isterseniz. Bu sıralar weicon kalmamış piyasada önemli olan "food grade"=gıda onaylı yani besine temas ederse sakıncası yok anlamına gelen ürün alınması

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 25 Nisan 2022; 12:6:4 >

açıkçası içinden çıkan aqua clena i bitince bi daha almadım. iyi şişe suyu kullanıyordum. sonra sürahi arıtmaya geçtim. genel temizliği de biraz aksatıyordum 15 günü buluyordu. tablette de 2 3 ayı buluyordu. yani genel anlamda çok ilgilenmediğim de söylenebilir. ama bi anda akmaması ilgincime gitti. akşam bi de tablet temizlği denemesi yapayım dediğiniz gibi. contalardan da anlamıyorum benim gördüğüm o kırmızı çember gibi olan var. başka bakmam gereken yer var mı demleme ünitesinde acaba. üste ünitenin resimlerini çıkardım ama nerde akşaklık var tabi çözemedim

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.