Garantili ürünü riske atarsanız kullanılır. Sonuçta sitrik asit. Orjinal üründe sitrik ve laktik karışımı. Normalde zararı yok < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Philips (saeco) Tam Otomatik Kahve Makineleri - EP4346 (18. sayfa)
-
-
Peki bu ürünü daha önce aldığımız laktik asitle belli bir oranda karıştırsak nasıl olur?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
olur sıkıntı yok..
sıkıntı, olurda garanti devam ederken arıza çıkarsa, servis kireci ne ile çözdünüz, orjinal ürün kullanmadınız gibi bahanelerle garanti dışı bırakıp, dünya tamir ücreti isteme riski..
250 ml yi 2 ye bölüp, her birine yarım çay bardağı laktik asit eklenebilir..
2 kere kullanmış olursunuz.
125 ml + 1/2 çay bardağı laktik asit
acaba bu ürünün % kaçı asit? bir belge bulamadım.. arkasında yazabilir..
toplam saf asit miktarı 100 ml yi geçmesin.. ona göre hesaplayıp birçok ürün kullanılabilir aslında
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 24 Mart 2022; 21:55:29 > -
Üstat teşekkür ederim.Rossmann a yolum düşerse ürünü alıp sizin dediğiniz oranda karışımla kireç temizliği yapayım.Sadece laktik asitten bu daha mantıklı geldi bana.
Garanti olayına gelince ; Philips önce adam gibi ithalat yapıp şu su filtresi ve diğer ekipmanlardaki fahiş fiyatı düşürsün sonra bizim alternatif çözümlerimize laf etsin.Haksız mıyım arkadaşlar.Neredeyse bir bardak kahve içmenin maliyeti cafelerdeki fiyata yaklaştı.
tabi kireç temizleme çizgisine kadar su doldurup karıştırmayı unutmayın yaklaşık 1.5 lt..
birde ön taraftaki kap derin olsun ki sıçrama en az olsun.. (bkz. ana mesajdaki resimler. derin 1.5 lt lik plastik kap) işlem biter bitmez makine ön yüzünü nemli bezle silin.
tüm başlığı okuduysanız ön gri yüzeyinde deforme olan arkadaş oldu bir tane
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 25 Mart 2022; 11:36:34 > -
Evet biliyorum onu ön gri plastik kısmın kaplaması kabarmıştı.En doğrusu o kısmı havlu kağıt vs bir şeyle kapatmak. Böylece sıçrama engellenmiş olur.
Bu rossmann ın ürünü yerine sizin dediğiniz gibi limon tuzu eritip eklesek de aynı etkiyi yaratır sanıyorum.
Şu an kullanımda 4. aydayım.15 günde bir su altında durulama yapıyorum. 3 kere tabletle temizlik yaptım. 2 kere de silikon yağlama yaptım.Geçtiğimiz günlerde filtre uyarısı aldım onu sıfırladım. Damacana su kullandığımdan 1 ay daha kullanıp sonra çıkarıp filtresiz devam edeceğim.2-3 ay sonra da kireç temizliği yapayım diyorum.
25-30 gr limontuzu ve 3/4 çay bardağı laktik asit yaklaşık 100 ml asit yapar..
-
Arıtma suyu kullanıyorum. Günde 3-4 bardak kahve alıyoruz. Kireç temizliğini kaç ayda bir yapmak gerekiyor ? Teşekkürler.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
arıtıcının özelliği önemli aslında,
bazıları sıfır kireç veriyor ama yanında mineral takviyesi yapan filtrede kullanıyor.
kalsiyum magnezyum gibi mineraller kireç yapıyor sanırım..
su sertliğini cihazla gelen striple ölçtünüz renk değişimi olmadı ise ve filtre kullanmayacaksanız 6 ay yada 1 yıl tercih edebilirsiniz.. sonuçta dışarıdan alınacak malzemeler ucuz.. zamanından geç yapılacak temizlik rezistansı temizlemezse her seferinde biraz daha kalıntı birikir. sık yapmakta zarar olmaz, geç yapılırsa zararlı.
burada sıkıntı arkadaşlar filtreyi 1 sene kullanacağım falan diyor. philips ise filtrenin en geç 3 ayda bir değiştirin diyor..
neden?
içinde bakteri üreyip sizi hasta etmesin diye..
kısaca arıtmam var diyen herkes, arıtmasından 0 kireç alıyorsa filtresiz kullanın.. ilk filtreyi 3-4 ay sonra atın.. yada muadil filtre alın benim gibi..
-
Hazır su kullanıyorum filtreyi çıkarsam bir sorunla karşılaşır mıyım acaba?
-
Hazır su dediğiniz şişe su ise.. damacana vs en iyisinde bile 4 dh yani strip ölçüm şeridine göre 1 kare kireç var demektir.
Size tavsiyem 4 ayda bir filtre değiştirmeniz. Yılda 1 kireç temizliği.
Yada 6 ayda bir hem filtre hem kireç temizliği.
Unutulmamalıdır ki sağlık riski açısından philips en geç 3 ayda bir filtre değişimi öneriyor. Bu kurala özellikle batı ve güney deniz kenarındaki sıcak şehirlerde yaşayanlar yaz aylarında uymalı.
arkadaşlar merhaba ep4346/70 modelini kullanıyorum, sürekli kahve değiştiriyorum ama bu makinelerde en iyi lezzeti veren kahve hangisi? siz hangi marka kahve çekirdeği kullanıyorsunuz? cevaplar için şimdiden teşekkürler..
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Merhaba, tchibo espresso kahvesini kullanıyorum. 1 kilo su 130 TL. Makina öğütme ayarı 2 de. Çok memnunuz.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
az kavrulmuş kahvede çekirdekler daha çok asidik olur. koyu siyaha yakın kavrum aşırı kahve tadlı olur..
ben coffeetropic ten alıyorum. 4 kavrum arasında seçim yapabiliyorsunuz. f-p olarak guatemala-antigua iyidir..
peru kahvesinin tadı gerçekten farklı ama az daha pahalı.. bende çok deniyorum..
şu anda guatemala koyu kavrum(full city) var.. oldukça yoğun yada fazla kavurmuşlar.. bir pakette city kavrum alıp karıştıracağım.. sanırım bu şekilde daha çok sevip devam edecek gibiyim. karışık olarak..
-
Herkese merhaba, yaklaşık 10 aydır cihazı kullanıyorum, bir kez filtreyi muadil bir ürünle değiştirdim, aşağı yukarı 1.5 ayda bir puly tablet ile temizliğini yapıyorum, hiç kireç temizliği yapmadım. Ancak son 1 haftadır sade kahveleri yaparken yarıya kadar normal akıp daha sonra damla damla akmaya başlıyor kahve, dün iç parçalarını çıkartıp yıkadım belki tıkanma olmuştur diye ama sonuç değişmedi, amerikano yaparken böyle bir sorun olmuyor, espressoyu ve sıcak suyu normal akışında veriyor, böyle bir sorun yaşayan oldu mu acaba?
-
Sonuna doğru damla damla akıtması normal eğer bardağı eskisi gibi dolduruyorsa. Herkeste bu sorun var. Eğer bardak az dolup tepside koyu renkli su görülüyorsa veya tepsi altına su kaçıyorsa conta yıpranmıştır. Ana mesajda satın alma linkleri var. Şimdi yoksa bile yakın zamanda conta yırtılır. Günde 3,6 khve için tablet temizliğini 4 haftaya indirmelisiniz ve bu kadar az filtreye kireç temizliği yapmalısınız. 1 yılı geçirmeyin
Öneriniz için teşekkürler, temizliği aylık yapacağım bundan sonra, kireç temizliğini de bu ay sonunda yapacağım. Bardak doluluğu aynı fakat yarıdan sonra baya uzuyor bardağın dolması. Normalde baştaki tazyik sonuna kadar aynı devam ediyordu. Videoda görünüyor. Garantiye versem muadil filtre var diye sorun çıkarırlar mı acaba?
-
bu kesinlikle normal değil.. tıkanıklık yapmıyorsa suyu gönderen pompa yapıyordur..
bence acil kireç temizliği yapın.. belkide 2 kere.. 2 kerede tablet temizliği.. düzelmezse servise orjinal filtresi ile götürün.
birde kahve çıkışını orta veya yukarıda kullanın.
-
Akbel laktik asit siparişini verdim, haftasonu 2 kez kireç çözme üzerine de dediğiniz gibi 2 kez tablet temizliği yapacağım. İlginç olan yarıda su bittiğinde suyu doldurup devam edince yine normal akıyor, sonra yine damla damla akmaya başlıyor, pompada sorun olma ihtimali yüksek sanırım. Amerikano yaparken espresso üzerine eklediği sıcak suda hiç sorun olmuyor mesela.
-
Merhaba, kahve atıklarını değerlendirmek adına yazda geldi Cold Brew yapmak mantıklı olur mu 😃
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X