Şimdi Ara

Philips (saeco) Tam Otomatik Kahve Makineleri - EP4346 (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.061
Cevap
190
Favori
178.683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Size tavsiyem ilk sayfadaki geniş tanıtım, kullanım yazısını güzelce okuyun. Konu sahibi arkadaş gerçekten çok değerli bilgiler vermiş ve paylaşmış bizimle. Aklınıza yatarsa alır kullanırsınız, yatmazsa iade edersiniz. Aslında ben memnunum makineden. Oring vs. yıpranması normal süreçler bana göre. Bu fiyat aralığındaki tam otomatik espresso makineleri periyodik bakım isteyen, hassas kullanılması gereken makineler. Bakımını yaparsanız çok sorun çıkaracaklarını sanmıyorum. Bunun alternatifi daha pahalı tam otomatikler yada yarı otomatik bir makine artı iyi bir öğütücü şeklinde olabilir. Ama düğmeye basıp kahveyi alayım yok onlarda da. Muadillerine göre bu makine bence işini iyi yapan bir makine ama marka güveni tabi ki soru işareti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lephermessiah L kullanıcısına yanıt

Anladım. Eğer bir shot espresso için fotoğraftaki kadar kahve öğütmüşse problem yeteri kadar çekirdek öğütmemesi gibi görünüyor. Çekirdek az öğütüldüğü için yeterli presleme ve bu sebeple de doğru demleme yok gibi. Gelen kahvenin bulaşık suyu gibi olması da muhtemelen bu yüzden. Zira posası hem az hem dağınık. İsterseniz servise verin. Burada başına böyle bir şey gelen kimse hatırlamıyorum ama fikir verecek arkadaşlar çıkabilir belki.

• MyMOTO M kullanıcısına yanıt
    Servisi sabah aradım biraz önce gelip cihazı servise götürmek için aldılar sonucu merak ediyorum bakalım ne olacak

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • lephermessiah L kullanıcısına yanıt

Cihaz döndüğünde tespit edilen sorunun ne olduğunu buraya da yazarsanız memnun oluruz.  

Tabikide yazarım en azından benden sonra aynı sorunu yaşayacak olan arkadaşlara referans olur

Cevap için teşekkürler.Tanıtımda etkili oldu açıkçası almamda.Gress... kireç hapı , filtre, oring:))laktik asit.Yani beni aşacak diye korkuyorum.Birde bu parçalar neden bukadar pahalı anlamış değilim.Afaki fiyatlar.

• mc33 M kullanıcısına yanıt

Rica ederim. Kahve işi üçü bir aradayı geçtiği anda şekil değiştiren bir olay. O limit aşılınca ve Türk kahvesi de çekirdeklerinin aslında çok kötü olduğu farkedilip içme ameliyesi de demleme metodu ve telve sebebiyle pek lezzetli gelmeyince iş buralara geliyor.

Espresso işi moka pot ile de daha ucuza ve masrafsız olarak çözülebilir ama tuşa bas kahveyi al yok onda da. Üstelik yanında yine iyi bir öğütücü ister. Sütlü kahve seviyorsanız yol yine öğütücü yanında yarı veya tam otomatik makinelere çıkıyor ister istemez. Böyle olunca da yağ ve kireç temizliği, filtre, conta ve gress ihtiyacı makinenin yanı sıra ücretli birer eşantiyon olarak geliyor, yapacak bir şey yok :(

Parçalar pahalı çünkü bu iş sıradan bir hobi olarak görülmüyor artı ülkemizin ekonomik durumu maalesef bu hobiye ulaşımı daha ucuza sağlamaya pek müsait değil. En basitinden bir o-ring bile yok ülkede şu makineye uyan, üretilmiyor. El mahkum dışarıdan döviz karşılığı alacaksınız yada burada servisine Aliexpress fiyatının 60 katını verip edineceksiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MyMOTO -- 21 Şubat 2022; 20:11:11 >

• mc33 M kullanıcısına yanıt

bu cihazın avrupa satış fiyatı 550-600 euro.. az önce baktımda avrupada bile yok şu an stoklarda.

en son amazon.com.tr den muadil filtre aldım..240 a 2 adet..

makineyi ilk aldığımda burası Türkiye deyip 4-5 tane falan orjinal filtre almıştım. 150-180 den şimdi 380..kafayı yemişler.

şu an uçuk fiyat.. normalde 15 euro.. yani 1 orjinal parasına en az 2 muadil alınıyor..

muadil filtre + 6 ayda bir kireç temizliği bence makineyi tertemiz yapar.

2020 kasım 1 kg çekirdek kahve 90-120 tl idi şimdi 250-350 tl..

ilk mesaja yazmıştım ferrariye tüp takarım diyorsanız almayın :) araba gibi düşünün. almakla iş bitmiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 21 Şubat 2022; 23:26:0 >
  • Bir kaç mesaj önce yazdığım sorunla ilgili gelişmeleri aktarmak istiyorum.

Süt köpürtmede ve karaf temizliğinde yaşadığım sorun maalesef ara ara tekrar ediyor. Gövdeye birleşik çubuktaki her iki oringi de değiştirdim, kireç temizliği ve demleme ünitesi temizliğini yaptım, demleme ünitesini sıfırdan yeniden gressledim, filtreyi sıfırladım ama sorunu bunların hiçbiri çözmedi.

Sanırım kendi çabamla sorunu çözmek mümkün olmayacak. Servise vermek gerekecek anlaşılan.

• garantili makine ile niye kendiniz uğraşıyorsunuz ki zaten, verin servise gitsin.

• 2231 i günde 2 3 kere şeklinde 1 senedir kullanıyorum. 15 20 günde bir içini temizliyorum. 3 4 ayda bir de tabletle temizlik yapıyorum. çok memnunum. süt kullanmamaya başladı varsa yoksa coffee ve espresso modu. hele kahveniz de iyiyse çok keyifli oluyor.

• yedikeresekiz Y kullanıcısına yanıt

Hocam ne sıklıkla AquaClean filtresini değiştirdiniz?

• goku2 kullanıcısına yanıt

valla ilk aldığımda taktım sonra süresi dolunca bi daha almadım.önce iyi şişe su kullanıyorfum. fiyatlar çok artınca şimdi filtreli sürahi suyu kullanıyorum.

• yedikeresekiz Y kullanıcısına yanıt

Cevabınız için teşekkür ederim. Bende arıtma suyu kullandığım için filtre değişimini çok gereksiz buldum açıkcası ama bu seferde kireç temizliği sıklığı ne olur diye epeyce araştırdım fakat bulamadım. Normalde 8 filtre değişiminden sonra kireç temizliği yapın yazıyor (5000 kahve). Kireç temizliği için sürekli uyarı veriyor mu? Kireç temizleme gereksinimi oldu mu? Olduysa ne sıklıkla kireç temizliği yaptınız? Cevap verirseniz çok memnun olurum.

• goku2 kullanıcısına yanıt

henüz öyle bir temizlik yapmadım. uyarı vermedi. ama zaten kullandığım sular bayağı kireçsiz oluyor arıtma sonrası. şimdlik 2 3 ayda bir tablet ile temizlik yeterli geliyor bana

• @goku2 @yedikeresekiz

filtre değiştirmeyecekseniz bence en geç 6 ayda bir kireç temizliği yapmalısınız. o da suyunuzun striple yaptığınız testle 1 bile çıkmayacağına inanıyorsanız. yada ölçtürebiliyorsanız 4 dh ı geçmiyorsa.

tablet temizliği sadece demleme ünitesinden kahvenin çıktığı borulardaki kahve yağını temizler o da acımsı tada engel olmak için. kirece etkisi yoktur.

amazon.com.tr de almanyadan gönderilen tüv onaylı muadil filtreler var ben onlardan alıyorum artık.

şu anda artan dövize rağmen hala aynı fiyat.. 3 lüsüde var..

şimdi 3 lüden sipariş veriyorum.. vergi+kargo dahil 311 tl

orjinal i amazondan alsanız tanesi 300 tl, burada 380 tl idi en son

amazon
    Waterdrop TÜV SÜD sertifikalı yedek su filtresi AquaClean CA6903 Philips AquaClean CA6903 / 10 CA6903 / 22 ile uyumludur, sudaki kireç içeriğini azaltır (2)
    https://www.amazon.com.tr/gp/product/B08DR5RH7C/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&psc=1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 13 Mart 2022; 11:1:31 >

• @yedikeresekiz çok teşekkür ederim hocam.

@mdmrx arıtma cihazına düzenli olarak bakımları aksatmadan yapıyorum. Striple test yaptırdığımda hepsi yeşil çıkmıştı. Zaten arıtmaya güvendiğim için filtre almak bana anlamsız geldi sonuçta arıtma cihazında birden fazla filtreden geçiyor. 600 içecekte bir filtre değiştirmek gerekiyor ama misal ben günde iki üç içecek yapmama rağmen double shot yaptığım için sayaç ikişer artıyor. Bu filtre bitene kadar duruma göre ya filtre alacağım yada kireç bakımı yapacağım arada. İş yerimizde delonghi marka makine vardı günde 500 kahve yapıyordu ortalama hiç sorun çıkarttığını görmüyordum kireç konusunda. Attığınız linkler için teşekkür ederim, bende onları gözüme kestirmiştim açıkçası :)

• Amazondan aldığım 4346 makineyi caffe modunda istenilen seviyede kahve vermediği için iade ettim.Makinayı alırken başka bir siteden aldığım pully 1.35gram 100 lük tablet almıştım.1 tanesi deneme amaçlı kullanıldı. 99 tanesi duruyor.Faturası herşeyi var. Satınalmak isteyen olursa verebilirim.

• 3000 4000tl ye önerebileceğiniz makina var mı ?

• berkan254 B kullanıcısına yanıt

Ne tür, tam otomatik mi?

O fiyata sanırım buhar çubuklu modeller vardır. Sütlü mü içersiniz sade mi?

Model ve bunlara ait kullanıcı ve forumdaki yorumlara bakabilirsiniz. Tek makinam bu olduğu için birşey diyemem şu tarz olabilir..

https://www.hepsiburada.com/sage-ses450-bss-espresso-makinesi-p-HBCV00000ZG0DM?magaza=Enplus&url_src=and-product-detail

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 15 Mart 2022; 14:27:49 >
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.