Şimdi Ara

Philips (saeco) Tam Otomatik Kahve Makineleri - EP4346 (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.980
Cevap
188
Favori
173.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba bende aranıza 3246/70 ile katıldım. ancak bakım ve yedek parça olarak şimdiden alayım diyorum. Özellikle contalar için ne düşünüyorsunuz? gönderi sahibi öncelikle geniş bilgiler için çok teşekkürler, muadil ölçüleri vermisiniz ve linkini mesela linki tıklayınca ıd ve od olarak ayrı değerler verilmiş siz ise 13-2 ve 9-2 demisiniz. acaba ıd değerinemi yoksa od değerinemi bakmalıyız siz aldıysanız hangisini tercih ettiniz büyük halka içinde ıd ve od değeri var verilen linkte

Philips (saeco) Tam Otomatik Kahve Makineleri - EP4346

. Bir de yurtdışında çok daha pahalıya fazlasıyla pahalı orijinalliğinden tam emin olmadığım halkalar yerine bunları kullanmak ne kadar sağlıklıdır bu şekilde bayağı ucuza geliyor. o boru da ki küçük contalar sızdırmalığı korur mu ve demleme pistonu yeterli basıncı oluşturabilir mi sizce ? teşekkür ederim.

• cenkyeter C kullanıcısına yanıt

od..outer diameter dış çap

id..inner diameter iç çap

cs de 4 mm conta kalınlığı..

vallahi benim düşüncem philips te buralardan alıyordur.. kalitenin sorun olacağını sanmam.. sattıklarının da alman malı falan olacağını sanmıyorum hele sayfalarında ki ürün resmine bakınca..(yine muadil ürün satan diğer avrupa online sitelerde buralardan alıyordur yoksa ucuza veremezler)

13 dış çap 2 mm kalınlık.. o zaman iç çap da 9 yapar.. yani 2 cs lik başlıktan 13-9 seçeceksiniz..

9 olan ise.. 2 cs lik başlıktan 9-5 seçeceksiniz..

40-32-4

bende bu contalardan 10 ar adet var.. sanırım bana 5 adeti yeter.. kalanı bu başlıkta ki arkadaşlara ihtiyaçları olduğu zaman yollayabilirim.. elimde bulunsun derseniz alabilirsiniz.. (karşı ödemeli 3 contaya 20 tl kargo parası verileceğine 30 conta sahibi olunabilir) 3 yılda bir değiştirsek 5 conta 15 sene gider.. herhalde makinede maks o kadar çalışır.. yada değiştirmek için hazneye kahve inmesi bardağa eksik ml vermesi lazım..

malum büyük conta kahve, küçük contalar süt ml ne etki ediyor(buhar çıkışı)

siparişim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 28 Kasım 2021; 21:42:28 >

• Cevap için çok teşekkür ederim. Yağlayarak contaları daha belki sürtünme azlığından ömrü uzayabilir. Size evet contalar için yazabilirim. Ben fiyatlar armadan her gün dolardan değişiyor amazondan şiparişi verdim su tankeri contasıda var diye ve yanında 3 gr gress var. Ben satıcıya 3246/70 e uyumlu mu ve ömürleri nasıl diye sorduğumda bana bu cevabı verdi.

Cevap: Merhaba,

evet, Philips EP3246'nız için uygundur. Bunu söylemek gerçekten zor. Tabii ki, bu kahve sayısına bağlıdır!

Piston contası yılda bir, su deposu contası ise 3 yılda bir değiştirilmelidir. Geri kalanına gelince. kırıldığında.

birde rus ve alman videoları var komple demleme ünitesini parçalarına ayırıp rahat basit şekilde yıkayıp yağlayıp geri takıyorlar. Haftada 1 normal çalkalamanın yanında 1-2 ayda da bu yapılanabilinir aslında ve temizliği çok daha iyi olur tablete göre. Filtre olarakta resimde kini seçtim. Yorumlar gayet olumluydu. Evde zaten arıtıcı var ölçtüğümde sıfır çıkmıştı o yüzden yeterli diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cenkyeter -- 28 Kasım 2021; 22:18:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

aynen.. arkadaki küçük contaların kırmızı izi zaten girdiği beyaz yerde çıkıyor..

her yağlama yaptığımda o contaları da parmak ucuma bulaştırdığım silikonla yağlıyorum..

illaki özelliklerini kaybedecekler.. kılavuzda belli bir ömür biçmemeleri tuhaf aslında.. amazon linklerini paylaşırsanız başka sipariş verecek olanlara yardımcı olursunuz..

sizde sağolun

• Mr.Blof kullanıcısına yanıt

stripte sadece 1 kare renk değiştirdi ise.. filtresiz kullanıp 4-6 ayda bir laktik asit temizliği yeterli olabilir.. birşey diyemeyeceğim

size cevap veren diğer arkadaşında dediği gibi mesele sadece rezistansı kireçten korumak değil lezzetli kahve almak..ne kadar az kireç o kadar iyi kahve.. orjinal filtre 4-5 dh suyu(stripteki 1 kare) 0 kireçle çıkarıyor.. ilk mesajımda vardı detaylar..

ben sizdeki makinanın kılavuzunu okumadım ama bildiğim,

toz kahve işlevini seçip tableti atıyorsunuz.. kahve seçiyorsunuz.. en yüksek su oranını seçin..

su bardağının 3 te 1 i dolunca fişi çekiyorsunuz.. 15 dak bekleyince tablet kahve yağlarını yumuşatıyor.. fişi takınca

kaldığı yerden devam ediyordur sanırım.. devam etmezse yine toz kahve işlevi seçersiniz, kahve seçersiniz. kahve atmadan 2 kere bu işlemi yaparak durulamış olursunuz.. yakın geçmişte bir kullanıcının cevabı vardı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 28 Kasım 2021; 22:43:21 >
  • @cenkyeter bu arada 15 parça conta 115 tl.. çin malı oldukları açık.. bence ali deki ile aynı kalitededir..

normalde 1 conta 2 euro dan aşağı değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 28 Kasım 2021; 23:0:27 >
  • mdmrx M kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim.

Suyun sertliğinin 0 veya 1 olmasının benim için çok fazla bir önemi yok.Benim için önemli olan makinenin aksamlarının kireçten zarar görmemesi.

Daha önce dolce gusto makine,doldurulabilir kapsüller ve severin süt köpürtücü ile 3 yıl hemen her gün 4-5 kahve yaptım.Her seferinde de damacana su kullandım.Sonuçtan oldukça memnun kaldım diyebilirim.

Aslında dolce gusto ile de devam edebilirdim ancak son zamanlarda aldığım kahvelerin öğütülmesi bir türlü istediğim gibi olmadı.Sanalbaharata defalarca mesaja attım ilk zamanlar aldığım incelikte olsun diye ama bir türlü derdimi anlatamadım.Çekim kalın oluyor istediğim tadı,kıvamı,köpüğü yakalayamıyorum.Keza diğer firmalardan da alıp denedim.Onlar daha kalın çektiler.İnce çekiyorlar.Bu sefer de makine süzmüyor.

Profesyonel bir öğütücü alayım diye düşündüm.Onların da işe yararlarının fiyatı tam otomatik makinenin yarısı kadar belki daha fazla.O nedenle tam otomatiğe yöneldim.

Test çubuğunu hamidiye su ile test ettim sertlik 0 çıktı.Daha sonra şehir suyuna(İstanbul) tuttum 3 kademe oldu.

En iyisi ben filtreyi ömrü dolana kadar (4 ay) kullanayım.Daha sonra bir süre filtresiz deneyeyim.Bu arada 3-4 ayda bir laktik asitle kireç temizliği yapayım.Bakalım nasıl bir sonuç alacağım.

Bu arada aliexpress deki contaları ben de sipariş geçeyim.Eninde sonunda ihtiyacımız olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Blof -- 29 Kasım 2021; 0:46:40 >

• Mr.Blof kullanıcısına yanıt

sanalbaharat hesaplı diye bir süre bende aldım ama karışık kahve yolluyorlar.. daha doğrusu paketin yarısı açık yarı koyu kavrum geldi 2-3 defa.. aynı yöreye mi ait farklı karışım mı anlamadım.. bıraktım artık..

makinenin çekim ayarı standart 6 geliyor.. 6 ve altında kahve blok-disk şeklinde çıkmıyorsa o kahve çekirdeği %90 dandiktir.

şu ara coffee tropic den alıyorum indirim zamanlarını takip edin online sitelerden veya kendi sitelerinden alınabilir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 29 Kasım 2021; 17:13:7 >

Evet hiç bahsetmiyorlar. Gerçi ben ürüne sigorta ve uzantılı garanti yaptırdım ama conta içinde servise vermek işime gelmez açıkçası. Bende orayı yağladım bu işten haberim olduğu an daha 5. gününde cihazın. tabi hemen paylaşıyorum ürünleri. Çok yüksek ihtimal çin malı ama sipariş vermemin nedeni su tankı contası ve o ufak contalarının ölçüsünü cihazı sökmeden öğrenmek. Zaten ölçüleri de burada paylaşacağım ürünler elime geçtiğinde.

Conta :

Philips (saeco) Tam Otomatik Kahve Makineleri - EP4346amazon
    SW-K bakım seti demleme grubu için conta destek valfi su tankı basınç hortumu Philips Saeco Gaggia Spidem Set-10 ile uyumlu
    https://www.amazon.com.tr/gp/product/B079SV42DS/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s01?ie=UTF8&psc=1

Muadil Filtre 2'li :

Fiitas Philips için kahve makinesi filtresi, CA6903 Aqua Clean tam otomatik kahve makineleri için su filtresi, özel kireç önleyici su hazırlayıcı (2'li paket)
    https://www.amazon.com.tr/gp/product/B08DJ39FYT/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s01?ie=UTF8&psc=1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cenkyeter -- 30 Kasım 2021; 20:23:23 >

paylaşım için tşk ler..

su tankı contasını araştırdım.. 2 euro ile 6 euro arası satan yerler var ve orjinali siyah..

az aşağıdan expert view a tıklayın tüm parça listeleri mevcut:

Philips LatteGo EP4341-EP4343-EP4346-EP4349 Spare Parts | Mr Bean2Cup

• Acaba bu tür sitelerden tek kahve için değil farklı amalıda olabilir. Yerel sitelerden yani. Alışveriş deneyiminiz oldu mu? Kargo gönderim ve gümrük işleri nasıl ilerliyor acaba. Satıcı eksik bilgi verirse gümrüğe ürünümüz ve paramız yanma ihtimali var çünkü çekincem o yönde biraz.

ben bugüne kadar amazon.de ve yıllar önce ebay den alışveriş yaptım hiç sorunum olmadı..

%20 gümrük vergisine tabi alış-verişler.. adres doğru olduktan ve gönderici Türkiye ye gönderdikten sonra sıkıntı yok.

bu site uluslararası gönderim yapıyor ama ödeme aşamasında belli olur diyor, direk bir liste yok..

şu an almayacağım zaten de elimizin altında bulunsun..

su tankı contası 70 tl ye kadar alınabiliyorsa buradan, değmez zaten uğraşmaya..

• Ep4346 makinemizi mayıs ayından beri kullanıyoruz. Günde 1-2 fincan içiliyor ortalama. İlk kez Aquaclean filtreyi değiştirecektim, yeniyi taktım ancak descaling yapılması gerekiyor uyarısı verdi ve filtreyi aktif edemedik. Şimdiye kadar 450 fincan civarı kahve içmişiz ve su olarak brita sürahi kullandık. Bu kadar erken descaling uyarı vermesi garip

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Şu an da Amazonda versiğim linkte 75 tl ye düşmüş. Şu an almak daha mantıklı ben iki tane sipariş verdim bir de 115 tl den. eğer düşünüyorsanız fiyat değişmeden bakabilirsiniz şu anda İtalya’dan Almanya’ya kargo geçti ve Almanya’dan Türkiye doğru yola çıktı. Aynı satıcı olmasına rağmen 75 TL’ye düşmüş normalde iade yapılabiliyor ama onla uğraşmaktansa mecbur böyle yapayım diye düşünüyorum çünkü fiyat ucuzadığında da iade gerçekleştirilebiliyor sebebiyetsiz başka.

• berke_han kullanıcısına yanıt

ya kılavuzu yada ilk konu mesajını okumamışsınız anlaşılan.. çünkü daha önceden size filtre değiştir uyarısı vermiştir sizin gözünüzden kaçmış.. filtre değiştir uyarısı makineyi açar açmaz 1 sn görünüyor.. aşağı yukarı 3-7 gün içinde değiştirmezseniz makine kireç kaplamıştır diye ayarlanmış..(uyarıyı kaçırsanız bile, filtre sağlığı ekranın en altında görünüyor malum; %10 a düşünce uyarır, 0 a düşer düşmez değişim gerekir) descale yaptıktan sonra yeni filtreyi kabul eder..

bu durumda yapmanız gereken.. önce kireç temizliği yapmak yada yapmış gibi yapmak.. descale işlemini başlatırsınız.. normal su ile.. makine yapar işlemleri.. kendini temizledim sanar, sizde sonradan yeni filtreyi tanıtırsınız..

ama bunu tavsiye etmem.. bir filtrenin ömrü siz ne kadar az içerseniz için 3-5 ayı geçmez.. önce kireç temizliği gerçekten yapın sonra filtrenizi tanıtın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 2 Aralık 2021; 18:26:1 >

Evet uyarıyı gördüm ancak 10gün kadar evde olmayınca gelince değiştiririm diye düşünmüştüm. Muhtemelen sebebi o dur. Şuan filtresiz kullanıyorum laktik asit alıp descaling yapacağım

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • berke_han kullanıcısına yanıt

%80 lik alırsanız, 1 çay bardağı yetmekte..

sonuçta eklenecek asit miktarı saf olarak 100 ml yi geçmemeli..(laktik, sitrik veya ikisinin karışımı)

orjinal philips kireç çözücü %25 sitrik + %10 laktik asit içeriyor.. 250 ml lik şişede.. %65 su

kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 2 Aralık 2021; 20:38:4 >
  • Merhaba, sütü daha az köpürtmenin bir yolu var mıdır acaba? Ayrıca, otomatik olarak flat white yapamasa da flat white için ayarınız var mıdır? İnternettte araştırmama rağmen istediğim lezzeti pek yakalayamadım.

• xrestinpeacex X kullanıcısına yanıt

ana mesajın altında 2. mesajda daha sıcak süt köpüğü alma videosu var..

pipet gibi bir şeyi akan kısmından içeri sokarsanız -sol tarafa yanaşık, sağdaki deliği kapatmayın- daha az ve daha sıcak köpük alırsınız..

flat white nasıl bir içecek..sıralama olarak.. kahveden önce veya sonra diğer içecek kısmından ekstra süt alacaksınız.. başka çözüm yok..

• 1 pakette 2 adet olarak bu filtreden aldım. tüv sertifikalı olmasından dolayı tercih ettim.. henüz takıp kullanmadım ama sıkıntı çıkarırsa güncellerim mesajı.. su testide yaparım bakalım filtrasyon ne kadar kaliteli

almanya dan amazon.de den alsanız daha pahalı..

amazon.com.tr de daha ucuz.. 3 lüsünü alırsanız biraz daha ucuz

kargo ve vergi dahil 283 tl.. tane 140.. orj tane 289.. umarım 200-220 lere düşer

Waterdrop TÜV SÜD sertifikalı yedek su filtresi AquaClean CA6903 Philips AquaClean CA6903 / 10 CA6903 / 22 ile uyumludur, sudaki kireç içeriğini azaltır (2)
    https://www.amazon.com.tr/gp/product/B08DR5RH7C/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&psc=1

isteyen şunuda alabilir; kahve akan delikleri temizleyen fırça ve silikon yağ

ama buradaki weicon daha büyük tüp..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 14 Aralık 2021; 18:6:15 >

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.