Şimdi Ara

Phono pre amfiye radyo frekansı karışması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir Plak sever olarak çok sıkıcı bir problem ile karşı karşıyayım Acıbadem de yeni bir eve taşındım, burası türk telekom binasının arka sokağında, aynı zamanda çamlıca'ya bakıyor ( sanırım lokasyondan dolayı) kullanmakta olduğum "moon lp 110" preamp e radyo frekansları karışıyor bu tip bir problem yaşayıp üstesinden gelen veya konu ile alakalı bilgisi olan varmıdır ??? Bundan kurtulmam için ne yapmam gerekiyor ??? kafayı yiyeceğim Yardım lütfeeeen

• cagmusic kullanıcısına yanıt
    Çeşitli önlemler alınabilir.
    Öncelikle rf parazitin şebeke hattı üzerinden gelebileceği dikkate alınarak ilk akla gelen ve en kolay çözüm olarak Monster Audio veya kaliteli başka marka bir parazit filtreli grup priz alarak işe başlayabilirsiniz.
  • cagmusic kullanıcısına yanıt
    Radyo frekanslarından ekransız interconnect kablolar daha çok etkilenir Öncelikle pikap pre amp ve pre amp'tan amfiye giden kablolarınızı gözden geçirin. Eğer kablolar ekransız (ekran = shield) ise veya tek ekranlı ise izalasyonu güçlü bir kablo ile değiştirip tekrar deneyin.

Sorun çözülmez ise phono ya odaklanırsınız.
  • Kursun_ kullanıcısına yanıt
    Kursun Hocam , arkadaşın evinde cihazları birlikte test ettik . Özellikle şikayeti Bose 901 kolonlarının aksesuarı özel EQ series3 bağlayınca inanılmaz bir harici istasyon karışmasıydı , ikametgah çevresinde fazlaca verici istasyoın var . Türk telekom ,Çamlıca radyo vericileri , ve akasya yapının üzerindeki vericiler ,sanki bermuda şeytan üçgeni .
    EQ bakım için atölyeme aldığımda bende hiçbir sorun yoktu . değerleri bozulmuş elektrolitikleri gold serileri ile değiştirdim .
    ses daha netlik kazandı . fakat arlkadaşın evinde eskiye nazaran olmasada yinede hafif şekilde istasyonları kapıyordu .
    EQ ın Rca kablosunu takınca anten görevi yapıyor sanki .
    benim önerim kaliteli dişi ve erkek rca soketi ve kablosu yönünde .
    Pikapta da aynı sorun var .
    Emi filire ile sorun çözülürmü bilemiyorum ama rca kablosu sanki anten görevi yapıyor . şu anda iç kablolama yenileme için EQ bende . üzerindeki tüm transistörleri devre üzerinde ölçüyorum ,değiştirmediğim kuplajlardada sıkıntı görünmüyor .
    Emi filitre sizce bu sorunu çözebilirse , daha ucuza belki hazırlanabilir .

• elektürükçü kullanıcısına yanıt
    Böyle durumlarda genellikle önerilerden biri de tüm ara bağlantı, güç, hatta anten görevi görebilecek hoparlör kablolarına "ferrite bead"ler takılması...
    http://www.ebay.com/itm/5-Pcs-Gray-UF35B-3mm-Dia-Cord-Ferrite-Core-Noise-Suppressor-Filter-PS-/321748739860?tfrom=321749710747&tpos=top&ttype=price&talgo=undefined
    Bunların 1-1000 mHz frekanslarında etkili olduğu söyleniyor. Bu tip ferrit bulunamadığı takdirde sanıyorum halka tipi ferrit bulunabilir ve halka yeterli çapta ise kablo halkanın içinden bir kaç tur geçirilebilir.

• İstanbul karaköyde mevcut Kursun hocam . hatta bende bile 2-3 tane olması lazım . denemekte fayda var .
  • kablo için tek şansınız var Ansuz(onlarca kablo marka/model denedim). Onuda bulabilirseniz. Phono preyi değiştirebilirsiniz. Bunların dışında, bütün çözümler beyhude çözemezsiniz. Bir tanıdığım, evinin çatısını faraday kafesine çevirttirmişti bu yüzden, buda bir alternatif, bir diğer alternatif çevredeki bütün radyo verici vs yi kaldırtmak.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Subwoofer Amfi Ohm Uyuşması
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • altanpsx A kullanıcısına yanıt
    Hocam fiyatları görünce bir düzine alasım geldi

Rezorans filitreler bile 260 dolardan başlıyor .

http://blinkhighend.com/product-category/accessories/ansuz-accessories/
  • Hocam benim hazırladığım kablonun Ansuz dan ne farkı var .

bakalım deneyeceğiz bu hafta arkadaşın elektro manyetik evinde
     Phono pre amfiye radyo frekansı karışması

• elektürükçü kullanıcısına yanıt
    Hocam benimkine benzer bir durum sanki:-) bakalim sonuclarinizi merakla bekliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arkadaşımın durumu farklıydı ,DIY olmayan ses sisteminde bu sorun yaşanıyordu , verici istasyonlara ,ve Türk telekom merkez vericisine çok yakındı , sorun azda olsa azaltıldı .

Siz kendi ürettiğiniz ve benim gördüğüm kadarıyla eksik yönleri olan DIY çalışmanızdan bahsediyoruz , hatalı yapılan montajı ,düzeltin sonra çareler aramaya çalışalım .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.