Şimdi Ara

Photoshop CS5'de Raw Formatını Açamıyorum - 650D

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba; Photoshop CS5 ve fotoğraf makinesi olarak 650D kullanıcısıyım, cr2 raw formatındaki dosyaları açamıyorum.. Açmaya çalıştığımda şöyle bir hata mesajı ile karşılaşıyorum;
     Photoshop CS5'de Raw Formatını Açamıyorum - 650D

Son Camera Raw Dng converter sürümlerini yükledim yine aynı problem devam etmekte.. 550D ile çektiğim raw dosyalarını açabiliyorum fakat 650D ile çektiklerimi açamıyorum..
    Yardımcı olursanız sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Umut İZGİ -- 8 Ocak 2015; 1:35:05 >

• Bu sürümü deneyin.

Swupdl.adobe.com/updates/oobe/aam20/win/PhotoshopCameraRaw7-7.0/8.7.54/setup.zip
  • Umut İZGİ kullanıcısına yanıt
    Photoshop ile 650D ile RAW formatında çekilen fotoğrafları açabilmeniz için Photoshop'a ait olan ve 650D destekleyen RAW eklentisini kurmanız gerekmekte. Kuracağınız eklentiye ait bilgilerde mutlaka 650D destekledği yazmalı aksi takdirde açamazsınız. Hatta C5 eklentileri 650D destekli görünmüyorsa C5 den C6 bile geçmek zorunda kalabilirsiniz.

Benim başıma Nikon firmasının bir modelinde bu durum geldi.

Ben daha önce Photoshop C4 kullanıyordum ve benim makine Nikon D3100. C4 ait Raw eklentirlerinin hepsini indirip kurmama rağmen D3100 ile çekilen RAW dosyalarının hiçbiri açılmadı. Sonradan C5 yani sizin kullandığınız sürüme ait D3100 destekli eklentiği bulunca C5 geçmek zorunda kaldım.

Kısa lafın özü Photoshop kaç kullanıyorsanız ona ait olan RAW eklentilerini bulmanız ve içinden de size ait olan makine modelini desteklediği görünen eklentiği kurmanız gerekmekte. Tek bir RAW eklentisi tüm fotoğraf makineleri ile uyumlu olmamakta. Bu yüzden 550D ile çekilen fotoğrafları açabilirken 650D ile çekilenleri açamıyorsunuz.

• Yakın zamanda CS6 ile deneyeyim geri dönüş yaparım tekrar
  • CS6 yükledim ve güncellemeleri yaptıktan sonra sorun düzeldi.. CS6 ile yolumuza devam edelim :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.