Şimdi Ara

Photoshop CS6 Türkçeden İngilizce Yapma

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
40.591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim gibi birçok PS kullanıcısı ezelden beri programın İngilizce haline aşina olduğundan lisanslı CS6 kurulumlarından sonra Türkçe Photoshop biraz sorun çıkartabiliyor ben de burada sorunun çözümünü paylaşacağım.

Adım 1:

http://uploaded.net/file/vm9474ow rar şifresi: www.donanimhaber.com

Adresteki dosyayı indirin,Kaspersky 2012 ile taranmıştır.Fakat siz de tarayabilirsiniz.

Adım 2:

C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop CS6 (64 Bit)\Locales dizininde bulunan tr_TR klasörünü tamamen silin.Eğer hem 64 bit hem de 32bit (x86) versiyon kurduysanız C:\Program Files(x86)\Adobe\Adobe Photoshop CS6 (64 Bit)\Locales dizinindeki klasörü de silin.

Adım 3:

Rar dosyasının içindeki en_GB klasörünü Locales klasörüne kopyalayın.Ardından Photoshop'unuz İngilizce olacaktır.

Not:Win8 kullanıyorsanız bu işlemlerden sonra bilgisayarınızı yeniden başlatmanız gerekebilir.Saygılarımla.

• eyvallah işime yaradı
  • Çok uzun olmuş, kısaca :

exe dosyasının bulunduğu klasöre gir

PhotoshopCS6Portable.ini

Language=en_en olarak değiştir.

Not: Portable kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Slayer_ -- 9 Mayıs 2013; 22:42:42 >
  • teşekkürler
  • Crossroads kullanıcısına yanıt
    Eyw. dostum bi hata ile türkçe kurdum.. Sorunu anlattığın şekilde çözdüm, teşekkürler..
  • konuyu hortlattım galiba ama çok işime yaradı eyvallah
  • Sağolasın...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Photoshop CS6 dil paketi yükleme
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Photoshop kapalı haldeyken

C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop CS6\Locales\tr-TR\Support Files\

klasörüne girtw10428.dat dosyasının ismini tw104281.dat olarak değiştirin ve kaydedin.

Photoshop açıldığında Varsayılan dil İngilizce olarak açılması gerekiyor.

NOT: 64 bit bilgisayarlarda 2 program files klasöründe de yukarıdaki dosya ismi değişikliği işlemi yaptım. Sonuç başarılı…
  • ynsvd kullanıcısına yanıt
    Eyvallah dostum çok işime yaradı
  • quote:

Orijinalden alıntı: ynsvd

Photoshop kapalı haldeyken

klasörüne girtw10428.dat dosyasının ismini tw104281.dat olarak değiştirin ve kaydedin.

NOT: 64 bit bilgisayarlarda 2 program files klasöründe de yukarıdaki dosya ismi değişikliği işlemi yaptım. Sonuç başarılı…

eyvAllah birader çok pratik ve %100 çalışıyor.
  • Türkçe daha iyidir. Türkçe kullanın çok daha rahat anlar mantığı çözer ezberden kurtulursunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: feylosoft

Türkçe daha iyidir. Türkçe kullanın çok daha rahat anlar mantığı çözer ezberden kurtulursunuz.

Türkçe tabi ki de anlayış için daha kolaydır ama photoshop'u öğrenmek için ingilizce kullanmak daha mantıklı.
    Neden diyecek olursanız göreceğiniz her ders veya bilgilendirme ingilizce olacaktır.
    Türkçe kaynak fazla yok.
  • Selam Dreaz, Dediğinizin geçerli olması için söz konusu elemanların çatır çatır ingilizce bilmesi gerekir. Orta 3 ingilizcesiyle ben ingilizceden tutorialleri çözüyorum demek bence komik. Burada olsa olsa ezber yapılıyor. Etrafımızda görüyoruz adam 10 tutorial yapıyor ama hiçbir şey öğrenmiyor her yaptığı biribirinin aynı:) Bir de bahsettiğimiz program photoshop belki hakkında en çok Türkçe kaynak olan yabancı yazılım:)

Adobe sitesinde help dosyalarını incelerseniz bütün yazılımların en ince ayrıntısına kadar madde madde anlatıldığını görürsünüz. Tutorialleredeki ingilizce menüleri türkçeye çeviremiyorsak zaten ne için uğraşıcazki. Edit; yönet, view; görünüş, layout mizanpaj vb böyle gider:)
  • zaten türkçe program kullanmak işkence her şey ingilizce olunca böyle oluyor adam visual studio'yu türkçe yapmış ne alaka yazdığın kod her şey ingilizce az çok kavramak lazım ingilizceyi
  • quote:

Adammışsın....

• Ben de ilk kurarken yanlışlıkla Türkçe kurmuştum, sonrasında üzerine ingilizceyi seçerek yüklemeyi denedim. 1 dakika bile sürmeyen bir işlemden sonra Yükleme Tamamlandı yazısı geldi. Açtığımda İngilizceydi, Preferences kısmına geldiğimde çift dil olduğu görünüyordu.
  • quote:

bende dosya ismi tw104281.dat ve türkçeydir girtw10428.dat yapınca ingilizce oldu benim pc tersine gidiyor sanırım :)

çok tşkler işime yaradı
  • İngilizce global bir dil olduğu için program yapıcılarıda ingilizce yaptıkları için hiçbir programı TÜRKÇE kullanmak mantıklı değil ne olursa olsun anlamlarını anlamak için yazın çevirin öyle öğrenin türkçe kullanmayın ingilizce kullanın. Bir arkadaşımız anlamlarını anlamak için türkçe kullanın demiş katılmıyorum aksine bir layer mantığı oluyor katman ve heryerde ingilizce olarak sunulur anlatılır eğitim vs alırken zorlanırsınız.

Herzaman ingilizce kullanın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: enige

quote:

bende dosya ismi tw104281.dat ve türkçeydir girtw10428.dat yapınca ingilizce oldu benim pc tersine gidiyor sanırım :)

çok tşkler işime yaradı

+1

Tersini yaptım, düzeldi

• gözümüz aydın olsun :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.