Hernekadar Photoshop için ekran özelliklerinden ötürü notebook kullanımı uygun olmasa da; mecburiyetten bir notebook almam gerekiyor. Bütçem ancak 1400-1600 TL civarında ve bu bütçeye uygun aşağıdaki modeller arasında kaldım. Sizce bunlardan hangisi öne çıkar? Ya da bunlar dışında bütçeye uygun başka bir model önerir misiniz?
hepsi birbirine çok yakın ürünler. ekran kartı olarak lenovo ve dell kasa kalitesi olarak asus tercih edilebilir. hp ilk elediğim ürün olurdu çok beğendiğim tasarımına rağmen.
quote:
Orijinalden alıntı: donttreadonme
hepsi birbirine çok yakın ürünler. ekran kartı olarak lenovo ve dell kasa kalitesi olarak asus tercih edilebilir. hp ilk elediğim ürün olurdu çok beğendiğim tasarımına rağmen.
İlginiz için teşekkür ederim. Ancak teknoloji marketlerinde yaptığım incelemelerde Lenova ekranların görüş açılarının ve kontrast dağılımının (dinamik aralık) sıkıntılı olduğunu gördüm. Asus modellerinde ise ne kadar ekmek o kadar köfte :)
HP Pavilion 15 serisi ekranlarında Bright View teknolojisi kullanıyor, yaptığım araştırmalarda Türkçe çok fazla bilgi bulamasam da yabancı sitelerde bazı kullanıcılar bunun sadece bir satış jargonu olduğunu söylerken, bazı kullanıcılar ise daha doğru renkler ve daha yüksek dinamik aralık sunduğunu söylemişler. Fotoğraf sanatı ile ilgilendiğim ve sıklıkla Photoshop ve benzeri pixel tabanlı programlar kullanacağım için ekran özellikleri benim için önemli. Ha diyeceksiniz ki bu işler bu paraya ve notebook ile olmaz ama başka nedenlerden dolayı notebook kullanmaya mecburum.
HP hakkında Pavilion G6 serisinden kalma benimde önyargılarım vara ancak bu yeni 15 serisi hakkında olumlu yorumlar var...
Bu yüzden kararsız kaldım açıkçası...
Asus Xo095H en doğru tercih olacaktır. sırt çantası da hediyeli
hp nin bu kasasını ben de çok seviyorum. uzun yıllar hp kullandım üstelik. ama hdd 500gb ve 5400rpm. bu yüzden tercih etmem. eğer farklı modifikasyonlarla satın alabiliyorsanız elbette hp alınabilir. ekran konusuna gelince. çok fazla detaya girmeye gerek yok. monitör olaylarında hp ve toshiba her zaman 1 adım öndedir. tabi mac ve üst kategoriden bahsetmiyorum.
bu modeli satın aldım, incelediğimde gerekli bilgileri paylaşmaya çalışacağım...