Şu an ki bilgisayarımda Photoshop CS6 Extended yüklü.Dün mimari bir projenin renklendirme çalışmasını yaparken aniden elektirikler gitti.Laptop'ımın bataryasıda bitik olduğu için elektrik kesintisinden sonra yaklaşık 1 dk açık kalıyor ve daha sonra kapanıyor.Elektrikler gidince hemen ctrl+s yaptım ve kaydetmesini bekledim.Aşağıdaki kayıt yüzdesini gösteren bölüm %98'e kadar kaydetti sonra şarjım bitti.Velhasıl elektrikler gelince kaydettiğimi düşündüğüm dosyayı açınca simsiyah bir ekranla karşılaştım.İşin ilginç olan yanı açtığım dosya 269 MB gösteriyor.Yani hala materyaller yüklü gözüküyor. Açıkçası 1 gün uğraştığım projeyi baştan yapmak istemiyorum.
Bu sorunu çözebilecek biri varsa çok duamı alacak.Şimdiden teşekkürler.
DarkNightmareD
kullanıcısına yanıt
aslında photoshop'un autosave özelliği vardır ama bu açık mı yoksa kapatıldı mı bunu bilemiyorum. eğer açıksa bu tip durumlar için aşağıda vereceğim adrese bakılarak daha önce kayıt edilmiş dosyaları görebilirsiniz. Burada herhangi bir dosya bulunmuyorsa yeniden yapmaya başlamanız gerekiyor. kayıt işlemi bitmeden kapandığı için işlem tamamlanamamış, ama bundan sonraki sürprizler için aşağıda belirteceğim özelliği photoshop içinden açık hale getirin (kapatılmışsa) ve bu şekilde autosave süresini 10dk filan ayarlayın. çok işinizi görecektir. Benim gibi 1-2 gb lık photoshop dosyaları ile çalışırsanız bu özellik çok işinize yarayacaktır.
aşağıdaki link benim bilgisayarımdaki adres, burada PC yazılı kısım sizin kullanıcı adınızı içermeli, aynı şekilde CC 2015 yazılı olan kısımda da yine sizdeki sürüme göre değişkenlik gösterir. Bunlar görünmez, hidden sistem dosyalarıdır, bunu açmanız veya görünür hale getirmeniz gerekiyor ve bunu da windows folder option içinden yaparsınız.
C:\Users\PC\AppData\Roaming\Adobe\Adobe Photoshop CC 2015\AutoRecover
aşağıdaki kısım olması gereken ayarları içeriyor, eğer burada autosave kapatılmışsa, çalışmayı yeniden yapmaya başlayın. kolay gelsin...