Şimdi Ara

Php dosyalarını düzenleyip,derlemek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.129
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar php'yi yeni yeni öğrenmeye başladım.Bildiğiniz gibi html,css dosyalarını dreamweaver'da açıp düzenlemek,derlemek basit, aynı şekilde php dosyalarını düzenleyebileceğim bir program önerisi istediğimde bana wamp'ı önerdiler, php dosyalarını wamp ile açmaya çalışıyorum fakat sürekli hata veriyor,www nun içine hazırladığım php kodlarını atıyorum fakat bir türlü açamıyorum çözümü nedir?Dreamweaver gibi basitçe düzenleyebilip derlediğimde sonucunu görebileceğim bir program yok mu?

• WampServer Php dosylarının çalışmasını sağlayan bi program.Php dosylarını yine dreamweaver'da düzenleyebilirsiniz.
    Sizin sorununuz wampserverin sürümünden kaynaklı olabilir.
    Benim kullandığım sürüm WampServer2.1d-x64.Bunu google'da aratın, indirin, kurun.Tekrardan php dosylarınınızı www klasorunun içine atın.
    Localhost'tan çalıştırın.
  • Php kodlamak için yine en iyisi Dreamweaver.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KazuYA18

WampServer Php dosylarının çalışmasını sağlayan bi program.Php dosylarını yine dreamweaver'da düzenleyebilirsiniz.
    Sizin sorununuz wampserverin sürümünden kaynaklı olabilir.
    Benim kullandığım sürüm WampServer2.1d-x64.Bunu google'da aratın, indirin, kurun.Tekrardan php dosylarınınızı www klasorunun içine atın.
    Localhost'tan çalıştırın.

Dostum öncelikle geri dönüşün için sağolasın.Dediğin sürümüde kurdum fakat değişen pek birşey olmadı
    Aşağıdaki uyarıyı alıyorum;
    (Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, admin@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.)

• quote:

Orijinalden alıntı: Dasda

Php kodlamak için yine en iyisi Dreamweaver.

Dostum benim derdim kodlama değil zaten kodlanmış bir proje var elimde, sadece Php dosyalarını derleyip (nasılki dreamweaverda preview yapıp hatalı gördüğümüz yerlerin kodlamasını düzenleyebiliyoruz) nasıl bir aşamada olduğunu görmek.
  • IIS kurup üzerine FastCGI PHP kurabilirsin. Böylece IIS uygulaması olarak php kodu çalıştırabilirsin.
  • Bir de apache server kur o daha iyi bence..
  • quote:

Orijinalden alıntı: gandalff

wamp'ta apache var zaten hocam, açılımı Windows-apache-mysql-php.

Hayır farklı onlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Revenge_94

quote:

Orijinalden alıntı: gandalff

wamp'ta apache var zaten hocam, açılımı Windows-apache-mysql-php.

Hayır farklı onlar...

Wamp içerisinde apache server bulunur. Soruya cevap olarak, çift tıklayarak çalıştıramazsın. Php derlenen bir dil olmadığı için derleme de söz konusu olamaz. Tarayıcıdan ilgili php dosyasını çağırırsanız php yorumlayıcısı php dosyasını yorumlar ve bir html çıktı üretir. Siz de rahatlıkla testlerini yaparsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • notepad++ kodlamak içinde okumak içinde en iyisi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.