merhaba arkadaşlar. benim kiralık reseller hostingim var. her daim notepad++ dan bağlanıp dosyalarımı kodlarım. fakat bu sabah gene kodlama yaparken durup dururken sorun oluştu.
yani şöyle php dosyasında kodlama azıcık uzun olduğu zaman çok geç kaydediyor fakat dosyayı tekrar açtığımda kodun yarısının silinmiş belli bir kısmın kaldığını görüyorum. ama ufacık bir yazı yada kodlama yazdğım an anında sorunsuzca kaydediyor. Bunun sorunu ne olabilir acil yardım lütfen?
quote:
NOT: Dün gece hosting şirketinden max_allowed_packet değerini arttırmasını istemiştir. Textareada uzun yazı göndermiyor diye. Sabah kalktığımda adamlar düzeltmişlerdi sorunsuzca çalışıyordu form. Notepad++'dada sorunsuzca işlerimi yapıyordum. Fakat en fazla 1-2 saat sonra böyle oldu.
Sorunum nedir acaba arkadaşlar lütfen yardım edin??
Notepad++ 'da böyle bir sorun olmaması gerekiyor şaşırdım. Bunun hostunuz ile ilgili alakalı olabilir mi bakmanızı tavsiye ederim. Fakat size son bir tavsiyem kodlama için Zend Studio 9 & 10 kullanın..
Blgisayara indirip kodları bitirdikten sonra yükleseniz daha verimli olmaz mı?
Yaptığınız yöntemin artısı varsa anlatabilir misiniz? Ben de kullanayım.
S1. Bir fonksiyon yazalım adı “fk” olsun. Bu fonksiyon iki argüman kabul etsin ve aşağıdaki formülün sonucunu döndürsün. Sınırlama: Yazdığımız fonksiyonda öntanımlı pow() fonksiyonunu kullanamayız. fk(x,y)=xy+yx Ör. fk(2,3)=8+9=17 // fonksiyon 17 döndürür.
S2. Adı “saydır” olan bir fonksiyon yazalım. Bu fonksiyon iki argüman kabul etsin. Bu argümanlar sırası ile bir string (satır) ve bir karakter olsun. Fonksiyonumuz karakterin string içerisinda kaç defa geçtiğini döndürsün. Ör. saydır(“Ahmet Hasan nerede?”, “a”) // fonksiyon aların sayısını (3) döndürür.
S3. Bir fonksiyon yazalım adı “ortalama” olsun. Bu fonksiyon bir argüman kabul etsin bu argüman sayılardan oluşan bir dizi(array) olsun ve fonksiyonumuz geriye elemanların ortalamasını döndürsün. Ör. x[0]=1; x[1]=2; x[2]=3; ortalama(x) // fonksiyon geriye sayıların ortalaması olan 2 'yi döndürür.