Şimdi Ara

Php ile Meta Tag Yazma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Meta Taglar php ile nasıl yazılır ve bu yazdığım tagları sayfanın kaynağını görüntülediğim zaman görebilir miyim?

• Normal print() ya da echo kullanacaksın.

print("<meta ********* >");//her ne ise artık...

Bir de şunlar vardı, php manual'ı karıştırırken görmüştüm:

header("Refresh: 0;http://www.google.com");
    header("Content-type: text/css; charset: UTF-8");
    header("Cache-Control: must-revalidate");
  • include etmeni tavsiye ederim.
  • birincisi inlude edersen sayfaların karışır ve eğer header kullanırsan açılacak sayfaya <html> <head> felan eklememelisin yoksa yine sorun olur onu da geç en kolayı aynı html deki yönlendirme gibi refresh yap ama bir linke tabii echo "<meta.......... >" ama metanın içindeki " şekillerini ' şekline çevirmelisin çünkü cift tırnakları iç içe kullanamazsın bunun yerine çift tırnak içi tek tırnak kullanmalısın ....
  • kendime yazmış olduğum fonksiyonu vereyim işin kolaylaşır..

fonksiyon.php içeriği :

<?php
    function page_header($title,$charset=""){
    if ($charset !=="") {
    if ($charset=="EN") {
    $dil= "ISO-8859-1";
    }
    if ($charset=="TR") {
    $dil= "ISO-8859-9";
    }
    }
    else {
    $dil="ISO-8859-9";
    }
    echo '<html>\n
    <head>\n
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset='.$dil.'">\n
    <META HTTP-EQUIV="SAYFA" CONTENT = "no-cache">\n
    <META NAME="description" CONTENT="sayfa açıklaması...">\n
    <META NAME="keywords" CONTENT="sayfanın anahtar kelimeleri....">\n
    <META NAME="date" CONTENT="'.date('Y-M-D').'">\n
    <META NAME="channel" CONTENT="Developer">\n
    <META NAME="author" CONTENT="Yapımcı..">\n
    <title>'.$title.'</title>\n
    // isteğe bağlı <link href="css/a1.css" rel="stylesheet" type="text/css">\n
    //isteğe bağlı <link href="css/yeni.css" rel="stylesheet" type="text/css">\n
    </head>\n
    <body>\n";
    }

function page_footer() {
    echo '</body>\n</html>\n';
    }
    ?>

şimdi yukarıdaki kodu belirttiğim isimde kaydettiğin zaman bunu her dosyaya eklediğin ayar dosyası örneğin config.php gibi config.php içine include eklersin bu dosya için.

tabi yukarıdaki kendi ihtiyaclarımı karşılayacak şekilde düzenlenmiştir.. istenildiği gibi değiştirilebilinir ve geliştirilebilinir... kodu kullanacak kişinin kendisine kalmış..

kullanımı ise şöyledir..

index.php içeriği :

<?php
    include("fonksiyon.php");
    page_header('Anasayfa','TR');
    page_footer();
    ?>

yardımcı olabildimse nemutlu bana..
    herkese kolay gelsin...

iyi çalışmalar..

Değiştirme Sebebi => code içinde code kullanmışım ondan düzenledim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaDoR -- 10 Mart 2006; 18:07:14 >

• Bu herhalde linux serverlar için gereken bir yazılım....

Linux serverlarda php dışında bir yazılım kullanamıyormuşuz doğrumudur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi looter -- 11 Mart 2006; 2:22:52 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: enginkzlgn

birincisi inlude edersen sayfaların karışır ve eğer header kullanırsan açılacak sayfaya <html> <head> felan eklememelisin yoksa yine sorun olur onu da geç en kolayı aynı html deki yönlendirme gibi refresh yap

en basit template sistemi include'dir.İşleri olabildiğince hızlandırmak, karışıklığı engellemek içindir.
    Olaya ilginç bir boyut getirmişsin

quote:

Orjinalden alıntı: enginkzlgn

echo "<meta.......... >" cift tırnakları iç içe kullanamazsın bunun yerine çift tırnak içi tek tırnak kullanmalısın ....

Çok hatalı bir öneri daha, HTML tagları içinde tek tırnak kullanırsan sayfanın XHTML uyumluluğu bozulur ki zaten hiiiiiiiiiiiiiç gerek yok çift tırnakları paşalar gibi içiçe kullanabilirsin.Yapman gereken tek şey stringi açan ve sonlandıran tırnaklar dışında stringe dahil olan her tırnaktan önce \ işareti koyman.Buna "escaping" deniyor.
    Bunlardan ziyade stringleri tek tırnak ile açarak, içeride çift tırnak kullanabilrsin yukarıda Salvador isimli arkadaşımızın yaptığı gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zee -- 11 Mart 2006; 8:43:59 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PHP ile CSS yolu problem
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Salvador isimli arkadaşımızın koduna ilaveten keywords diye bir değişken tanımlayıp fonksiyonun içerisindeki keyword meta tagına bağlarsan her sayfaya ayrı ayrı keyword verebilme ya da ekleyebilme imkanın olur böylece site arama motorları tarafından indekslenirken avantajlı duruma geçer.Tabi bu google için geçerli değil, çünkü google meta taglarını dikkate almıyor.
    SEO = Seach Engine Optimization.
  • @Zee
    vermiş olduğum kod'da keywords değerleri var sadece içerik kullanıcıya ait olacak diye değiştirdim o kısmı
  • zee'nin düşüncelerinin bir kısmına katılıyorum ve konuyu açmamış olmamdan dolayı bazı sıkıntılar var
    birincisi çift tırnak içinde tek tırnak kullanılmasını ben dağil dünya kullanıyor ve merak edersen profösyonel bütün php kitaplarında bu kullanım desteklenir ama dediğiğin method yani excaping metyhodunun kullanım alanları farklıdır mesela uzun bir ifadenin arasında betiğin gidişatına dayalı olarak mesela cümlenin içinde tek veya ayrı geçmesi gibi bir durumda kullanmak daha mantıklı ve bir sorunun değişik bir sürü çeşidi vardır..dediklerin yanlış değil ama ikincisi include etmek mantığının aslıda sayfayı sayfanın içinde mutlak kullanılması gereken durumlar için tavsiye ederim tabii!!! mesela hersayfaya konulması gereken bir sayaçta php sayfasının içine bir tekrar tekrar yazma diye databases(mysql için) kullanımının bir bölümü include edilebilir ama yine de şunu söylemek istemiştim bu code için en kullanışlı method budur ve header kullanmayı da işin içine session gibi kalıplar giripte if else döngüleri kullanmak gerekirse bazı matıken olmasa da dilin işleyişine aykırı sorunlar çıkabiliyor o yüzden tavsiye etmedim ama gerçekten uzun yazmam gerekirdi zaten sorun da bitmiş görünüyor....

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.