Arkadaşlar Kolay gelsin günlerdir uğraştığım ama çözemediğim bir problemi sizlerle paylaşmak istiyorum umarım çözüm bulurum..
Şimdi: Ben web programlama işine yeni girdim sayılır öncelikle professional olmadığımı belirteyim..
Soruma gelicek olursam: PHP ile mail formu oluşturmak istedim gerekli kodları yazdım , sunucuma mail.php adında bir dosya oluşturdum ve içine gerekli kodlarımı yazdım , deneme amaçlı kendi e-mail adresimi belirledim ve sitede deneme postu attığımda bana gelen mailde hiçbir sıkıntı görünmüyor , lakin ismim türkçe karakter sorununa takılıyor anlamadım gitti , yani mesajım türkçe ama ismim türkçe karakter değil , bu nasıl olabilir? size kodları gösteriyorum aşşağıda lütfen yardımcı olun neden böle oluyor kafayı yiyecem yahu yardım lütfen..
You can write clean PHP code while creating the headers correctly. First, build a list of all headers in an array. Then, glue them with "\r\n" character.
The code now looks clean and straight forward. (Just compare it with the manual's example ;-) )
<?php $headers = array(); $headers[] = "MIME-Version: 1.0"; $headers[] = "Content-type: text/plain; charset=iso-8859-1"; // sana lazım olan ku kısım $headers[] = "From: Sender Name <sender@domain.com>"; $headers[] = "Bcc: JJ Chong <bcc@domain2.com>"; $headers[] = "Reply-To: Recipient Name <receiver@domain3.com>"; $headers[] = "Subject: {$subject}"; $headers[] = "X-Mailer: PHP/".phpversion();