Php öğrenmek isteyenler için tavsiye edebileceğiniz güzel bir kaynak kitap var mı acaba? Kitabın ingilizce/türkçe olması farketmez. Kendim C++, java gibi programlama dillerini biliyorum. Onun için döngüleri ya da if leri anlatan bir kitaptan çok pratiğe dönük örneklerle anlatan bir kitap arıyorum. Aklımda orjinal bir fikir var ve bunu hayata geçirmek için php öğrenip kendi başıma yazmak istiyorum. tavsiyelerinizi bekliyorum
Bence php öğrenmek istiyorsan bir wordpress blog kur kendine ve onun üzerinde yapmak istediğin değişiklikleri kendin yapmayı dene takıldığın yerlerde internetten yardım al böylece kendi kendine öğrenirsin kitapla olacak iş değil bu alıştırmayla doğru orantılıdır programlama yapa yapa öğrenirsin
Erkan Balabanın kitabı var. PHP & MySql. Yararlı ve tavsiye edebileceğim bir kitap
C++ biliyorsan PHP'yi 15 dakikada öğrenirsin, kitap almana gerek yok http://www.php.net ve internetteki yüzlerce kaynak sana fazlasıyla yeter
quote:
Orijinalden alıntı: CelasuN
Bence php öğrenmek istiyorsan bir wordpress blog kur kendine ve onun üzerinde yapmak istediğin değişiklikleri kendin yapmayı dene takıldığın yerlerde internetten yardım al böylece kendi kendine öğrenirsin kitapla olacak iş değil bu alıştırmayla doğru orantılıdır programlama yapa yapa öğrenirsin
Wordpress ne alaka ya??? Wordpress'e tema yapıp PHP mi öğrenecek? Azıcık destekli öneri sunun. PHP bilmeyen birisi Wordpress üzerinde nasıl değişiklik yapacak?
quote:
Orijinalden alıntı: TradeMark
quote:
Orijinalden alıntı: CelasuN
Wordpress ne alaka ya??? Wordpress'e tema yapıp PHP mi öğrenecek? Azıcık destekli öneri sunun. PHP bilmeyen birisi Wordpress üzerinde nasıl değişiklik yapacak?
Dostum wordpress'e tema yapsın demiyorum. Wordpress'te index.php category.php vs. var onları açıp onları tek tek editleyerek yavaş yavaş kendi kendine öğrenebilir. Bunun en büyük örneği de benim ben bu şekilde öğrendim php'yi.
Arkadaşım sana tavsiyem kitapla falan uğraşma. Gir script sitelerine. scriptleri indir basit scriptlerde değişiklik yaparak başla işe.. bilemediğini anlamadığını google amcaya sor. zamanla öğrendiğini kendin de farkedersin.
PHP konusunda çalışma yapmak adına sıfırdan türkçe çalışma sayfaları tavsiye edebilecegınız linkler varmıdır güvenilir