Şimdi Ara

php strstr fonksiyonu / ufak sıkıntı /

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bir textbox'a girilen telefon numarasının cep telefonumu, sabit numaramı olduğunu anlıcaz bunu strstr kullanarak yaptırıcam fakat
    if(strstr($_POST["telefon_no"], 0532))
    yazıorm ama benm 0532'nin yanına daha bir sürü operatör kodu yazmam lazım 0533,0534,0535 gibi..
    yada daha iyi bir tavsiyesi olan varsa sevinirim.
    Teşekkür Ederim.

• Karakter sayısına göre nasıl olabilir? Hepsi 0232 şeklinde değil mi sabit numaraların? İkincisi dediğin şekilde işlem ne kadar uzayabilir ki?

if(strstr($_POST["telefon_no"], 0532) || strstr($_POST["telefon_no"], 0533) || strstr($_POST["telefon_no"], 0534) || strstr($_POST["telefon_no"], 0535) ... şeklinde gider)

Ha sen bunu yazmaya üşeniyorsan diyecek cevabım yok. Armut pişip de ağzına düşmez.. Başka bir yolda ikinci rakam 5 mi diye kontrol edebilirsin. Yani aklıma şöyle birşey geldi:

if( strpos($_POST["telefon_no"], 5)==1 ){ 
    gsm numarası
    }
    else{
    sabit numara
    }

Şeklinde birşeyler de yapabilirsin ;)
  • Cep numarası operatörleri kaç taneki? sen de 15, ben diyeyim 20, bunları bir array içinde tutarsın, döngü ile kontrol edersin.

$op_code = array("532", "533". "555",.........."");
    $op_num = count(op_code);

for(i=0; i<op_num; i++){
    if(strstr($_POST["telefon_no"], op_code[i])
    { echo"gsm";}
    else{ echo"sabit";}

böyle birşey de olabilir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: amone

zaten ilk rakamı 4'ten büyük şehir alan kodu yok bildiğim kadarıyla, 5 mobil araçlara özgü

bu durumda en baştaki rakamı kontrol etmek daha pratik bir yol gibi gözüküyor

http://www.alomaliye.com/alan_kodlari.htm

Ya kendi fikrinin yanlış olup bana katılacağını biliyordum ya. Dönüp dolaşıp benim fikrime gelecektin ya. Kahretsin

Üstad farkındaysam uğramaya başladım foruma :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: savaşım

quote:

zaten ilk rakamı 4'ten büyük şehir alan kodu yok bildiğim kadarıyla, 5 mobil araçlara özgü

bu durumda en baştaki rakamı kontrol etmek daha pratik bir yol gibi gözüküyor

http://www.alomaliye.com/alan_kodlari.htm

Ya kendi fikrinin yanlış olup bana katılacağını biliyordum ya. Dönüp dolaşıp benim fikrime gelecektin ya. Kahretsin

Üstad farkındaysam uğramaya başladım foruma :)

evet seni tekrar görmek güzel :) trkodlamayı ne zaman faaliyete sokuyorsun?

Çok karışık o olay ya.. PHP'nin P'sini hatırlamıyorum şu anda. Bir yılda ne kadar unutabilirim diye denedim ve tamamen unuttum. MySQL bağlantısı bile yazabileceğimden şüpheliyim :)

Onları kapatma niyetim varya.. İsteyen olursa çok güzel bir fiyatada verebilirim..
    3 tane sitem var. Bir geliştirici tarafından çok daha mükemmel hale getirilebilir. Eksikleri ben biliyorum ama tamamlayacak vaktim bile yok malesef :(

Ama olurda üniversite sınavım iyi geçerde iyi bir yer kazanırsam sadece trscripts.com üzerine çalışmayı planlıyorum. Eğer sağlam bir haber ekibide kurabilirsem trkodlama.com içinde çalışmalara başlarım. Ama bunlar için biraz daha zaman var. Sen çevrene söyle isteyen olursa satabilirim ;)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    php database veri eklemede hata
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.